RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-23 20:01:44

Albatan~

Albatan blogg på Nouw

YES I'M BACK, BACK AGAIN!

2020-07-23 17:48
Från Albatan

Hola allihop!

Nu är det lite mer än ett år sedan jag uppdaterade bloggen senast och då gjorde jag en liten uppdatering angående hur livet "leker" och var jag håller hus. Då lovade jag att jag skulle bli bättre på att uppdatera bloggen och vara mer aktiv igen...men vad hände? Jo, jag försvann igen. Har varit MIA på typ alla mina sociala medier de senaste 2-3 åren och det beror på flera anledningar, några anledningar nämnde jag i mitt senaste blogginlägg (det jag skrev för ett år sedan). En av anledningarna nämnde jag också och det är en av de största anledningarna. Jag/vi har nu haft ett så kallat sorgeår och har sörjt en hel del.. sörjt en nära anhörig.. vår egna lilla baby min Kanal! Jag kommer till att lägga ut vloggar, storytimes, hauls och gravidvloggar (i framtiden när jag vågar försöka bli med barn igen).För övrigt rullar livet på ganska bra. I nuläget har jag semester från jobbet i 2 veckor. Fick en tidsbegränsad anställning i början på detta året, så får se vad som händer här näst.. det pågår ju en Pandemi just nu pga Covid-19 och man vet ju inte direkt hur framtiden kommer till att se ut.

Så jag är tillbaka igen! Iaf vad jag har tänkt!

I morgon rullar vi upp till Stockholm. Hur är livet för er? Lämna gärna en kommentar!


Frånvarande i en evighet! (mobilblogg)

2019-07-20 22:43
Från Albatan

Hej allihop!

Nu var det ett himla bra tag sedan jag uppdaterade bloggen. Det är över ett helt år sedan... 17 månader sedan för att vara exakt! Sist jag bloggade så var det en uppdatering på hur mitt liv såg ut och där jag bad om ursäkt för att jag är världens sämsta när det kommer till bloggen. Att blogga var något jag brann för förut och jag kom en bra bit med mitt bloggande. Jag nådde ut lite överallt i världen. Nådde ut till totalt 86 olika länder. Detta var år 2016 när jag bloggade på blogspot. Förstår inte riktigt idag varför min blogg blev besökt så mycket, jag var bara en helt vanlig tjej som bodde och var uppväxt i en småstad. Mitt liv var lite rörigt, jag hade fastnat i tonårsdepression trodde jag då och klagade på allt som gick fel. Så var det inte.. mitt liv utsattes för prövning och har gjort sedan barnsben!

Så vad har hänt sedan sist jag uppdaterade bloggen? Jo jag har bara blivit äldre såklart!.. *skojar* det har hänt en hel del sedan sist. Jag har bland annat gått igenom en separation, flyttat 4 gånger, sagt upp mig från ett jobb jag fick en anställning på (var dock ingen tillsvidare anställning) levde en liv som var lite kaos i början på förra sommaren, träffat kärleken igen, flyttat till ett helt annat län och stad, stå som ägare för första gången på en bil och jag har varit med om det värsta som man kan vara med om och som ingen borde behöva uppleva (länk kommer) jag har tänkt att jag ska försöka göra ett inlägg om det i morgon under dagen. Kan säga kortfattat att vi går igenom något hemskt just nu och med en stor sorg.. men vi hörs mer i morgon!
Ta hand om er och era nära & kära så länge!

Life update!

2018-02-20 21:15
Från Albatan


Jag har varit så dålig på att uppdatera bloggen på den senaste tiden så jag tänkte att jag skulle skriva en liten uppdatering och berätta lite om vad jag har haft för mig osv.

Påbörjade en ny praktik förra veckan men gick bara två dagar (måndag & tisdag) då min arbetskamrat blev sjuk så jag fick också vara hemma. Jag får nämligen inte vara ensam på stället under min praktik då allt är ganska nytt för mig och jag är inte anställd med lön. Imorgon ska jag äntligen tillbaka igen. Ska bli skönt med mer rutiner igen och framförallt komma ut lite och göra saker! Man blir knäpp efter ett tag om man bara går hemma, iallafall jag! Det blir praktik i ca 5 veckor sen får vi se vad det leder till. Om jag trivs och om allt fungerar som det ska så blir det förhoppningsvis anställning!

För två helger sedan umgicks jag med mina bästa vänner, Karna och Cajsa. Vi har inte umgåtts så mycket på den senaste tiden så det var sjukt kul och mysigt att kunna umgås med dem igen. De är sådana fantastiska vänner då vi är alltid är lika bra vänner fast vi inte har träffats på ett tag och vi har typ aldrig varit osams (bara i någon timme någon gång, men det är sånt som händer alla!) Vi gick lite på stan sen såg vi några filmer och snackade mycket!

Detta var min look:

Samma helg körde jag och sambon till IKEA på söndagen. Vi behövde lite möbler. Kan ni tänka er att vi gav folk dagens leende/skratt när de såg våra vagnar när vi var klara? ^^

Totalt 6 vagnar blev det.. + lite till. x)

Man kan nästan tro att vi bor i ett mansion, men det gör vi inte. Vi flyttade från en tvårumslägenhet till ett hus med fem rum och kök i april förra året så vi behövde bara fylla upp rummen lite. Vi köpte även en soffa till sambons arbetskamrat så två soffor fick följa med oss hem bland annat. Häromdagen beställde vi även en ny säng, men den kommer inte förrän om två veckor, drygt!

Helgen innan umgicks jag med Karna på fredagen och sov över hos henne tills på lördagen. Vi såg den nya filmen IT som jag inte hunnit se ännu. Tycker att den var/är bra fast den förra Pennywise clownen är läskigare.

Detta var min look:

I helgen som var på fredagen fick vi hjälp med att sätta ihop soffan i mitt spelrum nere i källaren av sambons arbetskamrat Adin. Runt lunch åkte vi in till Karlskrona för att äta Sushibuffé på Yame Sushi. Blev även en runda till Elgiganten för att Adin skulle köpa sig ett Nintendo Switch. Jag passade även på att köpa The Legend of Zelda - Breath of the wild till min Switch, äääntligen! Har velat ha det så himla länge nu! Blev även ett par gaming hörlurar från Turtle Beach med Hots design!

I lördags åkte vi till Växjö med Timmie och Jessika. Vi var på Toyota för att sambon skulle kika på en ny bil.

Sen åkte vi vidare till Köpcentrumet Grand samarkand och kikade i lite affärer. Fyndade kläder inne på New Yorker, en av mina favoritbutiker som man kan komma åt lokalt här i Sverige. Köpte även lite inredning inne på Lagerhaus och Hemtex. Efter shoppingen lunchade vi på Pizza hut!

Avslutade med Arken Zoo, och ut därifrån kom man inte tomhänt. Köpte en ny bilbur till Ichigo, lite leksaker och ett halsband.

Asså kolla bara in dessa coola Star Wars leksaker som Ichigo fick! Hon älskar dem!


Vad händer och sker på min fritid för övrigt då?

Faktiskt gör jag inte allt för mycket kanske.. pular mest i hemmet och ställer i ordning i alla rummen, spelar spel och lägger puzzel. Har börjat lägga mycket puzzel den senaste tiden. Det är så kul och rogivande!

Ett av alla puzzel som jag har lagt (550 bitar):

och nu håller jag på att lägga detta fina som jag fick av min sambo (1000 bitar):

Det var väl allt för denna uppdateringen. I morgon väntas praktik, ett besök hos psykologen och kanske gymmet! Ha det fint så hörs vi i nästa inlägg! ^^


Bilder från dagens långpromenad med Ichigo:

My little pony x Colourpop

2018-02-20 14:01
Från Albatan

Igår fick jag mitt paket från Colourpop med mitt My Little Pony smink! Som jag har längtat! Allt är så himla fint och sött! Colourpop var sena med att skicka mitt paket så jag fick en extra ögonskugga för besväret.

Highlighter

Eyeshadow

Lipsticks

Eye shadow palette

Jag har inte gjort några swatches på dessa ännu och jag har funderat på om jag ska fixa en video där jag kan visa er mer av denna smink kollektionen och även försöka göra lite swatches eller sminkningar med det. Vad tycker ni? ^^

Dreamhouse & Pussy Whipped

2018-02-07 09:17
Från Albatan

Fick hem två nya läppstift häromdagen! Mina allra första från Jeffree Star! Det fick bli Dreamhouse och Pussy Whipped. De är så snygga! Dock så är jag inte så van vid extrema färger på mina läppar. Jag ogillar dessutom mina läppar och längtar tills jag ska fixa dem! Har bestämt mig vart jag ska göra dem nu i alla fall och det kommer bli awesome!

Yaaaa~az!

Visst är de snygga!?

Om ni gillar Dreamhouse så får ni passa på att köpa den då jag har för mig att den är limited edition! ^^

Kommer absolut köpa mer smink från Jeffree Star. Vill bland annat ha hans hightlighter Skin frost: Ice cold och läppstifted Drug Lord. Vill använda Drug Lord till en extrem Manbasminkning, yaaaaz!

Har ni något smink från Jeffree Star? Någon favorit som ni vill rekomendera? Tell me! :*

Plants vs. Zombies

2018-02-01 11:40
Från Albatan

Loggade in på mitt Origin igår och upptäckte att de hade Plants vs. Zombies HELT GRATIS! Passa på att ladda ner det så länge de har det erbjudandet!

Jag har spelat Plants vs. Zombies tidigare fast i en gratis version där man bara får spela några få levels. Har aldrig blivit av att jag har köpt spelet då jag har lagt ner mina pengar på andra spel m.m.

Har lagt ner 9 timmar på spelet sedan igår, helt sjukt! (fast spelet har stått igång när jag inte spelat också) Jag har nog klarat ut hela spelet snart. Ett ganska chill spel att sitta med om man vill fördriva tiden lite och man håller verkligen igång hjärnan då man måste planera och ha bra framförhållning då spelet blir svårare och svårare.

Det går bra att adda mig på Origin om man vill!:

Albataan (mitt vanliga användarnamn var upptaget av någon anledning..)

26 januari

2018-01-26 22:35
Från Albatan

Godkväll alla fina!

Hoppas att ni har haft en fin dag och en bra början på helgen (det är ju lönehelg), det har iallafall jag haft!

Började min dag/morgon utan väckarklocka då jag råkade somna med telefonen i handen igår kväll och sambon glömde ställa klockorna åt mig lol. Skönt med lite sovmorgon till 9:45, låg och drog mig till klockan 10. Steg upp och gjorde mig i ordning. Kokade kaffe och betalade räkningar, ja ni vet lite sånt. Tog en promenad med Ichigo.

Sambon kom hem lagom till lunch så vi åkte in till Karlskrona för att uträtta lite ärenden och äta lunch. Blev förs Sushi buffé på Yame Sushi. Bästa sushistället i Blekinge! Tappade räkningen på hur många bitar jag åt, men jag åt mig iallafall inte mig så där äckligt mätt ni vet. Skönt att slippa matkoman!

Var inom Trafikverket då sambon behövde förnya sitt körkort, det gick snabbt och smidigt så vi hann in en runda på H&M! Köpte två svarta basic linnen, alltid bra att ha!

Sen blev det en runda till Toyota. Provkörde en Avensis och en RAV4 (Hybrid). Får se vilken det blir, men jag tror det lutar mest åt RAV4:an! Det inte jag som ska ha såklart för skaffade nyss min Lancer! Sambon som ska ha.

Tycker att han ska välja antingen lacken 163 Grey Metallic eller 221 Blackish Ageha!

Vilken tycker ni är snyggast? ^^

Eftermiddagen och kvällen spenderade jag med sis Lindha. Vi var en snabb runda på stan. Kikade in lite på Lindex och rean. Lite smycken och trosor fick följa med hem. Var inom Willys också för att köpa dricka och popcorn.

Sen plockade vi ut lite kontanter och stack till solariet. Har inte varit på stans solarium på 10 år och de ser ganska nasty ut där inne nu för tiden om jag ska vara ärlig. Sjukt synd! Fick även höra att någon blev smygfilmad där inne förra året. Vart är respekten hos folk? Jag blev liite nojig, vet inte riktigt vad jag hade gjort om jag blev utsatt av det. Anmälan och förmodligen pyngel på personen som hade gjort det isf. Det är ju tydligen förbjudet att filma folk offentlig i Sverige såå (det är bland annat därför vi inte har dashcam i bilarna i Sverige som de har i Ryssland m.m).

Efter solningen följde jag med Lindha hem och tittade på Netflix. Vi såg filmen En gång i Phuket, jag har inte sett den innan och jag trodde inte att den skulle vara bra men det var den.

Kom hem för ett litet tag sedan och ska nog lira något spel resten av kvällen.

Chu~!

Tösnöäckelslask

2018-01-24 14:52
Från Albatan

Kom precis innanför dörren. Har varit ute och gått en promenad med Ichigo. Skulle egentligen gå en lång runda men dröjde inte länge innan mina skor började läcka in, hjälper ju knappt att impregnera dem! Måste inskaffa nya gummistövlar då jag kastade mina i somras då de inte var täta längre. Vi har planer på att köra till Kristianstad i helgen så får se om jag kan hitta ett par då som jag gillar. Snön håller ju på att töa bort och förvandla sig till slask nu vilket är bra på ett sätt och sämst på alla andra. Vädergudarna kan inte bestämma sig som vanligt. Vi lär ju få snö ett par omgångar till innan våren har bestämt sig för att kika fram. Ichigo gillar inte heller slasken, hon typ hatar vattenpölar då hon alltid undviker att kliva i dem haha. Hon är alltså den sötaste och härligaste som finns! Min lilla tös! ❤

Det syns kanske inte på bilden med det verkligen forsar av små bäckar överallt!

och så en bild från gårdagens promenad då det var ca 2dm(?) snö ute!

Annars då?

Jo, jag går mest hemma och plockar i hushållet eller lirar spel i väntan på att min SUIS konsulent ska ringa/maila mig.

Skaffade Terraria i måndags, ganska knepigt spel tycker jag. Är det någon som sitter på bra tips eller en bra guide så langa gärna hit dem! ^^ Dog typ hela tiden i spelet innan men nu har jag lyckats bygga ett "hus" så att jag inte blir tagen av zombies på nätterna höhö.

Nu ska jag försöka göra lite nytta, har ju inte packat upp hela resväskan ännu. Har redan gått en hel vecka sedan vi kom hem lol.. jag är lat deluxe!

Chu~

NA-KD favorittoppar januari (v. 3)

2018-01-21 16:13
Från Albatan

Jag älskar toppar med snörningar och cutouts! 90-tals stuk, love it! Använd koden GRAB20 som ger dig på ditt köp! Den gäller på allt utom reavarorna.

(klicka på bilderna för att komma till plaggen)

#nakdxmetapic

Spontana planer!

2018-01-21 15:16
Från Albatan

Bror Daniel hörde av sig igår och undrade om vi ville träffas och hitta på något. Vi bestämde oss spontant för att spela Bowling i Karlshamn. Jag förlorade.. kunde inte hålla i klotet som man ska då jag har gjort en nagelförlängning lol. Lyckades dock att göra någon strike och spare.

Efter Bowlingen drog vi in till centrum för att äta på Kebab House. Det blev en räksallad och en cola zero för min del. De har seriöst den bästa räksalladen då räkorna är handskalade och goda, tycker inte om när det är skallade med maskin och smakar bara vatten. Jag rekommenderar Kebab Houses sallader!

Sen blev det lite chillfest hemma hos oss i Ronneby. Alla åkte hem vid två så det blev ganska sent. Jag drack inte alls mycket så jag slapp vara bakis idag!

(Bloggat med mobilen)