RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-04 20:49:15

Nickolina1 blogg

Nickolina1 blogg på Nouw

Lizettes bal och student!

2018-06-15 20:29
Från Nickolina1

Förra veckan fick jag fotografera ännu ett stort event! Jag fick springa runt och vara Lizettes personliga fotograf när hon gick på bal och tog studenten! Det var jätte kul att äntligen få ta upp kameran och ha en plan efter nästan ett år av fotografering utan mål. Så att få fotografera en barndomsvän under två jätte stora dagar har verkligen varit något väldigt speciellt.

Jag hade super roligt och jag blev väldigt nöjd med bilderna, så här kommer några av dem!

4 Månaders valp.

2018-05-19 19:03
Från Nickolina1

Har insett att det tog inte lång tid för mig att bryta mitt löfte till mig själv om att oftare göra inlägg här. Woopsi!

Sååå, under den tid som jag inte har uppdaterat här så har en av de underbara valparna från mitt förra inlägg flyttat hem till oss! Efter långa diskussioner om vad han skulle heta så kom vi överens om att Nicco blir ett bra namn.

Så Nicco blev 4 månader i går och har blivit betydligt mycket större. Jag kommer dela med mig av bilder från det att han kom hem till oss fram till bara härom dagen så jag ber om ursäkt att jag tvingar er att titta på vinterbilder när det är så underbart väder ute!

Niccos favorit sysslor är att:

1. Riva sönder allt som är gjort av papper tills de är små molekyler på golvet.
2. Driva Ross till vansinne
3. Bita av blad, blommor och knopp från alla grenar som hänger inom räckhåll.

Men nog om det nu, här kommer det massor med bilder!

Valpar hela dagen!

2018-02-28 11:00
Från Nickolina1

I går var jag nog i himmelriket då jag fick spendera hela dagen med fyra små valpisar på 6 veckor. De har blivit så stora nu i jämförelse med när de var 3 veckor. Det blir nästan svårt att hänga med nu när de skuttar runt och leker för fullt!

Jag fick passa på att ta kort på Nuri när vi va där och hälsade på och han är så himla fin. Jag skulle kunna ta kort på honom hela dagen men tyvärr så var det så kallt så vi ville gå tillbaka in innan våra näsor trillade av.

Några av bilderna blev tyvärr lite brusiga och så kan det bli när man kämpar mot ljuset men jag blev ändå väldigt nöjd med dem.

Jag har även insett i dag att anledningen till att jag ibland får väldigt oskarpa bilder är för att jag inte öppnar ögat ordentligt när jag fotar, särskilt nu när det är kallt ute. När jag inte gör det så ser jag inte riktigt om jag får fokus eller inte. Så jag ska i fortsättningen försöka komma ihåg att höja lite på ögonbrynet så kanske jag får lite bättre resultat, särskilt när jag använder mitt 100mm objektiv.

Oj!

2018-02-22 15:11
Från Nickolina1

När jag satt och förde över bilder från mina minneskort till min dator så insåg jag att det inte gjorts något inlägg sedan mitten av december. Jag samlade ihop några av de bästa bilderna jag tagit från nyår och fram till idag och bestämde mig för att nu fan ska jag göra något med dessa!

Jag ska försöka börja med att göra ett inägg i månaden från och med nu. Det är kul för mig att ha någonstans att dela mina bilder och i framtiden kunna titta tillbaka på. Det kan då vara lite tråkigt när det inte finns så många bilder som jag hade önskat att det varit. Ska även försöka skriva lite mer då det ofta blir att jag skriver det samma i alla inlägg och jag tycker det är roligt att skriva vad jag tänker! 

Men nog med detta nu, här kommer bilderna!


Bortglömda.

2017-12-14 22:15
Från Nickolina1

Jag satte mig och förde över lite bilder jag nyligen tagit från min kamera till min externa hårddisk. Jag lyckades då hitta bilder liggandes lite här och där i min labyrint av mappar som jag inte har någon aning om varför jag stoppat in dem där de är. Detta är bilder som jag känner att jag faktist tycker om men flera av dem har bara blivit bortglömda.

Här kommer då de 10 bilderna i väntan på att jag ska kunna ta några ordentliga vinterbilder att lägga up här.

Höst 2017.

2017-12-01 14:57
Från Nickolina1

Nu när det är December så kan man ju säga att hösten är officiellt över.

Jag är så himla glad över att snön redan är här och att den har legat kvar på backen i mer än tre dagar! Att bli av med de trista färgerna som de slaskiga, söndertrasade löven lämnade efter sig tycker jag är mycket underbart.
Det är flera av mina vänner som inte tycker om snö så här får ni en tillbakablick till början av hösten, när det fortfarande var varmt ute så ni kan plågas med tanken att ni inte kommer få känna värmen utomhus på ett tag!

(Bilderna är från slutet av Augusti till början av November.)

Sommaren 2017: Part 3

2017-09-03 16:23
Från Nickolina1

Jag har denna sommar för första gången fått chansen att fota ett bröllop! Det var ett av de roligaste sakerna jag gjort!

Fotandet startade vid kl 10 på morgonen och jag slutade fota ca kl 1 på natten, det blev ca 2000 bilder. Efter det var det bara att parta!

Då jag tog så fruktansvärt många bilder så var det väldigt många fler som jag blev nöjd med, detta inlägg kommer då vara lite längre är vanligt.

Ett stort tack till Malin och Niclas som lät mig göra detta och hoppas ni blev super duper nöjda med resultatet!

Sommaren 2017: Part 2

2017-08-21 15:57
Från Nickolina1

(En sak som jag inte hade med i mitt förra inlägg är att från om med nu så kommer inga bilder att vara redigerade på något sätt då jag inte längre har tillgång till Photoshop. Detta eftersom det var skolan som köpt ut det och de äger licensen på Adobe programmen jag hade i datorn. Så när jag köpte datorn av skolan så avinstallerade vi programmen.)

Den 21-23 Juli var jag med en vän och hennes föräldrar på en liten semester, vi packade in oss i en bil och åkte runt och tittade på olika ruiner. Det blev många bilder och därför väldigt många som jag blev nöjd med men jag har lyckats sortera dem så inlägget inte blir så långt.


Sommaren 2017: Part 1

2017-08-14 17:12
Från Nickolina1

Denna sommar har varit lång och har bestått av många resor fram och tillbaka till Torsby. Även då jag har haft så mycket att göra hela sommaren så har jag lyckats få några bilder som jag blivit riktigt nöjd med, under de få tillfällen jag oplanerat tagit upp kameran för att fota. ;p

Här är då mina oplanerade bilder som tagits under sommaren. (Vilka jag tog precis i början av sommarn och består av bilder från endast 2 tillfällen)

Vår 2017.

2017-06-04 12:47
Från Nickolina1

​Detta blir ett lite längre inlägg då jag har valt att ta med de minna favorit bilder från årets vår. 

Mitt sista skolår rullar mot sitt slut och det är nu bara 11 dagar kvar till studenten, betygen är satta och lektioner är inställda då det inte finns något för eleverna att göra. Så nu är det bara att sitta och vänta medan det nya livet väldigt snabbt smyger sig fram och under tiden får man tillsammans med sinna kamrater planera och pynta flaket, och innan det har vi ju balen! 

Men nog om det nu, här kommer bilderna!  

Blue.

2017-03-16 13:05
Från Nickolina1

Det var för några vekor sedan som jag och Marie ännu en gång hade fotostudion för oss själva. Vi hade an plan för vad vi ville göra men tyvärr så hade vi inte tillräckligt många av en viss sorts lampa så det blev något helt annat istället.

Så här kommer två av mina favoritbilder från den morgonen.

Tidig vår 2017.

2017-02-11 11:53
Från Nickolina1

Jag hade ju förväntat mig att snön skulle komma lite tidigare än februari men tydligen inte. Jag har på grund av det inga vinterbilder att dela med mig av än, men jag har några andra bilder som jag blivit nöjd med nu efter att skolan börjat.

Jag har köpt ett objektiv av en klasskamrat som jag är mycket nöjd med, så här kommer då några av de bilder jag blivit mest nöjd med!

Hösten 2016.

2016-11-09 16:20
Från Nickolina1

Nu är den färgglada delen av hösten över och vi har smugit oss in i den grå och mörka perioden. Men det betyder att det inte är långt kvar till vintern kommer med den fina vita snön på riktigt.

Så när allt är trist och grått ute så tänkte jag att varför inte titta tillbaka på hur det såg ute för bara någon vecka sedan. Så här kommer några av mina favorit höstbilder från 2016!

Skolstartens modell.

2016-09-23 10:26
Från Nickolina1

Marie ha ännu en gång fått stå modell, fast denna gång blev det lite mindre färg på bilderna.

Vi bestämde oss för att leka lite med ljus/skuggor och jag blev väldigt nöjd med slut resultatet! 

Första dagen!

2016-08-25 11:54
Från Nickolina1

Då har man precis klarat av första skoldagen. Det dök inte upp några andra än mig och Marie så vi bestämde oss för att bara hitta på något. ;D

SÄFFLE PRIDE!

2016-07-17 16:31
Från Nickolina1

Tack vare underbara Olivia så fick jag under helgen vara med på min första Pride parad i Säffle!
Hittills är paraden i Säffle den största Pride paraden i Värmland, det var helt otroligt att få vara med och se den.

Det blev inte riktigt så många bilder som jag hade hopats på men de jag fick blev jag riktigt nöjd över!
Nu blir det att packa väskorna igen för i morgon bär det av mot Örebro.

Lots of Love 2016

2016-06-11 17:02
Från Nickolina1

Kvällen i går blev helt otrolig!

Hade höga förväntningar och blev inte besviken. Många bra artister och flera underbara vänner. Det var lite kalt i början men det blev varmare inpå kvällen då det blev full fart på publiken.

Hoppas på att få göra om detta fler gånger i framtiden!

Långhelg i Stockholm.

2016-05-11 16:09
Från Nickolina1

Det har varit så varmt och soligt i en vecka nu så det känns som att sommaren redan är här. Jag hade riktigt tur med vädret när jag hälsade på släktingar i Stockholm förra veckan så det blev en hel del bilder. Jag valde ut de jag tyckte blev bäst som jag kunde dela med mig av. 

Det blev ganska många men det får bli bra ändå.

No Wi-fi.

2016-03-15 16:46
Från Nickolina1

Under helgen som var sov jag hemma hos min far i Karlstad och de har nämligen inget wi-fi så ena kvällen fick jag lite tråkigt, jag bestämde mig då för att redigera lite. Jag öpnade bild efter bild och testade att lägga dem på varandra och efter ett tag blev jag riktigt nöjd med hur bilderna såg ut tillsammans. :D

Modell: Elise Gustafsson: http://nouw.com/sotiezisfab

Det fina med vintern.

2016-02-17 13:12
Från Nickolina1

Nu har man börjar tröttna på kylan så nu tycker jag att sommarn kan ta och skynda på lite.
Men vintern är ju inte allt för avskyvärd, den har ju sin fina sida med. Med tanke på att det inte är så fint ute längre så tänkte jag dela med mig av det fina vi fick se av denna vinter.


Höst/Italien 2015

2015-12-25 19:46
Från Nickolina1

Årets jul är inte riktigt som den brukar vara, det är mindre folk som rusar runt hemma och familjen har fått nyheter som vi inte räknat med :O
Men något som påverkat oss alla är det faktum att det inte är någon snö ute!
Så i stället för att dela med mig av några snö fyllda vinterbilder så tänker jag faktiskt plocka fram några höst bilder och några få av alla 1000 bilder jag tog under resan till Italien i November. ;3

Grattis Julia!

2015-10-31 19:36
Från Nickolina1

Hoppas att din dag har varigt bra och kuslig! (Om inte kan jag komma förbi en sväng och skrämmas lite xD.)
Du får skriva en lista på saker du önskar dig som jag kan köpa med hem från Italien! :D

Här kommer de mycket vackra bilderna som jag lovade dig ;)

Grattis Martina!!

2015-09-14 20:44
Från Nickolina1

Hoppas att du tyckte om presenterna som du fick av klassen i morse! 

Du är en av de mest underbara och fina personerna som jag har haft tur att lära känna. 
Jag hoppas att din dag har varit helt otrolig för det förtjänar du verkligen!


​Vi syns i morgon och då vill jag höra allt om hur du har haft det i dag! 

Putte i Parken 2015

2015-09-04 22:04
Från Nickolina1

​I år var det första gången jag var med på Putte i parken i Karlstad och det var en upplevelse för livet.

Det var en helg fylld med bra musik, barnsligheter och underbart sällskap. 
Det finns inte ord så det räcker för att beskriva hur kul och underbart det var, men jag tror jag har lyckats fånga några av känslorna i bilderna här nedan. 
Hoppas att ni tycker om dem lika mycket som jag gör.

Konserten 2015

2015-08-28 14:25
Från Nickolina1

​Den 23 Juni var en dag som kommer finnas kvar i mitt minne för resten av mitt liv!

Jag och Olivia tog tåget till Göteborg för att se One Direction i Ullevi arena. 
Det var en helt otrolig upplevelse och jag lyckades få bättre bilder än förra året så det är ett plus! 

Efteråt kom den långa vägen tillbaka till lägenheten med en raslig hals och ont i knäna, men det vart helt klart värt det!

Sommaren 2015

2015-08-25 23:47
Från Nickolina1

Nu när sommaren är officiellt över och jag har spenderat 2 hela daggar i skolan så tänkte jag att det är dags att tala om vad jag har gjort i sommar, men jag tänker inte ta allt på en och samma gång.
Jag tänkte dela upp det så att jag gör två inlägg i veckan tills hela min sommar fins för hela världen att se.

Jag kommer att starta på fredag och sen får vi se nästa vecka vilka dagar jag väljer att ladda upp på.

Göteborg!

2015-06-22 23:39
Från Nickolina1

​Sommaren har börjat helt underbart, fylld med många skratt, underbara vänner/familj och snygga bilar!

Min sommar började med en promenad från CCC till hemköp där jag och några helt underbara klasskamrater köpte lite fika för att sen gå till Karlstads stadspark där vi åt oss feta! 

​Jag har varit i Munkfors och besökt Forsnässkolan, spelat spel, kollat på film och sovit två nätter hos Saga.

Min syster och jag har även varit på en resa till Örebro för att hälsa på våran plast syster Teres och fira Patrik som tidigare denna vecka fyllde 25.

Nu sitter man här i Göteborg med Olivia och Fluff och skykar med Martina! :D
I morgon kommer jag och Olivia sitta i en kö i ändlösa timmar och vänta på att få släppas in på Ullevi för att få se One Direction! :D

​Håller tummarna för att allt ska gå bra. :D

Mitt första år!

2015-06-05 20:33
Från Nickolina1

Jag tänkte att nu när det snart är sommar att jag skulle dela med mig av de bilder som jag använt till läxor under mitt första år på gymnasiet. (Det visade sig att de bilder som jag blivit nöjdast över är de som är lite mer ledsamma xD)

Jag kunde inte ta med alla för jag tycker att det kan bli lite mycket då i vissa läxor ingick det lite mer bilder än de andra.

Det två första bilderna är från min senaste läxa. Uppgiften där var att träna på något man ville bli bättre på så jag valde att försöka skapa bilder som man skulle kunna hitta på sociala medier som "We heart it" och "Tumblr" för det var något jag inte testat förut.

Det två svart vita bilderna hörde till en uppgift där vi skulle skapa ett bildspel med en röd tråd. Till denna uppgift valde jag att köra ledsamma/svart vita bilder.

Den sista bilden hör till den andra uppgiften vi fick där vi skulle ta 8 olika soters bilder. Bilbild, Matbild, Naturbild, Modebild, Djurbild, Makrobild, Nattbild och en Valfri bild. Det är då min valfria bild.

Grattis!!!

2015-05-10 14:26
Från Nickolina1

Ett stort GRATTIS till Julia Bad som i går fyllde 17 år!

Här kommer det några vackra bilder som jag lyckats hitta i min dator, hoppas att det blir många fler i framtiden. ;)

(Var inte hemma på hela dagen i går därför kommer detta i dag.)

Lite annorlunda.

2015-04-12 16:14
Från Nickolina1

Jag satt för några dagar sedan och fixade lite med några bilder i Photoshop och blev väldigt nöjd med resultatet så jag bestämde mig för att dela med mig av de som blev lite annorlunda mot de bilder som jag brukar dela med mig av.

Ett stort tack till Marie, Emilia och Martina som tillåter att jag använder bilder på dem. :D