RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-18 13:25:01

Towelystedt blogg

Towelystedt blogg på Nouw

18 augusti

2019-08-18 10:04
Från Towelystedt

Sista veckan på semestern börjar gå mot sitt slut.
Jag har varit ute i lakbäck ett par nätter där jag plockade både kantareller, hallon och blåbär, myst med mormor och morfar och bara tagit de lugnt.
Igår var vi ut på la banca och åt middag med bengtssons släkten för att säga hejdå till Ellen som flyttar till USA imorgon för att jobba som au pair ett helt år.

Inatt har jag sovit dåligt, känner att ångesten kryper sig på inför att jag börjar jobba imorgon efter sjukskrivning och semester. Samtidigt som jag har längtat så mycket efter att jobba och få in rutiner igen så ska jag inte sticka under stolen med att jag är nervös och rädd hur det ska gå med ledvärken och ångesten som ständigt gör sig påmind, men jag ska verkligen göra så gott jag kan och hoppas att det kommer gå bra.

Länge sen nu

2019-08-08 18:31
Från Towelystedt

Sista halvåret har varit kämpigt för mig...

Blev heltidssjukskriven i april och har sen dess försök tagit mig upp på benen igen. Magen rasade totalt och läkaren misstänkte magsår, inflammationen i lederna pga av reumatismen blev inte bättre och därmed tog psyket stryk och jag hade ångest konstant.

Förra veckan hoppade jag på jobb igen på halvtid, skönt att få in rutiner igen men de var också tufft då jag fick gå hem och sova minst 2 timmar när jag jobbat klart för jag blev så trött.
Det stressar mig något enormt att jag inte har samma ork som förut och jag måste bara acceptera det och lära mig hur jag ska hantera när dessa jobbiga skov kommer.
Nu har jag semester i 2 veckor och jag ska åka ut till lakbäck och ladda batterierna och få bukt med min spänningsyrsel som kom på köpet efter några jobbiga månader, innan jobbet börjar på allvar igen den 19 augusti och jag hoppas verkligen att kroppen, magen och framförallt mitt psyke håller för de äter upp mig att gå hemma såhär.

Jag har tagit mig upp förut och är inte ett dugg orolig att jag inte kommer klara de den här gången heller, men väntan tills de vänder är jobbig.

- Slänger in lite bilder från de sista månaderna -

Första dagarna ute i lakbäck, kallt och ruggigt men så glad att vara tillbaka.

De blev många dagar i sängen framför tvn, ännu mer dagar ute i lakbäck, promenader och gjorde påskfint i köket.

Gjorde sommarfint ute på balkongen, vart så mysigt.

Fick krya på dig-blommor från mina fina arbetskollegor och Isa tog premiärdopp.

Ännu mer fantastiska dagar på världens bästa ställe.

Fixade håret på fina Ellen som gick på bal på Järvsöbaden en solig söndag i juni.

Sanna har lyckats dragit ut mig på la banca en kväll där vi åt en varsin god pizza, har inte varit ute speciellt mycket bland folk då jag tycker de har varit rätt jobbigt.

Har varit på sommarfest med jobbet på koppars i säljesta där de bjöds på supergod mat.

Firat midsommarafton och bästa mammas 50-års dag ute i stugan.

Invigt mammas fina växthus och haft grillkväll med lite kompisar ute i nore där de blev kubbspel och hamburgare.

Har haft en jätte fin helg ute i dellen där de bjöds på strålande sol, vattenskoter, bad och fina vänner.

Har varit till svartsjöarna och fiskat och Anton fick en fin regnbåge som blev morgondagens middag, slappa dagar i hängmattan, ätit massor med glass och jordgubbar och fångade en fantastiskt fin soluppgång en morgon efter en jobbig sömnlös natt.

Härliga pool och stranddagar i strålande sol och 30 grader varmt.

Och ännu en lyckad helg ute i lakbäck där de var strålande sol, 26 grader i vattnet och alldeles underbart.

Äntligen tillbaka i arbetskläderna igen och en god somrig middag vi åt häromkvällen!

Och så de sista i mitt fotoalbum är från i torsdags då vi hängde hemma hos pär innan dom drog vidare på sista rosehillskvällen och jag och sanna cyklade hem då vi skulle upp och jobba dagen efter.

På fredag eftermiddag så tog jag och Anton elcyklarna och köpte med oss mat och cyklade till Forsnäset där vi åt intog middagen i kvällssolen.

11 februari

2019-02-11 21:19
Från Towelystedt

Förra söndagen kokade jag en omgång med gurkmeja och ingefärsshot som jag tar varje morgon till frukost, gurkmeja ska vara antiinflammatoriskt så det kan vara bra att prova för mina leder. Middagen blev en god köttfärssås på älgfärs.

Måndagen var det fantastiskt fint väder så efter jobbet blev de en promenad i solen och på kvällen var vi bjudna på födelsedagsfika hos farmor och farfar där de bjöds på super goda semlor.

På tisdagen bakade jag kanelbullar efter jobbet och på onsdagen var jag och sanna ute och promenerade i det fina vädret.

Fredagsmiddagen blev hos farmor och farfar på fredagen för mig och Anton där de bjöds på torskrygg, knaperstekt bacon, stekta grönsaker och parmesanost, så himla gott. Sen blev de tidig kväller i sängen framför talang.

Så var de måndag igen och jag kämpar på med mitt ihållande illamående och magont, tack och lov är vissa dagar bättre än andra. Har också hemska problem med mina fingrar och tår som vitnar och domnar bort, vilket är ett vanligt symtom vid diagnosen jag har fått tydligen. Annars är de rätt bra med lederna och de är så skönt.
Ikväll blev de lite rester till middag och nu ligger jag och kollar på ”you” medans mina tekakor jag har bakat ligger och svalnar som får bli kvällsfika ikväll, så gott.

2 februari

2019-02-02 20:21
Från Towelystedt

I onsdags jobbade jag kväll så jag tog vara på min lediga morgon och dag. Ett lätt konditionspass följt av stretching på gymmet och sen tog vi ett varv runt rolfhamre i kylan men otroligt fina vädret.

Igår var det skönt att gå på helg då jag har haft hemskt mycket ångest på slutet. Dessa sjukdomstider är så extremt jobbig och energikrävande för mig när jag har sån bacillskräck...
Så kvällen spenderade vi framför talang och så lagade vi en helt perfekt ryggbiff med råstekt potatis och hemmagjord bea som vart fantastiskt god, inte var de speciellt svårt heller så de kommer vi absolut göra igen!
Imorse var jag och isa ute och gick i snövädret innan vi la oss under filten framför tvn och där har vi stannat resten av dagen med några turer till tvättstugan. Ikväll blir det mello!

Senaste månaderna

2019-01-28 10:18
Från Towelystedt

En helg i november åkte vi upp till fjällvärlden för några mysiga dagar med familjen bengtssons.

Blivit många fina höstdagar ute i svampskogen med mamma och flisan.

Upptäckt världens bästa serie, vår tid är nu, som jag sträckkollade igenom på en helg. Haft min sista praktik på folktandvården i 7 veckor. Och så har jag och hannes varit ner till kusinerna i Stockholm för en så trevlig och mysig helg.

Har gjort några timmar på la banca där vi har börjar sälja världens godaste pizzor, har ni inte testat dom, gör de!

Andra advent bakade vi lussebullar och tog in granen.

Kört paketleken med med tjejerna, firat jul uppe hos farmor och farfar med släkten där de bjöds på god mat och trevligheter och tagit många fina promenader under ledigheten.

Firat nyår med ett härligt gäng ute i nore hos mamma och pappa där de bjöds på så himla god mat, dock slutade kvällen tidigt för mig då jag hade åkt på en dunderförkyldning. Resten av mina lediga dagar spenderades hemma och bara tog de lugnt och laddade batterierna.

Den 4 januari var det äntligen dags för mig att ta examen, hade en jätte trevlig lunch där de vi fick våra examensbevis och super god mat.

Har ju hunnit fyllt 23 år och eftersom jag inte önskade mig nått speciellt i födelsedagspresent så bestämde mamma och jag att vi skulle åka iväg på södra berget vilket var hur mysigt som helst. Fick både massage och ansiktsbehandling och avslutade kvällen med en god middag med utsikt över hela Sundsvall med världens bästa mamma.

Firat med hemmagjord pizza efter första dagen på jobbet som tandsköterska, så härligt!

Många fina vintriga promenader med min flisan.

Lagat så mycket god mat på slutet, förra helgen blev de oxfilé med råstekt potatis och pepparsås och toastskagen till förrätt, våran favorit.

Fått söndagsfrukost ute hos mamma och pappa, försiktigt kommit igång med träningen igen och lagat världens godaste portergryta.

I helgen så har vi bara varit hemma då både jag och Anton jobbade i lördags. Kvällens middag fick bli en super god nobelsoppa toppat med räkor. Igår hade de kommit massor med nysnö så jag och isa tog en sväng nere i skogen hos mamma och pappa där de var så fantastiskt fint.

Och så var de måndag igen... Dock är jag hemma från jobbet idag. Som jag har skrivit tidigare har jag haft problem med värk i lederna, trötthet, svullna fingrar för att nämna några. Efter massvis med olika prover har jag nu fått diagnosen MCTD, med blandade känslor. Skönt att veta vad som försegår i kroppen med samtidigt blev jag väldigt ledsen då de är en kronisk sjukdom som man alltid kommer att ha men att den kan ändra sjukdomsbild, antingen läka ut och inte vara speciellt aktiv eller utveckla andra sjukdomar. Har nu fått medicin och gått ner på halvtid tills den 21 februari då jag har återbesök hos reumatologen.
Idag är en sån där dålig dag, därav att jag är hemma. Magen tar stryk av medicinen jag äter, eftersom jag har dålig magen sen innan. Men nu har jag ätit lite frukost och de känns mycket bättre, ska ta en kort promenad och få lite luft med isa nu.
Dom här veckorna jag nu är sjukskriven på 50% ska jag göra att för att kroppen ska bli bra igen, jag ska försiktigt börja köra lite träningspass, äta bättre och ta hand om kroppen bättre så hoppas jag att jag är som vanligt igen snart.

23 oktober

2018-10-23 19:15
Från Towelystedt

Förra helgen så blev det jobb, mysiga höst promenader och brunch hemma hos sanna på söndag med tjejerna för att fira sanna och josse som har fyllt år, så mysigt att träffa dom!

I tisdags sov jag hos mormor och morfar och sen var de skola hela onsdagen. På torsdag kväll var de dags för bandyinvigning på IP, jag och sanna gick dit och kollade men blev inte speciellt långvariga då vi började frysa nästan på en gång.
På fredagen jobbade jag och sen kom sanna till mig på kvällen och vi delade på en flaska vin innan vi fortsatte ut på järnvägs en sväng.
På lördagen jobbade jag hela dagen fram till 7 då jag gick vidare till janus där en hel hög med folk var. Åt god mat och efterrätt innan jag åkte hem sopslut.
På söndagen så var jag och mamma ut i skogen och plockade svamp och kvällen spenderade jag i en renbäddad säng framför en film och en godispåse.
De var min helg de, en väldigt bra helg måste jag säga.

12 oktober

2018-10-12 08:03
Från Towelystedt

Godmorgon! Inatt har jag sovit så bra, provade en ny värktablett igår och har inte haft ett dugg ont inatt, så jäkla skönt. Har precis ätit lite frukost och skickat iväg Anton på jobbet. Ska fixa till mig lite för klockan 9 kommer mamma och hämtar upp mig så åker vi till hudik och hälsar på mormor som ligger på sjukhuset, älskade lilla mormor.
När jag kommer hem funderar jag på att gå på pace och köra ett lätt pass och sen blir det en lugn fredag kväll med tacomys och idol, ska bli skönt för de har varit en jobbig vecka. Ha en bra fredag!

Det är så himla fint ute nu, det ser ut som de brinner i träden!

5 oktober

2018-10-05 20:59
Från Towelystedt

Förra fredagen så var jag ner till Gävle för att skriva tenta i den hittills svåraste kursen vi har haft.
Men det gick så bra så de firade jag med att köpa en stor bukett med eucalyptus på torget innan tåget gick hemåt. Kvällen spenderade jag i sängen med isa och en ben & jerrys. Lördagen jobbade jag på la banca någon timme innan det vart sängen igen resten av kvällen med fötterna i högläge då jag svullnade upp så fruktansvärt mycket efter ha stått upp för många timmar.

Tisdagen blev jag sängliggandes när jag egentligen skulle ner till Gävle för att påbörja en ny kurs.
Men efter en natt med lite sömn och gräslig värk i kroppen blev de en dag i soffan under täcket framför en mysig julkalender.
Håller förövrigt på att utreda om de är reumatism jag har, så jag håller tummarna att det snart reder ut sig vad de är som spökar, är så jäkla trött på att ha ont och vara svullen i lederna. De enda jag fixar i dagsläget är att promenera, knappt de vissa dagar.

Idag så har jag varit ute och gått på en så fin morgonpromenad med isa innan familjen packade in oss i bilen och styrde mot Funäsdalen för en helg, så skönt ska de bli.

18 september

2018-09-18 06:28
Från Towelystedt

Förra helgen var vi bjudna till farmor och farfar med släkten på middag och trevligheter, har varit i skolan och nya tuffa kursen är i full gång och helgen som var var vi i lakbäck och gjorde höst där ute, en sista båttur och en massa mys. Har också hunnit med en sväng ut i skogen och plockat några liter lingon.

Sitter just nu på tåget mot Gävle för en förmiddag i Sätra på klinik där vi ska öva att bedöva varandra, inte alls sugen på att göra de och inte med tanke på att jag dragit på mig en förkylning och skulle helst bara vilja ligga hemma under filten. Eftermiddagen ska vi vara på skolan och ha HLR-utbildning och sen tar jag tåget hem klockan fyra, det blir en lång dag det här.

Måndag 3 september

2018-09-03 09:11
Från Towelystedt

Det bästa med att plugga är ju att man har så mycket eldiga dagar hemma, eller självstudedagar som de så fint kallas, sen hur mycket man pluggar under som dagarna är ju upp till var och en. Men det är så härligt att ha dom här fina höstdagarna hemma, och de har blivit några fina morgnar uppe på måga.

I fredags var jag till Gävle och skrev tenta och hann med en lunch med en klasskompis innan vi tog tåget hem igen. På kvällen blev jag bjuden på middag hos farmor och farfar då mamma och pappa skulle ut och äta och Anton var i fjällen. Sen blev det en tidig kvällen i sängen med flisan då jag var så trött efter ha varit i farten sen klockan 5.
På lördag morgon körde jag och sanna ett tufft spinningpass klockan 7 och avslutade med en stor god frukost hemma hos mig, kanon start på lördagen.

Söndagen började med en fin morgonpromenad innan jag donade med led lite allt möjlig innan klockan blev framåt två och vi åkte upp till Kårböle för en fantastiskt fin konsert Per hade fixat, så så fint var det.
Väl hemma blev det godis i sängen framför love island med Anton. Nu är det måndag och jag är ledig, så det blir en förmiddag ute i skogen med farmor och farfar där vi ska plocka lingon. Ha en fin måndag!