RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-17 10:01:08

interiorbyfrida blogg

interiorbyfrida blogg på Nouw

Styling månaden..

2019-05-28 14:03
Från interiorbyfrida

Maj har verkligen varit månaden då ALLA velat ha styling. Tänkte därför bjuda på ett axplock av några av alla stylingarna som jag utfört under maj månad.

Kontoret

2019-05-02 14:09
Från interiorbyfrida

Som så ofta har det hunnit gå några månader från senast då jag uppdaterade min blogg. Väldigt roligt att se att ni är många som trots detta håller i och besöker min blogg. Jag ska försöka komma ihåg att uppdatera lite flitigare! Har ni idéer om vad ni skulle vilja läsa här, så kommentera gärna!

Sen sist då, vad har hänt? Våran urtjusiga inredningsstudio är i princip färdig. Tyvärr har jag inga nya bilder, men här får ni ändå en glimt av bland annat köksdelen. Där har vi valt en ribbad trävägg. Just nu sitter det dessutom en väldigt fin tavla på väggen under lampan på bilden. Lovar att återkomma med bild på detta vid ett annat tillfälle.

På jobb fronten då, där har det hunnit hända mycket sendan sist. Just nu är det ganska mycket vilket det brukar vara så här precis innan sommaren. Många som vill ha styling, rådgivningar och jag har dessutom några större inredningsprojekt som är i slutskedet. Väldigt roligt!


Dear Sam

2019-02-24 20:45
Från interiorbyfrida


Detta är ett samarbete med Dear Sam..

Under veckan fick jag hem otroligt fina posters och ramar från Dear Sam. Dear Sam jobbar väldigt mycket med kvalitén i deras posters och har ett även ett väldigt bra miljötänk i sina produkter. Deras posters är miljömärkta med FSC för ansvarsfullt skogsbruk och är förpackade i miljövänliga specialtillverkade kartonger. Detta tycker jag känns väldigt bra.
Tavlan Paris eve i storlek 50*70cmLänkPoster rapport i storlek 20*30cm och ekram 40*50cm

För att få ett mer eget uttryck har jag valt en mindre storlek på postern i en större ram. Länk


Länk Poster faceatudies 2 i storlek 30*40cm, ekram 40*50cm

Poster look i storlek 30*40cm ekram 30*40cm Länk

Länk till ramarna


Med rabattkode byfrida25 får ni 25% på ett köp. Gäller hela sortimentnet. Koden är aktiv till och med 27/2 Så in och fynda!


Kanikenäsbanken 10

2019-02-04 17:45
Från interiorbyfrida

Likt tidigare år har januari varit en månad då det hänt extra mycket på bostadsfronten vilket inneburit mycket homestylinguppdrag och homestylingkonsultationer. En otroligt rolig styling som gjordes under januari månad var denna nyproduktion för Peab i Karlstad. Nyproduktioner är något jag verkligen gillar men det kan också vara extra klurigt. Delvis för alla helt perfekta ytskick. En sliten vägg med fula märken känns inte alls lika jobbig att spika i. Dessutom krävs det oftast mer för att få till en inbjudande känsla då alla väggar är vita och allt känns mer stramt än i t ex en bebodd villa där man ser spår av att någon bott där tidigare. Till denna stylingen har jag valt en något minimalistisk stil med skulpturala inslag och kontraster av vita och svarta inslag.

Är ni intresserade av att se fler bilder så finns det på hemnet, Kanikenäsbanken 10, Karlstad.INREDNINGSDRÖMMAR

2018-09-24 09:22
Från interiorbyfrida

Hej på er.

Denna helgen kan nog gå till historiens lugnaste för min del.. Jag opererade bort mina halsmandlar under onsdagen och har sedan dess mestadels vilat.. Doktorn skrev ut starka morfintabletter till mig, problemet är bara att jag känner mig konstant illamående och blir extremt trött av dem. Alternativet att inte ta dem känns dock ännu värre.. Så någon dag till i dimman får jag härda ut.. Bättre att känna sig full än en fruktansvärd smärta, right?

Något som är betydligt roligare än mina halsbesvär är helt klart min nya matta i vardagsrummet. Som äntligen kommit på plats.
Känner mig väldigt nöjd med valet av matta, rummet fick en helt ny känsla. Mattor gör verkligen otroligt mycket för en inredning och kan verkligen sätta stilen för rummet.

Som rubriken lyder tänkte jag bjuda på ett moodboard över hur mina inredningsdrömmar här på hemmaplan ser ut just nu.

GOLVET: Jag vill slipa och oljebehandla vår ekparkett och få den i en mörk härlig ton.

SPALJÈ/RIBBVÄGG: Sätta upp en ribbadvägg i rökt ek på väggen vi har tvn.

MÅLA: Allrummet på övervåningen och sovrummet i en beigegrå nyans.


Blogga, igen?

2018-09-21 17:29
Från interiorbyfrida

Skriver lite... Raderar.. Skriver lite, raderar igen...

Första inlägget på bloggen... Vart börjar man?
Egentligen är det ju inte riktigt sant, jag har ju bloggat förut under ganska exakt 8år och därefter lite sporadiska blogg uppdateringar på min företags-blogg. 

Det har hunnit hända otroligt mycket under dessa två år då min blogg här på Nouw legat helt på is.
Jag har bland annat blivit färdig med min utbildning till certifierad inredare och homestyling konsult. Jag har slutat helt på  mitt tidigare jobb och arbetar nu mera heltid som inredare/stylist. 

Mina barn är inte längre pyttesmå, minstingen fyller 4år om bara några månader och min lilla kille har slutat på förskolan och börjat i nollan. Japp, det är sant! Jag har alltså ett skolbarn här hemma. Det är lite smått overkligt. Jag slås nästan dagligen över hur mycket min lilla kille utvecklas, han byter tänder, lär sig alfabetet, lär mig konstiga namn på olika Pokemon och har bara 5cm kortare fötter än mig. Min lilla, lilla kille. Han som nyss var en bebis.

Jag skulle säkert kunna babbla massor om mina små juveler. Men denna bloggen kommer inte i första hand vara inriktad på dem. Utan på inredning. Meningen är att ni ska kunna få följa mig på spännande jobbuppdrag, bjuda tips och trix kring inredning och förhoppningsvis underhålla och ge er inspiration..  

VÄLKOMNA! 


På min lista..

2016-01-28 10:14
Från interiorbyfrida

​Snart är vi inne på årets andra månad och så här ser min önskelista över februari ut.  Mycket känner ni säkert igen från tidigare önskelistor. Jag kan tex inte sluta fantisera om mina drömstolar från Thornet, dom står som alltid högst på min önskelista. Någongång ska jag verkligen unna mig minns 1 sådan stol, även om prislappen får en att tappa andan en smula. Annars då, Verner Panton lampan, Kinfolk home bok, blommingville korg, tavla från desenio, matta Ellos, hylla vittsjö, sängkläder i linne, timglas, kudde, vägglampa och anslagstavla från House doctor. 

Nu ska jag fixa med lite grejer här hemma, efter dagis har jag lovat Alvin ett biblioteksbesök & under eftermiddagen har Julia en tid för vägning/mätning på Bwc. 


Trevlig dag på er alla finisar!


Husets hjärta...

2016-01-27 14:58
Från interiorbyfrida

Avslutade precis det sista på första delen av en inlämning som skall skickas iväg till skolan i slutet av nästa vecka, skönt att ha kommit en bra bit på vägen. Jag hatar att vara ute i sista minuten och det känns extra viktigt nu att hålla tidsramarna med bra marginaler, med tanke på hur oförutsägbara barn är, man vet aldrig hur de sover, håller sig friska osv... Så här en vecka in i utbildningen måste jag säga att distansstudier verkligen känns som min grej, så himla smidigt att själv kunna välja hur man lägger upp allt. Jag har passat på att suttit de 1-2timmarna på förmiddagen då Julia vilat, sedan har det blivit ende på kvällskvisten efter att vi nattat barnen. Det svåra är inte att motivera sig till att sätta sig ner och plugga, utan att avsluta när man sitter, då det är så förbaskat kul.

Bjuder på några nytagna bilder på mitt kök från imorse. Lägg märke till mitt lilla busfrö på sista bilden. Nu ska jag slå på kaffet, om en liten stund får vi besök. Trevlig onsdag på er.

Sovrums glimtar & en nyfiken bebis..

2016-01-25 22:15
Från interiorbyfrida

Aj, aj inte röra. De ständiga orden här hemma för tillfället. Jag kan verkligen förstå er som väljer att plocka undan inredningsdetaljerna under de värsta "röjjar" månaderna-året. För det är ett riktigt pass att hålla de små söta nyfikna fingrarna på avstånd från allt. Även om jag själv inte riktigt skulle klarat av det. Vi har plockat bort detaljerna på de mest utsatta ställena och i "Julia höjd" är det annars mest saker som jag inte är exakt lika rädd om. Min teori är att barnen enklare lär sig och blir mer ointresserade av att leka med inredningen när den finns tillgänglig. Med Alvin funderade det bra, men då har han alltid varit en ganska lugn grabb. Annat än lilla yrvädret Julia. 

Ny vecka!

2016-01-25 10:38
Från interiorbyfrida

Efter en helg då hela familjen varit lediga känns alltid måndagen väldigt lugn, då mannen jobbar och Alvin är på förskolan. Fast helt lugnt är det ju inte för den vildaste i familjen är heltklart vår lilla Julia. Hon är en aktiv liten krabat som klättrar och tar för sig. Så fort hon somnat så ska jag dyka ner i allt plugg.

Denna veckan har jag mycket på "att göra listan" och i helgen är det äntligen dags för mammas 50års fest. Känns som det kan bli en väldigt bra vecka.


En bild på Julia i skrivande stund. Somnsagt hon ska klättra upp överallt..