RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-11 14:05:38

spelet

Grunderna i poker

2010-05-17 15:09


Pokerregler är förvånansvärt okomplicerade. I de allra flesta fall går det ut på att skaffa sig en så stark femkorthand som möjligt. Det är fallet i de populära pokerspelen Texas Holdém och Omaha. Handrankingen bör du ha stenkoll på. Den är inte så svår, du kan alltid utgå från dessa grundläggande regler:

•    Färgstege
•    Fyrtal
•    Kåk
•    Färg
•    Stege
•    Triss
•    Två par
•    Ett par
•    Högst kort


När du spelar poker så finns det lite olika regler för hur man får öppna spelet, hur många byten man får göra och så vidare. Det ovannämnda är dock det mest väsentliga som du måste ha koll på. Har du det så lär du dig också de olika varianternas särheter allt eftersom. Reglerna för nätpoker och landbaserad poker är i stort sett desamma. Mycket av möjligheten att genomskåda sin motståndare försvinner dock på nätet. I stället kan du lägga krutet på att lära dig pokerprogrammets knappar, så att du känner dig lugn och trygg vid det digitala pokerbordet.

Pokerböcker hjälper dig

2010-05-17 15:08

Pokerböcker är en bra källa till att lära sig spela poker. Internetartiklar i all ära, men böckerna har fördelen att de (oftast) är skrivna av riktiga pokerproffs. Deras råd och erfarenhet kan vara guld värd för den nye pokerspelaren.


Förr fanns inte de här alternativen utan enda möjligheten att lära sig spela poker var vid pokerbordet. För en nybörjare kunde det bli många smärt- och kostsamma lektioner innan han behärskade spelet någorlunda. I dag kan du visserligen skaffa dig erfarenhet via nätpoker, ofta utan att det kostar dig något, men genom teoretiska kunskaper får du en säkrare plattform att stå på.


Genom att läsa böcker om pokerspelande så får du en bra insikt i hur din motspelare tänker i vissa situationer (kallas ”tells” på pokerspråk) och du får en möjlighet att förbereda dig på spelet. Samtidigt ska man komma ihåg att spelande är den bästa lärdomen. Många pokerproffs hävdar att de aldrig har läst en bok om poker, och aldrig kommer att göra det heller. Det kan vara sant i vissa fall, men böcker kan absolut ge dig en del värdefulla kunskaper. De kunskaperna kan vara ovärderliga när du sitter framför pokerbordet. Du måste känna spelet för att behärska det.

Rake och rakeback

2010-05-17 15:08


När du spelar online-poker tar pokerhuset en liten summa från varje pott, på engelska kallas det för rake. Detta är den avgift du betalar för att få spela på sajten. Spelar du mycket nätpoker så kommer du snart att märka att en hel del insatser går åt till rake. Från varje pott tas några procent –det kan vara så lite som 2-3%, men i slutändan kommer det ändå att bli mycket pengar till pokersajten eftersom tusentals spelare kan vara anslutna till varje pott. Det innebär också att du förlorar mycket pengar om du deltar i några hundra potter på ett år. Din skicklighet som pokerlirare spelar kanske inte så stor roll eftersom raken kommer att gå ut hårt över din pokerbudget.
Vad ska man då göra åt detta? Först och främst så bör du förvissa dig om hur stor raken är på den pokersajt som du spelar på. Jämför gärna med ett antal andra sajter och kolla om den ligger högt eller lågt. Sedan finns alltid rakeback som är ett sorts belöningssystem för trogna kunder. När du har spelat ett visst antal gånger så går en del av raken tillbaka till ditt spelkonto. Det kanske rör sig om en fjärdedel av din totala rake under en period, men det är alltid något. Alla större pokersajter har idag någon form av rakeback-system. Du gör bäst i att själv kolla upp hur det förhåller sig med den saken innan du börjar lira på en sajt.
Saknas rakeback så får du själv försöka fixa en sådan deal med pokerhuset. Det är inte det lättaste, speciellt om du är en okänd spelare, så säkrast är det att satsa på en seriös pokersajt med ett erkänt bra rakeback-system.

Spela fri poker

2010-05-17 15:07

Att spela gratis poker är ett bra sätt för dig att komma in i pokerspelande. Huvudsakligen kan man göra det på två sätt: frerolls och att spela för pokermarker. För att kunna göra endera så krävs det att du registrerar dig på en pokersajt på nätet. Det kostar ingenting då pokerrummen gärna välkomnar nya kunder.


Spelar du frirullar så har du möjlighet att vinna pengar på riktigt. Spelar ni om låtsaspengar så är det bara på skoj, men egentligen skiljer set sig inte så mycket åt. Eftersom ingen har nåt att förlora så kan du räkna med ganska friska chansningar och mindre taktiskt spelande än vanligt.


Summan du kan vinna i en frirulle är mindre än en vanlig turnering. Det är inte så konstigt eftersom det är gratis att delta. Vi tycker heller inte att du ska stirra dig blind på pengarna , utan framförallt utnyttja frirullar som ett bra sätt att lära dig olika pokerspel, exempelvis Texas Holdém.
Att spela gratis poker är kul, lärorikt och riskfritt. Alla stora pokerrum erbjuder idag gratis poker i varierande omfattning. Frirullar spelas kontinuerligt vid samma tider. Häng gärna på tåget nästa gång för att öva dig och kanske även vinna lite pengar!