RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 00:43:02

Tina Widmark

tinawidmark blogg på Nouw

Nedräkning!

2019-05-20 14:29
Från tinawidmark

Long time no seen!

Min energi tog helt slut efter de senaste månaderna och jag har fått fokusera helt på att hitta vem jag var och inte slösa energi på saker som inte ger mig positiv energi. All denna press att prestera 100% i exakt allt är inte hållbart i längden och jag har fått lära mig att det är ok att bara vara ok inte inte alltid göra allt perfekt i alla lägen. Kontrollfreak som jag är tog det nog knäcken på mig när jag kände att jag inte längre hade kontrollen över vad som händer i mitt eget liv.

Men nu börjar jag sakta men säkert komma tillbaka steg för steg, och nu när solen och värmen är här mer eller mindre känns allt liiite lättare! Och vet ni!? Jag ska bli moster i höst! :D

Nu är det bara 25 dagar kvar tills vi står i vår första egna lägenhet och bara 93 dagar kvar tills jag blir moster för första gången! Jag längtar så jag blir galen, kan inte tiden gå fortare?


Nytt till den nya lägenheten

2019-04-04 08:00
Från tinawidmark

Nu är det bara 2,5 månader kvar tills vi får flytta in i den nya lägenheten!!

Det känns som en evighet tills vi får flytta in samtidigt som det är bra att vi har god tid på oss att köpa alla möbler och inredning då vi inte har någonting eget. Så nu har vi beställt en säng, soffa, tv-bänk och köksbord med stolar, och hunnit ändra oss haha. Men det är så skönt att ha allting klart så nu får vi allt till inflytten i juni :)

Nu saknas det bara garderober till sovrummet, gardiner, soffbord, lampor och lite annat. Så kul med nytt och att få inreda precis hur vi vill!

någon som har tips på inredningsbloggar eller liknande som man kan hämta inspiration från? :)

Älskade syster!

2019-04-03 10:04
Från tinawidmark

Hipp hipp huraa för min fina älskade lillasyster idag!

Längtar så otroligt mycket efter hela familjen och mina systrar nu.. Ibland är det såå jobbigt att bo närmare 60 mil ifrån varandra och jag önskar att jag bara kunde gå förbi hos dig och dricka massa te och snacka skit. Tänk att vi hatade varandra som små och idag älskar jag dit till månen och tillbaka!

När ska vi våga leva?

2019-04-02 08:00
Från tinawidmark

En klok vän sa till mig för ett tag sedan någonting i stil med... Varför ska vi låta bli att äta sånt som vi tycker om, eller inte ta den där extra portionen? Om jag tycker att maten var god, varför stoppar jag mig själv med en liten portion istället för att äta mig mätt? Inget annat djur säger "det räcker med den här lilla portionen även fast jag inte blev mätt"? Och vet ni? Hon har så jäkla rätt!

Man lever bara en gång, ät det du tycker om, drick det där vinet en fredagkväll om du vill ha det. Köp lördagsgodis om du vill, ta en extra portion mat om du tycker att det var jävligt gott. Njut av livet istället för att begränsa dig efter alla normer och värderingar, tanken är väl att vi ska må bra? Sen finns det såklart en gräns där vi slutar att må bra och där behöver tänka på vad vi stoppar i oss.

Nu har jag varit utan socker i 1,5 månad och anledningen till att jag slutade med det var för att jag kände att jag inte längre mådde bra. Det blev så jäkla mycket socker att jag kände mig ur balans, så jag slutade och bestämde mig för det enbart för att må bättre. Inte för att "samhället säger att man inte ska äta socker" och inte för att gå ner i vikt. Utan för min egen hälsas skull. Och faktiskt så känner jag en helt annan hungers- och mättnadskänsla idag jämfört med när jag åt mycket socker. Nu är jag inte alls sugen på godis och jag känner mig mätt på den mat jag äter och jag är långt ifrån lika hungrig som jag var förut. Det är rätt imponerande hur kroppen reagerar och att hormonnivåerna som ger oss hunger- och mättnadskänslor återställs till det normala.

Efter den här pausen kommer jag att äta sötsaker enbart vid speciella tillfällen och inte bara för att jag kan eller för att det är helg. Jag kommer att äta det jag vill och njuta av det när jag väl gör det. Och jag kommer inte att hindra mig själv från att leva lite.


Min helg

2019-04-01 10:43
Från tinawidmark

Hej på er!

Jag har tagit en välbehövd paus från sociala medier och bara återhämtat mig, jag tror att många behöver den pausen ibland! I fredags slutade jag lite tidigare så jag åkte och handlade och lagade morots- och halloumibiffar med gnocchi till middag. På lördagen tog vi sovmorgon, åt mysfrukost och städade. Sen så åkte vi till Mio och lade till ett köksbord med stolar och en tv-bänk i vår order inför flytten till den nya lägenheten, däremot så ångrade vi vårt val av soffa som vi beställde i början av mars och vi får veta idag om det går att byta ut den. Hoppas hoppas!

Vi har även varit och tränat och smakat den nya Noccon, HUR GOD?! Jag tycker ofta att folk hypar för mycket och sen blir man besviken, som den med blåbär var skitäcklig. Folk hypade upp den som den bästa Noccon eveer och så smakade den kolsyrad blåbärssoppa? Men den här är faktiskt riktigt god, somrig och fräsch! :) Efter gymmet gick vi förbi på Rusta och köpte lite jord och små planteringskrukor mm. så nu har jag planterat citronmeliss, sallad, tomater och chili. Första gången som jag faktiskt är ute i god tid! Hoppas att dom överlever tills att vi flyttar så vi kan få en fin liten växthörna på balkongen :)

Hur har eran helg varit? :)

Efterlängtade fredag!

2019-03-22 10:00
Från tinawidmark

(OBS! Gammal bild från i somras)

Äntligen fredag! :)

Idag fyller en fin vän och kollega år och det innebär middag, drinkar och en massa dans ikväll!

Annars ska jag faktiskt inte göra någonting alls i helgen förutom ett träningspass på lördag eller söndag, beror på hur jag känner. Men resten av tiden ska spenderas framför serier och filmer. Jag känner att jag behöver vila upp mig efter denna hektiska vecka med kursstarter och fullbokat schema med vägledningssamtal var 30:e minut hela dagarna denna vecka. Kanske är det jag som börjar bli gammal och orken börjar tryta? Eller så behöver jag en lång solsemester och ladda upp batterierna litegrann..

Hoppas att ni får en fin helg! :)

Legs- and bootyworkout

2019-03-21 10:00
Från tinawidmark

I helgen körde jag ett pass ben, vader och rumpa, och de passen är ren och skär hatkärlek! Under passet vill man bara dö men det är den bästa känslan efteråt när man är klar och när träningsvärken börjar infinna sig.

Helgens benpass såg ut såhär:

Som uppvärmning brukar jag cykla 5-10 min eller göra några repetitioner av övningen på lättare vikt tills jag känner att jag är varm och får bra kontakt i musklerna som ska jobba.


Raka marklyft - 12 reps x 5

Sittande vadpress 12 reps x 5

Benpress med gummiband - 15 reps x 5

Höftlyft med stång - 20 reps x 5

Benspark i maskin (framsida lår) ett ben i taget - reps till fail x 5 på varje ben

Abductor maskinen (rumpa) 15 reps x 5


Kan garantera sjuk träningsvärk! "vill man vara fin får man lida pin" som man brukar säga :)

Jag klarade det!

2019-03-20 10:00
Från tinawidmark

Ni som följer mig på instagram har kanske sett ett av mina senare inlägg som förklarar varför jag inte varit så aktiv här på bloggen eller instagram.. Jag har varit fruktansvärt trött trots att jag ätit extra tillskott av järn och vitaminer, det är som en förkylning som inte riktigt vill bryta ut. Jag har varit fruktansvärt trött på morgonen och faktiskt somnat sittandes, något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Efter jobbet har jag för det mesta struntat i träningen och bara åkt hem och däckat.. Förhoppningsvis så släpper det snart!

I helgen var vi och tränade och jag körde ett benpass bara för att komma igång igen efter lång vila, jag kände att jag behövde det! Jag kommer att dela med mig lite mer av mina pass om ni vill se hur ett av mina upplägg ser ut? :)

Och vet ni? Idag är det 4 veckor sedan jag valde att utesluta det vita sockret! :D En hel månad med en massa frestelser här på jobbet då vi haft diplomutdelning för våra yrkeselever, det innebär en massa tårta och bubbel. Vårt personalrum är fullt med massa godsaker just nu, men jag är stolt över att jag inte ens smakat på något! Nu har jag klarat en månad, nu är det 3 månader kvar och jag kanske väljer att fortsätta om det känns bra.

3 veckor utan socker

2019-03-13 10:00
Från tinawidmark

Jag trodde aldrig att det skulle vara så här lätt att skippa sockret, jag är faktiskt förvånad!

Den här veckan är det kursslut på de flesta kurser här på skolan och det innebär fika i mängder för både lärare och elever, så i personalrummet fanns det tio olika sorters kakor från olika delar av världen. Och jag var väldigt nära att ta en kaka av reflex efter lunchen då kakorna låg framför mig på bordet. Men jag har faktiskt lyckats hålla mig undan sockret under de här veckorna även fast det varit nära att jag halkat dit, så jag är stolt!

Hur har det gått för er som uteslutit sockret? Har ni haft cravings eller andra symptom efteråt?

Så sugen!

2019-03-12 10:00
Från tinawidmark

Om två veckor går betterbodieschallenge av stapeln, det börjar klia lite i tävlingsfingrarna just eftersom jag själv stod på scenen förra året den tävlingen kördes. Men frågan är om jag känner mig redo att dieta just nu? För att klara en diet behöver man vara 100% motiverad från dag 1. Jag känner inte riktigt så just nu, jag känner faktiskt att jag hellre vill fokusera på att bygga en bättre fysik innan jag ställer mig där nästa gång.

Jag funderar även på att byta gren till nästa gång och då köra bikinifitness istället för bodyfitness, just för att body-tjejerna blir allt större och tuffare motstånd. Då jag inte fått fram den där krispiga formen tidigare och inte har samma muskelmassa kanske bikini är ett bättre alternativ för min kroppsform? Hur som helst vill jag absolut testa någon gång i framtiden!