RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-12 21:52:49

Ankarbergs blogg

Ankarbergs blogg på Nouw

Utmaningar!

2020-02-12 18:47
Från Ankarbergs

Hallåj!

Jo när Gud skapade mig så stod jag sist i kön när de gäller lugn och ro, bara vara å slippa tänka. Dom dagar eller veckor de inte finns nån utmaning eller nått man måste fixa då skapar jag de..... å så var de den här vecka. Då förstår ni får jag för mig att denna vecka får vi bara handla matvaror för 150 kr å vi får ikke äta av de vi har jagat å lagt i frysen för de räknas som fusk, näää de ska handlas på en matvarubutik å bli midda för 2 å 1 matlåda,De gäller att hitta halvapriset/kort datum varor sååå de går ihop i slutet av veckan såå denna vecka har hittills sett ut som så

Mån: Stuvade makaroner och korv! ( mjölken kostade 4kr och korven var 30% billigare)

Tis: Ja här höll barnbarnen på att spräcka budgeten då dom ville komma å äta meeeeen då hittade jag lite bulgur i skafferi å wokgrönsaker i frysen...... åsså den bit korv som va kvar så jag kokade bulgurn, skar upp korven i strimlor åsså stekte jag alltihop me litte olika kryddor. Jag sa till barnbarnen att de var en prinsess Wok å dom åt me hull å hår så de va nästan bara halva Herr-Gs matlåda i dag till lunch.

I dag vart de skink&ost paj då dom sålde 12 ägg för 5kr å en bit rökt skinka för halva priset,osten var nå små kanter jag frusit in åsså mjölken var ju den för 4 kr.... å den vart ohyggligt god måste jag säga.

I morrn blire makaronpudding av skinkbiten som är kvar å äggen för en 5a å sista skvätten mjölk 4 kr å lingonsylten ha jag kokt själv.

Njaaa men sedan må ja gå på affärn igen å snålhandla..... Spännande... tjaaa å gåre åt pipan får väl Herr-G göra sig en bubbelvatten i sodastreemen så pass han få rapa på lunchrasten

Jaaa här ser ni dagens midda

Hur har ni de???

2020-01-29 20:50
Från Ankarbergs

Jaa men tackar som frågar! Joorå jag ägnar övervägande vaken tid till att söka snusdosor som jag förlagt på dom mest knepiga ställen här hemma samtidigt som jag kastar ur mig inte allt för rumsrena vokabulärer då abstinensen efter cigg periodvis är lika kraftig och hög som en kåt apas pisstråle.

En trappa ner sitter Herr-G för de mesta med huvudet lite snett upp och till vänster och spelar tvspel. Första gången jag var ner för att informera om att middagen var klar att inmundigas en trappa upp var min första tanke att han hade åkt på nån form av hjärnblödning,men efter att ha gjort lite tester förstod jag ganska snabbt att de var dom progressiva glasögonen som ställde till de,han ser lixom bättre om han sitter så.

Inget är som väntans tider tänker Smart Ester,Tjock Gunnel och Morran som med kurrande magar inväntar kvällsmaten.

Nu har jag hittat snusdosan och Herr-G har blivit skjuten vilken gång i ordningen vet jag inte då jag tappade räkningen vid typ 25 elle 27....nu blire en kopp te i soffan och Sofias Änglar på tvn.

Ha de så gott å på återseende

Att släppa en RÖKARE

2020-01-06 19:18
Från Ankarbergs

För nån månad sedan bestämde jag mig för att den 7/1 2020 kl 05.30 öppnar jag mina nikotin bruna ögon i samma stund som jag kastar jag mina magra blendvita ben över sängkanten, kliver i min glöd oranga morgonrock,drar ihop mitt askgråa hår i en knut mitt uppe på huvudet och med min level långa kropp startar jag denna termin som RÖKFRI!.....Jooo de är sant och de är gruvsamt och de är spännande och de är nog de värsta jag kommer att vara med om på ett bra tag framöver,tjaa de inbillar jag mig i alla fall.

Varför jag ska sluta beror till stor del på att efter min cellgiftsbehandling -17 har lixom inte smaken kommit tillbaka riktigt som innan och i dag inbillar jag mig att rökningen påverkar de negativt för ,ju längre dagen går ju sämre smakar de jag stoppar i mun.

Nu har jag sedan nån månad tillbaka inhandlat och provat lite olika hjälpmedel (den första bilden) som har funkat bra,vissa av dom blir jag riktigt snurrig av ;) den andra bilden är ifrån just nu i skrivandes stund då jag lixom en bäver har sparat och byggt typ en liten hydda på köksradion för att klara kvällen,fråga mig inte varför då jag har några stycken puffar kvar i paketet.

Nu tänkte jag skriva ner några rader och lägga in några bilder här på bloggen varje dag (på mitt vis,ni vet) typ rökavvänjings dagbok som ni kan följa om ni vill. Nu ska jag ägna resten ut av kvällen till att kedjeröka så hörs vi i morrnkväll.

Röka

En helt fantastisk dag på jobbet!

2019-01-24 21:02
Från Ankarbergs

Hallåj!
Jag jobbar ju på en skola åk 7 till 9 och just nu så läser vi geografi och jobbar i kartböcker. Efter att vi gått igenom div länder och huvudstäder i Afrika var de dax för en bensträckare, eleverna lämnade materialet uppslaget på de bord vi satt runt för att fortsätta efter rasten.
Å som med allt annat så har vi ju olika stora intressen för de vi gör. Efter rasten kom ungdomarna in å då uppdagas de att en av eleverna påstod att h*ns telefon var borta
-Ingen lämnar klassrummet förrän telen är tillbaks,sa jag bestämt då lektionen började. Jaa å då får klockan bli mitt i natten om så behövs,avslutade jag.

Alla elever satt frågande å tittade på varandra i väntan på att nån skulle erkänna... inget hände
-Jaa ni vet vad som gäller,sa jag. De blir som jag säger!
Då satte dom igång å letade å letade å letade å frågade varandra vart telen tagit vägen.
Efter ett bra tag så kände en elev att de låg något under ett blad i kartboken...å där låg den!
Nu sattes en utredning bland eleverna igång om vem/ hur å när telen hamnade där, efter ett bra tag å mycke tjafs frågade en av dom medverkande.
-Jaaa men asså vart var den då!?!?!
Var av en elev som tyst å längtansfullt suttit å väntat på att få börja med sitt favvo ämna suckade å sa
-Jaaaaa den låg typ i Dalarna ( de var den sidan i kartboken) ... kan vi börja nu.

Bästa jobbe har jag

Ful midda !

2018-07-10 11:06
Från Ankarbergs

Hallåj!

I dag bjuder jag på ful midda här hemma
vi har i veckor haft värsta sommarvärmen här uppe i norrlan å till de hör lathet. Så i dag skiner solen å termometern visar 26 celsius redan på morron så nån sväng på affären blire ikke i dag.
Jag har tagit allt fult i kyl å frys å gjort en middag så här hare gått till
Jag tog:
1 ful tomat å skar bort de allra fulaste innan jag hacka den i små bitar.
1 ful lök som jag skalade bort de fulaste på innan jag hacka den i småbitar.
1 klyfta ful vitlök som jag fick söka i ca 10 minuter då dom flesta klyftor torkat ihop så de va lixom papper tills jag kom längst in å hittade en liiiiiten liten fungerande klyfta.
1 tryck tomatpuré ur en halvtom fult tillknycklad tub.
En påse köttfärs av nått form av dött djur som under styckning, malning och packetering råka ha hamnat lite dubbelvikt långt in i frysen å påminde om en väldans annorlunda ful vagina när den sakta men säkert tinade fram på köksbänken...... huvva huvva!
Några fult skruppliga pärer som vi glömt i grönsaks lådan
1 ful ostkant som de ikke gick å hyvla längre
..... å avslutningsvis en grädde med utgånget datum
Nu väntar jag mä spänning på vad min fina familj ska tycka i em!

Ibland stod den stadigt rakt upp......

2017-10-31 10:34
Från Ankarbergs


........ å ibland stod den rakt ut, jaaa eller den låg lixom ner.
Jag pratar/skriver om mitt betyg i sy & träslöjd Vibackeskolan allmännkurs
mitten på -80 talet.Då på den tiden såg betygssystemet helt annorlunda ut än i dag, på den tiden då var de skalan 1 till 5 man bedömdes efter....jaa eller inte,jag bedömdes för de mesta efter liggande 1 eller stående 1a. Den liggande 1an (så här såg den ut - och kallas streck på lärarspråk) betydde att jag inte suttit åt rätt håll i lektionssalen många minuter eller att jag suttit i korridoren,den upprätta 1an jaa då hade jag nog iaf varit i närheten av lektionen.


Men nu har jag fått tag på en barnmöbel som jag tänkt fixa & trixa till åt Snäckan å där krävs de både snickring ,målning,sågning åsså ska de sys rosa små dynor till stolarna.Min fråga är.......OM...jag säger OM jag nu skulle ro de här projektet i land,tror ni de går å få tag på betygskatalogen sedan mitten på -80 och ändra alla gånger jag har varit etta..... eller resa upp dom ettor som råkat tippa?

Min nästa fundering är..........ska jag ändra kategorin på bloggen till...Inredning,inspiration och design nurå...eller? Så här ser de ut i dag

Dom tre F en ...Fitta,Foto och Facebook 👍

2017-07-20 11:42
Från Ankarbergs

Hallåj!

De har inte blivit så många rader här på bloggen nu på sistone då återhämtningen verkar tar tid efter alla behandlingar, jag behandlas ju fortfarande med en injektion Herceptin i sprutform i låret var 3dje vecka och biverkningarna av den ger en djävulsk värk i leder, så vissa dagar äre ryggläge som gäller och de var de i går.

Johanna,Daniel och Belle har ju sålt sin lgh och köpt hus vilket resulterade i att de vart ett litet glapp när de gäller inflyttning så dom har flyttat in i Friggen ute på gården nån månad.Vi byggde på en liten inglasning å toa samt kök fanns ju redan så de funkar bara bra att ha den lilla familjen där ute,dom har ju lixom ett eget litet kryp in men är ju för de mesta här inne med oss i huset.

En bit bort från vårt bostadsområde har kommunen byggt en fantastisk aktivitet/lekpark,jag har hört talas om den fast på ett typiskt svenskt vis =

" Jaa haru sett lekparken kommunen byggt för flera miljoner,hur faan kan man bygga en lekpark för så mycke pengar...vilka idioter!"......eller...

."-Lekparken kommunen byggt ligger ju i ett område där Ny svenskarna bor,hur faan kan man bygga en lekpark där?!"..eller...

"-Där går de ju inte och vara för de är ju så många invandrare där." .........vid nått tillfälle när jag fått den sist kommentaren har jag ställt en motfråga...

-Jahaa så de är så många att man inte får plats menaru?

-Njäää?! har personen svarat och skruvat på sig.

-Nähä...nää men då förstår inte jag problemet!?!.......å de gör jag verkligen inte heller då jag har både vänner och ovänner i regnbågens alla färger och universums alla former.

Nå väl i går eftermiddag hade jag legat hela dagen pg av djävulskt värkande höfter så nån aktivitet typ att kuta me hunnan,påta i trädgården,springa i affärer eller gå på ett spinningpass var helt uteslutet. Belle vårt barnbarn på 1,5 år var även hon uttråkad då vädret var både kallt,fuktigt och blåsigt hon hade bara varit ute på gården å lekt hela dagen så även hon längtade efter att få komma ut på andra sidan staketet.

-Ska vi gå bort till den där lekparken alla pratar om,frågade jag Daniel (Belles pappa) som höll på att bygga en hinderbana inne i tv-rummet utav utemöbelns alla dynor för att Belle skulle få leka gladiator en stund.

-Japp de gör vi,svarade han och sökte fram skona till Belle.

När vi skulle ge oss iväg kom Johanna hem från jobbet så den lilla familjen tog cyklarna och trampade iväg,själv tog jag en hink å spade å satte mig i bilen för att spara på höfterna,när vi kom fram var de fullt med barn och ungdomar från världens alla hörn som spelade fotboll,gungade och klättrade inne på området. Rätt var de var hörde jag från fotbollsplanen att ungdomarna ropade ramsor... flickorna ropade

"Tjejerna är bäst ingen protest de är vi som spelar bäst!"

.......pojkarna svarade med en ramsa som löd

" Killarna är bäst ni ska bara suga kuk!"

Jag tittade på pojkarna och frågade

"Men va sa ni!",åsså formade jag munnen till ett runt hål!

Pojkarna tittade upp å sänkte sedan sina blickar mot backen å fortsatte sitt spel under tystnad.


När vi senare stod i lekparken där gungorna fanns kom de några pojkar i 8-10 års åldern och satte sig på dom gungor som lixom är rund och man kan ligga i.........de fanns två sådana gungor och pojkarna fyllde snabbt bägge två och rätt va de var kom en pappa till en av pojkarna som även han kom in i parken och gungade på grabbarna.Efter en stund tröttnade pappan och gick och satte sig på en parkbänk utanför och i samma veva han gick kom de en liten flicka och ställde sig vid staketet i väntan på att få gunga. Jag stod en bra bit bort därifrån och pratade med en mamma från Syrien som även hon var där och lekte med sina två små flickor.......plötsligt hör jag hur pojkarna ropar/skriker fitta åt flickan....jag lyssnar lite till och hör åter att dom säger att hon ska gå för hon är en fitta.......då var kulmen nådd för mig så jag ropar högt över hela lekparken "-Hörrni grabbar JAG HAR EN FITTA!!!! åsså börjar jag att gå emot dom där dom satt i gungan å i samma veva jag kastar en blick på pappan för att se om han reagerar.....å de gör han med ett ryck. När jag kommer fram till pojkarna säger jag snällt

-Sitt inte och skrik så till barnen här i lekparken.....de är inte OK.

-De kan inte du bestämma vad jag ropar,sa en av pojkarna med svensk härkomst och bröstade upp sig.

-Nää de kan jag ju inte men då tycker jag att du tar dina kompisar och går hem till dig å ropar dom där orden till din morsa och syrra för här är de färdigt gapat för i kväll skaru veta så länge jag är kvar......äre förstått.

-Vi får säga fitta om vi vill de kan du inte göra nått åt,svarar samma pojk.

-Men hörre du de kan du gere faan på att jag kan....jag ringer din morsa så får hon komma hit å förklara för dig eller släpa dig här ifrån de kan jag hjälpa henne med,svarade jag å halade upp telefonen.

-Hahaha.......du vet inte vad vi heter,gafflade pojken emot.

-Nää de har du helt rätt i....meeeen jag tar ett foto på er allihop som jag lägger ut på Facebook och genom att jag känner varenda fröken som jobbar på skolan så dröjer de nog bara nån minut så har jag både nr och namn på er allihop!

Jag höjde telefonen å låtsades att jag skulle ta ett foto då plötsligt en av grabbarna av utlänsk härkomst på den andra gungan sa

-Hallå jag lovar jag ska inte säga så nå mer.....-Inte jag heller,kved dom andra två i kör och sträckte upp armarna.

-Ok,sa jag...va glad jag blir då slipper ni vara med på fotot,då tar jag bara ett på dig och skriver på FB "-Vad heter den här pojken som sitter och skriker fula ord i en gunga.Jag måste ringa hans mamma!"

I samma stund jag riktade telen mot den kaxiga pojken så sa han

-Jaaa men jag slutar jag oxå då......jag säger inge mer fula ord för jag vill inte vara med på FB!

-Jasså.....haru bestämt dig,undrade jag å sänkte telen.

-Jaaaa jag LOVAR jag ska inte säga så nå mer.

-Näää för hör jag att du gör de så har jag kortet kvar i telen och kan lägga ut dig när/var och hur som helst.

-Jag vet....men jag har slutat nu!

-Va bra,sa jag då är vi kompisar då.

-Mmmmm sa pojken.

Efter en stund ropade han igen................men den här gången "-Hörru vill du se hur högt jag kan gunga"...å de ville jag ju förstås :)


En tanke som slog mig var att kommunen i dag satsar resurser på att få en så drogfri kommun som möjligt...jaa helst en 0 vision men dit är de långt kan jag, de fick jag erfara för ca 2 veckor sedan.Man kanske till å mä måste börja med förebyggande redan i lekparken.....tja typ fältassistenter som håller till och talar om vad som är rätt och fel och ger trygghet å stöd bland barn och ungdomar där inte föräldraskapet räcker ända fram.....ett sådant jobb skulle jag vilja ha. Jaaaa å vad de gäller den anläggning vi besökte i går så må jag säga vilket fantastiskt genomtänkt och bra projekt de fanns att göra för ALLA åldrar dig ska vi fler gånger!Ska försöka hålla mig på alla sätt å vis!

2017-07-04 21:24
Från Ankarbergs

Sist Herr-G renoverade toan radade han upp HELA familjen Ankarberg i storleksordning ute i hallen där han artikulerade lixom i ultrarapid samtidigt som han höll ett varnande finger i luften å skakade på huvudet för att tydliggöra att nu fick man INTE gå på toan för den satt inte fast!
Barnen nickade förstående å jag sa
-Vi är väl inte dumma i huvudet heller!
Efter nå groggar stega jag in å kamma luggen då jag skulle iväg på puben me nå kompisar å i vanlig ordning skulle jag tömma kanoten innan jag åkte. De resulterade i att i samma veva jag slog ner arsele på stolen så tippade den å jag for lixom en vobbler runt mellan badkaret å tvättstället skrikandes me toastolen under mig å pissvatten i byxan
Nu har han åter igen bytt ut toastolen å tagit till säkerhetsåtgärder..... han har pratat med mig, han har låst toa dörren och han har satt upp en lapp...... Spännande

Nu får peruken vila,men inte jag!

2017-05-12 09:59
Från Ankarbergs


Jaa, då kom då äntligen den dagen då jag för sista gången skulle posa framför kameran iklädd peruken som glidandes å kliandes var tredje vecka i drygt 4 månader har prytt mitt kala huvud samtidigt som giftet sakta pumpades in i mina ådror = den andra av fyra etapper är avklarad. Jag har delat in hela behandlingen i etapper för att kunna känna att jag då och då är i mål och kan checka av..., 1a: operation 2a: cellgifter 3dje: strålning och sist men inte minst 4de: tillbaka till livet.

Dom bytte till en annan cytostatika den 9/3 å efter de har jag typ legat som i en rejäl bakfylla i nio veckor, men kroppen blir ju naturligtvis tröttare å tröttare efter varje behandling så de är väl ett normalt mående i just cancerbranchen. Man kan säga att jag har pausat mitt liv dom senaste veckorna,jag brukar ju vara ganska aktiv både på FB å Insta men lixom på bloggen har de inte varit mycke å delge mer än typ..."ligger på soffan å mår illa"..."ligger på soffan och mår illa"....."lutar mig tillbaka i soffan och mår illa"..osv osv


Här kommer dom 2 sista fotona från onkolaogen de första är från cyt nr 5 den 30/3 å de andra från sista cyt nr 6 20/4


Jag ser ju lite tröttare ut på sista fotot.....jaa kanske till å med peruken som har blivit aningen platt bak efter att ha legat mot sjukhussängens inplastade prassliga kuddar,om de beror på cellgifterna eller familjen vill jag ha osagt......de hände ju en grej den 11 mars...2 dagar efter att jag fått min nya cytostatika!

Ca 2 till 3 dagar efter att jag fått behandling blir jag fruktansvärt sjuk så var de helgen den 11-12 mars,jag låg inne i sovrummet med stängd dörr nerdragen rullgardin å proppar i öronen,då och då raglade jag ut i köket för att fylla på vattenflaskan. En av gångerna satt både Nicklas och Herr-G vid köksbordet (dom är ju lite som Ola-Conny å grabbarna nere i Ullared) å pratade rätt vare är så knackar Herr-G mig på axeln,jag tar ut öronproppen och vänder mig om då vattenflaskan är fylld å suckar..

-Jaaaaa!!!

-Jaa de är ju dig vi pratar med,säger Herr-G

-Jaha......å va vill ni,undrar jag å torkar bort svettdropparna i pannan av en svett vallning.

-Jaaaa Nicklas funderar på att skaffa en hunn till,förklarar Herr-G....Nicklas nickar medhållande från köksbordet.

-Jaha?!?! säger jag å tar en klunk ur vattenflaskan.

-Jaaa så vi tänkte åka i natt vi (lördakväll/natt),informerar Herr-G

-Jaa men vet ni att ni får göra precis va faaan ni vill för mig.....bara jag får ligga ifred i sårlega nå dagar till så jag kommer igen.(de skulle jag IKKE ha sagt)

-OKHEJ!...svarar son och far glatt å överraskande i kör!!!

Jag går in i sovrummet stänger dörren,stoppar in öronproppen och lägger mig åter i sängen under täcket på laddning(lite som mobilen)

Framtiden (yngsta sonen 16 år) skötte tikarna Tjock Gunnel å Smart Ester under tiden Nicklas å Herr-G var borta vilket visade sig vara 1 dygn,jag var ju inte vid mina sinnens fulla bruk som man brukar säga. Rätt vare är står Herr-G å ropar på mig i fotänden me en hunn i famnen å säger....

-De vart inte EN de råka vart TVÅ!!! åsså kliver Nicklas in i sovrummet med en likadan hund i sin famn,jag gnuggar mina rinnande ögon och tittar en gång extra då jag inte på någott sätt kan tro de jag ser...å tänker

"Du....den här gången tog cellgifterna nå djävulska!!!" åsså lägger jag mig igen.

När jag legat några minuter å hör hur Nicklas å Herr-G ute i huset ropar å domderar.......

-Passa där nu...nu är han uppe i fönstret..eller -Passa där nu,nu är den där uppe på bänken!..eller " -Hämta dammsugarn så jag får ta upp de här dom rev ner!"

............tänker jag...Nää men de här är ingen cellgiftsdimma......de här är faaan i mig på riktigt, jag kliver upp.

Å tro de eller ej med från och med den 12 mars flyttade de in två bröder på 4 månade och som är av rasen Plotthund till oss...dom döptes till Bill & Bull och hade aldrig bott inomhus,oddsen var ju ganska låg att jag skulle få ordning på två 4 månaders otämjda valpar samtidigt som jag var under cellgiftsbehandling och för de mesta sängliggande. Men jag måste ge mig själv en klapp på axeln för i dag 2 månader senare är bröderna Bill & Bull både tämjd och dresserad (utan våld och ström) och funkar som dom andra hundarna i min flock, mitt sällskap dagtid är Tjock Gunnel (jämthunn) Smart Ester(jaktlabb) Runken (stövarn) å Bill & Bull (plottarna) Jag har som sagt var använt mig av inte allt för vanliga metoder för att få allihop här hemma att fungera såväl som individ som en i flocken,men de får jag blogga om nått framöver. Här kommer några bilder,dom två första är första gången vi träffades ❤️
Här är några bilder till från vår vardag

Äta, tigga å sova.... de lärde dom sig ganska fort

Nå väl....nu ska peruken få vila men inte jag,på måndag är de dags att starta upp etapp 3 som innebär strålning varje dag i 3 veckor..jaa inte helgerna då.Till en början var de sagt 5 veckor så jag vart fantastiskt nöjd när läkarn sa att vi klarar oss med 3. De blir lite knepigt för oss som har haft cancer i vänstra bröstet....de innebär att vi ska djupandas å hålla andan medan strålarna gör sitt jobb....hjärtat ska ju vara så långt ifrån strålområdet som möjligt å de är inte bra de.Men förra veckan var jag in på skiktröntgen å där fick man prova på å andas medan dom tig bilder.....åsså vart jag tatuerad där behandlingen ska göras så de blir nog bra de me. Nu måste jag avrunda skrivandet då orken tryter och näringsdrycken står på köksbordet å väntar.....sedan äre dax att rasta farmen.

Ha de bra hörrni så länge!

Nu är de bara 2 foton kvar...........

2017-03-20 19:19
Från Ankarbergs

..........att knäppa iklädd peruk inne på onkologen,jaa nu har de lixom tippat över till att man kan se ett slut på min cellgiftsbehandling. Förra torsdagen V 10 var vi in och tog emot den 4de av 6 behandlingar fast nu men en ny cytostatika den förra hette Taxotere och va den som var den som gav dom värsta biverkningarna....å de kan jag skriva under på i dag 1 vecka efter jag fått den nya, den jag får nu har ett mycke längre namn och de är 2 påsar (den tidigare var 1 st) men trots att både mängden och namnet är längre å större så är biverkningarna mindre. Dom biverkningarna jag fick av den första var ju att jag kunde inte gå utan rullator ute och inne fick jag hålla mig i möblerna då hela världen gungade den första veckan å sluddrade och tappade ord..lite som om jag vore dygn full.Efter de så kom svampen och såren i munnen och en bit ner i halsen,ett ständigt blödande och ömt tandkött med typ en hinna på gom och tunga som gör att all smak försvinner och ersätts med att allt jag försöker äta smakar kopiss. Slemhinnorna i näsan vart så skör så minsta lilla jag nös eller kliade mig i dom håligheterna så blödde jag å hela snoken förvandlades till en enda stor sårskorpa, å en fruktansvärt värk i muskler och leder. Jaaa så var de ju typ dom två första veckorna efter att jag fått giftet den tredje å sista veckan var jag skapligt pigg innan de var dax att tanka en påse igen. Nu har de gått en vecka efter den nya svängen å de enda som den cyt gav i biverkningar var illamående å en liten liten sväng av den där konstiga äckel smaken i mun, mot illamående har jag fått en hel bok med piller + några askar


Nåå väl,denna gång var de Herr-G som var mitt sällskap inne på onkologen och jag upplever som om vi fått lite rutin på behandlingarna,vi vet lixom vad som komma skall. Vi har alltid med oss gofika för de brukar ju ta ett bra tag innan jag kan äta å känna smaken av nått efter min behandling men här får vi ändra lite tills nästa gång då de bara hann gå en kvart så kom illamående med de nya preparatet jag fick trots att jag fått piller i förebyggande syfte.Sköterskan förklarade för oss att den tablett jag fick innan tanklocket öppnades var fantastiskt bra då den kopplade bort hela den del av hjärnan som får oss att må illa.......då vart Herr-G lite orolig å sa -Å herre guuu...tänk om de bara är just den delen som funkar som den ska uppe i hövve påna! De svarade inte sköterskan på! Titt..en hel bok med piller som kopplar bort en bit av hövve......både på finska å svenska


Vi var först på plats så vi fick välja säng å när de var gjort fixade vi å trixade med bord och stolar som vi ville ha de dom timmar vi skulle vara där,Herr-G var mer än nöjd när han denna gång fick en stol med vadderad sits och armstöd.Jaa förra gången vart de aningen katastrof då han fick en ranglig pinnstol å hade dessutom köpte med en gigantisk macka som var överfylld med köttbullar å sallat som han i lugn å ro hade tänkt inmundigad under den timme de tar att få droppet.Å de kan jag ju säga....de gick sådär då vi hamnade på en 2 sal närmast dörren och med ett tvättställ på samma sida som min droppställning måste stå och ingen plats för Herr-G, han satte sig helt sonika på pinnstolen i fotänden av sängen....jaa så vi satt mitt emot varandra lixom. När han hade bökat tillräckligt länge å typ satt sig hårt flera gånger på den rangliga pallen,jaa lite ungefär som när man försöker på jaktryggan å stå så stadigt de bara går utan att man ska tippa ute på en myr tog han fram mackan. De första som hände var att när han tog av plastfolien så ramlade de ut några rödbetor ner i hans knä å medans han balanserade på pinnstolen lite som i en talangtävling i hopp om hinna ta dom innan de blivit några fläckar på byxorna så råkare rulla ut en köttbulle som han typ hugg efter lite som Stövarn när vi tappar nått ätbart på golvet hemma.Köttbullen som rullade ner över hans bröst och mage gav en bra nå lång å stor fläck i rosa kulör på hans tröja å på byxorna hade de bildats 2 stora fettfläckar av rödbetorna som han för övrigt aldrig hann ta utan dom låg på golvet utsmetad då han råka kliva på dom för att hålla balansen på pinnstolen.

-Nää men nu fåru ju sätta dig över tvättställe å äta, de ser ju för faan ut som om du ätit ut en högtryckstvätt å då haru ju inte börjat ens,sa jag!

Medan Herr-G funderade med händer och kläder fulla med fika så sa mannen som låg i sängen bredvid och fick behandling.

-Jaa eller om du tar den där frigolit formen du fick smörgåsen i och håller under?!

De tyckte Herr-G var en bra lösning så så fick de bli!!....Jaa så då kan ni ju tänka er vad nöjd Herr-G var över den vadderade stadiga stolen med armstöd han fick nu sist....för naturligtvis hade han ju köpt med sig en gigantisk macka innehållande köttbullar å sallat


När vi var på plats å ensamma på salen så sa jag i vanlig ordning medan jag drog peruken över mitt skalliga huvud å började posera i sängen

-Åsså vare dax för fotot darling!

Å exakt då klev de in en man å såg mig iklädd peruk å sa glatt

-Ääää men va faan de ä ju som och komma hem vettja...tjenare påre,åsså stegade han fram och tog mig i hand.

Herr-G kom i chock och tappade hakan nå så fruktansvärt så vi har fått in den där köttbullsmackan på tvären utan å tappat en enda liten smula om vi hade velat.

Kom ni ihåg inlägget jag skrev när Marie var med mig in och tanka cellgifter,mannen som gick och köpte kaffe åt frun och när han kom tillbaka så såg han mig i peruk och bad om ursäkt att han gått fel.....han vare som kom in. Nå väl jag fick mitt foto å när de var klart gick de bara en stund så frågade Herr-G om de gick bra att han drog iväg å jagade i helgen efter ....å då passa jag på

-Jaaa okhejrå...om jag får ta ett foto på dig iklädd peruken..hihihi...å de fick jag...här är jag på dom 4 gånger jag varit in.Å här här är Herr-G förmodligen de första och sista fotot på honom i denna frisyr!

Å tittar man riktigt noga på fotot så ser man riktigt va nöjd han är....jaaa inte äre peruken inte...näää han sitter stadigt i en vadderad stol,han har ett bord å en ren tröja och på frigolit formen har han lyckats fånga upp några få smulor av mackan.....Joooråsatt...de e min kille re.


Nu ska jag mata hunnan och kvälls pinka dom...vi höres!