RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 14:48:32

Lebaneselife blogg

Lebaneselife blogg på Nouw

Sommar?

2019-06-02 19:44
Från Lebaneselife
Hej kära bloggläsare. Månader har passerat och redan juni. Sitter på min balkong och kollar ut , jag älskar att spendera min tid på min balkong.. Det gör mig lugn och jag känner mig fri. Känner ni som mig? Vad gör er lugna?

Det har varit en lång vinter och jag har inte känt för att skriva något men nu vill jag göra det.

När jag tänker på sommaren associerar jag det med liv, livet i ett paradis. Det räcker med att gå ner till en hamn kolla ut i vattnet och höra fåglarna kvittra och änderna sprattla. Men det jag älskar mest är när jag ser vattnet bilda diamanter, det bara blänker av solen, wow wow wow Hur vackert är inte det?

Ibland brukar jag dagdrömma mig till en plats som jag aldrig varit på, eller den kanske finns men jag har helt enkelt inte besökt den. Jag får en sån där annan känsla förstår ni vad jag menar? Som i drömmar när miljön ändras det blir som ett filter på världen precis som på insta bilder. Man filtrar för att skapa den där andra världen som känns så mycket mer peacefull.

Den 27 januari åkte jag iväg till London ett ställe jag inte trodde jag skulle gilla, därför jag associerade det inte med palmträd och vatten men när jag väl var där älskade jag det. Jag fick åka iväg från min vana, my rituals som man hamnar i och glömmer bort världen utanför. Jag är glad att jag åkte med min mor, hennes ansiktsuttryck ändras så fort vi åker iväg och I love it, om Hon är happy är jag det. Om hon bara visste det!

Ni som läser detta, jag vill bara uppmuntra er till att öppna upp nya vyar, man missar annars så mycket. Gör inte dagen till en vana gör, gör dagen till en fest, varför invänta festen när man själv kan göra en varje dag?

Och sist men inte minst be happy ♡♡

Xoxoxo Stephanie

Bahamas <3

2018-12-09 09:22
Från Lebaneselife
Hey lovelie travelers

När ni läser rubriken vad får ni för känsla då? Det är omöjligt att det bara jag som får en dunder pirrig känsla, min enda själ förvandlas direkt till stillhet. Melodin av bokstäverna flyter så vackert i mina öron och tankar. Vi alla människor dras till något extra och för min del är det havet.

Till skillnad från många länder delar man havet i Bahmas med djuren och inga djur som helst, nämligen simmande grisar! Ja ni hörde det, det låter som i en fantasivärld.

Tänk att man simmar sida vid sida med djuren i den turkosa solklara stranden. Men precis som andra länder har landet en historia bakom sig. Det har givit oss människor en chans att få röra en del av historien. Många kanske tänker när man tar sin resväska och åker iväg att havet är där man ska hänga, men det finns så mycket mer än det. Varje steg människan tar från flygplatsen till resorten är bara det en bit av landets historia. Man befinner sig ofta i stress att ta sitt stora bagage till bussen som väntar och glömmer precis allt man missade på de där 5 minutrerna. Vad missade man och vem? Det vet man inte för man är så upptagen i sin egen värld. Det jag vill förmedla med denna mening är besök inte bara platser i landet känn de rör de upplev varje sinne och njut!

Jag är 100 % säker på att ni som jag ibland vill resa någonstans där tiden står stilla? Ungefär som i filmen tillbaka till framtiden. Den känslan kommer ni uppleva när bussen väntar på er utanför hotellet och ni är påväg till huvudstaden Nassau. Där väntar de rosa gula gröna små husen med pittorerska butiker runt. Ni kan uppleva Bahamian style av kafeer och smyga in i konstgallerior där historiska verk väntas att öppnas av era nyfikna ögon.

När ni har upplevt det till toppen, då kommer ni ta en båttur från ö till ö och se delfiner sjunga era namn och säga välkomna.

Kika in hotell HÄR.

xoxoxxo lebanese life

​(Bilder tagna från pixabay)

Asien <3

2018-11-21 17:52
Från Lebaneselife

Detta är det landet ja alltid har tänkt på, ett land som bara har existerat i min fantasi. Det är ett land långt bort från Sverige, med en helt annan kultur, dofter, tankar och ideér. Detta land är ett av de folktätaste länderna, varje kvadratmeter fyller en människa. Men det är ett land som inte är likt något annat. Det finns en sjö som är en helig sjö, nämligen inget mindre än Ganges. Vad gör denna så speciell? Den klassas nämligen som en av Indiens heligaste sjöar för hinduerna. Hinduismen är den största religionen i landet. I Ganges kan man hela sig själv, och fria sig från sina synder. Det är en sjö där personer som har döpt sig till hindu får bada och på riktigt bli en hindu, men sist men inte minst köpa en ko, det är ett heligt djur som hinduerna ser upp till.

Vad mer är speciellt med Ganges? Det är en helig plats, där man samlar tankar och ger kärlek till de nära kära och även de som har lämnat jorden. Vad som är så vackert med det är att människorna visar sin kärlek, sina känslor framför andra, människan får sida vid sida stötta varandra.

Många av er som läser detta nu har säkert smakat på indisk mat runtom i landet Sverige, det är en favorit hos många. Det finns så många kryddor som tillsammans bildar en symbios med varandra, de tillhör varandra och smälter i munnen, allt från garam masala, gurkmeja och curry. Dessa tillagas i en stor gryta med yoghurt och serveras med exempelvis kyckling, ris och det fantastiska naan brödet och bildar måltiden chicken tikka masala, hör ni hur ljuvligt det låter? Denna måltiden är bara en av mina favoriter. Om ni inte har testat indisk mat do it now, Sverige har många restauranger men givetvis är den riktiga måltiden smakrikast i Indien själv.

Men vad gör Indien så exotiskt? Indien är ett land med en egen speciell kultur och tradition. Ett flyg till Indien tar cirka 13 timmar och en stad som är känd där som visar Indiens trafik är inget mindre än Bombay. I Bombay finns det miljoner med människor. Det finns en gemenskap bland människorna, mellan vänner och främlingar. I Indien är tidiga promenader populärt och yoga är en klassiker som även många pensionärer ägnar sig åt. Det är ett sätt för de att vakna upp med energi och få sig ett morgonskratt som förlänger livet.

IT är något som Indien är känt för, många studenter utbildar sig inom dataingenjör och jobbar i de stora företagen som existerar överallt i Indien. Många av studenterna ber även till Ganesha guden som är en Gud som står för kunskap. Det är ett tips till alla som vill få lite extra styrka inför sina studier. Med andra ord åk till Indien känn av det livliga folklivet, en nära gemenskap, en flod som samlar alla vackra människor på en plats och skänker tankar till alla i sin närhet och glöm inte att njuta av naan brödet som gör magi.

Tips: 1. Det är väldigt varmt där, varmt klimat..

2. Indien är stort, försök utforska olika städer

3. Glöm inte att besöka Taj mahal det vackra templet

4. Bekanta er med hinduismen och få lärdomar, its beautiful.

5. Otrolig billig shopping och mat. Priset varierar mellan 10-70 kronor maxpriset

Xoxoxo Lebaneselife



(Bilderna tagna från pixabay)

Mellanöstern <3

2018-11-14 18:14
Från Lebaneselife
Hur många exotiska länder finns det i Mellanöstern?

Vad associerar ni när ni tänker på Mellanöstern? Är det ljudet av arabisk musik, eller stora buffen, eller öken?

När jag hör ordet Beirut,Libanon bultar mitt hjärta, det lilla landet på 10 450 km2 med 6,1 miljoner invånare. Det gör att landet är fullsatt med massvis av människor ute som gör landet till liv, man känner lukten av baklawan på mils avstånd, de stora konditorin finns hundratals av sidan av motorvägen. Så om man ser en bil svänga av vid motorvägen vet man hen ska till Sea Sweet eller Wooden bakery. Dessa bagerier är magiska allt görs framför dig på hand med riktiga ingredienser. Det finns ingen bättre känsla än att gå in dit libaneserna bjuder in en på nolltid, då har man hunnit smaka allt och går ut tomhänt för att man är så mätt. Givetvis åker man sedan vidare och äter Shawarma,eller falafel med extra vitlöksås på.

En dag i Libanon tar aldrig slut, både hav och berg.. det finns inget vackrare än att gå in i blåa havet och se bergen framför sig. Magiskt, oslagbart höra den vackra musiken i högtalarna från alla restauranger som är belägna vid stranden. En libanes stannar inte under sommaren hemma, nästan aldrig. Den har fullt upp att ta emot släktingar som öppnar dörren utan att ringa iförväg. Dörrarna är alltid öppna och man får aldrig gå hem till någon utan att smaka på maten som serveras, grillat, härliga tabolue eller hummusdippen som väntar på dig.

Libanon, Libanon. Resan dit från Sverige är ungefär på 4 timmar direktflyg, glöm inte solhatten för solen kommer stråla på ditt härliga ansikte, badtofflorna med för fötterna kommer brännas på stranden.

Tips: 1. Ha aldrig för mycket kläder i resväskan, man kommer mestadels gå runt i en tunika enkel och bekväm. Det är väldigt fuktigt så tajta kläder rekommenderas ej.

2. Se upp för trafiken, det körs i fullfart där. Förvänta er ingen transport som bussar och tåg de existerar inte direkt. Taxi är det som gäller med en skylt på taket.

3. Det är billigare än Sverige så oroa er inte för kostnaden.

4. De har fantastiska frisörsalonger där för ett måttligt pris!

5. Glöm inte besöka de fantastiska städerna.

6. Libaneser är hjälpsamma så var inte blyga att fråga, generösa också!

7. En vy över Libanon hittar ni HÄR

8. Kika in hotell HÄR

9. Sevärdheter: Jeita grotta, byblos old town. Harissa Church.

10. P.s Huvudspråken arabiska franska och engelska.


I LOVE BEIRUT

Im lebanese.

(Bilder från pixabay)

LIFE iS OUR JOURNEY

2018-11-11 18:53
Från Lebaneselife

Varmt välkomna till er inspiration inom resor. I denna blogg vill jag att just ni ska följa med runtom i världen. Vi har en enda värld så varför inte utforska den tillsammans? Öppna nya vyer, möjligheter och frid i våra själar. Denna blogg är skapad för att vi tillsammans ska skapa kunskap om omvärlden och vilka dörrar som finns öppna, inom semesterlivet. Jag kommer skriva om alla världskontinenter, och ge er tips och råd för er bästa resa. Välkomna till min värld och mina historier om resor, känslor, dofter, lukter, och VÄRLDEN.

Xoxo Lebaneselife❤

​SKÅL FÖR LIVET !