RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-09-08 02:20:46

janssonfanny

snigelfia blogg på Nouw

LONG TIME NO SEE

2020-09-07 22:07
Från snigelfia

Herregud vad längesen det var jag bloggade. 1 år och 11 månader sen för att vara exakt.

Men vad jag har saknat det! Men tiden har inte funnits och jag la all min tid på jobb och studier.

Senaste inlägget jag skrev (2018 hehe) var att jag bott i Norrtälje i 6 månader och skulle börja studera till undersköterska.
Nu har det snart gått 3 år sen jag flyttade från Åland och jag har studerat färdigt till undersköterska. Men jag trivdes så himla bra med att plugga (tänk om jag hade känt likadant för några år sen, haha)
Så jag kände att jag ska fortsätta plugga nu när jag har motivationen uppe. Först och främst ska jag plugga upp mina betyg för att om isch 1 år söka in till sjuksköterska utbildning eller till socionom, har inte bestämt mig.

Annars då? Livet rullar på som vanligt, jobbar kvar på samma boende ännu och jag har aldrig trivts så bra på en arbetsplats som jag gör nu. Fullkomligt älskar det.

Detta året, eller ja denna sommar har vart den värsta för mig. Jag har aldrig saknat mina vänner på Åland så mycket som jag gör och gjort detta år.
Att inte kunna bara åka över och träffa de hur jag vill är sjukt jobbigt. De fattas mig.
Men vi håller tummar och tår att det snart blir ändringar på det.

8 MORGONRUTINER - FÖR EN BÄTTRE START

2018-10-21 16:43
Från snigelfia

Är du som mig en inbiten snoozer som har svårt att stiga upp ur sängen varje dag?
Det går faktiskt att träna sig till att bli en morgonmänniska – mycket tack vare en fast rutin som passar för en själv. Det går kanske inte att göra en totalomvändning över en natt, men genom att gradvis fasa in rutiner som gör dig mer morgonpigg ökar dina chanser att få en bra start på morgonen.

1. Planera dagen innan

Morgonen kommer bli mycket enklare om du förbereder i ett par minuter innan du går och lägger dig. Genom att lägga fram kläderna du vill ha på dig, packa väskan och förbereda matlådan kommer det vara enklare att börja dagen på ett organiserat sätt.

2. Skippa snooze-knappen

Det är svårt! Men att börja dagen med att somna och vakna om vartannat (samtidigt som du bråkar med snooze-funktionen på mobilen) kommer definitivt inte att göra dig pigg eller utvilad. Stäng av larmet och stig upp direkt för att få mer tid för dina morgonrutiner.

3. Drick vatten och byt ut kaffet

Att dricka ett glas vatten borde vara bland det första du gör på morgonen. Din kropp har varit utan vatten i flera timmar och behöver återfuktas. Dessutom är vatten bra för huden och för matsmältningen. Om du alltid startar dagen med en kopp kaffe och vill prova på något nytt finns grönt te som innehåller koffein alternativt varmt vatten med citron som har flera hälsofördelar.

4. Utöva mindfulness och meditera

Börja dagen med en stunds ro och positiv anda. Gör mindfulnessövningar, meditera eller sitt tyst och föreställ dig hur din dag ska bli i positiva ordalag.

5. Lyssna på musik

Behöver du lite mer energi för att komma igång och vakna? Lyssna på musik medan du gör dig redo och äter frukost för att ge humöret ett lyft.

6. Träna

Oavsett om du vill svettas till musik, gå på en lugn yogaklass eller stretcha lite hemma så ger träning energi till både kroppen och humöret. Du kommer vakna ordentligt tack vare endorfinerna som frigörs och dessutom kommer du vara klar med dagens träningspass redan innan du går till jobbet – win-win!

7. Ät frukost

Frukost är minst lika viktigt som lunch och middag. Din kropp behöver energi, vilket du inte enbart får från kaffe. Om du sällan är sugen på något på morgonen kan du prova att göra något speciellt till frukost så du har något att se fram emot. Kanske älskar du blåbär och kan toppa din yoghurt med det eller så har du en färdig gröt gjord på overnight oats att njuta av?

8. Utnyttja resan till jobbet

Att pendla till jobbet är sällan kul – speciellt inte om det innebär trängsel i kollektivtrafiken eller på bilvägarna. Se till att utnyttja din tid på ett sätt som gör dig glad. Lyssna på en podcast, läs en bok eller spela musik som du gillar och försök stänga ute tanken på trängseln för att få en bra start på arbetsdagen!

6 MÅNADER HAR GÅTT

2018-08-02 09:29
Från snigelfia

Tiden går så otroligt fort när man har roligt.
Det är nu 6 månader sen jag tog mitt pick & pack och flyttade från Åland till Norrtälje. Jag ångrar inte en sekund. Jag stormtrivs på mitt jobb och har nog aldrig trivts så bra på en arbetsplats som jag gör.

Men allting har sitt slut. På söndag lämnar jag in nycklarna till lägenheten, sorgligt är det då jag älskar den här lägenheten jag bott i sen Januari.

Men nya äventyr är på gång, på måndag 6 augusti börjar jag äntligen en av mina dröm utbildningar - undersköterska!
Efter jag avslutat denna utbildning är planen att vidareutbilda mig till sjuksköterska.
Ser verkligen fram emot att få plugga till undersköterska då det är något jag brinner för. Att hjälpa människor.

ANDRA DAGEN SOM EFTISLEDARE

2017-11-21 19:03
Från snigelfia

Alltså. Jag undrar verkligen hur jag tänkte när jag hoppade av skolan när jag gick på Barn & fritid. Det är så himla kul att jobba med barn. Ångrar mig 10 gånger om, haha.

Trivs som fisken i vattnet på eftis & det är så tråkigt att det bara är imorgon kvar. Men fick förfrågan om några flera dagar att jobba men då jag börjar jobba på Sparhallen snart så är det väldigt osäkert när jag kan, hoppas verkligen jag kan hoppa in någon mer dag få jag som sagt fastnade för detta jobb!

Just nu håller jag & Samuel på lagar kanelbullar då båda vart sugna på det flera dagar, haha!

En snabb bild från när jag höll på frysa näsan av mig & mitt mellanmål - Ultra shake vanilj. Favoriten!

Oredigerade bilder men testade min mobil kamera lite, hehe.

101 SPARTIPS SOM GER DIG MER PENGAR ÖVER

2017-11-20 11:00
Från snigelfia

Här är Sveriges mest kompletta spartips-lista. Med hjälp av dessa enkla spartips kan du spara flera tusen kronor varje månad.

När Samuel och jag flyttar till Norrtälje, har vi bestämt att vi ska lägga undan så mycket pengar vi kan varje månad. Och att vi har en mat-månads-budget på en specifik summa varje månad, alltså inga små köp och sånt som gör att pengarna flyger iväg på ingenting. Hittade dessa tips och tänkte dela med mig av de.

Spara pengar på mat & annat

1. Handla inte när du är hungrig

Gå aldrig till matbutiken och handla när du är hungrig. Konsekvenserna kan bli att du handlar mer än vad du behöver.

2. Handla inte mer än nödvändigt
Planera dina inköp innan du handlar så att du inte handlar mer än vad du behöver.

3. Utnyttja erbjudanden
Använd alltid appen matpriskollen så går du inte miste om erbjudanden och rabatter på olika matprodukter.

4. Köp billigt och frys in
Hittar du bra priser på kött eller annat som kan frysas in bör du passa på att köpa extra mycket av det.

5. Handla efter säsong
Handla matvaror (exempelvis frukter) efter dess säsong, en del produkter är billigare under vissa perioder.

6. Handla i stora förpackningar
Köp mat och mejeriprodukter i stora förpackningar. Exempelvis 1.5 liters mjölk istället för 1 liters mjölk.

7. Laga mycket och frys in
Laga mycket mat och frys in. Du sparar tid, energi och pengar.

8. Gör egen müsli
Gör egen müsli. Blanda ihop nötter, frön, havregryn, rågflingor, russin, honung, rapsolja och gör din müsli så som du själv vill ha den. Förutom att det är billigare kan du göra den på ditt egna sätt och lägga mer av det du tycker om.

9. Baka eget bröd
Baka eget bröd. Det är billigare men även godare.

10. Frys in bröd
Frys in ditt bröd i skivor (så håller det längre) och ta ut det antingen natten innan eller morgonen därpå när du ska äta.

11. Fika hemma istället
Skippa fikat ute och baka sötsaker hemma istället. Du sparar pengar på det samtidigt som det oftast är godare att baka eget fika

12. Klippkort på restauranger
Om du äter lunch ute kolla ifall restaurangerna har klippkort där exempelvis tionde måltiden är gratis.

13. Sallad från salladsbarer
Köp en sallad på salladsbarer som tar betalt för vikten på salladen (exempelvis ICA:s salladsbar) ifall du inte har med dig matlåda.

14. Ta med matlåda
Ta med dig matlåda till jobbet/skolan och undvik att äta ute.

15. Släng inte maten för snabbt
Släng inte mat i onödan. Oftast är datumpasserad mat fullt ätbar. Lukta och smaka.

16. Använd mikro istället för vanlig ugn
Värm maten i mikron istället för i ugnen då det spar mer energi.

17. Använd Blocket
Gör det till en vana att använda dig av Blocket innan du ska köpa någonting. Är du rädd för att köpa begagnat ska du veta att mycket som säljs på Blocket är sprillans nytt med kvitto och garanti.

18. Börja pruta
Var inte rädd för att pruta när du konsumerar. Det går att pruta på fler ställen än bara Blocket.

19. Använd kontanter
Börja konsumera med kontanter. Enligt vetenskapliga och statistiska undersökningar konsumerar man mindre med kontanter än med bankkort.

20. Spara växeln
Konsumerar du med kontanter? Spara i så fall all växel (mynt) du får i en stor spargris. Du kommer bli förvånad över hur mycket pengar som sparas efter ett tag.

21. Upptäck näthandeln
Börja handla via Amazon t.ex.. Amazon är världens största nätbutik som har i princip allt inklusive billiga priser.

22. Klipp dig hos elever
Klipp håret hos frisörelever som oftast erbjuder billigare priser än vad utbildade och erfarna frisörer gör.

23. Dra nytta av studentrabatter
Är du student? Oftast får man billigare priser som studerande när man tecknar olika abonnemang, gymkort osv. Håll koll på ditt Mecenat studentkort och använd dina rabatter.

24. Hygienartiklar i stora förpackningar
Köp hygienartiklar i stora förpackningar från billiga varuhus som exempelvis ÖoB. Kolla dock alltid upp det billigaste priset innan du handlar.

25. Medlemskap i matbutiker
Bli medlem på alla matbutiker, klädbutiker och andra ställen som du konsumerar på. På sikt kan du spara mycket pengar genom bonusar och olika slags poäng som du samlar på dig.

26. Shoppa på outlet eller second hand
Passa på att köpa kläder på outlets eller second hand butiker och till att köpa ordentligt med kläder när du väl är där.

27. Shoppa på rea
Shoppa smart genom att köpa kläder på rea och via nätbutiker som har kampanjer på rabatterade kläder.

28. Köp endast det du behöver
Köp inte sådant som du inte behöver. Låt dig inte luras av specialpris och rea om du ändå inte har användning av varan eller produkten.

29. Jämför alltid priser
Gör det till en vana att alltid jämföra priser innan du konsumerar. Använd dig av prisjakt eller resesajter som flygstolar.se.

30. Hitta erbjudanden
Ladda ned appar som Groupon, Rabble, Let’s deal och Klipster för att ta del av olika erbjudanden och rabatter på hundratals olika produkter.

31. Sök efter rabattkoder
När du handlar på nätet kan du många gånger leta upp rabattkoder genom en enkel sökning på Google. Sökningen kan se ut såhär Rabattkod + [Butikens namn]. Det går fort att leta upp rabattkoder och du kan många gånger spara flera hundralappar.

Sänk fasta kostnader

32. Använd grenuttag

Koppla all elektronik i huset till ett grenuttag (eluttag med flera utgångar) som du stänger av när du ska sova, är bortrest eller helt enkelt inte använder enheterna som är kopplade till grenuttaget.

33. Se över ditt elavtal
Sänk elkostnaden genom att se över, jämföra och förhandla ner priset på ditt elavtal.

34. Skippa hemtelefonin
Säg upp din hemtelefoni och använd mobiltelefon istället.

35. Se över ditt bredbandsavtal
Jämför olika bredbandsleverantörer och hitta det billigaste bredbandsabonnemanget som passar dig bäst beroende på hur mycket du surfar och hur snabbt du vill att det ska gå.

36. Förhandla ner ditt bolån
Jämför bolån och var inte rädd för att förhandla ner räntan hos banken.

37. Se över dina försäkringar
Kolla upp och jämför dina försäkringar hos exempelvis Insplanet. Har du alla försäkringar samlade hos samma bolag? Kan du få ett bättre pris hos andra försäkringsbolag?

38. Slipp faktura- eller aviavgifter
Ställ om alla dina fakturor till autogiro eller e-faktura så slipper du faktura- och aviavgiften.

39. Se över ditt mobilabonnemang
Sänk din mobilkostnad genom att jämför olika mobiloperatörers erbjudande. Idag erbjuds billiga mobilabonnemang utan bindningstid.

40. Gratis mobilabonnemang
Skaffa mobilabonnemang hos Wifog och ring, skicka sms och surfa alltid för 0 kr. Haken är att du får se korta reklamsnuttar med jämna mellanrum vilket helt klart är värt om du vill spara pengar.

41. Se över ditt TV-avtal
Tittar du på alla kanaler? Erbjuder andra operatörer billigare pris?

42. Slå ihop dina dyra lån
Sänk din totala månadskostnad genom att slå ihop flera lån till ett.

Spara pengar på resor

43. Ring och messa gratis

Ladda ner Viber eller Skype innan du ska resa och be dina anhöriga att också göra det så att du slipper onödig samtalstaxa.

44. Ta ut semester i samband med helgdagar
Planera dina resor efter röda dagar så du slipper ta ledigt från jobbet. Under påsken 2014 var både fredagen och måndagen därpå röda dagar.

45. Resmål med svag valuta
Semestra på turistorter där valutan är svag gentemot kronan. På så sätt får du mer för pengarna. Länder så som Kroatien och Thailand är exempel på länder där du får mycket för de svenska pengarna.

46. Hitta billigare växlingskurs
Jämför växlingskursen hos de olika växlingskontoren innan du växlar pengar.

47. Res inte när det kostar som mest
Undvik att resa under juni, juli och augusti samt vid jul och nyår. Res under lågsäsong istället.

48. Koppla ifrån internet på resan
Stäng av internet (mobildata och dataroaming) i mobilen helt och hållet när du åker utomlands för att slippa chockfakturor när du kommer hem. Stäng även av röstbrevlådan om den är aktiverad.

49. Boka resa med god framförhållning
Boka semestern så tidigt som möjligt (boka vinterresan under sommaren och tvärt om).

50. Sista-minuten resor
Är du sent ute med att boka din resa kan du spara pengar om du hittar en sista-minuten resa.

Spara pengar på bilen

51. Eco-driving

Kör miljövänligt och på så sätt även ekonomiskt. Planera din körning, undvik kraftiga bromsningar, växla från tvåan till fyran (eco-driving) osv.

52. Köp en problemfri bil
Undvik att köpa en alltför billig bil då problemen som den kan orsaka kan kosta dig mer än själva bilen i både tid och pengar.

53. Köp bil utan lån
Om möjligt, köp bilen utan att ta lån och krediter. Ifall du måste ha finans till bilen se till att jämföra billån eller köpa bilen hos en bilhandlare.

54. Samåk
Sälj din bil och anslut till en bilpool istället. Du kan även samåka med andra personer via Uber Pop.

55. Tanka billigt
Jämför bensinpriset innan du tankar. Oftast är obemannade bensinstationer billigare att tanka hos.

56. Undvik fabriksnya bilar
Undvik att köpa en helt ny bil då nya bilar har störst värdeminskning.

57. Köp en ekonomisk bil
Köp en bil som är billig i drift. El/Miljöbilar alternativt dieselbilar är att föredra då de har låg bränsleförbrukning.

58. Köp en miljöbil
Köp en miljöbil om du ofta passerar tullarna i Stockholm eller Göteborg så slipper du trängelskatten.

Sänk boendekostnaderna

59. Fyll tvätt- och diskmaskinen

Sätt endast igång tvätt- och diskmaskinen när den är full.

60. Använd värmen varsamt
Stäng av handdukstorken och golvvärmen.

61. Sälj torktumlaren
Sälj torktumlaren som är helt onödig ur ett sparperspektiv.

62. Lufttorka kläderna
Köp en klädhängare och torka kläderna inomhus.

63. Isolera huset
Isolera fönster och dörrar för att spara värme. Enkelt att göra själv dessutom.

64. Sänk värmen i huset
Sänk värmen någon grad i huset, isolerar du alla dörrar och fönster lär det inte ens bli skillnad på temperaturen.

65. Duscha inte för länge
Undvik att duscha alltför länge om du betalar för vattnet.

66. Använd lågenergilampor
Byt belysningen i ditt hus till lågenergilampor, de håller längre och blir billigare i längden.

67. Använd nya vitvaror
Sälj gamla vitvaror som drar mycket ström och ersätt med energisnåla vitvaror.

68. Renovera själv
Anlita inte någon för renovering och små fix i hemmet. Gör sådant själv istället, alternativt lär dig hur man gör på Youtube.

69. Använd vattenkokaren
Använd vattenkokaren istället för att värma vatten på spisen. Vattenkokaren är energisnålare.

70. Undvik rinnande vatten vid disk
Fyll diskhornet med vatten när du diskar istället för att låta vattnet rinna konstant.

71. Hyr ut bostaden
Hyr ut din bostad när du är bortrest. Surfa in på Airbnb för att lära dig mer om det.

72. Panta
Se till att spara all pant i en påse och panta när det blivit mycket.

73. Undvik dammsugare
Sopa huset istället för att dammsuga.

74. Undvik köksfläkten
Öppna ett fönster istället för att ha på fläkten vid matlagning.

75. Få ut mer tvål och schampo
Blanda vatten i tvål- och schampoflaskorna när dessa blir halvfulla.

Tänk även på detta

76. Vårda tänderna

Ta hand om dina tänder så slipper du dyra tandläkarbesök.

77. Låna inte om du inte kan återbetala
Låna aldrig pengar om du vet att du kommer få svårigheter att återbetala lånet.

78. Ha en buffert
Spara en del av din lön/inkomst varje månad och lev efter det du har kvar. Räkna alltså inte med de sparade pengarna som ska fungera som en buffert för oförutsedda händelser.

79. Spara och placera
Spara dina pengar i sparkonton, fonder och aktier beroende på hur mycket risk du vill ta.

80. Tänk efter innan du köper
Undvik impulsiva köp och fråga dig själv om du verkligen behöver det du ska köpa.

81. Ha koll på skatteavdrag
Se till att utnyttja ditt skatteavdrag till fullo.

82. Se över om du har rätt att få bidrag
Kolla upp ifall du har rätt till bidrag. Flera tusen personer går miste om bidrag de har rätt till varje år.

83. Säg ja till reklam
Ta bort "Nej till reklam" lappen på din brevlåda så går du inte miste om alla rabatter, erbjudanden och kampanjer.

84. Låna böcker istället
Köp inte böcker. Låna från bibliotek istället.

85. Förmåner på jobbet
Kolla upp om du har förmåner via jobbet som gör att du kan spara pengar.

86. Betala inte för nyheter
Köp inte tidningar då alla nyheter finns på internet. Lägg heller inte pengar på plus-tjänster som tidningarna oftast erbjuder. Även den informationen går att leta fram via en enkel Google-sökning.

87. Sluta med tobak
Sluta röka, snusa och dricka alkohol. Bra för både din ekonomi och hälsa.

88. Brygg eget kaffe
Ta med dig kaffe i termos istället för att köpa kaffe varje dag.

89. Köp billigt studiematerial
Är du student och behöver studiematerial bör du se över med vänner, släktingar eller bekanta om du får låna alternativt köpa deras kursmaterial.

Några kreativa spartips

90. Sälj det du inte behöver

Sälj alla onödiga elektronikprylar, kläder, möbler och dylikt du har på Blocket eller Tradera.

91. Gör dina egna klappar
Gör dina egna presenter och julklappar istället för att köpa nya.

92. Odla frukt och grönsaker
Odla frukt och grönsaker om du har trädgård. Du slipper köpa och ifall du vill kan du även sälja för att tjäna pengar (färska grönsaker och frukter är sällsynt och eftertraktat).

93. Skär ner på onödiga kostnader
Gå igenom alla dina utgifter (kolla din historik på senaste köp på din internetbank) och se över vad du är i mindre behov av. Skär ner på alla onödiga kostnader.

94. Betala inte för gym
Träna själv i ditt hem eller utomhus istället för att köpa gymkort. Använd Youtube för att hitta olika träningsövningar.

95. Ge barnen din tid istället för prylar
Ge dina barn din tid istället för materiella prylar. Din tid är mycket mer uppskattad av dina barn.

96. Få stenkoll över din ekonomi
Använd budgetverktyg för att få bättre koll på din ekonomi. T.ex. Excel.

97. Extrajobba
Försök hitta extrajobb för att spara mer pengar.

98. Använd e-post istället för brev
Skicka e-post istället för brev för att undvika portokostnaden samt förbättra miljön.

99. Film är bäst hemma
Undvik att gå på bio. Använd Netflix eller HBO Nordic när du vill titta på film.

100. Cykla eller gå
Om möjligt, cykla eller gå till jobbet och andra destinationer. Du sparar pengar och får motion på köpet.

101. Undvik fönen
Låt håret lufttorka istället för att föna det.

Sammanfattning

Nu har du fått 101 inspirerande tips att spara pengar på. Det räcker dock inte med att bara känna till dessa spartips för att i praktiken kunna spara mer pengar. Om du ska ha användning av spartipsen ovan måste du veta hur du ska använda dig av dem också.

Nedan följer tre steg på hur du går till väga för att använda våra spartips på bästa möjliga sätt.

1. Sätt upp ett mål med ditt sparande
En förutsättning för att du ska lyckas spara pengar är att ha ett mål med ditt sparande. När du har ett mål med ditt sparande kommer det istället för att kännas som en börda, plötsligt kännas kul och utmanande.

2. Analysera dina utgifter
Att spara pengar innebär oftast att man skär ner på utgifter och på så sätt får mer pengar över att spara. För att kunna skära ner på dina utgifter måste du givetvis veta var dessa kommer ifrån. Genom att först analysera och identifiera dina utgifter har du själva grunden för att börja spara.

3. Använd dig av våra 101 spartips och börja spara
När du väl analyserat och identifierat dina utgifter är det dags att börja skära ner på dem för att spara pengar. Använd spartipsen ovan för att få inspiration om hur du kan reducera dina utgifter och på så sätt spara mer pengar.

MOT NYA ÄVENTYR 2018

2017-11-19 14:36
Från snigelfia

Hej finisar.

Nu börjar våra planer ta form om att flytta från Åland. Tanken var först att jag skulle söka jobb i Norrtälje då Samuel har jobb på Åland. Men vi började prata om vi båda skulle söka oss över pölen. Jag har saknat att bo i Norrtälje sen jag flyttade därifrån 2013. Nåväl, sagt och gjort. Vi började kolla upp massa olika jobb, jag sökte jobb på alla tänkbara jobb inom vården. Dagen efter fick jag svar av 3 stycken och vips hade jag 3 intervjuer inbokade. Nån dag gick och nästa hörde av sig, 4 intervjuer. Jag är super taggad men också lite nervös då jag verkligen vill ha ett jobb inom vården.

Samuel har sökt lite blandade jobb och väntar ännu på svar. Men som det ser ut nu, ja förresten ska vi även kolla lägenhet på fredag. Så som sagt, som det ser ut nu så blir det flytt till Norrtälje i slutet på Januari. Så glad över vårat beslut och Samuel är också super taggad till att testa något nytt jobb och bo någon annan stans.

Men, vi har inte tänkt bosätta oss där för alltid, haha. Om 2 år kanske så söker vi oss vidare till Norge för jobb och efter 1 år i Norge är planerna att köpa lägenhet i Spanien. Inom 5 år ska vi bosätta oss i Spanien, det är planen iaf.

Nå, livet just nu då? För 1 - 2 veckor sen fick jag inflammation i en tand som sen blev inflammation i tandköttet vilket resulterade i en rejäl svullnad i tandköttet. Svullnaden la sig förra helgen men inatt blev det 4 gånger värre.
Känner att detta kom verkligen opassande. Har armbands beställningar att göra men då jag inte kan sitta framåt med huvudet, måste sitta med huvudet högt annars gör det ont, så de dröjer ut på tiden pga. detta..
Måndag - onsdag ska jag vikariera som eftisledare och på torsdag ska jag på inskolning för vikariat till Sparhallen i december och fredag 4 st arbetsintervjuer. Så väldigt olägligt att detta kom nu då jag inte kan prata så mycket, då gör det ont och blir mera svullet. Och ni som tänker - gå till tandläkaren. JA, jag har vart dit, sa till om att jag var helt stel i käken och var svullen. Hon sa bara jaha och gjorde inget åt det eller sa inte hur jag skulle göra för att lindra smärtan etc. Går detta inte över nästa vecka ska jag uppsöka läkare tror jag.

COCOO.SE

2017-11-13 12:31
Från snigelfia

Inlägget är i samarbete med cocoo.se

Lycka är bling-bling

Dessa smycken är så fina & älskar att det går bra att matcha ringarna med armbanden & halsbanden.
Perfect match!

Cocoo.se har väldigt förmånliga priser & sjukt snygga smycken! Lovar att du kommer hitta julklapp till mamma, syster, moster eller varför inte dig själv på deras hemsida - cocoo.se

HEMMALAGAD FRAPPE

2017-10-30 10:38
Från snigelfia
Sugen på något alldeles extra till mellanmål? Testa detta recept på en Starbucks-inspirerad frappuccino.


Du behöver:
5 isbitar
6 matskedar glass (karamell- eller vaniljsmak)
1/2 dl grädde
1 1/2 dl kallt kaffe (hoppa över det om du inte tycker om smaken – det funkar lika bra ändå!)
Kolasås eller chokladsås

Såhär gör du:

1. Välj ett högt glas som du ska servera frappen i. Lägg det i frysen.

2. Använd en mixer för att krossa isbitarna. Tillsätt sedan grädde, glass och kaffe.

3. Ringla valfri sås längs kanterna på glaset.

4. Häll i frappeblandningen i det kalla glaset. Toppa med vispad grädde och lite extra sås om du vill!

5 TIPS HUR DU INREDER DITT KONTOR

2017-10-26 09:07
Från snigelfia
1. Rätt placering av skrivbordet

När vi tänker på ett kontor är det första och allra viktigaste vårt skrivbord. Med fel val av skrivbord kan man må mycket sämre än vad vi tror. Om möjlighet finns ska man alltid placera sitt skrivbord så nära ett fönster som det går. Det skapar ljus samt en plats där du kan titta ut och samla tankarna vid paus. Ett sämre placerat skrivbord kan skapa dålig energi.

2. En snygg moodboard

Inspiration är alltid härligt att titta på. Varför inte sätta upp en moodboard kombinerad med en anslagstavla där vackra bilder som du själv valt kan sättas upp. Detta tillsammans med dina viktigaste arbetsuppgifter.

Allt som du behöver är några snygga klämmor, häftstift och bilder på det som du gillar allra mest. Se också till att kombinera med lite roliga färger som skapar extra harmoni och glädje.

3. Rullhurts eller rullvagn!

Rullhurtsen är en klassiker som vi hittar på de flesta kontor idag. Det är en smart inredning som gömmer undan alla papper och andra fula saker. Många kontor köper in dessa själva, ofta billigare och inte så roliga varianter. Men om du har möjlighet att välja eller köper själv kan några extra hundringar göra hurtsen mycket roligare och snyggare.

IKEA har här en massa varianter till låga priser.

5. Pennhållare på skrivbordet
Att snabbt ha tillgång till pennor är viktigt. Det kan vara om du ska på möte eller själv snabbt ska skriva ner något viktigt som ett telefonnummer. Då är en pennhållare/pennburk perfekt. En liten detalj som gör stor skillnad på ditt kontor.
5. Snygga brevfack på skrivbordet
Brevfack som gör att du kan ha papper framme utan att de bara ligger i högar är också en möbel med fördel. Det är toppen för exempelvis räkningar eller annat med hög prioritering. Placera dem direkt på bordet. En viktig inredningsdetalj till din egna kontorsinredning.

THE LASH EFFECT

2017-10-25 22:26
Från snigelfia

Inlägget innehåller affilatelänkar

XBeauty.se är en skönhetsbutik online som erbjuder ett brett sortiment av produkter för kvinnor och män. Deras populäraste produkt har blivit Xlash som är en av Sveriges mest omtalade produkter de senaste åren.

Vill du också få extra långa ögonfransar? Passa på att klicka hem Xlash nu!
Psst, har en rabattkod längre ner.

KOLLAGE: The lash effect! Xbeauty
Xlash Fransserum | Makeup Revolution Paletter | Xlash Mascara | Milani Eyeshadow Primer | Models Own Color Chrome Palett
Xbeauty är en skönhetsbutik som erbjuder ett brett sortiment inom smink, hudvård och skönhet. De presenterar de trendigaste varumärkena på nätet så som Anastasia Beverly Hills, Xlash Cosmetics, Nyx, The Balm mfl.

Med rabattkoden LASHES får du 100 kr rabatt när du handlar för 400 kr! Wohoo!