RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 01:13:11

ellenikenya blogg

ellenikenya blogg på Nouw

Den största tips-och överlevnads guidenen till SSN ni någonsin kommer hitta

2019-08-06 14:15
Från ellenikenya

Jag hoppas att du som snubblar in här precis fått ditt antagningsbrev till SSN, precis skickat in det eller kanske till och med står med väskorna färdigpackade? Nu är mitt Kenyaår slut sen länge men minnena lever kvar. Med detta inlägg lämnar jag över internatet, överslafen i 18B, poolhuset, Nairobi, kusten, Kitale, Junction... Allt lämnar jag över till dig som kliver in i ditt rum för första gången, säger "hej" till din roommate. Frågar om hon är stökig eller vart hon kommer ifrån och sen skrattar nervöst och tittar dig omkring och inser att dethär är inget hotellrum. Nu flyttar du in och tar över allt som jag lämnat.

Ta väl hand om Kenya och dig själv, puss och kram.


SURVIVALGUIDE TILL SSN

- Allt går att sno i linnenroom.

-Plugga går så mycket bättre i zebra än i sitt eget rum. Speciellt med pluggkompisar och popcorn.

-TA INTE MED SÅ MYCKET SKIT. Du kan köpa ALLT på Toi.

-Köp inte saker för flera tusen kes på masaimarknaden i början...

-Ät frukost i solen tidigt <333

-Plugga i klassrum om inte zebra funkar heller

- Skapa fina rutiner som alla som såg på Whalgrens värld varje onsdag


HUMMUS

En burk kikärtor

Olivolja/salt/peppar efter smak

1/2 citron

1/2 vitlök

1 matsked tahini

Sen olja , salt och peppar efter smak och konsistens. Låna mixer av köket, eller använd en stor sked. (Fungerar också)

MUGCAKE

3 msk mjöl

2 msk kakao

1-3 msk socker

1 msk smör

2-3 msk mjölk

och gnutta bakpulver - om du vill

Mickra i 15 sekundersintervaller och ät! Allt finns i elevköket = gratis kladdkaka

- Jag säger bara en sak: Carrefour-trosorna är de skönaste!

- Om det finns en aktivitet som typ "Promenad med Jhonny", gå på den!

- Postkontoret kommer alltid säga att de inte har någon post till er, även om ni har haft klasskompisar som sagt att det fanns paket till dig att hämta när de var där dagen innan... Så be dem dubbelkolla, även om de blir trötta på dig!

- Kom på Crille Ps goda sida så fort som möjligt ;)


Ha picknick på Impala Sportsclub; gymmet mitt emot skolan. Kolla upp när de spelar rugby så kan ni kolla på de!
• Resorb och dextrosol är A&O för att överleva skolresor i Kenya.

• Kolla in masaimarknaden på Prestige Plaza, varje lördag!


Långt inne på Toi finns en kille som heter Caleb. Han säljer raffe-skjortor och bäst av allt: han kan svenska! Efter flera år av SSN:are som kunde kan han fråga er ”Vilken storlek ni vill ha?” På svenska!


Ta bilder på saker ni gör på internatet och skicka in de till boardingen för "finfina priser" ! ;)

Frukosten på internatet blir vad DU gör den till. Ni kan göra shiapudding, mackor me hummus och tomater eller den mest populära: havregrynsgröt!
RESTURANGER

KAREN, på väg till Toi

När ni går till Toi, sväng höger efter det vita stora huset efter fotbollsplanerna (där Gudetti spelade förresten!). Samma väg som om ni ska på Kibera-walk och till Wale-Wale. När ni gått en bit på den vgäen förbi nästan alla stånd finns det en sväng innan vägen sväner in till ett skjul. Chapati för 150 kes som är jättegoda! Bönor, grytor och annat jättegott. Karen, som har stället är såå snäll! Hälsa från Ellen och absolut från Charlee, henne kommer hon känna igen!

Dessutom! Precis innan det så kan en köpa färskpressade juicer för typ 70 kes, ssssssååååå goda!


MAMA ROCKS

Det absolut godaste hamburgarestället i Nairobi! Finns en i Kilimani och en vid Alchemist! Alchemist är dessutom världens coolaste ställe med massa foodtrucks.

OBS: Drick INTE hibiskusjuicen, alla blir alltid dåliga i magen av den!

TIN ROOF CAFÉ

Ett litet café mitt emot The Hub, jättegod brunch!

Dessutom är The Hub världens bästa ställe att ha picknick på i parken bakom alla restauranger och affärer.

SWAHILICAFÉT

Vi kallar det så för att Swahililäraren Simon visade sina elever det stället. (Så om ni inte förstår mina beskrivningar så fråga honom hehe...). Mitt emot YaYa liger ett litet skjul med ett mysigt café med jättegoda pommes frittes och stora mandasisi!

MAMBO ITALIA

Lite basic efter ett tag här, men ett jättefint Italienskt ställe med supergod mat! Dyra pizzor - men värt det! En kan till och med designa sin egen pizza, veganvänligt!

OBS: TA INTE THE VEGAN SUN PLZZZZ

ps. supergod glass också, och på fredag kan ni be om att få sjunga med killen som spelar gitarr!

SUSHI SOO

Nog en av mina Top 3 restauranger i Nairobi. Sushi restaurang högst upp i safari-backen. Jättemysigt, aldrig för fullt, massa gratis förrätter! Mitt tips är Soo vegetarian platter! Var inte rädd för rullarna med fritterade sötpotatisbitar, det är det godaste jag ätit!


Både jag och Vinona firade våra födelsedagar på Sushi Soo <3

GYROS 2 GO

Också en av mina Top 3. (Denna, Sushi Soo & Mamma Rocks!) På nsätan baksidan av Valley Arcade (gångavstånd från skolan) ligger ett litet mysigt ställe med gyros och pizza. Så hiiiimla gott! Jag har bara ätit deras fallafel-gyros men det är typ det ggooooodaste. Glöm inte all the pickles bara!

​ANDRA PASTA STÄLLET
På andra parkeringen vid Valley Arcade finnns ett undangömt litet italienskt ställe med sååå god mat. Det syns knappt me

Real talk: ni kommer ALDRIG bli sjukskrivna av vår skolsköterska om ni inte säger att ni har kräkts. Tips! :))


Häng hoss Boardingen! Roligaste sällskapet 24/7!

Det är inte farligt att sätta sig vid ett bord där du inte känner alla jättebra. Alla är lika nervösa, men också lika välkomnande.



HITTA PÅ SAKER MED HELA INTERNATET! Kämpa med er festkommité, eller hitta på något eget! Ha kärleksfest, halloweenparty eller valborgsfirande!

Ett av mina STÖRSTA och VITKIGASTE tips: spendera inte så mycket tid i era rum! Gå till den där personen ni tycker verkar roliga och knacka på hoss de,, eller se vilka som hänger i Zebra!


Jag kommer ihåg att jag hade så höga förväntningar på hur det skulle vara att flyga ner till Kenya. Jag skulle möta alla på flygplatsen och känna direkt att jag hittade min plats. Sen skulle jag bara vara glad hela resan och prata med alla där osv. Men när jag mötte upp de andra på flygplatsen hade jag precis sagt hejdå till min familj. Jag stod och grät i kön till incheckningen framför någon random kille med SSN-hoodie medans jag vinkade en sista gång till Ragnar, Pelle och mamma och pappa. Hela flyget var e berg - och - dalbana av "vad har jag gett mig in på" och konstant tårar. Allt detta släppte när jag vaknade upp dagen efter i Kenya. Så det är okej om allt inte är perfekt i början, även om du tänkte att det skulle vara det.

På måndagar och tisdagar har bion på Junction SICK DEALS för att se filmer! Det är jättebilligt i vanliga fall att se bio i Kenya, men dethär är ännu bättre! Ett av mina favoritminnen är när vi såg ”IT” med typ 30 pers från skolan, eller när jag såg g Black Panther på. Presrige Plaza!
Ni kommer bränna er. Och det blir inte skönt. Oavsett hur länge ni varit i Kenya. Oavsett hur kort tid ni tänker hänga vid poolen. Använd solkräm. Cuz you will get sunburnt and you will die.
1. Ha en fungerande swish! Punkt slut! I och med taxi och att servitriserna säger att de inte kan ”split the bill” så kommer nu bli skyldiga varandra pengar.
2. Ladda ner appen Splitwise. Där kan ni lägga in vem som är skyldig vem pengar i ert gäng och appen håller koll på allting, supersmidigt!
3. Det kostar 440 kes, alltså ca 40 kr att ta ut pengar i Kenya. Oavsett kort eller automat. Och ni kommer behöva cash. Cash is king! Så ta ut så mycket ni kan i taget, eller ta ut tillsammans med någon annan så delar ni på uttagskostnaden.
4. Ha med er ett extrakort! Jag hade det men behövde aldrig använda det. Men om ni tappar ert kort eller det blir stulet är det superkrångligt att få ett nytt ner till Kenya...
Be ALLA NI KÄNNER att skicka vykort till er! Att få ett vykort gjorde min dag - om inte vecka!


Sista och viktigaste två:

De du bor med på internatet är nu din nya - tillfälliga eller eviga - familj. Alla 82 stycken. De är de som kommer komma med svenskt godis till dig när du är sjuk, de som stannar uppe med dig sena nätter, som kramar dig när du stått ute i regnet, som följer med dig ut mitt i natten i Kitale eller Kigali (don't do that (or do?) ). De som kommer ta hand om dig när du har kenya-mage och de du på grund av kenya-mage kommer komma dig så nära, så snabbt. Och mitt tips är: låt de. Ni har bara varandra innanför de där murarna och ju snabbare ni släpper in varan ju bättre kommer ert Kenya-år bli. Jag lovar.

Och allra sist: ÅK. ÅK, ÅÅK ÅK, BARA ÅK!!! Gör det! Skriv brevet, sök, TACKA JA! Vela lite fram och tillbaka och tänk på allt fint du kommer lämna i Sverige men kom fram till det självklara - Du SKA åka. Säg ett sista hejdå till dina vänner i Sverige men gråt inte för mycket för jag lovar det här också: de kommer finnas kvar när du kommer tillbaks. Packa väskan, krama familjen och boarda planet. Du kommer aldrig ångra dig!

Ett hejdå till min stad

2018-08-15 17:56
Från ellenikenya

Det är länge sen jag kom hem från det som förut var hem. Till det som nu är hem. Det är svårt att få ner hur mycket allt betytt eller hur mycket allt redan nu är saknat. Så här får ni i stället det hejdå jag gav Nairobi den 6:e juni.

Nairobi

I staden som lös på kvällarna - men inte allt för mycket så en inte såg stjärnorna. Staden med rök i fjärran för att någon eldade sopor, och med kossorna längs vägarna. Staden prydd av en ny växt varje kvadratmeter och dagar fyllda av ändlöst regn eller hettande sol.

Snart 10 månader sen rullade jag ut mina två gigantiska väskor från Jomo Kenhattas flygplats. I kön till en gul skolbuss parkerad mellan palmerna och med stora bokstäver tryckta på sidan av bilen som löd ”Swedish School” hörde jag för första gången Elesines röst säga ”Johannes känner en tjej som skulle hit, Ellen tror jag hon heter!”. Resten är historia.

Vi trängdes i den lilla bussen medans vi åkte igenom Nairobi och allas ögon var fastklistrade på bussfönstrena. Staden som kom att bli vår stad de följande tio månaderna.

Nairobi jag vill tacka dig för allt du har gett mig. För att du har blivit min stad, mitt hem, mina kvarter. Du har tagit emot mig med öppna armar och blivit min. De sena kvällarna på Art eller Kinesen för att sen åka ut och dansa på klubbar som inte kommer igång förens vi fyller bussen för att åka hem igen. Men det var ju trotts allt bussresorna hem från klubben när vi skrek-sjöng till Avicci eller Veroncia Maggio som var de bästa stunderna. För alla små krypin som Swahili-cafét, stenen och den där gatufestivalen med de rosa cupcakesen och mjuktacosarna.

Jag längtade länge efter att lära känna Nairobi – och göra staden min egen. Jag såg fram emot den dagen jag inte skulle tappa bort mig mellan skolan och Toi och när jag säkert skulle kunna guida en vilsen turist till närmsta köpcenter, som den världsvana Nairobi-bon jag är. Att gå till Junction nu är lika normalt som att gå till min Ica i Herrängen hemma i Stockholm.

Precis i tid till att åka hem, är inte det ironiskt? Om vi som står här och tar farväl av staden känner efter, vart känner ni er mest som hemma?

Jag vet vart jag har gått och lagt mig och vaknat upp varje morgon de senaste tio månaderna, men vad betyder det nu egentligen? För imorgon går mitt plan här ifrån. Då står jag för sista gången på ett bra tag på Jomo Kenhattas flygplats och kliver ur den lilla bussen med den stora texten och säger hejdå till mitt Nairobi. Vår allas stad.

Och mitt i smeten var jag. Eller rättare sagt vi. Vi bodde i tio månader tätt tillsammans innanför dessa höga murar och delade allt. Det har blivit en vana att äta frukost tillsammans med mina allra närmaste och sen gå som hand i hand hela dagen tills vi skiljdes åt långt efter kvällsfika – för att bara några timmar senare upprepa rutinen av att alltid finnas där.

Mitt i smeten låg vårt hem. Kan jag kalla det hem nu fortfarande fast jag i över morgon befinner mig i Sverige? Får jag kalla dig min Nairobi fast jag lämnar dig om bara några timmar? Fast jag om ett och ett halvt dygn är hemma i mitt hem – fast inte här. Att vara hemma eller inte, det är frågan? Hemma men inte här. Hemma i mitt rum fast inte i 18:B. Hemma på Isbergavägen fast inte hemma på Makindi Road of N’gong Road. Hemma men ändå inte hemma.

Nairobi. Vare sig det är solnedgången längs N’gong Road, en torsdagsrutin på Art och masai-marknaden eller en kväll intryckt i någons garderob i ett försök till att gömma sig för Christian efter att ha klunkat till dear boy.

Till och med kvällarna på tomma Casa-B kommer jag sakna, för där dansade vi alla tillsammans. Alla som i all ni. Inte bara de jag har spenderat varje vaken timme med, utan också ni som jag nu mot slutet är ledsen att jag inte lärt känna bättre. För varje person som gick på den gula skolbussen, den där kvällen i augusti har fått detta år att bli vårt år. Vårt bästa år. Det här året är ett minne som vi alla delar, oavsett hur långt ifrån vi snart är från varan. Och vilken stad som vi i över imorgon än kommer hem till, har Nairobi alltid varit vår.

Tack för allt,

och kom ihåg

FTB!!!

Studentdagen & skolavslutning

2018-06-08 23:26
Från ellenikenya

Det hela började med en sovmorgon men ändå upp tidigt för att hinna göra sig fin inför den stora dagen. När jag och Max sitter och äter frukost smyger ett för mig nytt ansikte upp brevid. Det var en gammal lärare till Emma som kom och överraskade Emma på hennes student, så himla fint!
Jag gå och gör mig i ordning och möter upp klassen för att ha en sista mentorstid. Mentorstiden går snabbt och sen väntar vi ivrigt på att studenterna ska komma hem från sin champangefrukost. Den har de nämligen haft i Nairobi National Park!

Ser ni hur fina? Med ett flak som rimmade med ”dans alkohol och nolltolerans” i studentens anda rullade de in på gräset. Slla med varsin ”klassens: ___ ”

Sen försvann de in i administrationsbyggnaden och några minuter senare var det stora urspringet. Massa tätare men ännu mer glädje var det när var och en fick hämta sitt betyg hos Rosie och sen hoppa ned till anhöriga. Gissa, omEmma blev lycklig när hon såg sin gamla lärare!

Sen var det studentlunch med lax och samosas, dans från Wale Wale, uppträdanden oh tal. Tal från mig! Jag var så nervös när jag skulle gå upp att jag skakade så jag inte kunde hålla papprena. Min svenskalärare fick hjälpa mig hålla både micken och papprena, haha...
Fick ta några sekunder att andas innan jag började , men sen gick resten som en dans pårosor. Massa djubel och applåder också, vilket var peppande <333 Talet kommer snarast upp på bloggen! ;)
Efter det var det kramring = gråtfest. Det första av många hejdå och hejdå-kramar och sprutande tårar.
Det är inte lätt att säga hejdå,
och det där var bara början.

Avslutning på ZenGarden

2018-06-05 07:12
Från ellenikenya

Godmorgon!
Idag tar SSN:s 3:or studenten, HUR SJUKT!? I skrivande stund är de på champanjefrukost i Nairobi National Park. Snart ska jag stiga upp och göra mig i ordning för att sen ha en sista mentorstid och sen ska vi alla mäta treorna vid gaten när de kommer tillbaka. Fan, min mascara är inte vattenfast, haha...

De senaste dagarna har vi gjort massor; vi campade fredag-lördag i Naivasha, kom hem och åt grillat och såg på konsert, lagade kenyansk mat, åt gyros och såg på en sista konsert. Såsåsåsåsås mycket men inget bloggande om det ... jag har haft för roligt helt enkelt! Nä, men när jag inte har en kamera på min mobil måste jag vänta tills alla andra skickar bilderna så det tar lite tid, därför blir inte alla inlägg i tidsenlig ordning...

Men jag kan berätta om vad vi gjorde igår! Vi hade vår egna lilla avslutningsmiddag med några av de allra närmaste här på SSN.

Vi var på en resturang som heter ZenGarden - JÄTTEGOTT! Rekommenderar starkt! Jag och Hilda delade på vårrullar och Udonnudlar och det hade nog räckt med bara nudlarna, så stora som de var! Allt var så gott och jag hade verkligen matkoma på vägen hem!

På vägen till restaurangen lyssna vi på en låt som sa "det är måndag men vi beter oss som det är lördag". Det slog mig att det är verkligen vad vi gör här. Att kunna gå ut och äta middag med sina kompisar varje vardag typ, som vi gjort den senaste veckan, det är ingen rutin för mig i Sverige. Ja kommer sakna hur myyyycket vi hänger med varan här. Inte en minut ledig för sig själv och det har jag trivts väldigt bra mes faktiskt.
Men imorgon åker jag. Ja har räknat bes varje dag nu i en månad typ, men även när det är så nära nu så inser jag inte alls vad som ska hända. Nä, för då skulle jag ligga och grina på golvet ...
Jag tror det kommer slå mig först när jag kliver ut på Arlanda i Stockholm, eller åker i bilen därifrån: jag har flyttat, jag bor inte längre i Kenya. När jag läser vad ja skrivit så går det inte riktigt i i hjärnan av någon anledning...

Hitta en bättre fotograf än mig, I'll wait...

Sista av allt

2018-06-05 06:57
Från ellenikenya

I torsdags var sista torsdagen på Art och sen masaimarkanden: årets hårdaste tradition. Sen finns det bara en kvar av allt. En sista fredag, lördag, söndag, en sista helg, en måndag, en tisdag och sen lyfter planet på onsdagskvällen. Vilket är i övermorgon. Det var en sak att säga; "fyra dagar, sen åker vi hem!" och att idag vakna och tänka att det är i övermorgon. Pirret är utbytt mot en klump nu typ. Det var kul att packa igår men nu känns det bara så ångestfyllt.

Jag tänker inte rabbla upp allt jag köpte på marknaden den dagen, om ni är trogna läsare kan ni nog gissa er till antalet örhängen jag fick med mig hem. Men kan säga er att det blev 7 par örhängen på Toi idag!

Det kändes så tomt att gå runt inne på parkeringen på tredje våningen på Junction bland tavlor, väskor och örhängen. En av mina favoritplatser och favoritstunder under mitt år, för sista gången.

Det är så svårt att få ned i ord. Och hur mycket jag än skriver eller säger "sista gången" är det också lika svårt att förstå.

Toi och tyggatan

2018-06-04 09:33
Från ellenikenya

Igår var vi långt inne på Toi och letade bland klädhögarna. De bästa fynden blev ev grön kjol och ett par assnygga solglajjisar som alla sa va för stora. Men jag älskade de ♥️

Och idag följde jag och Hilda med Marie (en boardingvärd) och Lisa och Maja till tyggatan. Den ligger i down-toan och där får vi igentligen inte vara, därför fick Marie henka.

Jag köpte inga tyger, men massa pins och patches, sånna som en sätter på ryggsäckar och jeansjackor. Kommer ha cooooolaste jeansjacka framöver!

Efter tyggatan kom vi hem när lunchen redan var uppäten, så jag och Hilda drog tillbaka till stället där vi köpte juice igår. Där finns ett lokalt litet ställe som jag skrivit om innan. Där åt vi lunch. Chapati, spenat, bönor och vitkål. Tog inte låg tid innan vi båda hade sjukaste matkoman, men sen beställde jag ännu mer chapati. Det var svårt att ta sig därifrån så mycket vi ätit, haha. Ändå köpte vi juice också, rödbetor och mango - juice blev det idag. Så nu har jag legat i solen i någon timma och bara chillat.

PS. Matkoman är fortfarande där.

Vi gick och blev med katt

2018-05-29 06:11
Från ellenikenya

I lördags vandrade Bllie in i en av korridorerna och hon är tydligen här för att stanna. Den tamaste katten jag mött på detta internat. Hon älskar att bli klappad och stryker sig mot en heeela tiden <333

I söndags hade vi klädbytardagar också! Man lämnade in så många plagg man ville och fick lika många kuponger. Runt 16 senare på dagen så var allt upplagt i rondellen och en fi k gå och plocka på sig så mycket en hade kuponger för. Jag kom därifrån med 10 fina nya saker! Jättebra initiativ, verkligen!
Resten av kläderna som ingen bytte till sig kommer skickas till barn i slummen som får de.

Sen var jag på bio på kvällen och såg Avgengers: Infinity War. Förstod inte riiiktigt allting. Eller långt ifrån allting. Det var allt för många superhjältar med för att det skulle vara möjligt att fokusera på alla...
Jaja det var min helg, pusspuss!

Vikken vecka!

2018-05-26 13:19
Från ellenikenya

Den här veckan har varit fylld till brädden med saker att göra, men tur att allt är färdigt nu. När jag säger allt, då menar jag allt! Lämnade upp min sista restuppgift igår och skrev mitt sista prov för tvåan. Nästa vecka kommer gå ut på betygssamtal, lämna in skolmaterial vi lånat och att bara fylla ut lektionerna med saker för att ha något att göra.
Alla har verkligen kämpat den här veckan och jag tror jag talar för er än mig själv när jag säger att vi e så himla glada att allt är färdigt!

Så vad har hänt under denna kämpiga vecka da?
Jag och Hilda var och åt chapati ett lokalt pyttelitet ställe påväg till Toi. Det är näst intill omöjligt för mig att ta bild med den här mobilen så ni får föreställa er plåtskjulet med chapati och bönorna i era huvuden.
Vi var och körde en regular på Art och masaimarkanden i torsdags, fast vi bytte lunchen mot en brunch då vi inte hade några lektioner den morgonen. Igår spelade de andra fotboll mot Hillcrest och vann - såklart! Jag var hemma och skrev min historia... jaja jag fick klart den i alla fall!

På kvällen firade vi Treasure som fyllde 18! Vi åt på Tapas som är en resturang i Westgate och det var så mysigt!! <3

Idag & dagarna innan det

2018-05-22 13:35
Från ellenikenya

Hejhej! Idag är jag sjuk, kräksjuk. Men det ska vi inte gå in på mer. Ändå en bra dag idag att vara sjuk, har bara lektioner där allt redan är färdigt. Nu mot slutet finns det egentligen ingen mening med att fortfarande ha historia och arbeta med en uppgift "bara för att fylla ut lektionerna" som vi inte får betyg på. Eller läsa om matematikens historia... jaja frånvaro vill en ju inte ha men idag är jag glad att ja slipper.

I lördags var jag och Hilda på masai-marknad på Prestige Plaza och sen åt vi chapati från en foodtruck och satte oss på Green House och drack kaffe och färskpressad juice. Oj, vilken lång mening. Jag köpte en ring, örhängen - såklart - och en och annan sak t någon där hemma! ;))

På söndagen chillade jag bara en massa och pluggade till olika presentationer jag hade igår, måndag. Hälften av de gick bra, tackar som undrar.

Igår fikade jag och Max på Art och jag köpte färskt bröd. Jättelägligt för idag har jag bara ätit avokadomackor. Vet ni vad mer jag har gjort?? Jag har börjat packa! Drog fram min stora kabinväska och la ned mina målningar, jackor, tyger och annat jag inte behöver de kommande två veckorna. Hällre va klar med packningen i god tid så jag slipper stressa de sista dagarna! Och jag som trodde att jag inte skulle på platts med allt, vet inte om jag glömmer något men som jag räknar på det nu kommer jag till och med ha plats över!

Nedtryckt bland mina kläder är också mina favoritklubbor härifrån, med maracuja-smak

Så mycket kärlek att fira

2018-05-21 22:55
Från ellenikenya

I fredags kväll vankades det fest här på skolan - och ingen vanlig fest utan kärleksfest. Med matchande nagellack utstyschel rullade jag och min dejt in vid poolen där det var mingel och gruppfoto framför poolhuset.

Det bjöds på extremt god middag med pastasallad, pommes frittes, hallumi, oxfilé, chapati och guacamole bar som exempel. Följt av efterrättsbrownies med glass. Men där i mellan var det lekar och tävlingar om allt från Chubby Bunny till vilka som är SSN:s power couple.

Efter maten gick kvällens första musikartister upp på sen och sjöng. Alma, Elesine, Max och Ivar körde både acapella och med piano och gitarr och det var få ögon torra i matsalen när alla sjöng med i "Just the Way You Are" mot slutet. Aldrig varit stoltare över Alma än när hon gick upp på scen själv ♥️♥️

Sen kom SSN:s alldeles egna Olle Knows & Ravicci på besök och DJ:ade fullt ut och musiken var fortfarande igång långt in på natten.