RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-07 05:33:06

malinenglund blogg

malinenglund blogg på Nouw

Mot Fiji

2019-09-07 03:04
Från malinenglund

Ännu en vecka men den här var lite kortare för idag åker vi till Fiji! Är så sjukt taggad!! Lite kaos på morgonen då med packningen, men de löste sig. Nu sitter vi i bilen påväg till flygplatsen. Lite bakis men är sjukt taggade!

Den här veckan har det varit fokus på plugg eftersom alla ville vara ikapp innan vi åker. Har även tränat några gånger. Inte en sån händelserik vecka. Jag har dock tagit tag i resan med Marcus och Pappa och bokat lite saker. Så skönt! Vi åker ju över jul så saker börjar bli fullbokade vilket resebyråer påminner mig om hahah.

I fredags var det fullfart hela dagen. Träffade Fanny och Carro på en brunch, vi åt på ett café som heter The Diary. Otroligt gott! Hängde lite på stranden innan Fanny åkte till flygplatsen för att åka tillbaka hem. Kul att vi hann träffas några gånger! På kvällen körde vi en pubrunda med ca 10 pers. Mina klasskompisar från Linköping har nu kommit hit så vi umgicks med dem, väldigt kul att träffa dem! Vi var på 5 barer totalt, finns massor barer i Bondi.

Första baren: Bad Mama, den var trevlig. Rolig inredning lite mexikanskt-aktigt. Greta tyckte de var nice med immiga glas för ölen, ölen var otroligt god. Evelina och Alice tyckte det var nice att det var stora vinglas

Andra baren: Beach Road Hotel, en liten större bar. Vi har gått ut där en gång men på fredagar är det mer som en pub. Mysig uteservering men det var för kallt för det. Annars var det inte jättemysigt där inne.

Tredje baren: Bondi Beach Public bar, en billigare bar vilket är nice! Är väldigt billigt på happy hour, men vi missade tyvärr den.

Fjärde baren: Bar 34, vår favorit bar. Det är den som hat livemusik. Är så mysigt att stå o dansa till det! De stängde dock vid 00 vilket var lite segt.

Femte baren: Hotel Bondi, sista stället och där var jag inte så länge. Ville ha ett dansgolv men det fanns tyvärr inte. Var ändå ganska trevligt där!

Malin bakade Foccacia i veckan, otroligt gott! Greta gjorde även hemmagjord chokladsås. Vilka änglar jag bor med!!

Bild 2 är när vi skulle få hjälp av en föreläsare med ett ämne vi hade lite panik över. Vi hade en inlämning och vi fattade verkligen ingenting. Visade sig dock att det var för att vi inte hade gått igenom det än utan skulle göra det i veckan. Så han skrattade åt oss och så att det var väl klart att vi inte förstod det nu. Min fråga är dock varför man lägger ut något innan man går igenom det?? Fick inget svar på det...

En kväll gick jag, Alice och Evelina och köpte glass på ett jättenice ställe vid stranden. Jag tog mörk choklad glass och citron sorbet. Otroligt gott! Hade tagit om båda smakerna.

Alice tog vitchokald och hasselnöt, hon gillar den väldigt mycket! Hon älskar vit choklad och hasselnöt så två flugor i en smäll.

Evelina tog mörk choklad och oreo. Hon tyckte fantastiskt!!


En lunch jag åt, en lax poké bowl. God men har ätit godare i Linköping!

I torsdags var det terapi hundar på universitet. Jag var så lycklig! Hann dock bara klappa en snabbis.

Min lunch i torsdag, väldigt gott med mini pizza. Malin var duktig och hade med sig matlåda.

Hittade en mysig innergård nära skolan där de också hade god glass! Tog citron maräng glass, var god men gillade citron sorbet glass mer!

Christian och Louise som vi har hängt mycket med har flyttat till en ny lägenhet. Vi blev inbjudna till en inflyttningsmiddag där det bjöds på svamp risotto, otroligt gott!

Brunchen mer Carro och Fanny.

Bild från pubrundan igår på fina Alice och Emma.

Vi nu på morgonen påväg till flygplatsen, han spände verkligen fast vårt bagage på taket hahah.

Nu är vi taggade på lite bakismat på flygplatsen och sen är det FIJI!!! Så otroligt taggade! Vi hörs om 10 dagar då jag förhoppningsvis är lite brunare och otroligt utvilad.

CIAO

Och där var det dåligt väder igen

2019-09-04 14:05
Från malinenglund

Ny vecka nya möjligheter!

Denna vecka har det varit så dåligt väder :( Verkligen regnat typ 6/7 dagar... Så har inte funnits så mycket att göra. Men Fanny och Ella från mitt gymnasiegäng kom hit i söndags. Ella skulle hälsa på sin pojkvän som pluggar i Wollongong och Fanny hakade på för att hälsa på lite kompisar. Så har umgåtts en del med dem i veckan. I måndags gick vi på en liten shoppingtur i Bondi jag, Fanny och Carro. Ingen shoppade något dock hahah. Carro gick året under mig på gymnasiet och var med i gymnasiegänget, hon har snart bott här i Sydney i 1 år. På kvällen dock åkte jag, Alice, Fanny och Carro och såg Stand up på en pub. Så kul och mysigt!! Kändes verkligen som ett ställe som de som faktiskt är härifrån hänger, så det var kul! Inte så turistigt. På tisdagen gick jag, Ella och Fanny lite på ett museum och kollade sedan i lite butiker. På kvällen gick vi på en annan pub där det var Musik quiz. Alice, Emma och Elin från kollektivet hängde med på. Var en mysig pub med lite andra tävlingar med förutom musikquizen, en kul kväll helt enkelt!

På onsdagen hade jag lektion på morgonen men efter så åkte jag, Fanny, Carro, Ella och Calle (Ellas pojkvän) till ett zoo en timme utanför Sydney. Det var väldigt litet men det var kul att få se koalorna och få klappa på känguruerna. Vi trodde det skulle vara ungefär som Kolmården men det var lika stort som en fotbollsplan ungefär. Vi är väl lite bortskämda med Kolmården hahah. Var där större delen av eftermiddagen och på kvällen hängde Fanny med hem till mig där vi spelade kort med några andra från kollektivet. På torsdagen var det vår långa skoldag, men på kvällen åt alla i kollektivet tacos tillsammans. Det var otroligt gott! Fredagen var det dags för halv åtta hos mig igen och denna gång var det Greta och Alice tur, otroligt gott!

Denna helg höll kollektivet i en kräftskiva. Så länge som vi har planerat till det! Tanken var att ha den på lördagen men eftersom det regnade då ändrade vi till söndagen och då var det 22 grader och strålande sol. Så otroligt nice! Vi var totalt 15 personer på kräftskivan, vi i kollektivet, sen några andra svenska kompisar som vi har träffat här (alla från Uppsala eller Linköping hahah). Vi gjorde maten till alla sen fick man ta med sig egna kräftor (finns på IKEA här hahah) och egen dricka. På buffén erbjöd vi en västerbottenpaj a la kollektivet (finns ej västerbottenost här så vi slängde in lite olika ostar i den hahah), svamppaj, vattenmelon och fetaost sallad, vanlig sallad, hemmagjord aioli a la Malin (tyvärr not me utan Malin nr 2) samt bröd o smör. Allt blev så otroligt gott!! Vi blev positivt överraskade och alla som var där berömde oss verkligen för maten. Dekoransvariga hade fixat jättefin dekor från IKEA (kräfthattar och sånt hahah), vimplar samt eget sånghäften. För att summera en otroligt lyckad kväll! Vi sågs vid 14 och åkte till en klubb vid 19.

Lite bilder från veckan:

Fanny och Carro när vi åt sushi till lunch

Emma och Alice som dödar en stor spindel som bodde på vår dörr till utegården. Ingen av oss är stort fan av kryp hahah.

Bilder från stand up i måndags.

En lunch jag köpte, någon slags soppa. Bad om den mindre stark så de gjorde den "svag". Kan säga att det brann i min mun ändå. Himla tur att jag inte flyttade till något asiatisk land, skulle få leva på frukt där.

Bild 2 är från en park i Sydney, Hyde Park.

Bilder från musik quizen i tisdags. Det var ett slags Bingo med musik. Så han spelade upp massor låtar och hade man den låten på sin spelplan fick man kryssa i den och till slut fick man Bingo. Det var som sagt även andra lekar, vårt bord och 8 andra fick vika ett pappersflygplan och skulle sen tävla i att kasta det så längt som möjligt. Ella vek den och jag kastade, vi vann hahah så alla vid bordet fick en gratis drink. Väldigt värt!

På zoot där man kunde köpa mat till kängururna och få mata dem. De var så otroligt söta!

Fanny hemma hos oss, vi åt pasta pesto.

En vegetarisk lasagne jag lagade, ser inte mycket ut för världen men den var väldigt god!

Från tacokvällen.

Pratade med Stirren i veckan.

I fredags från Halv åtta hos mig, Alice och Greta var så fina i matchande klänningar!

Till fördrink fick vi vit Sangria och förrätten var lite plock med pizza blanca, salami och oliver.

Varmrätten var lax i ugn med grönsaker, potatismos och dillsås.

Efterrätten var hemmagjorde cookie dough glass med hemmagjord choklad sås och chokladbitar. Väldigt gott men otroligt mäktig.

Matteamet fixar inför kräftskivan.

Fina jag på kräftskivan (även min nya profilbild så glöm inte att lägga en like om ni inte har gjort det ;) )

Greta, Evelina och Alice med vår fina dukning!

Försökte få till en bild på hela gänget, gick sådär hahah men försökte!

Fina sånghäftet, är alla kollektivets snapchat gubbar där nere. Superfint <3

Vårt kollektiv heter "Blondi Norr" har vi kommit fram till. Är ju ändå 5/8 som är blonda och de var likt North Bondi som vi bor i så får vara nöjd med det!

Jag var otroligt kräftredo!

En bild på hela kollektivet <3 Fina fina människor!

Och Evelinas tackinlägg till kräftskive-eventet! En händelserik kväll helt enkelt!

En grej jag har tänkt på

Äntligen bra väder

2019-08-29 14:02
Från malinenglund

Det kommer ett litet sent inlägg den här veckan men det har hänt mycket enda sen i lördags så har inte riktigt hunnit blogga. Busy woman! Måste bli bättre på att skriva på typ söndagar för de är blir svårare och svårare att komma ihåg vad man gjorde. Som tur var så är man duktig på att ta bilder så får komma ihåg veckan på det sättet.

Hade min första inlämning i veckan i alla fall. Är lite läskigt för man vet inte riktigt vad som förväntas av en, vilken nivå plugget ligger på. När man frågade läraren så var hon väldigt chill så jag hoppas hon rättar så med. Har verkligen tänkt på det nu vilken skillnad det är på skolan här. Särskilt i ett ämne, konstruktionsmaterial. Det är en sån låg nivå så det är skrattretande ibland hahah. Och andra gånger tar hon upp saker som ska vara självklart från Kemin som man läste på gymnasiet alltså 5 år sen... Till exempel om hon ska beräkna när två linjer korsar varandra ska man mäta med en linjal sträckan och multiplicera med tex tryck/mm. MED LINJAL?? Så ovetenskapligt hahah. Och idag på lektionen gick hon igenom pythagoras sats... Det var faktiskt en i kursen som frågade varför vi väljer att studera en termin här när ingenjörsskolorna i Europa är så mycket bättre. Förklarade att vi såg det som en semester här hahah. De andra kurserna tycker jag ändå håller samma nivå som där hemma.

På torsdagen gick vi ut till Ivy, hade bjudit lite andra svenskar och internationella men det var bara de svenska som kom hahah. Men vi var ca 15st som var här och förfestade så det var väldigt kul! På fredagen pluggade jag och på kvällen hade vi en myskväll hemma med film, precis det jag behövde! På lördagen var det toppenväder, 24 grader och sol. Så då passade vi på och åkte till en strand och solade, åkte till Camp Cove. Tog med oss lunch så var där hela dagen, SUPERSKÖNT! Söndagen var det utflykt som gällde, då åkte vi till Blue Mountains och gud vad vi gick. Var väldigt fin utsikt men det kom man till direkt, man kunde sen hikea ner till själva dalen vilket vi gjorde. Det var helt sjukt mycket trappor! Totalt tog det 2,5h hela hikean och vår hike till dalen tog 1,5h varav 1h var BARA trappor. Mina knän gjorde så ont i slutet och allas ben skakade hahah. Hade gått 108 våningar stod det, men det jobbiga var att de var inte lite trappor och sen lite vanlig gång utan det var KONSTANT trappor i 1h. Knappt att jag rekommenderar att gå ner till dalen pga fick så ont i knäna i slutet. Men generellt sett var det en trevlig utflykt att göra. Tog dock 3,5h att åka dit så var totalt 7h på buss och tåg. Åkte hemifrån 7 och kom hem 19 hahah.

Men det var det jag upplevde denna vecka, lite bilder:

Bilder från en promenad jag, Alice och Evelina tog på onsdagen. Hittade en bokhylla med massor böcker som man kunde ta gratis. Tror det var lite ta och ge bokhylla. Var flera böcker som var svenska. Hittade "män som hatar kvinnor" trilogin på engelska, perfekt att kunna läsa här!

Jag, Greta och Lotta innan utgången i torsdags.

Utestället Ivy har ju pool på taket, väldigt coolt faktiskt!

Dagen efter körde vi en bakis lunch med Mc Donalds vid stranden, riktigt drömmigt! Jag slog på stort och tog Big Mac meny + en cheese. Njöt väldigt mycket!

Från vår middag i fredags och en fin bild på en färgglad fågel.

Från stranden i lördags.

Blue Mountains, riktiga turister med en karta! (Hahah kolla på telefonen till höger)

Borde vara en reklambild för gratis ryggsäckarna vi fick från skolan hahah.

Hela hiking gänget, Emma, Alice, jag och Malin.

Alla dessa trappor alltså...

Här får man ändå en bra bild över hur branta trapporna var!

Det var allt från förra veckan. Ska försöka vara bättre och få upp ett inlägg om denna vecka på söndag/måndag, så stay tuned.

CIAO

Massa utflykter

2019-08-20 09:55
Från malinenglund

Denna vecka har verkligen bestått av massor med utflykter både på kvällar och helgen. Så roligt! Om man väl lägger tid på skolan på vardagarna behöver man inte plugga på kvällen eller helgen vilket är väldigt skönt och man blir motiverad av det! En utflykt vi gjorde var en fin utsikt över Sydney när solen gick ner. Tog bara 30 min att gå dit och man fick helt otroligt fina bilder, så värt! På fredagen var det väldigt bra väder, 22C och sol! Så man kunde äntligen lägga jeansen på hyllan och ta på sig shorts och t-shirt för en dag. Vi tog bussen till en strand som heter "Shark Beach". Det har fått namnet för att det brukar vara så mycket hajar där på somrarna. Men nu är det ju vinter och alltså var det inga hajar. Där låg vi och solade i bikini, lyssnade på podd och doppade oss till o med?! Var väldigt kallt men ändå kul att kunna säga att man har badat här för första gången hehe. Vi gick sedan en fin coastal walk längst vattnet och tillslut kom vi till Rose Bay där vi åt en efterlängtad lunch.

På lördagen var det en pluggdag, hade en inlämning som vi var tvungna att göra och det var inte så jättebra väder så det passade perfekt med en pluggdag. På kvällen var det dags för second edition på "Halv åtta hos mig". Denna vecka var det Emma och Evelina som höll i det och det var Mexikanskt tema. Väldigt lyckat med lekar som påståenden om dem och man skulle gissa vem av dem (jag o Malin har startat en tradition hahah) samt på spåret. Det var dock en lugn kväll och alla gick o la sig vid 23. På söndagen åkte jag, Evelina, Greta och Malin till Palm Beach. Det tar 2,5h att åka dit kollektivt så vi åkte vid 8:20 på morgonen, vi alla sov lite på bussen dit hahah. Väl där fast det en hike som vi trodde skulle ta typ 2h upp och ner men som tog 30 min att ta sig upp. Men vi tog det lugnt, tog massor bilder och bara njöt av utsikten. Väl nere igen köpte vi lunch och satte och sen på bussen tillbaka. En väldigt lagom utflykt!

På kvällen facetimeade jag med Marcus och Pappa. Har blivit vanligt att vi gör det på söndagar, är väldigt mysigt! Sen kollade hela kollektivet på Twilight. Vi har sett alla 5 Twilight filmer nu på en vecka! Det är så mysigt att vi samlas i vardagsrummet på kvällen och ser en film tillsammans, älskar det!

JUST DET, jag ska till FIJI!!! Vi har ju ett höstlov här v.37 och vi var sugna på att åka någonstans. Efter mycket om och men så blev det 9 dagar i Fiji! Vi är 6st från kollektivet som åker dit tillsammans. Väldigt dyrt men men allt ingår så det är skönt. Vi åker den 7:e september och kommer hem den 15:e september. Vi ska totalt vara på 4 olika öar. Just nu är det 27 grader där. Hoppas vi har tur med vädret när vi väl är där. Men det ska bli riktigt skönt då det (förutom i fredags) har varit kallt här. Det är jeans, någon tjockare tröja och höstjacka som jag har haft här enda sen jag landade. Så att få sola lite sitter inte helt fel!

Lite bilder från veckan:

Lagom fina bilder man när vi var och kollade solnedgången. Första bilden är tagen med mobilen ställt på porträtt, blir så himla bra bilder med den inställningen!

Bild 2 är det jag, Alice, Evelina och Lotta.

Två matbilder från veckan, vet att en särskild person uppskattar sånt väldigt mycket (hej Sara hahah)

Bild 1 är lunchen i torsdags. Vi har vår helvetes dag i skolan på torsdagar då vi går 9-19:30. Så då unnar vi oss alltid lunch ute samt så finns det typ 2 mikros i ett hus så det är verkligen inte en grej här med matlåda. Denna vecka åt jag på Gomez & Guzman och tog en enchilada. Den var helt okej men hade nog inte tagit om den.

Bild 2 är en slags te dryck som jag testade, det var mango smak med sparkling water och massor annat. Väldigt god och fräsch!

Från utflykten i fredags vid Shark Beach. Började läsa en ny bok som jag hade med mig från Sverige. Sen är planen att börja läsa engelska böcker här.

Från Coastal walken vi gjorde, man fick se Sydney från lite längre håll.

Jag och mina selfies hela tiden hahah.

Den efterlängtade lunchen!!

De fina värdarna för kvällen, Emma och Evelina <3

Det var som sagt Mexikanskt tema och de hade gjort det så fint i lägenheten med piñata, vimplar och såklart fick vi Coronas till. Förrätten var nacho tallrik med tomater, majs, jalapeños och smält ost! Insåg inte att det var jalapeños tills jag åt en hel, började genast fläkta med armarna och skrek om vatten hahah jag är sån mes när det gäller stark mat alltså...

Varmrätten var fisktacos med mango, majs, paprika, avacado, gurka och någon chilimayosås. Den var såklart för stark för mig så fick ha på massor med gräddfil. Hahah men ingen annan tyckte det var starkt så det var nog vanligt starkt egentligen.

Efterrätt var det avokadoglass med hallon och smält vitchoklad. Var inte så stort fan av själva glassen men med hallon och chokladen till blev det väldigt gott! En riktig smakupplevelse kväll!

Hahah de hade gjort aluminium hattar till alla med olika design, väldigt fint!

Från utflykten i söndags i Palm Beach. Det var mycket turister där men vi kom också dit hyffsat tidigt så det var inte helt smockat. Vi gick upp till berget ni ser på första bilden, det var mycket uppför och varmt!

Utsikten!

Obligatoriska selfie-bilden!

Lunch vid stranden, jag beställde lax med pomme och tartarsås.

Jag unnade mig en donut idag, den var god. Ska dock ta utan strössel nästa gång.

Dagens middag, sushi. Malin försökte lära mig att äta med pinnarna och lyckades typ tillslut! Kan jag förhoppningsvis börja äta med det på sushirestauranger sen.

Det var allt för denna vecka! Hoppas ni har det bra tillbaka på jobb och skolor!

CIAO

Emma fyller år!

2019-08-14 11:09
Från malinenglund

Hej hallå alla där hemma! Nu kommer ett nytt inlägg från en favorit influencer <3

Har fått önskemål från mina fans att skriva inlägg oftare här, 2ggr i veckan istället för 1 gång i veckan. Måste tyvärr säga nej till detta då det faktiskt inte händer så mycket här hahah. Jag hittar mest på grejer på helger, vardagarna består mest av träning och skola. Så ni får nöja er med ett inlägg i veckan från lilla mig.

Stora happeningen förra veckan var att Emma (en jag bor med i kollektivet) fyllde år på söndagen. Det firade vi med att åka in till Sydney på lördagen och shoppa samt äta en supergod lunch. Blev dock ingen shopping för min del, letar efter en jacka men har inte hittat någon än. Kan nog bli internet shopping istället. Det blåste dock väldigt mycket så därför var det skönt att gå inne i affärerna. Hela helgen har det blåst storm, så det har inte varit mycket tid spenderad ute. På kvällen blev det förfest som vanligt hemma hos oss, sen drog vi till en bar med live musik, väldigt mysigt! Tillslut åkte vi in till själva city och gick ut på cluben som låg mittemot opera huset. Det var inte så mycket folk ute men vi hade kul ändå! Vid 12-slaget köpte vi bubbel och skålade för Emma. En riktigt kul kväll!

På söndagen hade Greta bakat brownie och vi alla gick upp och sjöng för Emma. Det var ett gäng tappra bakissjälar som stod där o sjöng så fint hahah. Vi gick sedan ut och åt brunch på ett ställe i North Bondi, väldigt gott och mysigt! Resterande dagen spenderades i sängen framför Gossip girl. Brukar alltid få mycket hemlängtan när jag är bakis, eller mer att jag saknar alla där hemma, särskilt Marcus och Pappa. Men facetimeade med dem i söndags så det var skönt <3

Har också som mål att bara gå ut en gång i veckan här (inspirerande mål hahah). Men oftast "försvinner" en dag då du är bakis och tiden går så himla snabbt här så vill ta vara på tiden här!

Malin otroligt glad på skolans instagram, hela vårt kollektiv garvade sönder när vi såg den här bilden. Hon är så taggad på sin gratis glass hahah <3

Bild 1 är från en promenad jag tog i helgen, det var inte lika härligt som de ser ut då jag trodde jag skulle blåsa iväg hahah.

Bild 2 är från vår spelkväll med Monopol och DIPP. Denna vecka blev det Holiday, det ÄR så gott med dipp alltså. Blir sugen på det nu när jag sitter och skriver det här hahah.

Från dagen i Sydney, första bilden är Town Hall och den andra är där vi åt lunch. Är tydligen ett populärt café då vi fick vänta 30 min på bord men det var de värt!

Bild 1: Emma och Malin.

Bild 2: Vår mat, vi beställde direkt in efterrätt hahah. Jag var den tråkiga och tog burgaren, dock väldigt god med rosa kött! Jag och Alexandra delade på en Salted Caramel med choklad och nutella.

Bild 3: Jag och Alexandra på vår lunch, hon pluggar civilekonom i Linköping.

Bild från baren och en bild på födelsedagsbarnet!

Bild 1 är från uteserveringen på cluben vi var på. Skapligt läge.

Bild 2 en fin selfie på mig (om ni inte känner igen mig), Alice, Emma och Evelina vid operahuset.

Hahah garvar högt åt bild 1. Det är en bild från bussen påväg hem från cluben i lördags, vi döpte Mc Donalds för att äta påvägen. Var så OTROLIGT nöjd!

Bild 2 är från ett lopp som hette City2Surf som var på söndagen. Det var från stan i Sydney till Bondi, , 14km. Det var helt sjukt många deltagare med!

Bild 1: Fina tårtan vi bjöd Emma på.

Bild 2: Från brunchen vi åt på söndagen. Jag tog en lax och avokado macka med apelsin juice. Väldigt gott!

Hela gänget på brunchen. Här är de vi brukar hänga med och hela kollektivet.

Bild 1: Vi har börjat kolla film tillsammans på kvällarna den här veckan. Det blev Twilight. I måndags såg vi ettan, i tisdags tvåan och idag (onsdag) ska vi se trean. Älskar att se film tillsammans!

Bild 2: Evelina har fått internship på ett svenskt företag här och fick hem massor produkter från dem. Väldigt nice!

Det var allt från denna vecka! Saknar er där hemma <3

CIAO

Augusti

2019-08-07 08:48
Från malinenglund

Gick tillbaka på bloggen för att kolla vad jag sist skrev om och det var bland annat att vi hade flyttat in i lägenheten. Kändes så sjukt! Känns som om jag har bott här jättelänge hahah. Men tydligen inte... På torsdag kväll kommer den åttonde tjejen till vårt kollektiv, ska bli spännande att träffa henne. Känner verkligen att jag har börjat komma in i en vardag nu. Har börjat träna, så skönt att komma igång med det igen! Har också börjat försöka planera lite vad jag skulle vilja göra här och vart jag vill resa det här halvåret. Men ska söka massor den här veckan är tanken och försöka lägga upp en plan.

En grej som jag har glömt nämna här är att det är vänstertrafik i Australien?! Det kanske ni visste men jag blev väldigt chockad hahah. Har fortfarande inte vant mig vid det och kollar alltid åt fel håll när jag går över vägen...

I alla fall, den här veckan så var det "Club days" på skolan, då kommer massor företag och föreningar och det var som en stor mässa. Massor med gratis grejer vilket var väldigt nice hahah. Samma dag på kvällen gick vi ut till ett ställe som heter ivy, helt sjukt stort! Tror det var 4 våningar och högst upp var det en takbar med pool. Väldigt coolt ställe.

Vi har infört en ny tradition här och det är att vi ska köra halv åtta hos mig. Då ska ett rum (vi är totalt 4 rum med 2 personer i varje rum) laga 3-rätters till övriga i kollektivet med en fördrink. Det började vi med i veckan och jag o Malin var först ut. Elin i kollektivet är pescetarian men det var det enda vi behövde ta hänsyn till. Vår meny:
Fördrink: Prosecco Royale, innehöll crème de cassis, citronsaft, blåbär och prosecco. Väldigt god!
Förrätt: prosciutto inlindad sparris med gruyere på i ett paket av smördeg.
Varmrätt: Portobello pasta med smak av citron och timjan med ett pocherat ägg på toppen.
Efterrätt: Chokladmousse med grädde och bär.

Vi körde också två lekar, ett podquiz och en lek som vi döpte till "Vilken Malin?". Där vi kom med påståenden som vi hade gjort och de andra skulle gissa vem av oss de hade hänt. Jag och Malin var väldigt nöjda med våra rätter och de andra verkade också nöjda! Vi kör med poängsättning så alla fick poängsätta vår halv åtta hos mig med 1-10. Spännande att se sen vem som vinner. Kvällen slutade dock lite dramatiskt med att Malin slog ut en del av sin tand. Jag hade böjt mig ner på dansgolvet och skulle resa mig samtidigt som jag kastade håret bakåt och då fick Malin mitt huvud under hakan och bet ihop väldigt kraftigt så en bit av hennes tand (långt bak i munnen) gick av, Vi gick hem och ringde i panik till försäkringsbolaget, Men nu ett par dagar senare så är de löst, hennes tand är lagad och försäkringen kommer täcka det.

Lite bilder från veckan:

Påväg till skolan när vi går ut från tunnelbanan är det en tunnel som vi går för att komma till skolan. Här ser man hyffsat hur mycket folk som går där på morgonen, helt sjukt!

Bild 2 är min älsklingsrätt lax med mangosalsa och basilika o lime sås. Väldigt gott! Laxen var inte så dyr här, 90kr för 500g färsk lax. Det kommer jag köpa mer av!

Helt sjukt hur många föreningar det fanns på skolan! Här är några exempel, det fanns en Yugioh Club och Quidditch society. Quidditch spelade de faktiskt matcher i, lät väldigt kul!

Ett företag som föreläste om sexuella övergrepp och allmänt consent. De promotade sig mycket med slogan "Wanna spoon? Ask first". Tyckte jag var väldigt kul! Tog massor med gratis saker därifrån. De bjöd även på glass, jag tog en lime sorbet. Väldigt god! På bilden är det Greta till vänster som jag bor med och till höger är Alexandra, en som också pluggar Liu men som är på utbyte här nu.

Hittade min DRÖMförening: Dog Society. De har dog meetup, blev superglad!! Stod o frågade massor om meetupsen och när de var och så. Tillslut frågade dem vilken hund jag har, jag förklarade då att jag inte hade någon men ville få umgås med hundar hahah. De kollade lite konstigt på mig men sa att det var okej att komma även utan hund. Är SÅ taggad på att få gå dit!

På bild 2 är en annan slags hund (heheh hot dog, där var du rolig Malin). De bjöd på korv på skolan och då fick man det i toastbröd? Tyckte de var sjukt så tog bild på det hahah.

Bild 1 visar allt gratis jag fick från mässan, väldigt nice grejer som ryggsäck, powerbank, stålsugrör, sovmask osv.

Bild 2 är från en pizzakväll i kollektivet då vi beställde pizza från Domino, väldigt gott!

Gänget påväg in till klubben på torsdagen.

Hela lägenhetskollektivet under vår fördrink på halvåtta hos mig.

På bild två ser vi förrätten och fördrinken.

Varmrätten och efterrätten ser ni på bilderna.

På söndagar kostar det bara 18kr att åka vart du vill med kollektivtrafiken. Vi passade på och tog färjan till Manly som är en mysig liten stad vid vattnet. Påväg dit köpte vi glass, jag köpte en citron sorbet i en choklad strut. Väldigt gott, särskilt struten!

Brunchen vi åt i Manly, jag tog en halloumi burgare med guacamole.

Bild 2 är på en av gatorna i Manly där en marknad var, köpte ett jättefint halsband där!

Fina Manly

Halsbandet jag köpte.

Evelina hade köpt ett pussel som vi satt med igår kväll, tillslut klarade vi det!

Jag och Malin åt middag med Emmy iförrgår, väldigt mysigt och kul att höra hur allt är med henne nu! Hon har flyttat in i en annan lägenhet med 5 andra tjejer i Bondi.

Bondi Beach by night. Jag och Greta tog en kvällspromenad igår, supermysigt!

Det var allt för mig, hoppas ni har de bra sista delen av sommaren!

CIAO

Första vardagliga veckan!

2019-07-30 15:15
Från malinenglund

Nu har det gått närmre en vecka sen senaste blogginlägget och då kommer det såklart ett nytt! Var tvungen att gå tillbaka och kolla vad jag sist skrev. Veckorna känns så långa här hittills pga så mycket som händer. Det som hänt sen sist är att vi flyttade in i vår lägenhet i ett hus med 3 andra lägenheter. Var nervös innan för visste ju inte om jag skulle klicka med de andra svenska tjejerna och första gången vi träffades var när vi skulle skriva på kontraktet hahah. Men det kändes bra direkt! Superhärliga tjejer som pluggar i Uppsala, Malin visste vem en av dem var och det var så vi kom i kontakt med dem. Lägenheten ligger på bottenplan och det är 4 sovrum, 2 badrum med dusch i båda och kök med ugn, mikro, spis och DISKMASKIN <333 Det är en öppen planlösning i köket och vardagsrummet vilket är supertrevligt. Då kan man stå och laga mat och prata med de som sitter i soffan.

Vad har annas hänt i veckan? Vi gick ut två gånger, på onsdagen och lördagen, på "international festival" för alla internationella studenter. Onsdags var sådär kul, var i en källare och dålig musik. Lördags dock var väldigt kul! Det låg precis vid operahuset, lite ironiskt att första gången jag ser operahuset är på fyllan hahah. Träffat lite andra svenskar som vi förade med i onsdags och några andra på lördagen.

Skolan har dragit igång på riktigt nu och det är mer plugg än jag trodde. Det är lite annorlunda här, de förväntar sig mer varje vecka. I Sverige är det mer så att det är ditt ansvar att du ligger i fas sen gäller allt på tentan i slutet. Men här måste man klara de veckovisa uppgifterna SAMT tentan. I vissa ämnen måste man ha vissa förkunskaper och det lärs ju ut annorlunda här så vissa grejer hade jag aldrig hört talas om. Tog en dag och kolla på youtube videos och försöka förstå deras sätt av mekaniken. Men när man kommer in i det tror jag inte det är lika mycket, gäller bara att hela tiden ligga i fas. Till varje föreläsning är de också olika texter man ska ha läst eller kollat på en video. Så ett annat studiesätt helt enkelt!

Här kommer lite bilder från veckan!

Här checkar vi ut från vårt airbnb som vi bodde på första veckan!

Tog en caffe latte innan vi skrev på kontraktet. Bild 2 är alla pengar vi gav i bond till lägenheten, vi la totalt 33 000kr, så sjukt!

De vi förade hos i onsdags bodde i SJUKASTE lägenheten!! Kolla utsikten? De hade asfräscht, trodde vi kommit fel när vi stod vid entrén. Såg ut som en hotellobby och det satt en i en reception 24/7. De hade även gym och utomhuspool med sol hela dagen?! Deras krav när de letade boende var att det ville ha en utomhus pool med sol hela dagen (de hade kollat på en som bara haft sol på poolen på förmiddagen och tackat nej...), mitt krav var att det inte skulle vara mögligt hahah. Man har ju olika krav i livet. Kändes lite bättre när jag fick höra att de fick betala 9 300kr VAR per månad, alltså betalar de ca 40 000kr för det där varje månad. Vi betalar 4 600kr så det är lite skillnad hahah.

På torsdagen åkte jag och Malin till Ikea, det tog ca en timme men det var så värt att kunna köpa lite till lägenheten! Såklart tog man lite köttbullar. Köpte även svenskt godis när vi var där, man måste ju passa på!

Såhär såg våra vagnar ut efter all shopping! Vi tänkte först ta tunnelbanan hem och sen buss men kunde inte bära så blev en uber!

Sängarna var lite hårda här så jag unnade mig en bäddmadrass, bästa spenderade tusenlappen! De andra i kollektivet tycker jag är för lyxig hahah men jag är nöjd!

En av föreläsningar vi har är i en sal på ett museum? Blev så chockad! Så det här går vi förbi påväg till den föreläsningen.

En del av campuset på kvällen, väldigt mysigt!

Såhär bor vi, är väldigt fräscht tycker jag!

Mitt och Malins mysiga rum <3 Och de jag delar lägenheten med, en är inte med på bilden och en anländer nästa vecka!

Till vänster ser ni en pizza jag testade från en pizzeria som ligger jättenära oss. Det är lax, räkor, avokado, oliver, getost och ruccola. Väldigt god och annorlunda!

Till höger ser ni min första dipp här (väldigt stort!!). Jag ska testa nya chips varje gång jag ska äta dipp så det blir lite av en chipsresa den här gången. Första chipsen skulle smaka tomat och lök men de smakade typ bara ketchup. De gick och äta men skulle inte köpa om dem. Annars njöt jag väldigt mycket av min första dipp!

På lördagen åt vi tacos tillsammans innan vi drog ut. Väldigt mysigt! Trivs verkligen i det här kollektivet <3

Vyn från utestället i lördags, kan förstå nu varför en öl kostade 100kr där... Men väldigt fint!

Har börjat äta massor sushi här, är så gott! Alla i kollektivet gillar att spela kort (wihoo) så det har vi gjort flera kvällar. Har även börjat dricka te flera gånger om dagen?! Vad händer? hahah. Men är ju ingen isolering här i Australien och just nu är de vinter här så de blir väldigt kallt i lägenheten på kvällen. Då är te perfekt för att värma upp sig!

Bilder från promenaden imorse. Är en vägg längst hela Bondi Beach där det är massor med street art, väldigt fint! Första dagen sen jag kom hit då det inte var strålande sol. Så ska väl inte klaga på vädret hahah.

Det är verkar inte vara en grej här att ta med sig matlåda till universitet. Så jag och Malin brukar köpa mat. Vi har också bara en heldag i skolan per vecka. Så om vi inte stannar och pluggar i skolan behöver vi egentligen bara köpa lunch en gång i veckan. Idag var vi dock superhungriga efter en föreläsning. Jag köpte pomme och nuggets från "Lord of the fries" (man bara måste ju testa pomme därifrån!), tyckte sådär och kommer inte köpa om.

Idag på kvällen gick hela kollektivet och såg lejonkungen tillsammans på bio, supermysigt! <3 Tyckte om filmen väldigt mycket, så rekommenderar!!

Så herregud det här tog en timme att skriva hahah. Men nu har ni fått en uppdatering härifrån. Hoppas ni har det skönt där hemma i den varma svenska sommaren, jag är avis!


CIAO

Boende fixat!!

2019-07-23 13:52
Från malinenglund

Hej hallå i stugan!

Nu har de gått en vecka sen jag landade här och gud vad den veckan både har gått snabbt men också känts oändligt lång… Jag tror vi har varit på närmare 30 visningar till olika lägenheter och oj vilket skick de är i. Har varit mögel i 80% av dom och kackerlackor i lika långa. Har insett att man nog inte kommer ifrån kackerlackorna här och det säger också alla men man kunde ju hoppas… Det har varit svårt att hitta ett boende som alla är nöjda med då vi hade olika krav och olika budgets. Men vi hittade en lägenhet som alla kände sig nöjda med och vi sa att vi ville ha den. Inflytt var nästa dag och då skulle vi skriva på kontrakt osv. 21 på kvällen skriver hon att hon har hittat några andra som kan hyra längre så vi fick den inte. Blev otroligt arg då hon hade sagt att vi skulle få den… Men så är boendena här, man går på en visning och 1h senare har man skrivit kontrakt… Det går väldigt snabbt!

Vi fick tänka om på boende och kom fram till att vi tre (jag, Malin och Emmy) nog inte skulle kunna hitta någon lägenhet just nu som vi alla tre kunde tänka oss. Så det blev tillslut att Emmy hittade en annan lägenhet som var över budget för min och Malins del medan jag och Malin ska flytta in i ett hus med 6 andra svenska tjejer! Har inte träffat dom innan och första gången vi ses är imorgon när vi ska skriva på kontraktet, så sjukt hahah. Men hoppas verkligen att detta blir bra och att vi klickar med varandra! Inflytt är imorgon så slipper jag äntligen bo i resväska.

Skolan började igår och vi har bara haft en välkomstföreläsning och två föreläsningar i 2/3 av ämnena. Det är en utmaning att det är på engelska särskilt alla termer. Hade en föreläsning i ”Mechanics of Solids”(hållfasthetslära) idag där det var flera gånger jag inte hängde med på termerna men när han väl förklarade vad det var kunde jag översätta till mig själv. Så blir att översätta lite olika termer till nästa föreläsning.

Nu lite bilder från veckan, har inte många eftersom de enda och då menar jag enda vi har gjort under vår lediga tid är att gå på visningar. Men lite bilder får ni!

Emmy och min första frukost i Bondi

Vi satte oss på takterrassen och började letandet på boenden.

En av oss som visade lägenheterna hade en hund, Mayla hette hon. Jag var SUPERnöjd!!!

Jag och Emmy vaknade 5:30 en dag och gick o kollade soluppgången vid 7.

Jetlaggen tog ett tag att komma ur. Men nu känner jag att den är ganska borta. Är fortfarande trött vid 21 på kvällarna men sover ändå hela nätterna så det är skönt!

Äntligen kom Malin hit med!!

En otroligt god frukost vi unnade oss en dag.

Gick en promenad längs coastal walk, är en känd gång från Coogee till Bondi. Jag gick bara en bit på den men de var väldigt fint!

Ätit sushi rolls några gånger till lunch, väldigt gott!!

Utanför universitetet, äkta turister som tar bilder vid det hahah

Campusen är väldigt stort, det är 11 byggnader totalt och då är det 11 höghus! En liten skillnad jämfört med Linköping hahah. Det är så stort så de är rulltrappor i de flesta husen.

En väldigt cool byggnad som ligger mittemot universitetet. Är ett shoppingcenter. Tydligen har vi 3 olika shoppingcenter med 5-10 min gångavstånd från Campus. Det kan bli farligt för plånboken...

Det var allt för den här veckan! Imorgon flyttar jag o Malin som sagt in i huset. På kvällen ska vi och Emmy på en fest för utbytesstudenterna, ska bli kul att festa här! På torsdag blir det förmodligen Ikea. Nu har ni fått en liten uppdatering härifrån i alla fall. Hoppas ni har det bra där hemma! Njut av sommaren!

CIAO

Framme i Sydney!!

2019-07-16 08:43
Från malinenglund

Hej hallå!

Det var ett tag sen jag skrev på här så det känns lite ovant. Här kommer det ju uppdateras någon gång i veckan om mitt halvår i Sydney, så kolla gärna in här! Annars vill jag bara meddela att jag kommit fram och att allt gått bra. Alla flyg gick bra, mellanlandade i Doha där tiden gick snabbt. Var inte supertaggad på 14h flyget sen till Sydney men det flöt på väldigt bra. Jag satt vid fönstret sen var platsen bredvid mig tom och vid gången satt en supergullig pensionär. Han var pratglad och vi kollade igenom alla hans bilder från 2015 tills idag, både på hans iPhone och iPad. Han kändes lite som Mormor som alltid är duktig och ta bild på allt! Nu vet jag det mesta om hans liv, vart hans dotter bor, hur han och hans fru träffades, hur hans dotter och hennes man träffades, att han har flera hus och vilka ställen han har rest till under den perioden. En väldigt berest man så det var kul att höra om hans historier! Precis innan vi skulle landa gav han mig en lapp med kontaktuppgifter till honom så jag kunde hälsa på när jag reste runt i Australien, så gullig!

Annars har jag äntligen kommit fram till hostelet, blev lite att gå efter att jag missuppfattade bussbeskrivningen. Det stod att jag skulle gå av på hållplats nr. 2 på Campbell Parade, men jag läste det som hållplats nr.2 från start :) Så blev en halvtimmes promenad med 38kg bagage, var helt slut när jag kom fram haha. Har checkat in på vårt rum, ätit lunch på McDonalds (festligt) och gått en kort promenad längst Bondi Beach. Men efter lite sömn nu sen i söndags så känner jag att kroppen bara vill vila. Ska dock tvinga mig själv att vara vaken till Emmy kommer vid 19-20, annars vänder jag på hela dygnet! Så har köpt lite vatten och frukt och tänkte nu lägga mig i sängen och kolla på film och läsa. Imorgon blir första riktiga dagen här och det är lite att ta tag i.

Men nu vet ni i alla fall att jag lever!

Tråkigt att säga hej då till alla, här är när pappa vinkade av mig på Arlanda.

En stor nalle på flygplatsen i Doha.


Frukosten jag köpte på Doha och sen frukosten jag fick på planet, båda var faktiskt goda!

Det var soluppgång precis när vi skulle landa i Sydney vid 6:30 på morgonen.

Lappen jag fick av pensionären <3 Som ni ser på skylten står det att de filmade för "Border Security show" idag, jag skulle ju deklarera all min dipp och tacokryddan. Så kryssade i att jag hade herbs och ställde mig i den kön, så frågade dom vad jag hade och då sa jag "Swedish spices", "is it fresh?" frågade dom, "no, it's powder". Då fnös han åt mig och sa att de inte ens hade en sån ruta för deklaration så jag kunde bara gå förbi. Så jag fick med mig all dipp in!!

Tänkte först ta en taxi från flygplatsen till hostelet, men det skulle kosta 700kr och det gillade inte ekonomiska malin haha. Så åkte en shuttle buss till central stationen sen tänkte jag ta en taxi därifrån men en dansk skulle också till centralen och sedan ta tunnelbanan till sin station så blev bara att jag hängde med honom. Inte det smidigaste att åka med alla väskor men det funkade väldigt bra! Deras tunnelbanssystem var väldigt bra tyckte jag! Sen misstolkade jag ju bussen men men det ligger på mig hahah.

Här har vi Bondi Beach, hostelet jag bor på ligger precis mittemot stranden. Det är dock inte supervarmt som de ser ut, jag gick en promenad med jeans och en t-shirt.

Dom har skridskoåkning nu precis vid stranden?? Det såg väldigt sjukt ut hahah.

Solnedgången vid 17:03, Stirren som pushade på att jag var tvungen att gå ut och se den. Var väldigt fint! Pratade såklart med Stirren precis innan jag skulle gå på planet på Arlanda och hon lyckades varva ner mina nerver. Cred till Stirren <3

Har precis vaknat från en powernap, den bästa jag tagit hahah. Men nu om 2-3h borde Emmy komma hit och om 2 dagar är Malin (Eklund) här också. Vi hörs senare i veckan, hoppas ni har de bra där hemma! <3

CIAO


VECKA 8 (BILDBOMB)

2017-06-11 23:48
Från malinenglund

Nu har sista veckan gått och det känns jättekonstigt. Sitter på planet påväg hem när jag skriver det här, ännu konstigare! Veckan har gått fort men samtidigt inte för känns som om man mest har väntat på att åka hem. Men såklart har jag hittat på en del saker!

I måndags var det vilodag Hahah Nae men då facetimade jag med folk där hemma. Solade också större delen av dagen och såklart brände jag mig... tagga flagna...I tisdags åkte jag till Griffith Observatorium, Magnus hämtade Lowe efter skolan och körde lite golf. Åkte dit så jag var där tills de öppnade vid 12. Gick runt där i 2h ungefär men de bästa var utsikten och det fina huset. Själva utställningen handlade om rymden men jag var mer intresserad av det andra. Känner mig väldigt nöjd med att jag åkte dit! Nu har jag verkligen gjort allting på min lista.

Onsdagen hjälpte jag Marcus med en inlämning, efter jag hämtat Lowe så åkte vi och köpte kostymbyxor till avslutningen. Skolorna här har som policy att de måste ha svarta kostymbyxor och vit skjorta. Så det fixade vi. På kvällen gjorde jag ceasarsallad efter önskemål.

Torsdagen var stora fixardagen. Jag packade det jag kunde packa på morgonen, åkte till shoppingcentret och lämnade tillbaka mina skor. Lyckade lämna in dom jag använt en gång vilket var skönt! Hoppas på att hitta några skönare hemma i Sverige. Köpte även hem Orange Chicken sås från Panda Express som jag ska bjuda familjen där hemma på. Passade då på att äta Panda Express som lunch, sista gången :( jag njöt!! Efter skolan åkte jag och Smilla till Six Flags för sista gången. Var kul! Där gick vi också förbi Neymar, de va lite coolt!

Fredagen var det avslutning men man fick bara två biljetter per familj så Smilla och Magnus gick på Lowes avslutning. Han gick ju ut Elementry School vilket var stort, kul! Jag passade på att gå min sista promenad, mycket sista haha. Och städa där hemma. Har också satt på hur många tvättmaskiner som helst med all tvätt man ville ha med hem. Eftermiddagen solade jag lite, var skönt men vågade inte ligga för länge för brände mig i måndags... På kvällen åkte vi till City Walken och åt på lyxrestaurang, "Samba". Där betalar man 49 dollar så får man äta så mycket man vill. De har jättefint kött där och massor olika som de kommer med till ens bord och skär upp. Var häftigt att uppleva. Smilla mådde inget vidare under dagen så efter det åkte vi hem.

Först när jag kom till Griffith var det mulet men det klarnade som tur var upp senare.

Lite från utställningen

Det kända teleskopet

Man kunde köpa jättegulliga gosedjur som var sån planeter!

Fina Griffith och Hollywood skylten. Det var de närmsta jag kom den haha

Så mina selfies med Hollywood skylten blev inget vidare haha

Min sista Starbucks i onsdags

Lowe och jag köpte Dragonbreath. Det var något ämne som gjorde det sjukt kallt men själva konsistensen var som ostbollar men utan smak. När man åt dom kom det massor rök från munnen och näsan, såg lite roligt ut!

Ceasarsalladen

Såserna jag köpte

Så himla gott!

Six flags, såklart blev det sockervadd sista gången!

Neymar!

När parken stängde vid 20 var det världens kö utanför. Fick veta att det var graduating night så alla seniors fick komma in till parken när den hade stängt och åka hela natten. Måste vara så kul!

Fina till avslutningen!

Sista promenaden på gatan

Vi åt lunch ute på ett jättemysigt café!

till solen

Lyxrestaurangen vi åt på

Tillbehörsbuffén

Kommer de med grillspett till bordet och frågar om man vill ha

Fick vitlöksbröd med

Uppträdanden

Gott kött!

Frozen yoghurt till efterrätt. Var helt sjukt mätt sen på kvällen

Sista frukosten, jag håller i havregrynsgröten än! Blev lite melon till dagen till ära

Smilla gjorde naglar precis innan vi åkte

Ganska fullproppat... jag står för 2st 20kg bagage och en handbagage och min ryggsäck. Var på håret att jag fick med mig allt! Handbagaget väger inte 10kg... Hahah

Nu ska jag äntligen vara i Sverige i ett tag framöver. Har inte varit ordentligt i Sverige sen i julas. Ska bli vääääldigt skönt!! Men den här resan har med varit väldigt rolig men på ett helt annat sätt än backpacker resan. Perssons har varit så snälla mot mig och bjudit med mig på så mycket grejer. Resan i sig har varit väldigt rolig men det ska som sagt bli skönt att äntligen komma hem!

Tackar ni som följt den här bloggen, detta blir det sista inlägget här. Tack Singapore, Nya Zeeland, Bali och USA för det här halvåret!

CIAO