RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-13 22:11:15

interiorbyfrida blogg

interiorbyfrida blogg på Nouw

Blom trender 2020

2019-11-13 15:50
Från interiorbyfrida

Efter en period med mycket torkade växter, kvistar, vass och havre känns det roligt att se hur trenderna allt mer börjar gå mot det lite mer ordnade buketterna. Ofta uppblandade buketter med blommande blommor och t ex vass eller kvistar.

Från att buketten skulle se i princip slarvig och självplockad ut, tycker jag mig tydligt se mer och mer avancerade arrangemang. Mycket brudslöja, gärna monokroma buketter där allt t ex går i rött eller vitt. Mest förvånande måste nog ändå vara rosen kallans comeback. Denna annars lite tantiga blomma tror jag kommer bli en av de hetaste blommorna i buketten 2020. Återstår att se om den får samma genomslag som solrosen eller eukalyptus hysterin som rådde några år..Jag tror att buketterna kommer vara mer runda, gärna med något som spretar iväg på enstaka ställen.

Vad tror ni vi kommer se för snittblommor framöver och vad tycker ni om trenden som varit ett tag nu med torkade blommor?


Konkreta styling tips, köksbänken

2019-09-13 13:23
Från interiorbyfrida

I mitt arbete som inredare är min huvudsyssla homestyling inför bostadsförsäljning. . En av de tjänsterna som jag erbjuder är homestyling rådgivningar. En sådan rådgivning innebär att jag tillsammans med kunden går igenom bostaden och kommer med konkreta tips på hur de på bästa sätt framhäver sin bostad så t ex arkitektur och praktiska lösningar synliggörs och bostaden känns ännu mer inbjudande. Som spekulant vill man ju känna en härlig känsla när man stiger in genom dörren till sitt eventuellt blivande hem.

Under kategorin "styling tips" tänkte jag bjuda er på handfasta tips hur ni med enkla medel kan styla er bostad inför en bostadsförsäljning.


Mitt första tips under denna kategori blir köksbänken.

En typisk köksbänk är ju belamrad med de mesta praktiska sakerna, så som diskställ, kaffebryggare, micro och annat som man vill ha lätt åtkomligt i vardagen. Vid försäljning kan man tänka bort allt det praktiska. Genom att tömma av bänkytorna från alla hushållsmaskiner osv skapar vi rymd och en mer luftig känsla. Det blir enklare för spekulanten att tänka sig in sina saker och dessutom en lugnare känsla. När man tömt köksbänken kan den istället upplevas kal och tråkig, än mer med de hårda köksmaterialen som det oftast är i kök. För att dessutom få så bra och inbjudande bilder och känsla som möjligt rekommenderar jag att gruppera ihop ett eller flera (beroende på kökets storlek) dekorativa blickfång.

Blickfången kan bestå av allt möjligt tänkbart som är dekorativt och passar bra i ett kök. Knepet är att samla sakerna i en grupp, gärna ojämt antal saker och olika höjdnivå på dem, det ger en mer levande känsla. Börja längst bak och jobba dig framåt.

Några saker att tänka på:
1. Försök hålla nere på mönstrade saker, för mycket mönster kommer ge en rörigare känsla.
2. Ojämt antal saker skapar en mer dynamisk känsla.
3. Arbeta med motsatser, högt som möter lågt, ljust mot mörkt osv. Detta ger en mer levande känsla.
4. Känns det svårt är ett tips att samla föremålen på t ex en bricka.

Andra knep:

Är köket vitt är det t ex snyggt att få in lite kontrast i t ex svart eller mörkare keramik.
Är köket helt i trä är det väldigt fint att satsa på svarta detaljer och mycket grönt t ex kryddväxter.
Är köket färgstarkt och mönstrat kakel är det bäst att hålla det så enkelt som möjligt med trä och gröna kryddväxter.


LYCKA TILL!Sveagatan 12

2019-09-12 21:06
Från interiorbyfrida

Denna fantastiska bostad var bland annat en av alla roliga stylinguppdrag som jag gjorde under september månad. Jag älskar takhöjden och de fina fönstren.. Bostaden såldes innan visning.

Styling månaden..

2019-05-28 14:03
Från interiorbyfrida

Maj har verkligen varit månaden då ALLA velat ha styling. Tänkte därför bjuda på ett axplock av några av alla stylingarna som jag utfört under maj månad.

Kontoret

2019-05-02 14:09
Från interiorbyfrida

Som så ofta har det hunnit gå några månader från senast då jag uppdaterade min blogg. Väldigt roligt att se att ni är många som trots detta håller i och besöker min blogg. Jag ska försöka komma ihåg att uppdatera lite flitigare! Har ni idéer om vad ni skulle vilja läsa här, så kommentera gärna!

Sen sist då, vad har hänt? Våran urtjusiga inredningsstudio är i princip färdig. Tyvärr har jag inga nya bilder, men här får ni ändå en glimt av bland annat köksdelen. Där har vi valt en ribbad trävägg. Just nu sitter det dessutom en väldigt fin tavla på väggen under lampan på bilden. Lovar att återkomma med bild på detta vid ett annat tillfälle.

På jobb fronten då, där har det hunnit hända mycket sendan sist. Just nu är det ganska mycket vilket det brukar vara så här precis innan sommaren. Många som vill ha styling, rådgivningar och jag har dessutom några större inredningsprojekt som är i slutskedet. Väldigt roligt!


Dear Sam

2019-02-24 20:45
Från interiorbyfrida


Detta är ett samarbete med Dear Sam..

Under veckan fick jag hem otroligt fina posters och ramar från Dear Sam. Dear Sam jobbar väldigt mycket med kvalitén i deras posters och har ett även ett väldigt bra miljötänk i sina produkter. Deras posters är miljömärkta med FSC för ansvarsfullt skogsbruk och är förpackade i miljövänliga specialtillverkade kartonger. Detta tycker jag känns väldigt bra.
Tavlan Paris eve i storlek 50*70cmLänkPoster rapport i storlek 20*30cm och ekram 40*50cm

För att få ett mer eget uttryck har jag valt en mindre storlek på postern i en större ram. Länk


Länk Poster faceatudies 2 i storlek 30*40cm, ekram 40*50cm

Poster look i storlek 30*40cm ekram 30*40cm Länk

Länk till ramarna


Med rabattkode byfrida25 får ni 25% på ett köp. Gäller hela sortimentnet. Koden är aktiv till och med 27/2 Så in och fynda!


Kanikenäsbanken 10

2019-02-04 17:45
Från interiorbyfrida

Likt tidigare år har januari varit en månad då det hänt extra mycket på bostadsfronten vilket inneburit mycket homestylinguppdrag och homestylingkonsultationer. En otroligt rolig styling som gjordes under januari månad var denna nyproduktion för Peab i Karlstad. Nyproduktioner är något jag verkligen gillar men det kan också vara extra klurigt. Delvis för alla helt perfekta ytskick. En sliten vägg med fula märken känns inte alls lika jobbig att spika i. Dessutom krävs det oftast mer för att få till en inbjudande känsla då alla väggar är vita och allt känns mer stramt än i t ex en bebodd villa där man ser spår av att någon bott där tidigare. Till denna stylingen har jag valt en något minimalistisk stil med skulpturala inslag och kontraster av vita och svarta inslag.

Är ni intresserade av att se fler bilder så finns det på hemnet, Kanikenäsbanken 10, Karlstad.INREDNINGSDRÖMMAR

2018-09-24 09:22
Från interiorbyfrida

Hej på er.

Denna helgen kan nog gå till historiens lugnaste för min del.. Jag opererade bort mina halsmandlar under onsdagen och har sedan dess mestadels vilat.. Doktorn skrev ut starka morfintabletter till mig, problemet är bara att jag känner mig konstant illamående och blir extremt trött av dem. Alternativet att inte ta dem känns dock ännu värre.. Så någon dag till i dimman får jag härda ut.. Bättre att känna sig full än en fruktansvärd smärta, right?

Något som är betydligt roligare än mina halsbesvär är helt klart min nya matta i vardagsrummet. Som äntligen kommit på plats.
Känner mig väldigt nöjd med valet av matta, rummet fick en helt ny känsla. Mattor gör verkligen otroligt mycket för en inredning och kan verkligen sätta stilen för rummet.

Som rubriken lyder tänkte jag bjuda på ett moodboard över hur mina inredningsdrömmar här på hemmaplan ser ut just nu.

GOLVET: Jag vill slipa och oljebehandla vår ekparkett och få den i en mörk härlig ton.

SPALJÈ/RIBBVÄGG: Sätta upp en ribbadvägg i rökt ek på väggen vi har tvn.

MÅLA: Allrummet på övervåningen och sovrummet i en beigegrå nyans.


Blogga, igen?

2018-09-21 17:29
Från interiorbyfrida

Skriver lite... Raderar.. Skriver lite, raderar igen...

Första inlägget på bloggen... Vart börjar man?
Egentligen är det ju inte riktigt sant, jag har ju bloggat förut under ganska exakt 8år och därefter lite sporadiska blogg uppdateringar på min företags-blogg. 

Det har hunnit hända otroligt mycket under dessa två år då min blogg här på Nouw legat helt på is.
Jag har bland annat blivit färdig med min utbildning till certifierad inredare och homestyling konsult. Jag har slutat helt på  mitt tidigare jobb och arbetar nu mera heltid som inredare/stylist. 

Mina barn är inte längre pyttesmå, minstingen fyller 4år om bara några månader och min lilla kille har slutat på förskolan och börjat i nollan. Japp, det är sant! Jag har alltså ett skolbarn här hemma. Det är lite smått overkligt. Jag slås nästan dagligen över hur mycket min lilla kille utvecklas, han byter tänder, lär sig alfabetet, lär mig konstiga namn på olika Pokemon och har bara 5cm kortare fötter än mig. Min lilla, lilla kille. Han som nyss var en bebis.

Jag skulle säkert kunna babbla massor om mina små juveler. Men denna bloggen kommer inte i första hand vara inriktad på dem. Utan på inredning. Meningen är att ni ska kunna få följa mig på spännande jobbuppdrag, bjuda tips och trix kring inredning och förhoppningsvis underhålla och ge er inspiration..  

VÄLKOMNA! 


På min lista..

2016-01-28 10:14
Från interiorbyfrida

​Snart är vi inne på årets andra månad och så här ser min önskelista över februari ut.  Mycket känner ni säkert igen från tidigare önskelistor. Jag kan tex inte sluta fantisera om mina drömstolar från Thornet, dom står som alltid högst på min önskelista. Någongång ska jag verkligen unna mig minns 1 sådan stol, även om prislappen får en att tappa andan en smula. Annars då, Verner Panton lampan, Kinfolk home bok, blommingville korg, tavla från desenio, matta Ellos, hylla vittsjö, sängkläder i linne, timglas, kudde, vägglampa och anslagstavla från House doctor. 

Nu ska jag fixa med lite grejer här hemma, efter dagis har jag lovat Alvin ett biblioteksbesök & under eftermiddagen har Julia en tid för vägning/mätning på Bwc. 


Trevlig dag på er alla finisar!