RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-30 05:03:05

polarfamiljen

Semesterförberedelser!

2019-06-29 17:54

Snart är den här, vår efterlängtade semester! Denna helgen är vi hemma och förbereder oss. Saker ska köpas, kläder ska tvättas och packas, hundarnas saker ska med, resvägen kollas, bil och husvagn ses över...... Helst ska vi ha tänkt ut lite matsedel och förberett det vi kan förbereda. Sist vi var i Norge gick kylskåpet sönder, hoppas vi slipper en repris på det. Målet detta året är den nordiska campingträffen i Lillehammer, det brukar vara en rolig träff där vi träffar folk som vi bara träffar där plus en hel del gamla vänner, såklart! I år har vi tänkt åka runt till några Polarförsäljare också, det är ju så roligt att det säljs många vagnar även i Norge!
Efter Norgeturen har vi tänkt åka till vårt älskade Dalarna och besöka lite campingar där. Sedan är vår tre veckors turné slut, men vi har ju en Elmiavecka att se fram emot!

Äntligen camping!

2019-06-17 15:29

Vad vi har längtat efter att åka ut på camping igen! De flesta av våra turer detta året har ju gått till Söderåsen för att vara med på hundträning, men helgen som gick åkte vi faktiskt till Ringsjöstrands camping. Visserligen var det hundträning även denna helgen eftersom Sophie och Wizzla skulle vara med på en handlerkurs för ungdomar, men ändå , camping är camping.
Planen var att vi skulle åka på lördagsmorgonen men vi hade en så kraftig campingabstinens att vi ringde och kollade om vi kunde få plats på campingen redan på fredagskvällen. Det var inga problem, så vi fick en härlig fredagskväll vid Ringsjön.
Det är en fin, välskött camping med ett vackert läge vid Ringsjön. Trevlig och hjälpsam personal som hade bra koll på allt.
På lördagen var vädret bra, fram tills på eftermiddagen då det började regna och sedan åska. Extra mysigt att sitta inne i husvagnen då. Lite bekymrade var vi för vår markis eftersom det blåste bra, men det var inte läge att försöka ta loss och rulla in den, då hade den förmodligen blåst upp på taket och det hade blivit värre skador än en sönderblåst markis. Vi fäste några extra stormlinor på markisen och hoppades på tur.
På söndagsmorgonen konstaterade vi lättade att markisen klarat natten och att regnet och åskan dragit bort. Ungdomarna tränade flitigt och vi vuxna servade med mat, dryck och fika till alla.
Många ville gärna titta in i vår fina husvagn också, vilket vi gärna ställde upp på, såklart.
En vanlig kommentar i sådana tillfällen är: Men ni som har två hundar, hur kan ni ha en så ny och fin husvagn, förstör inte hundarna den? Svaret är nej, de gör de inte, lika lite som de förstör hemma. Allt handlar om att ha koll, anpassa och vara tydlig med var hundarna får vara. Hos oss gäller ?inga hundar i soffan-regeln? vill hundarna umgås med oss, så sätter vi oss på golvet hos dem. Det minskar risken för skador på både möbler och hundar.
Söndag eftermiddag packar ett trött gäng ihop sina saker och kör hemåt. Tack till alla som var med och tränade och ett stort tack till Ringsjöstrands camping för bra service och en toppen helg, vi kommer säkert tillbaka!

Hej å hå, campa på!

Lufttält!

2019-05-05 20:28

Denna helgen har vi besökt Lödde husvagnar för att prata camping och framförallt lufttält! De hade ordnat med visning av Kampa förtält från Holiday fritid, väldigt intressant! För oss som sällan står still på samma ställe mer än något dygn, så hade ett lufttält varit toppen. De väger mycket mindre än ett traditionellt tält, är lättare att sätta upp och man slipper metallstänger som kan skada vagnen. En annan positiv sak är att man kan använda samma tält, även om man byter vagn, det enda som styr är hur lång rak tältskena vagnen har.
Dessutom fanns det även uppblåsbart vindskydd som tillbehör. Riktigt snyggt det också!

Här hemma är det tomt på gården, vår fina Polly fick stanna i Lödde för årets koll, men snart är hon hemma igen.

Hej å hå, campa på!

Fricamping!

2019-03-09 20:54

Denna helgen passar vi på att fricampa när dottern är på scoutläger. Vi hade spanat in en badplats på Google maps som såg fin ut, så dit körde vi i fredags kväll efter att vi lämnat av dottern på scoutlägret. Hur badplatsen såg ut i verkligheten fick vi dock aldrig veta eftersom det visade sig att sista biten dit inte var körbar väg, tusan också! Som tur var så har vi koll på fler bra ställen att stå på.
Efter en sen middag somnade vi gott även om det blåste och regnade rejält. Vaknade på lördagsmorgonen till samma regnande. Fram på eftermiddagen slutade det regna så vi och hundarna kunde ge oss ut på promenad. Kallt och blåsigt var det men med rätt kläder så funkar det mesta.
Lördags kvällen njöt vi av en god middag och lugnet i husvagnen, precis vad man behöver för att ladda batterierna inför en ny arbetsvecka.

Hej å hå, campa på!

Hund i husvagn!

2019-02-20 22:17

Våra hundar älskar att bo i husvagnen! Den varmare årstiden är det ju ganska enkelt att ha dem med oss, lite värre är det när det är blött, snöigt och kallt. Blöta tassar och pälsar smutsar ner otroligt mycket! Men vi har lärt oss några knep;
Badlakan, massor av badlakan! Dessa torkar vi tassar och magar med, men vi lägger även ut dem som ? mattor? fram till hundarnas korgar.
Mjuk tassborste; Även om tassarna är torra så är de smutsiga. En mjuk borste ( typ hästryktborste) är kanon att borsta bort smuts och grus med.
Korgar: Vi har lärt våra hundar att ligga i korgarna tills de får frikommando. Inga blöta hundar går runt i husvagnen. Superbra även när det kommer gäster, det finns ju folk som inte gillar hundar ( konstigt nog)
Täcke: Ett regntäcke hjälper till att hålla hunden torrare och renare på promenaden. Sedan kan man torka/ borsta rent täcket och om det är blött, så torkar det fort på toaletten.

Till helgen blir det fricamping och spårkurs med våra pälsklingar!

Linslusar igen!

2019-01-08 11:57

Idag fick vi en rolig överraskning i brevlådan! Caravan Clubs Stockholmsnytt med fint foto och en intervju som vi gjorde i höstas på Elmia. Det är alltid lika roligt att prata om campinglivet med vår fina Polly och att prata om hur roligt och viktigt det är att hjälpa varandra att sprida campingglädje!

Campingåret 2018

2018-12-29 23:29

Året är snart slut och det är då vi tänker tillbaka och summerar året som gått.
Det har hänt mycket och minnet är kort, men vi gör ett försök.
Nyåret firade vi i Hestra för andra året på rad. Sedan har det mesta av campingen varit på Söderåsen, Ljungbyhed, där vi tränar hundar. Rikstinget i Mora på Valborgshelgen var väldigt trevligt, även om vi åkte från våren i Skåne till nästan vinter i Dalarna. Fast kasta snöboll första maj var ju annorlunda.....
Mera hundträningar och så kom en ny familjemedlem i form av Welsh springer spanieln Molle insprängande i vårt liv. En hel del jobb med att campinganpassa honom fick vi, särskilt när man väljer att åka på premiärturen kristiflygarehelgen och placerar sig typ mitt på campingen......
Därefter bodde vi på hundcentrat nästan varje helg, för vi behövde ju experthjälp med vår vilda gosse.
Nästa stora campingupplevelse var NCT i Värmland, en varm och trevlig träff följt av några veckors husvagnssemester.
Ännu mera hundträning blev det innan årets bästa vecka, Elmiaveckan. Vi var flitiga i montern och hoppas vi bidrog till några affärer.
Sedan kom oktober och älgjakten i fantastiska Dalarna. Lyxigare boende än Martin hade i Polly har nog få jägare ute i skogen. Vi som stannade hemma var på Löddehusvagnars Polarhelg, mycket trevligt ställe med härliga människor!
November och december var det.......hundträning igen men också en mysig helg vid sjön Bolmen där vi var på ett väldigt speciellt julbord. Nu är året slut och vi har börjat planera och boka in 2019.
Vem vet var vi rullar in nästa gång ( jo, vi vet ju men det håller vi tyst om) klart är iallafall att vi ska ha minst en helg i månaden då vi rullar iväg som Polarfamiljen.

Hej å hå, campa på!

Fin jaktkoja långt ut i Dalarnas skogar.

Ännu en mässdag

2018-09-08 23:41

Denna mässan har gått väldigt fort, nu är det bara en dag kvar.......
Idag har vi haft vår årliga gruppträff i montern och delat ut pris till årets Polare. Det är ett pris som startats för att uppmärksamma den omtanke och hjälpsamhet som är så utmärkande för Polarandan och vår gemenskap. Det är vi alla tillsammans som gör campinglivet roligt. Vi pratade en stund under kvällen med pristagaren som var mycket glad, självklart över priset, men mest av allt att andra sett och uppskattat det hon försökt göra för sina medmänniskor.
Vi kan inte annat än hålla med henne i att det är viktigt att göra positiva saker, inte bara för sig själv, utan även för andra. Missunnsamhet, avundsjuka och annat trist finns det så mycket av, därför måste vi värna om det goda och positiva i livet! Glädje kan man aldrig få för mycket av, ge glädje och du får glädje tillbaka!

Vår första utlottning!

2018-09-07 23:16

Nu ska vi prova något nytt! Vi ska lotta ut en väldigt söt Polarbjörn till någon av våra följare! Vi har en Facebook sida, hitta den, gilla och dela samt skriv något så kan denna lilla söta nalle bli din! Fortsätt sedan att hålla koll på vår sida, vi har fler saker att lotta ut. Är ni på Elmia så kan ni även leta upp oss i Polarmontern och säga hej så har vi nog en liten present att ge bort där också.

[Bild]

Elmia dag ett

2018-09-05 20:32

Äntligen är vi här igen! Som vi längtat efter detta! Redan igår kväll körde vi hemifrån för att mellanlanda hos kompisar på Bolmsö. Fast vi kom fram ganska sent så blev det en stund med fika och samtal om husvagnar, hundar och ungar. Stort tack till familjen Rydén för gästfriheten!
Så blev det onsdag och dags för Elmia. När vi kör mot insläppet ser vi en man som vinkar glatt med båda armarna åt oss, det var ingen mindre än Polars VD, Tony, en cool VD för ett coolt företag!

Vi kommer snabbt på plats och beger oss mot mässhallarna, fast det blir en hel del stopp på vägen när vi träffar på vänner från när och fjärran. Ännu fler vänner hittar vi såklart i Polars monter, det är ett härligt gäng som jobbar här varje år! Och när man väl kommer till Polarmontern, då blir man kvar där resten av dagen, av någon konstig anledning ;-)

Har vår bil resfeber?

2018-08-27 21:33

I somras, kvällen innan vi skulle åka på semester, fick vi fel på bilen, och nu, en dryg vecka innan det är dags att åka till Elmiamässan, är det fel på den igen! Inte samma fel som förra gången, utan nu är det en annan varningslampa som lyser. Det blir till att åka till bilverkstan i morgon och hoppas det är snabbt ( och billigt) avhjälpt. Mitt i eländet kan vi ju inte låta bli att skoja om att vår bil, (som heter Nasse, efter den lilla ängsliga grisen i Nalle Puh) kanske lider av resfeber?
Mest troligt är ändå att artontusen mil, varav många med husvagn, börjar sätta sina spår, trots att Nasse bara är fem år.

För att göra en trist dag ännu värre, så har vår ena hund fått problem med öronen och troligen urinvägsinfektion, så det blir ett besök hos veterinären på onsdag. Billig månad detta blir!

När semestern är slut får husvagnen stå stilla, eller?

2018-08-14 21:56

För oss, liksom för många andra är den underbara, varma semestern nu slut och Polly står åter på gårdsplanen. Dock använder vi vår fina vagn flitigt även efter semestern. Under de senaste veckornas värmebölja har vi flytt värmen genom att gå in i husvagnen där AC:n fixat behaglig svalka för oss och hundarna.
På vardagskvällarna händer det att vi tar kvällsfikat ute i vagnen eller går ut för att titta på TV. De senaste kvällarna har det äntligen kommit lite regn och då har vi suttit och njutit av regnets smattrande mot husvagnstaket.
I stort sett varje helg åker vi ut någonstans med husvagnen. Oftast åker vi till Söderåsen eftersom vi tränar med hundarna där. Det blir inte riktigt som att campa men det är mycket praktiskt att slippa köra fram och tillbaka både lördag och söndag.
Är det inte träningshelg så åker vi gärna ut och fricampar eller besöker någon camping vi blivit nyfikna på. Det finns så mycket fint och spännande att uppleva, ofta på närmre håll än man tror.

Nu är det ju snart dags för den efterlängtade Elmiamässan, en av årets absoluta höjdpunkter då vi kan prata husvagnar och camping med folk från när och fjärran. En del tycker att mässan bara handlar om att sälja nya husvagnar, men det håller vi inte med om. Väljer man att bo på mässcampingen så erbjuder arrangörerna många trevliga aktiviteter och man hinner umgås med många härliga campare. Detta missar man ju om man väljer att gå in på dagsbiljett, men även på dagtid finns det mycket att titta på och göra.

Hej å hå campa på! ( Och vi ses väl på Elmia?)

Räcker inte sunt förnuft längre?

2018-07-24 21:55

Under de senaste dagarna på vår husvagnssemester har vi vid två tillfällen råkat på människor som inte har tillräckligt med sunt förnuft för att inse att när allt är torrt som i en öken, så eldar man inte!
Första tillfället var när vi stod på en ställplats vid en slalombacke. Där stod även en fransk barnfamilj med en husbil. Runt omkring ställplatsen fanns en äng med högt, torrt gräs och ett vindskydd med en eldstad. Denna kvällen var det varmt men det blåste en hel del. Vi insåg att de nog tänkte elda i eldstaden eftersom de började samla grenar och dra dit. Vi funderade på om vi skulle lägga oss i vad de gjorde och säga till men bestämde oss rätt fort för att det var klokast att upplysa dem om eldningsförbudet, för deras och vår egen säkerhet. Vi förklarade läget för dem, de såg lätt förvånade ut, men sa ok, de skulle låta bli att elda.

Några dagar senare när vi badat i Blekinge skärgård och är på väg till bilen, ser vi att det ryker vid en bergshäll. Där hade någon suttit och grillat med grillkol, förmodligen kvällen innan och nu pyrde det i den torra jorden och gräset! Vi hade några vattenflaskor och som tur är var det nära till vattnet, så det blev till att springa skytteltrafik. När vi kontaktade räddningstjänsten så var de, märkligt nog inte ens intresserade av att komma ut och kolla så det var ordentligt släkt! Inte utan att man undrar om inte ens räddningstjänsten förstått hur allvarligt läget är!

När man dessutom läser på olika campingforum om grillandets vara eller inte vara, och folk kan uttrycka sig typ: Jag får väl göra vad jag vill på min campingtomt! Då kan man inte låta bli att undra om allt sunt förnuft smält bort i värmen?

Hej å hå, campa på ( men ge tusan i allt vad grillar heter!)

Varma dagar i Dalarna!

2018-07-22 16:45

Efter en härlig träff på NCT med vänner från hela norden, tog vi det lugnt några dagar i Dalarna, där Martins föräldrar har en stuga vid Siljan. Avkoppling, massor av bad för både oss och hundarna, så gott för själen!

Nu är vi på väg mot Blekinge för att hälsa på våra Polare, sedan blir det ett snabbt stopp hemma innan vi besöker Röstånga camping.

Efter denna resan har vi fått många nya följare på bloggen och på Facebook sidan, jätteroligt och välkomna allihopa!

Underbara Dalarna!

Äntligen fick Martin prova Murrikkan!

Dagens fynd!

2018-07-10 22:14

Idag har vi fyndat! Vi har länge funderat på att skaffa oss en wookpanna/murrikka men tyckt att de varit lite dyra. Så plötsligt idag såg vi i en affär att de sålde till mycket bra pris! Så den köpte vi genast. Dock är det totalt eldningsförbud, alltså även för gasolgrill, så vi får vänta med att använda den.

Semester och NCT

2018-07-07 11:04

ÄNTLIGEN är vi på väg mot Nordiska campingträffen i Kristinehamn. Igår blev det panik då vår bil larmade om airbagfel. Ingen verkstad i Kristianstad hade tid att ens göra en felsökning via databoxen, vilket tar ca femton minuter. Vi ringde Bilcentrum i Hässleholm som genast fixade en tid åt oss. Väldigt tacksamma för den snabba hjälpen blev vi och att de dessutom fixade bilen gratis gjorde oss ännu gladare! Medan vi fick bilen lagad så passade vi på att provköra en Wolksvagen Amarouk, som just nu ligger bra till för att bli vår nästa bil om ett år eller två. Med två hundar behövs en större bil och så småningom en större husvagn.

Men nu är vi alltså på väg mot Kristinehamn, vagnen är självklart nyputsad med de bästa produkterna från vår samarbetspartner Lack & Verktyg i Kristianstad. En av produkterna har vi med till NCT, om någon är sugen på att få samma puts på sin vagn som vi har på vår fina Polly.

Vi börjar bli rutinerade NCT besökare men för vår nya hund, Molle, är det hans första campingträffen, hoppas det kommer att fungera bra med denne lite speciella gosse. Vi har faktiskt släpat med oss det stora, tunga förtältet enbart för hans skull, denne grabben är nämligen inte helt enkel att hantera.

Vår enormt snygga bakända med snyggaste reklamen från två av våra favorit företag.

Resfeber!

2018-04-23 21:57

Wizzla har uppfört sig märkligt hela kvällen, hon vandrar runt, runt i huset och är ovanligt rastlös. Först förstod vi inte varför men sedan insåg vi att hon har resfeber! Vi har fixat med husvagnen och packat hela kvällen, så hon tror nog att vi ska åka iväg nu, det brukar ju vara så. Fast denna gången får hon vänta några dagar, först på onsdag bär det av. Imorgon är det först jobb och sedan direkt till hundkursen, så alla förberedelser behöver bli klara ikväll.

I lördags var vi på Löddehusvagnar eftersom de hade Polarhelg. Vi fick en extra bra parkering till vår fina Polly, precis utanför entrén. Riktigt tjusig var det att se hur hon glänste i solen, extra blank tack vare de fantastiska tvätt- och putsprodukter som vår " putskonsulent" försett oss med.
När tiden räcker till så ska vi göra det där tvätt/puts reportaget som vi planerat sedan länge. Vi har hittat ett lämpligt demonstrationsobjekt som vi ska låna in och behandla. Polly ger inte så bra före/efter bilder, för hon tvättas så ofta att hon hinner aldrig bli så rejält smutsig så det ger bra bilder.
Vår gamla Biffen får nog vara med på ett hörn också, han har inte tvättats sedan i somras, så lite smutsig har han blivit under vintern.
Det kan nog bli ett häftigt reportage och produkterna är grymt bra! Tack till vår leverantör Lack & Verktyg i Kristianstad som ser till att vi har de bästa produkterna på marknaden!

Hej å hå campa på!

Hund och husvagn -en lysande kombination!

2018-04-16 16:56

Under alla år vi haft husvagn så har vi även haft hund. Först Winnie, en äldre, klok och lugn dam som bara älskade att campa. När hon tassade vidare så kom det lilla envisa yrvädret Wizzla in i våra liv och i vår då alldeles nya husvagn. Hundvalp och splitterny husvagn, hur tänkte vi där? Efter ett års intensivt hund- och campingliv kan vi konstatera att det går utmärkt! Visst gäller det att tänka sig för och ha koll på valpen men från första stund har hon stormtrivts.

Om man ska lämna sin hund en stund i husvagnen så gäller samma saker som när man lämnar den hemma; nyrastad hund och tillgång till kallt vatten. Sommartid är det viktigt att hålla koll på temperaturen! Vi har AC i vagnen, men vågar inte lita blint på den. Därför lägger vi även ut en kyldyna som aktiveras av att hunden lägger sig på den. Vi brukar dra för rullgardinerna och lämna vädringsfönstret öppet och även takluckan om vädret tillåter.
Självklart lämnar man inte hunden några längre stunder.

En annan sak att tänka på är ju hur man hanterar sin hund på campingplatser. Ta reda på var det är tillåtet att rasta hunden och försök att få en tomt nära rastplatsen så att ni inte behöver gå över hela campingområdet med en kissnödig hund.
Tänk på att hålla hunden kopplad, även om den är lydig, det finns ju folk som är hundrädda. Vill man ha hunden lös så får man fråga om det finns någon plats där det är tillåtet.
Sedan är det ju det där med skällande........ Vi har lärt våra hundar att skälla på kommando. Det låter märkligt men faktiskt blir det så att de blir tystare av det. Säger inte husse eller matte " skall" så skäller man inte. Detta tränar man ju in hemma innan man ger sig ut på campingen.

Vi brukar ha många kompostgaller med oss så vi kan bygga ett staket framför vagnen. " Ha, min hund hoppar över det, hur enkelt som helst" , säger en del hundägare. Ja, det kan våra hundar också, men har man lärt dem att staket betyder stopp så hoppar de inte.
Träning och åter träning från början som valp gör att hunden blir en trevlig och uppskattad gäst på campingen istället för tvärt om.

Hej å hå campa på!

Fricamping i vintrigt skåneland!

2018-03-10 23:22

Denna helgen är Sophie på läger och vi passar på att fricampa i närheten. Efter några intensiva arbetsveckor är det verkligen en lisa för själen att kunna ge sig långt ut i skogen och bara njuta av tystnad och stillhet.
Visst är det roligt de helger vi besöker campingar och umgås med allt härligt campingfolk vi träffar, men ibland behöver man bara vara.

Att fricampa är mysigt men det finns lite att tänka på:
Reka innan: Vi brukar kolla på kartor, söka på nätet eller helt enkelt köra runt och leta.

Kolla så att det är tillåtet att stå där ni tänkt. Man kan ju ofta parkera enligt 24-timmars regeln, men kolla noga så det inte finns något förbud som hindrar.

Utrustning: Ett elverk och solceller är inte nödvändigt men underlättar betydligt. Kolla så ni har gott om gasol och ha gärna en extra tub med er.

Ta med mat och vatten så ni klarar er några dagar.

Varma kläder, snöskyffel och en laddad mobiltelefon är också bra.

Hej å hå campa på!