RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-14 01:52:59

jjenniferjj blogg

jjenniferjj blogg på Nouw

Så glad för vänner som gör en annan lycklig 💗

2019-07-13 20:17
Från jjenniferjj

Tänk att känna sig så omtyckt och älskad.
Att ha folk i närheten som gör allt för att göra en så glad.
Hade önskat mig en babyshower sedan Theodore föddes och nu fick jag och bebis en
Att mina vänner fixar och donar för att överraska betyder allt. Att få en stund tillsammans med vänner som man ej träffar så ofta är mer värt än alla saker och pengar i världen. Ni är så himla bra.
Gott fika, fina presenter och lekar. Så himla mysigt och roligt.

Min älskade Bella hade gjort en så fin tårta. Med elefanter och allt

Så himla söta och bra grejer vi fick. Tänk vad alla känner mig bra (älskar elefanter)
Vi är så nöjda och tacksamma hela familjen. Så tack alla som var med

vilken dag ☀️

2019-06-30 21:18
Från jjenniferjj

Hejsan.
Vilken dag vi haft idag. Strålande sol, minigolf och avslutade med ett svalkande dopp.
Sov riktigt länge för att vara mig idag. vaknade innan  10 och då jag sover så dåligt under nätterna så förtjänade jag verkligen all sömn nu på morgonen.
Vi duschade och packade ihop oss i bilen för en tur till Lindesberg och äventyrsminigolf som ligger där tillsammans med sebb. Solen lös men det fläktade väldigt skönt där. Efter vi spelat klart åt vi pannkakor med glass från deras glasscafe innan vi drog hemåt och åkte till prästabadet för ett kvälls dopp innan vi åkte hem och åt middag.


Jonis hade sådan tur på en extra bana de har där att klarar man en hole in inte vann man ett kort med gratis spel och han vann ju självfallet det.

Kan verkligen rekommendera att åka dit. Så roliga banor och lagom långt härifrån.

väldigt svalkande efter en varm dag med ett bad.
Nu tänkte jag lägga mig med min onda kropp i soffan för kvällen och bara vara.

Så nära men ändå så långt borta.

2019-06-26 20:08
Från jjenniferjj

Tiden just nu går så snabbt men ändå så sakta. Vet inte om det är en kombo på att vara hemma och hur vädret osv är. Ena dagen flänger vi eller rensar hemma och andra dagen ligger vi typ på soffan hela dagen. Sånt man får göra för att kroppen ska orka. denna vecka går vi in i vecka 32 så i princip 60 dagar kvar till bf. Magen växer men inte så mycket som för ett par veckor sedan då jag hade en växt period. Men lite och den sjunker mer och mer för varje vecka.
Börjat få sparkar upp mot revbenen vilket kan göra så ont vissa gånger men så härligt att känna den röra sig.
Jag mår sisådär, trött och väldigt ont så fort jag gjort något samt svullen och svettig Men dumt att klaga när värmen äntligen är här.

Vi fixar lite varje vecka och här någon vecka ska vi köpa det sista av grejerna som behövs.

Idag kom ett paket med kläder till den lilla och förra veckan köpte vi lite på Kappahl.

Tänk att få köpa kläder till våran lilla flicka. Ja det ser ut som så att det är en liten flicka i min mage. Helt chockad var jag då jag alltid sett mig som en pojkmamma men hur underbart att få en av varje. Jag är ju dock inte en tjej som gillar rosa och massa gulligull. Så här blir det mest marinblått, jeans och bland färger. Men lite rosa självklart då jag har en man som gärna vill ha det

Theodore är så laddad och har redan börjat prata om en lillebror Men sakta i backarna tack.

Vi pratar lite om vart vi ska bära av på semester då vi ej orkar med långvändor denna sommar men vi ska åka en heldag med Theodore så han får fylla garderoben med kläder då han växt ur stan hela sin.
Om någon har några tips på vad vi kan göra så hojta gärna

Strandhäng med familjen 🌸

2019-06-08 18:26
Från jjenniferjj

Hejsan.
Idag är det lördag solen sken på förmiddagen och vi gör allt för att stå ut de sista dagarna innan ledighet.
Men jag har bara några dagar denna vecka kvar innan en lång ledighet. En hel sommar tillsammans innan bebis kommer

Inatt har jag sovit så dåligt. Men vi drog en sväng till stranden och badade lite. Var väldigt behövligt för en svettig gravid kvinna. Det jobbiga dock är att vi märkte nyss att jag lyckades bränna mig Trotts att jag smorde in mig...
Men det var härligt den stunden vi hade där iaf. Perfekt lugn lördag ihop.

Kände dock att jag tydligen blivit lite badkruka. Annars har jag jämt kastat mig i vattnet men idag var det lite svårare. Tog mig i men det tog en stund. Skyller på kulan att det är h*ns fel att det var lite svårare idag blir bättre när det är varmare i vattnet

Fick hem en lite  leverans från Gekås Bodys,strumpor, blöjhink och en lampa. Lampan ska jag dock hämta då den glömdes vid lämning. Blev ej så mycket då det var svårt att bestämma då man ej kan känna och klämma själv på sakerna och inte se dem själv irl  och jag är världens velpelle också. Men men lite iaf, bättre än ingenting.

Nu är det dags att poppa popcorn och bara ligga i soffan resten av kvällen.
Ha en trevlig kväll.

Det här med att folk tar sig friheten att kommentera ens kropp.

2019-06-02 20:40
Från jjenniferjj

Jag är så matt och trött just nu på vissa komme tarer så jag måsye skriva av mig lite!

varför kommenterar man folks vikt eller storlek på mage bara för att man är gravid? Varför anser man att det är okej att tala om vad tjock man blivit, vilken stor mage man fått, hur mycket man gått upp i vikt osv bara för att man bär på en annan människa? (Annars också men sjukt mycket under graviditet har jag märkt)
Jag kan bara tala från mitt eget perspektiv att det är svin jobbigt att få höra dessa kommentarer. En tjej som alltid haft problem med sin vikt och sina hjärnspöken tycker det inte är kul att få höra allt. Även fast jag känner att det är värt och att det inte spelar någon roll över att lägga på mig några kilon så triggas min hjärnspöken av andras kommentarer.

Så idag bröt jag ihop efter en kommentar och bara grät. Jag vet ju själv att jag går upp i vikt av en sån jävla bra anledning men att få höra nästan dagligen i två/tre veckor om hur min kropp ser ut gjorde att bägaren rann över idag.

Min största fråga är bara varför gör man det ens? Att vara gravid är ju en anledning till stor och snabb viktuppgång för vissa. Men måste man använda ord som tjock/fet/enorm? Min mage är dessutom inte ens i normalkurvan så att säga att den är sjukt stor eller tjock är fel...

Lägg bara av att säga dumma elaka kommentarer när man inte har en aning på vad människan går/gått igenom!


Jag älskar min mage och vad som kommer med den

Att börja fixa inför bebis.

2019-05-30 22:05
Från jjenniferjj

Hejsan.
Ledig dag mitt i veckan är ju väldigt skönt. Jag har dock varit sjuk i veckan så jag känner inte att det är den ledigheten andra har. Imorgon dock blir det jobb innan vi ska åka iväg för dop på lördag.

Idag har vi haft en fixa inför bebis dag. Vi har skrivit lista på vad som behövs och vad vi då har checkat av. Hämtat ett skötbord/hylla. köpt lådor att ha produkter osv i och även sängkläder till bebisen. Theodore var med och valde. Tycker det är viktigt att han får vara så delaktig som möjligt då han ändå är såpass stor nu. Han längtar en massor men tänker så han ej känner sig undanknuffad. Han tycker dock de är pinsamt när vi visar och pratar om kläder han haft när han var liten då han inte kan tro att han varit så liten knappt.
Känns skönt att börja checka av mer och mer av det vi behöver i lugn och ro.

Imorgon går vi in i ny vecka igen och i typ den veckan vi är i nu fick vi reda på Theodore när vi väntade honom, en 11 veckors lång graviditet var det med honom från vi fick reda på honom tills han ville komma ut.
Känns sjukt hur mycket vi hann växa in i den rollen som mamma och pappa så snabbt och nu när jag får gå hela graviditeten förhoppningsvis känns det helt främmande. 27+3 var vi på Ultraljud med den lilla prinsen och imorgon går vi in i v 28. Så olika det kan vara.

Nu ska jag sova inför en jobbdag så skriver jag om graviditeten i helgen hur allt går osv.

puss

När Theodore gjorde ett sköldpaddsskal av våran bilstolskartong

Vilken vecka och helgen är redan förbi.

2019-05-26 19:42
Från jjenniferjj

Hej igen.
Vilken vecka det varit. Mycket att göra och falunbesök, marknadshelg och besök av kusinerna.
I onsdags var vi upp till Falun för att kontrollera flödet i moderkakan och flödet i och ur livmodern.
varför vi fick denna tid är för att med Theodores förlossning så hade jag en placcenta avlossning och i höstas så satt delar av den kvar och därför jag fick göra en operation.
Jag har sedan v 12 ätit blodförtunnande för att förbereda och nu var kollen inne för att se om jag behövde äta dem mer osv.
Allt såg jättebra ut, moderkakan är i bakvägg vilket är ett plus, flödet lät och såg bra ut. Jag ska fortsätta äta tabletterna för att minska risken för propp i moderkakan sedan ska jag ha ett möte med min barnmorska för kommande förlossning och ifall vi behöver komma på fler ultraljud.
Men än så länge ser allt okej ut och vi fick även veta vad det blir med största sannolikhet
I fredags så kom Theodores kusiner för en övernattning och det åt tacos och mystes.
Igår gick vi på marknad och sedan hängde i soffan hela kvällen vilket min rygg tyckte var väldigt skönt.
Idag har vi firat lite morsdag jag har fått beställa lite kläder från mina killar och fikat vid mamma ❤
Nu är det redan måndag imorgon igen och går ännu närmare semestern och hemgång för att ställa mig in med vad som komma skall. 

I fredags fick vi även en överraskande presentkorg med lite nödvändigheter till bebis från Sarah med familj. Så oväntat och fint gjort. Theodore kom upp med den när han slängde soporna så blev så chockad.

Hoppas ni har haft en bra helg.

Besök hos barnmorskan. :)

2019-05-14 19:28
Från jjenniferjj

Hejsan.
veckorna flyger iväg och jag undrar när de ska vända och gå sakta igen
Idag var jag till barnmorskan på en sån här rutinkontroll man gör emellanåt och det gick jättebra. Fick ta om blodtrycket ett par gånger bara för att hon som tog proverna skulle vara nöjd. Fick lyssna på hjärtat, mäta magen osv som man brukar göra och det är en sådan lättnad varje gång man får bekräftat att det ser bra ut med bebisen. Detta har vi verkligen längtat efter så jag blir så lycklig av att höra hur bra det är.
Nästa vecka ska vi iväg på Ultraljud för att kontrollera flödet i moderkakan och hoppas de fortfarande ser bra ut med den också.
Kanske vill den lille visa oss helt vad det är också då vi bara fick ett kanske sist vi var på Ultraljud. Men huvudsaken att det ser bra ut med moderkakan

Min foglossning är fortfarande lite jobbig och vissa dagar får jag gå med kryckor hemma efter jobbet. Så idag tvingade min barnmorska mig att söka gravidpenning för att kunna gå hem innan beräknat så får se om jag får det godkänt av försäkringskassan.

Igår så spände hela livmodern sig och Theodore ville känna hur hård magen blev mitt lilla hjärta som inte är så liten längre. ❤

Över halva tiden. Hur går det?

2019-04-16 09:25
Från jjenniferjj

God morgon.
Kom på att jag inte uppdaterat så mycket i graviditeten här på bloggen så tänkte gå igenom lite hur allt går ☺️
Går denna vecka på fredag in i vecka 22, alltså har jag gått över halva tiden.

I magen lever h*n rövare och jag känner rörelser tydligare för varje vecka. I fredags kväll så kände även J lite rörelser.
Magen växer också i rasande fart vilket är helt underbart ☺️
Annars hur mår jag och hur har jag mått?
Jag har mått bra, väldigt trött men annars bra i allmänhet illamående från och till men de får man ta när man är gravid.
De senaste veckorna dock har min rygg och höfter lagt av från och till.
Igår var jag till bm och blev sjukskriven denna vecka ut ombedd att vila och sen vidare till läkare för koller för kontroll av blodtryck och vidare åtgärder med ryggen.
Så dags att lugna ner sig lite för att bara må bra med magen och sedan får vi se hur vidare veckor blir ☺️ i maj får vi se den lille igen ♥️

Jag tänker inte uppdatera varje vecka utan då och då tänkte jag.
Följ mig gärna på Instagram för mer uppdateringar ☺️

När livet plötsligt ändras på några dagar.

2019-03-10 17:12
Från jjenniferjj

Hejsan
Mina två senaste inlägg var ju inte dem roligaste egentligen. Men de var nyttiga för mig i en bearbetning och i en rädsla jag kände då.
Jag hade precis plussat på stickan för 5 gången och jag var i sådan obalans i livet.
Min glädje samt rädsla i kroppen just där och då pga allt som hänt tidigare var sjuk.
Vi ville liksom inte tro att det var sant även fast vi ville att det skulle vara sant.

Men efter ett x antal veckor behövde jag kolla upp om jag verkligen var gravid och om det fanns något i min mage. Och det var det. En dag i början av februari hade vi fått akuttid att kolla och där låg det en krabat som hjärtat tickade på och det var en livlig bebis. Glädjen och allt som släppte då var överväldigande. Så slut samtidigt som jag hade kunnat springa ett marathon pga all adrenalin. Två veckor senare var vi på Kuben och där såg allt också bra ut. Den vinkade så fint där inne för oss och vi bara log. Nu är veckorna väldigt långa inför rutinultraljudet då vi också fick ett senare än man brukar.
Så nu håller vi tummarna att allt går vägen.

Stolt blivande storebror. Som han längtar.
Det ska bli så spännande att följa denna resa och se vad det blir för liten filur som kikar ut om allt går vägen. Vi är lite delade här hemma. Theodore tror en pojke och J tror en flicka medans jag inte tror speciellt mycket.
Så välkommen oavsett och vi vill att ni följer denna resa med oss ❤️