RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-09-12 02:31:52

C A M I L L A M O R I T Z

camillamoritz blogg på Nouw

I mitt huvud

2020-09-11 22:29
Från camillamoritz

Hej. Längesedan jag skrev här, men jag har saknat att skriva. Vart inspirerad när jag läste i min anteckningsbok, som jag dock skriver i då & då. Men då orkar jag sällan skriva så långt, med tanke på skrivkrampen haha. Men iallafall. Jag känner mig ganska vilse i livet. Så många i min närhet som mår dåligt, som jag önskar jag kunde hjälpa. Den här jäkla psykiska ohälsan. Tror att detta år har tärt på dom flesta, vissa mer än andra. Jag önskar jag bara kunde ta bort allt det onda, i mina vänners liv. Ingen förtjänar att må dåligt, speciellt inte mina nära & kära. Ni vet vilka ni är. Jag vet att det inte spelar någon roll ifall jag säger det, för det kommer ni säkert inte hålla med om. Det som spelar roll är eran självkänsla & vad ni tycker & tänker. Men ibland kan det vara skönt att höra, oavsett om ni tror på det eller inte. Ni är fina precis som ni är, ni är underbara, ni är viktiga, ni är så fina vänner, ni lyssnar & försöker alltid få andra att må bra. Men ni får inte glömma er själva. Vet att ni kanske tänker: ''Men vadå det viktiga är att mina vänner mår bra''. Ja & nej. Det klart man vill att folk i sin närhet ska må bra & att man vill hjälpa dom. Men ni får inte skita i erat egna mående. Ni får inte. Det viktigaste ni har i erat liv är er själva. För att kunna hjälpa andra kan man inte stjälpa själv, inte i det långa loppet. M, E, A - ni är viktiga, era känslor är viktiga, ni har rätt till era känslor. Ni behöver aldrig be om ursäkt för hur ni mår. Man kan inte hjälpa att man mår dåligt. Men jag hoppas innerligt att ni vill jobba på det. För ni är värdefulla, värda att må bra. Oavsett vad ni tycker.

Därför måste jag ju säga att jag inte mår så bra själv. Absolut ingen skuld på någon annan, men det blir ju så. Jag tror inte det är många som vågar erkänna det. Men det är ju självklart, försöker du hjälpa folk i din närhet som mår dåligt, så kommer du själv till slut att må dåligt. Du tar andras sorg & suger åt dig den som en svamp. Om du är som mig det vill säga. Jag kan må så dåligt å mina kompisars vägnar. För jag tänker på er, hela tiden. Önskar att jag kunde hjälpa, försöker komma på lösningar till problem. Men ibland måste man erkänna för sig själv, att jag kan inte hjälpa någon så bra som jag egentligen vill, när man själv mår dåligt. Ingen skam till någon annan, det är verkligen inte bara därför jag mår dåligt. Har man haft problem med ångest/ätstörda tankar/självskadebeteende i halva sitt liv, så vet man ju att de alltid varit så. Jag har ju mycket problem i mig själv, sånt jag trodde jag kommit över. Självskadebeteendet har jag tack & lov kommit över. Tänker sällan på det, vill aldrig mer dit. Men mina ätstörda tankar gör sig påminda mer & mer nu i år. Försöker släcka bränderna i min hjärna som säger åt mig att göra vissa grejer som jag gjorde när jag var djupt nere i det. Men jag försöker ta det dag för dag, som Ana Maria sa. Dag för dag. En dag kan min ätstörning ta över mig, vissa dagar så stänger jag inne den. Det funkar oftast att stänga in den. Men ibland så bryter den upp låset & terroriserar mig tills jag lyckas låsa in den igen. Om man ska tala lite symboliskt. Nu skriver jag rakt från hjärtat. Utan att läsa igenom eller radera. Så öppet & ärligt.

Ta hand om er, ta han om era nära & kära, men glöm aldrig bort er. För den viktigaste personen du har i ditt liv, det är du. Du är den som med 100% säkerhet kommer bestå. Du klarar det här, jag finns här för dig. Jag tror på dig <3.

Sjuk & Bron

2018-12-05 02:05
Från camillamoritz

O m g säger jag bara! Varför har ingen tidigare berättat för mig hur in i helvetes bra serien Bron är??! Känner liksom mig som en del av utredningen, jag är ett med Saga Norén & Martin Rohde!! Suttit bänkad framför tv:n idag för att jag håller på att bli förkyld. Så tänkte typ för första gången vila istället för att typ fara & träna/göra annat som man inte borde när man är sjuk. Så jag hoppas att alla denna vila kommer ge mig en MILD förkylning för har absolut ingen lust att bli sjuk just nu. Fast när har man någonsin det lol

Så har suttit & sett 8 avsnitt idag, redigerat en video, druckit lite kaffe & ätit lite mellanmål. Har typ ingen aptit nu för första gången på flera år, brukar alltid var svinhungrig när jag är sjuk & äta massa glass/popcorn/läsk men nu har jag faktiskt sluppit dessa frestelser. Håller på att försöka göra en liten mini-deff för jag känner helt enkelt att det har blivit för mycket av det goda. Har tänkt leta upp nå gamla bilder på hur jag såg ut innan jag började styrketräna, för en liten kick i motivationen! Tränade 5 dagar förra veckan & de gick så jäkla bra & var sjukt pepp! Men sen vart man då sjuk i vanlig ordning :-) Aja, kram på er!

Spännande veckor framför

2018-09-07 15:28
Från camillamoritz

Fredag, äntligen. Har varit sjuk i 1 vecka ungefär nu men det börjar väl ge med sig lite. Är tack o lov ledig hela helgen. Så ska försöka pyssla på med lite smågrejer men inga större ansträngningar. Tror inte jag vågar gymma riktigt än. Nåväl, har inga större planer för kvällen förutom att fota & eventuellt redigera video. Imorgon ska jag & girlgang på Pinchos iallafall!! Så taggad, har saknat mina bebbar, utanför jobbet.

Ska dessutom klippa mig nästa vecka, sen har jag en till inbokad sak som är lite hemlig. Sen väntar vi fortfarande på att få flytta in. Fyller år om mindre än 2 veckor också! Älskar september

Ja som ni ser är de rätt tunt längst ner, har gruvat mig länge men måste väl tyvärr kapa de slitna

Sjuk hela tiden

2018-09-03 17:34
Från camillamoritz

Alltså omg. Är det ens normalt att vara förkyld såhär ofta? Var senast sjuk i juni har jag för mig. Sen i mars, så tredje gången i år minst? Känns som jag var förkyld typ 1 gång per år när jag var yngre??? För att inte glömma att jag har haft magsjuka 2 ggr i år :-) Är det normalt eller borde jag vara orolig? Hoppas iallafall inte att de är långdraget, meden det skulle inte förvåna mig.

Dum som jag är så har jag jobbat fredag, lördag, söndag. Men vad gör man inte för pengarna liksom<3 Skojja, det finns fler anledningar till att jag va 'tvungen'. Har suttit & kollat på Youtube exakt hela dagen. Fått massa ny inspo, är det bara för mig det händer? Direkt jag blir tagg på livet, träningen går bra, ångesten chillar, då ba BAM så blir jag förkyld. Då kan man inte göra ett s k i t. Aja, ska försöka planera livet, mer om det i en kommande Youtube-video. Vad får er att bli inspirerade?

Min nya ljuslykta från Orrefors

Inreda ny lägenhet

2018-07-17 01:02
Från camillamoritz

Är så ofantligt taggad på flytten!! Jag ska nämligen flytta i början av augusti, med min pojkvän Jonathan såklart. Vi flyttar inte långt, bara 2 hus bort men det känns typ lika bra det. Jag älskar området vi bor på nu, nära till natur/promenadslingor, nära till centrum. Perfekt för mig helt enkelt.

Vi flyttar även större så min dröm om ett kontor kan nog äntligen gå i uppfyllelse! Skulle va perfekt att få ett eget rum där man kan fokusera på sin kreativa sida. Sen är en lite orealistiska dröm en ''cloffice'' - alltså ett kontor & walk in closet i 1. Tror inte riktigt de kommer hända i nästa lägenhet men har en liten idé om hur jag ungefär skulle kunna få de att funka, vi får se dock. Kommer va så skönt att få något eget, då vi har hyrt i andra hand nu ett år!

Förra vintern

2018-01-04 21:40
Från camillamoritz

3/365

2018-01-03 21:54
Från camillamoritz

Hej på er! Känns skönt med en ny start, klyschigt I know, men jag älskar ju ”New year, New me”. Gick och köpte en kalender idag på stan, hitta en så fin - i guld! Ska verkligen ta tag i planerandet detta år. Känns som jag bara sagt ”jag ska, men...” föregående år om detta. Men nu känner jag verkligen att jag måste skriva kalender/loggbok. Har kollat på massa inspirerande videor där folk visar när de lägger upp och planerar sitt år, de föll jag ju för såklart.

Tog mig även till gymmet, körde 10 set knäböj. Lite marklyft och sedan några övningar till där jag maxade. Kändes jäkligt bra då jag gick dit med intentionen att ta ett lugnt pass då jag var rätt trött och inte så pepp på träningen. Men de slutade förvånansvärt bra! Sen har jag donat på med hus-sysslor resten av dagen. Försökt planera in lite videor jag ska filma. Men de får bli till veckan!

Ny vlogg på kanal

2018-01-02 20:05
Från camillamoritz

Yay! Äntligen 2018, inte för att vloggen är inspelad 2018 men ändå hehe.

Nytt till lägenheten

2017-11-08 12:34
Från camillamoritz

Vi flyttar ihop

2017-10-25 23:52
Från camillamoritz
En ny vlogg är uppe, ifall ni är sugna på att se hur det går för mig och Jonathan ♡