RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-30 12:03:31

Madelene Forss

madeleneforss blogg på Nouw

Snart jul

2019-10-30 10:46
Från madeleneforss

Hej på er, hoppas allt är bra med er!

Med mig är allt bra, just nu är mitt liv tillbaka till det vanliga och inte så händelserikt. Sen sist jag bloggade har jag faktiskt bara jobbat. Slutade med att jag fick jobba hela helgen som var, vilket inte är helt ovanligt då man är vikarie och får de pass ingen annan vill ha.

I måndags gjorde jag även mina fransar, oj så härligt det är att ha fransar! Gör fransar lite då och då, tycker det är väldigt härligt och särskilt nu när det är en period då man ser ganska trött ut så piggar fransarna upp ganska mycket tycker jag. Men har jag de under en längre period kan jag bli ganska less, men nu ska jag iallafall fylla på så jag har över jul!

Btw, det är jul snart. De som känner mig vet att jag älskar julen, tycker det är såå mysigt. Jag har redan börjat planera julklappar till alla, börjat fundera på vad man ska ha för julpynt och mamma har redan bett om en önskelista.

Påtal om jul så har det kommit lite snö här där jag bor, verkligen så mysigt. Igår var det jättefint väder, ganska kallt men soligt och sådär härligt. Så jag och en kompis tog en promenad i det fina vädret innan jag sen sprang iväg på jobbet.

Idag har jag inga planer, sådär ofrivilligt ledig och har inga måsten. Så tanken är att åka in till stan, kanske åker jag på gymmet eller så går jag bara på stan och kikar. 

Högskoleprovet

2019-10-22 11:24
Från madeleneforss

Hej på er, hoppas eran helg var bra!

Min helg var ganska så bra, bara att vara ledig över helgen gör att den blir bra. Men lördag var jag och en kompis till Luleå bara för att egentligen. Shoppade lite, åt sushi och bara hade en mysig dag helt enkelt. Sen i söndags skrev jag högskoleprovet, väldigt spännande och lärorikt kan man säga. Skrev de inte för att ta mig in på något utan skrev de egentligen bara för att jag ville testa. Jag tror det är en bra erfarenhet att ha med sig. Tycker helt ärligt att det var ganska kul! Dagen gick sjukt fort och efteråt var man helt slut, visste knappt vad man hette liksom. Tror absolut inte jag kommer få nå bra resultat hahah.

Sen igår var jag ledig, kände att de behövdes. Dock gjorde jag ganska mycket ändå, hann med att vara till veterinären med min lilla hund då hon mådde dåligt. Gjorde massa ärenden på stan, typ lämna in paket och lämnade tillbaka ett par skor som blev fel. Sen var jag på gymmet, lunchade med min syster och hann även med att vara med en kompis på kvällen. Tycker om att vara ledig och få saker gjort. Som idag är en lite tråkigare dag, har inte fått nå jobb vilket gör att jag typ är ofrivilligt ledig. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, sov bort halva iallafall. Vaknade vid 10 och har precis klivit upp...

Ikväll ska jag hämta ett bord och stolar som jag köpt på en "köp och sälj sida", tanken är att jag ska sälja vidare bordet och behålla stolarna. Stolarna ska jag även måla till antigen grå/beige eller svart, så svårt att veta nu vad man vill att dom ska vara för färg. Samlar på mig ett helt bohag här hemma, det är tur min äldsta syster har flyttat hemifrån så jag har ett rum att samla allt i.

Hoppas ni har det bra!

Rhodos

2019-10-21 16:46
Från madeleneforss

Innan studenten var vi iväg på en studentresa, skulle väl säga att det var mer en vanlig resa än en studentresa. Tyvärr kan jag inte säga att vädret var på våran sida, dagen vi kom var det molnigt och typ kallt. Vi bodde i Rhodos stad på sidan vid Windy Beach vilket gjorde att det blåste enormt mycket. Så vi brände oss mer än vi blev bruna, vilket ni kanske kan se på bilden i mitten :)

​Bjuder på lite härliga och något varmare bilder än vad det är här i sverige nu

En dag man aldrig glömmer!!

2019-10-17 13:00
Från madeleneforss

Studenten, ja en dag man nog aldrig kommer att glömma. SÅ intensiv men så rolig. Folk som känner mig kanske vet att jag har sjukt svårt att släppa kontrollen och studenten var inte ett undantag om man så säger. Jag fixade och donade med allt och hade koll på varenda grej som skulle göras, vilket jag tycker är roligt. Men jag kan säga att jag var såå slut efter studentveckan.

Champagnefrukosten var hos mig, så vid 6 började folk att rulla in hos oss. Riktigt kul att få se alla så uppklädda och glada. Vi hade även väldigt tur med vädret, de visade länge att de skulle spöregna på studenten men alltså vilken dag vi fick. 20-25 grader och strålande sol, helt fantastiskt.

Måste säga att jag verkligen gillade min klass, vi var många tjejer vilket ibland var jobbigt. Men för det mesta så hade vi väldigt roligt, mycket skratt.

Sen måste jag få skryta lite om mig själv, jag tilldelades nämligen ett värdegrundsstipendium vilket jag är väldigt stolt över. Det är något som jag alltid brunnit för, allas lika värde. Att få de var som en bekräftelse på att jag faktiskt gjort något.

Så vad är mina planer nu?

Jag har sökt in till Socionomprogrammet i Umeå som startar i Januari, får veta i december om jag tar mig in men jag tror och hoppas på att jag gör de. Så tanken är alltså att börja plugga, jag har alltid varit inställd på att jag ska bli förskollärare men i somras så kände jag bara, nä. Jag tycker att förskollärarutbildningen är alldeles för smal och man blir verkligen fast i förskolan, så jag började istället fundera på något annat som kan intressera mig.

Egentligen vet jag inte till 100% vad en socionom gör men det jag vet är att det är en bred utbildning som ger mig möjlighet att jobba med lite allt möjligt, det finns även många vl möjligheter inom utbildningen, men det vikigaste är att man får jobba med människor och hjälpa människor i svåra situationer beroende på vart man sen väljer att jobba.

Så jag kommer att jobba fram till den sista December och sen är tanken att jag ska börja flytta, tyvärr är det ju väldigt svårt att få tag i en lägenhet i Umeå så jag är på jack varje dag för att försöka hitta något. Jag hoppas att jag hittat en tills Januari!!

Jag ser verkligen fram emot att leva livet som student även fast jag aldrig trodde att jag skulle säga de.

Längesen

2019-10-16 22:00
Från madeleneforss

Hej, man kan säga att det var ett tag sedan jag kikade in här. Måste säga att jag tappade helt suget av att blogga då jag gick i skola och vardagen var inte intressantare än så. Det har hänt en hel del sen jag bloggade sist, inte minst att jag tagit studenten och nu bara jobbar. Jag har också bestämt mig för en utbildning och har mycket planer inför våren. Men tänker att jag ska göra et eget inlägg om studenten och mina planer för framtiden.

Som sagt så går jag ju inte längre i skolan utan jobbar, just nu och fram till jul jobbar jag i hemtjänsten här där jag bor. Det är verkligen inte mitt dröm jobb eller något som jag trodde att jag skulle jobba med, men helt ärligt är det ganska mysigt. Varje dag får man träffa människor som till 99% uppskattar det man gör för dem. Lärt känna väldigt många nya vänner, även fast typ alla är äldre har jag kickat väldigt bra med många.

När jag inte jobbat har jag först och främst vara med mina kompisar, måste säga att jag saknar skolan och kunna träffa alla kompisar varje dag. mycket svårare att hålla kontakten då vi alla jobbar eller pluggar. Alice, en av mina bästa vänner har ju flyttat till Umeå, men även henne har jag hunnit träffa iallafall två gånger sen hon flyttade. Det är verkligen så mysigt att åka och hälsa på någon. Man tar vara på tiden så mycket bättre än då man bodde 10min ifrån varandra. Så sist jag var där, vilket var förra veckan så fyllde hon år och jag överraskade med en frukost. Sååå mysigt alltså.

Sista lilla trippen som jag gjorde var i helgen, då åkte jag och två kompisar upp till ens stuga och bara chillade. Det var verkligen så härligt. Jag menar, bara att vakna upp till detta gör ju en så lycklig. Men vi gjorde typ inget egentligen utan samlade bara energi, skrattade och bastade!

Åre

2018-07-19 12:33
Från madeleneforss

Nu var det ett tag sedan jag bloggade men det är för att mina dagar består av jobb eller sol. Eller ja båda kanske. Jobbet oftast på förmiddagen till 15:30 sedan åker jag till stranden för middag där och sen hem och bada mera. Det är så sjukt varmt just nu, inte för att jag klagar! Verkligen inte tvärtom, älskar de!

Har även hunnit vara på ett dop i Åre, min kusin har fått sitt andra barn och nu fick jag äran att vara gudmor vilket var väldigt roligt att få det förtroendet. Så jag hade en liten mini semester på 3 dagar då varav 2 av dagarna åkte jag bil typ 70mil så de tig ett tag!

Man kan inte vara i Åre och undgå den fantastiska natur de lever i där. Alltså helt otroligt hur fint de var, vi bodde med husvagnen på en camping som ligger precis vid Ristafallet ( alltså fallet där filmen Ronja Rövardotter spelades in) så det var väldigt fint och mi lilla syster som är galen i Ronja fick sig en upplevelse.

Vi var även upp på Copper hill alltså där tex Zlatan har sitt hus och där de är massa fina hus och men kommer så högt upp att man ser verkligen allt!

Och typ så förvånad var jag att de inte fanns rätt mjölk??? Hallå var är norrmejeriets mjölk!! Nä då var vi tvungen att ta Arlas Hahahah

Sol & Ikea

2018-06-25 16:41
Från madeleneforss

Har nu börjat jobba på riktigt på mitt sommarjobb, kan inte aha att jag älskar de men de funkar helt okej. Igår var det även en väldigt solig och fin dag så var ute och solade hela dagen vilket var väldigt skönt och enormt behövligt.

Idag satte vi oss på bussen mot Haparanda vid 7 tiden så vi var framme runt 10:30. Först var vi över till Finland och kollade i gallerian där och sen gick vi runt kring Ikea väldigt mysigt och väldigt varmt!!

Som ni ser på bilden ser vi verkligen ut som turister, eftersom vi åkte buss så hade vi ryggsäck och sen en sväng på Ikea resulterade i lite shopping.

Nu sitter vi på väg hem mot Piteå igen, vi är inte hemma förrens vid 20 ikväll eftersom det tar 4h att åka hem, haha vi e lite små galna va? Väljer att fara med bussen 7:00 på morgonen istället för att ha sovmorgon..

Imorgon blir det jobb igen, ska vara sjukt fint väder vilket kommer resultera i mycket folk på jobbet. Börjar dock inte förrens kl 12 vilket gör att jag kanske hinner sola lite innan. Sen jobbar jag även på onsdag samma tid och sen är jag ledig torsdag<3 Längtar redan tills jag är ledig igen. Som jag sa så funkar mitt jobb, jobbar på en camping som heter Västra Kajen, inte alltid så kul då de som äger stället inte är så trevliga. Men vi som jobbar försöker göra det så roligt som möjligt!

Balen

2018-06-13 12:32
Från madeleneforss

Igår var balen här i Piteå och självklart var jag där och kollade. Väldigt många som man känner gick balen därför var det ju som lite extra kul. Det var väldigt fint gjord, dock väldigt kort röd matta vilket gjorde att man inte såg paren så bra. Min kompis Elin gick balen därför blev det ju lite extra roligt. De är då bilderna högt upp som ni kanske förstår. Sen är jag ju den person som älskar att ta bilder så tog typ på alla som jag tyckte hade antingen fina kläder eller som man vet vem det är.

Brunch

2018-06-11 12:10
Från madeleneforss
Här är några fler bilder från min brunch som jag hade när jag fyllde 18. Blev väldigt nöjd, de var mysigt väldigt trevligt och såklart ganska så gott!



Veckans planer

2018-06-10 16:01
Från madeleneforss

Veckans planer är ganska så många så jag tänkte att jag kunde dra dom.
Måndag: Äventyrsvandring på skolan, vi ska hålla i några lekar för elever som gör nån vandring haha? Men slutar runt 11 så de är Nice!
Tisdag: Då ser det ut som att vi är lediga och sen är det bal kl 16:00 så då kanske jag ska åka och se på den.
Onsdag: Då är det brännbollsturnering på skolan, vilket vi såklart aka vara med i!
Torsdag: Avslutning på skolan med mentorer och klassen, mys!
Fredag: Studenten för alla som tar studenten! Ska kanske åka och kolla på den bara för att!