RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-21 11:31:49

lirogersdotter blogg

lirogersdotter blogg på Nouw

Helgen i mitten av oktober

2019-10-21 07:14
Från lirogersdotter

Från helgen

2019-09-09 07:16
Från lirogersdotter

I helgen promenade vi till Café Oizo, köpte med surdegsbullar och gick vidare till Delsjöskogen, vårt gamla hemområde som vi just flyttat en bit ifrån. Vi åt pastasallad, fikade carm choklad och bullar, lekte i skogen och gick vidare till stallet och tittade på hästarna. Gud vad jag har längtat efter natur och utomhus med familjen Vi har också firat mamma i förskott, ballonger och tårta och paket såklart.

Dejtkväll!

2019-09-09 07:07
Från lirogersdotter

Barnvaktslördag, öl på Publik, middag på Taverna Averna, toast skagen och grillad sparris. Strosa runt, se folk och ha fint hår ✨

Varmt kaffe, kall sjö

2018-12-05 20:53
Från lirogersdotter

Jag och Edith har promenerat runt Härlanda tjärn idag, med Carro och lilla Olle. Vi satte oss på en bänk framför sjön som hade fryst till is och fikade. Det var soligt och väldigt vackert. Edith vägrade vantar, kastade av alla vantar jag försökte ta på henne, blev iskall om händerna och sen arg för att hon var kall om händerna. Vilka vantar passar arga små 1-åringars händer?! Löste det med att sätta snoddar runt hennes tröjarmar, haha. Vi hade premiär av nya barnvagnen idag också. Den känns jättebra, lätt och smidig och finare än jag trodde.

Familj och blandade bilder från Norrbotten

2018-12-03 20:59
Från lirogersdotter

Håller på att sortera alla bilder från de senaste 4 åren. Här är några blandade guldkorn från familj och släkt och Norrbotten <3

Regnig måndag, dockhuspyssel och tacopaj.

2018-12-03 20:19
Från lirogersdotter

Vi försöker ju vara ute minst 3 timmar varje dag (för jag tror att vi håller oss friskare då), men det blir svårare den här årstiden såklart. Det har regnat två dagar i rad så vi har varit inne mycket. Men jag gillar ändå att vi blivit mycket mer ur och skur:iga än vad vi (jag) nånsin varit. Älskar ju egentligen att vara inne mest, men mitt nya frisk luft-jag längtar ut nu, varje dag, jag måste inte tvinga mig själv ut längre. Idag lekte vi en timme i regnet innan jag gav upp. Resten av dagen har vi lagt pussel, byggt duplotorn och jag har tapetserat några väggar i dockhuset med en julklappspapper. Blev så nöjd och är pepp på att fixa övriga rum i olika brokiga mönstrade tapeter. Vi åt tacopaj till middag, vilken blast from the past runt typ tonårstiden (tror jag?), då åts det ju tacopaj HELA tiden. Eller hur?! Ja, det var våran spännande/mysiga dag.

Härliga påsk!

2018-03-30 08:32
Från lirogersdotter
Vi gör påsken precis som vi vill med påskbukett som luktar sommar (!), vi letar påskhare-ägg idag istället för imorgon och påskmaten är egentligen inte så påskig. Men vad gör det. Vi är lediga och glada och ostressade, så hela påsken känns väldigt njutig. Huvudsaken ju! Nu ska jag rita kartan för påskäggsletandet innan jag ställer till med min favoritstund på dagen - frukoststunden. Glad påsk!

Kaffe och kimonos

2018-02-09 21:09
Från lirogersdotter

Blommig kimono från HM. Älskar kimonos verkligen. Känner mig alltid lite fin om jag har en kimono på mig, även om jag har en himla trött och tråkig dag. Kaffe och en rolig/cool/färgglad kimono är mina bästa tips till andra mammalediga småbarnsmammor för att pigga upp dagen lite.

Vi har ätit vegetariska burgare och haft fredagsmys med Else i soffan. Hon fick välja en film och äta lite godis. Mitt gullhjärta <3 Hon är så stor och fin och klok!

Imorgon kommer min bror på besök och det ska bli så kul!

Egentid i bilen

2018-02-08 20:45
Från lirogersdotter

När Christian kom hem tog jag bilen och for ut och körde, lyssnade på musik och åt godis. Hade lite egentid. Dagarna flyter bra ganska bra nu, när Christian jobbar, Else är på föris och jag är hemma mammaledig. Imorgon är det fredag och jäklar vad jag längtar efter fredagsmys! 🌹 🌿

Mat och lek

2018-02-07 19:22
Från lirogersdotter

Mina fina barn som "leker" i Elses rum <3

Här hemma äter vi vegetarisk mat plus fisk och jag har fått en nytändning till att laga bra mat. Det vill säga inte så mycket fabrikatsmat, och mat som innehåller mycket protein, näring och vitaminer och helst är ekologiskt. Och gärna inte så mycket gluten. Älskar ju Food pharmacy och deras filosofi om att äta sig frisk och vill dessutom ge våra barn bra mat. Så idag har har vi ätit quinoa med lins- och kokosgryta som innehöll morot, tofu, gröna linser, curry, gurkmeja och Kokosmjölk. Else åt mycket och det är så kul att se att hon också gillar lite annorlunda mat.