RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-14 07:13:05

Smilla Norryd

smillanorryd blogg på Nouw

Livets helg

2019-10-14 02:14
Från smillanorryd

Ni som har följt mig länge vet kanske att jag somnar sent. Det går i perioder men jag kommer inte ihåg senast jag somnade innan 12.30 på natten. Och oftast somnar jag vid 2 på vardagar. Är jag ledig så somnar jag tidigast 3/4. Nu är klockan 01.51 och jag är klarvaken. Just nu ligger och kollar på desperate housewives och spelar Candy Crush.. Har alltid varit en nattmänniska och kommer nog alltid vara det.

I fredags var jag ju hemma hos Felicia och krökade med kompisar. Vi köpte thaimat och öppnade upp prosecco. Det va väldigt kul och flera rullade in vid 23 tiden. Jag va hemma vid 6 på morgonen så man kan säga att jag hade ganska kul.. jag vaknade upp med en ganska kraftig huvudvärk efter att ha druckit typ två prosecco själv i fredags, drink safe kids! Nej men jag skulle kanske inte rekommendera det direkt men jag hade en väldigt rolig kväll.

Igår (lördag) så beställde jag från Uber Eats till middag, vilket har blivit en stor vana hela 2019. Men jag måste verkligen slå ett slag för Wang by Wang k25 som har en sinnessjukt god rätt som heter crispy chicken bowl, vilket är den ni ser på bilden där uppe. SÅ god. Det tog på riktigt 10 minuter för maten att komma och den va varm när den kom, vilket är sällsynt. Efter middagen förade jag och några tjejkompisar hemma hos mig. Vi hade det verkligen så mysigt!! Vi åt godis, drack vin, dansade och pratade om allt möjligt. Vid 12 tiden drog vi till T8NG vilket är som en festligare bar typ. Det finns en på Södermalm och en i stan. Vi åkte till den i stan men blev inte så långvariga där då det va så mycket folk. Efter det drog vi till boquerian som ligger ett stenkast från T8NG. Där tog vi lite shots och pratade om allt möjligt lite till. Efter det drog vi till end och det kan ju ha varit det största misstaget den kvällen. Så mycket folk och otrevliga vakter. Så jag kastade in handduken och drog hem!

Idag har jag bara legat i sängen. Kanske gått upp 4 gånger. Beställde Max ifrån Uber Eats och käkade i sängen, ni förstår ju nivån. En jäkligt skön söndag helt enkelt!

TGIF

2019-10-11 17:31
Från smillanorryd

Va tvungen att lägga in en bild från våran underbara mat från restaurangen Grill. Åt där häromveckan när vi firade min lillebror. Rekommenderar verkligen deras tonfisk som man får grilla själv!

​​Äntligen! Nu är det fredag. Aka min favorit dag på hela veckan. Jag älskar verkligen fredagar. Jag är nästan alltid ledig från jobbet på fredagar. Jag kan alltså sova ut, chilla hela dagen och förbereda mig på kvällens roligheter. Idag har det verkligen varit en sån dag. Vaknade vid 11 och gick inte upp ur sängen förens typ 13.. Men så himla skönt. Ikväll ska jag dricka prosecco hemma hos Felicia med mina tjejkompisar och ha en allmänt kul kväll. Vi vet inte än om fler kommer dit. Jag tror att jag ska äta där också och isåfall blir det takeaway med thaimat, så gott.

Nu har jag precis duschat, rakat benen, smort in mig och fönat håret. Snart ska jag också börja sminka mig och styla håret lite. Jag älskar verkligen att ta min tid när det gäller att fixa mig. Att känna sig 110% fräsch när det är fredag. Något jag lägger extra tid på är att sminka mig. Vanligtvis tar det mig max 10 minuter att sminka mig och därför älskar jag att ta extra tid på mig när jag hinner. Slänga på en serie och sitta och blanda ut min foundation i typ 20 minuter, haha.

ett kärt återseende

2019-10-10 23:27
Från smillanorryd

Hej, hej, hemskt mycket hej.

Nu var det så länge sen jag bloggade att jag knappt kommer ihåg hur man gör. Hur skriver man? Vad berättar man om? Ska texten vara över eller under bilderna? Ja, jag känner mig riktigt rostig på hela bloggandet om jag ska vara ärlig (därav använda och oklara bilder där uppe). Men det som alltid får mig att komma tillbaka hit är ju skrivandet. Jag älskar att skriva. Skriva dagbok, blogg och allt som gör att jag får lätta på trycket i hjärnan. Lite som terapi för mig. Har alltid älskat svenska under hela min skoltid (kanske för att man fick godkänt).

Nog om det. Jag vill helt enkelt bjuda in er till mitt lilla liv och berätta vad som försiggår. Vad jag gör om dagarna, helgerna, kärleksproblem och allt däremellan. Det första steget till att bjuda in er är väl kanske att berätta lite om hur livet ser ut. Jag är nu 19 år gammal och bor fortfarande i mitt älskade Vasastan. På dagarna jobbar jag på kontoret och på eftermiddagarna tränar jag eller hänger med kompisar. Väldigt basic. På helgerna däremot så lever jag ett lite roligare liv utan rutin.

Det som har hänt sen ni var här sist är väll att jag numera är singel sen ca 2 månader tillbaka. Kommer inte gå in på detaljer med respekt för mig ex men vi är verkligen på good terms och absolut inte ovänner. Kanske pratar mer om breakups i allmänhet i ett annat inlägg. Något som är riktigt spännande är att jag väntar på en lägenhet.. Jag har ända sen jag fyllde typ 17 velat flytta hemifrån och inreda min egna lilla lya. Och nu börjar det äntligen närma sig. För att ta det kortfattat så äger en familjekompis till mig fastigheter i Stockholm. Det vill säga att jag förmodligen (förhoppningsvis) kommer ha ett första kontrakt i stockholm innan eller strax efter årsskiftet. Det kan komma om en vecka eller om några månader. Oavsett när så är jag extremt taggad på det!

Nu vet ni lite om vad som händer i mitt liv atm. Men för att inte uttråka er för mycket med en lång text så kan jag berätta om planerna i helgen. Imorgon (fredag) så ska jag hem till min kompis Felicia. Hon ska ha krök (hatar verkligen det ordet men det finns få ord som beskriver det bättre?) med våra närmsta tjejkompisar. Under kvällen kommer det kanske fler, det återstår att se. Oavsett så är jag så jävla taggad på att kröka. Får man skriva så ens? Något jag kan säga redan nu är att jag är ganska ofiltrerad men det är väll kanske roligare det än tvärtom? Det bästa jag vet nu för tiden är ju att kröka eller vara på fest hemma hos någon. När alla fyller 18 år så sjunker tyvärr statistiken på hemmafester. Men då och då om man har tur så ställer någon upp. Mer planer än så har jag faktiskt inte. Det lär ju bli utgång på Lördagen också eftersom man tydligen inte har någon självrespekt..


För att avsluta det här väldigt virriga inlägget vill bara säga att jag är så sjukt taggad på att börja blogga nu. Det känns så kul. Jag är också väldigt taggad på YouTube och ska försöka uppdatera så flitigt jag kan.

Vi ses snart ;)

!!!!

2019-01-10 18:54
Från smillanorryd

Lucia

2018-12-13 10:49
Från smillanorryd

​Hej på er. 

Jag ska sluta förklara mig varje gång jag inte uppdaterar (säger det också varje gång jag inte uppdaterar). Bloggen har åkt sjukt mycket åt sidan på senaste. Har typ glömt att jag har en. 

Imorse va det så mysigt. Det va lucia i Aulan och det va verkligen så bra. Älskar att lyssna på stämmor, blir helt varm i kroppen. Så nu känner jag mig mer i julmode. 

Det är ju jul snart. JULHETS JULHETS!! Jag tycker dock att det är mysigt. Att komma hem och ha en mysigt sken av en gran och äta knäckebröd med julskinka. Dock tycker jag inte själva julafton är skitkul utan mer det som bygger upp till julafton. Har inte köpt en enda julklapp, hade inte planerat på att göra det heller. Orkar och vill inte i år. 

Bild från Eatly där jag och Alex åt häromdagen. Så fint julpynt.

Här har vi även vår fina fina egal hoodie <3 Den finns ju att köpa nu samt vår t-shirt. Den här bilden ger tröjan inte rättvisa då den är lite knölig vid hennes ansikte.. Men om ni vill kolla bättre så kan ni gå in på hemsidan https://www.egaluf.com/shop.

regn

2018-10-18 19:42
Från smillanorryd

Hejsan hoppsan!

Ve aldrig riktigt hur jag ska börja inlägg på ett bra sätt. Men kan ju börja med att berätta hur min dag har sett ut! Imorse blev det tidigt då jag skulle på Linns frukostevent! Det började åtta så gick upp vid sju. Eventet va för att visa den nya jackkollektionen med NA-KD, riktigt snygga. Så vi minglade runt och käkade frukost till halv tio ungefär. Efter det åkte jag hem och har nu chillat hela dagen i min säng. Har kollat på unga mammor hela dagen och har nu sett allt. Älskar det, blir ju själv sugen på en liten bäbis men det får vänta några år.. Dock vill jag ju vara en ung mamma så allt för lång tid är det inte kvar.. Alex kom hit vid 15 och vi har bara degat hela dagen. Tycker det är svårt att skriva inlägg när jag verkligen inte har gjort något speciellt.. Men nu ska vi bara mysa och kolla på ozarcs!



Har även droppat en ny video som är sjukt personlig för mig! Hoppas ni tar en titt och att ni tycker om den <3

Mukbang och hjärtesorg

2018-10-15 10:33
Från smillanorryd

Hej fina ni.

Idag är det måndag och jag känner mig jäkligt trött om jag ska vara ärlig. Jag och Alex somnade senare än vad vi borde. Ingen av oss va trötta igår kväll då vi hade tagit en rejäl sovmorgon. Det va dock en välbehövlig sovmorgon. Jag vet inte hur det är med er men om jag krökar och sover mycket dagen efter så blir min bakfylla betydligt mycket bättre. Nästan som att jag kan sova bort den lite. Så om jag sover 6-9 timmar är jag inte på topp om jag har druckit dagen innan.

I helgen va jag ute både i fredags och i lördags. Båda kvällarna spenderades på Café opera. Jag va där rätt mycket efter jag precis hade fullt 18 men sen dog mitt sug ut lite. Tycker det kan va as kul men även as tråkigt. Beror lite på alkoholmängd och humör haha. Men i fredags hade jag det riktigt jäkla skoj. En gammal killkompis fyllde år så de va ett gäng som bordade. Så det flödade dricka och jag va bara på allmänt bra humör. Efter det drog vi alla till max och det blev en stor beställning till ett helt gäng. Riktigt schysst. Jag kom hem vid 5 snåret mätt och belåten, däremot rätt så berusad. Det snurrade en hel del när jag la mig i sängen men det gick fort att somna.

På lördagen drog jag också ut. Lite bakis men på något sätt ändå taggad då gårdagen hade varit så lyckad. Det var faktiskt kul då också! Det toppade inte gårdagen men hade ändå rätt kul. Vid 2 mötte jag Alex och vi drog till vår killkompis där de va lite fest och då hade jag lyckats bli riktigt berusad, igen. Men jag hade väldigt kul där också! Sen bar det av hemåt vid 4 och jag tror jag och Alex somnade vid 6 nästan, så ni förstår ju behovet av sovmorgonen på söndagen.

På tal om ingenting så tänkte jag spela in en mukbang antingen idag eller imorgon. Ni uppskattade ju det väldigt mycket sist så varför inte gör en till? Den här gången tänkte jag dock ha ett samtalsämne som jag håller mig till. Jag tänkte faktiskt prata lite seriösare än vanligtvis. Jag hade planerat att prata om hjärtesorg. Jag har själv gått igenom det och vet hur jävla fruktansvärt ont det gör och vill därför hjälpa men även berätta min historia till er. Hade själv behövt fler videor där folk berättar om hjärtesorg. Man är ju inte ensam liksom. Vill berätta hur det va för mig men även ge tips på hur man tar sig igenom det. Vad tycker ni om den iden?

lill lördag

2018-10-10 12:49
Från smillanorryd

​Hejsan på er!

Idag är det onsdag, därav lill lördag för vissa. Hade inga planer på att gå ut idag egentligen men man lider ju av lite fomo så nu känns det som att jag kommer dra mig ut en då. Typiskt mig att säga att jag absolut inte ska gå ut men så fort det närmar sig så blir jag sugen. Så om jag känner mig rätt så blir det utgång ikväll. Inte optimalt när man börjar vid 9 imorgon, men men. 

Idag vloggar jag även! Hade en frågestund på min instagram igår där en del skrev att det vore kul med mer vardagsvloggar. Det är inget speciellt som händer idag (förutom evuntell utgång) utan jag kände bara att det passar bra att vlogga. Tycker ju själv om att kolla på vardagsvloggar så jag hoppas att ni kan tycka att det är skoj om jag gör det. 

Ikväll kommer även mamma till pappa (dom är skilda) och ska laga mat och mysa. Vi har en sån dag i veckan då hon kommer eftersom jag har en lillebror som tar upp väldigt mycket uppmärksamhet. Så det är skönt för henne att komma till pappa och mysigt att hänga  med mamma och pappa tillsammans eftersom de inte bor med varandra. Nu kanske ni är super förvirrade men jag har en lillebror som är 2 som är på mammas sida. Mina föräldrar är super bra vänner även fast dom är skilda så det är väldigt skönt. 

ny vecka

2018-10-08 12:27
Från smillanorryd

​Nu har det slagit över till måndag och det känns inte sådär superkul. Jag och Alex försov oss idag och gjorde att morgonen började i stress och tjafs. Jag blev sur för att han inte hade vaknat till alarmet och han blev sur för att jag inte vaknade heller. Till mitt försvar sover jag med öronproppar! Hur som helst så blev det bra när vi väl va på väg till skolan, haha. 

Den här helgen har varit rolig faktiskt. I fredags va det hemmafest på Lidingö vilket va riktigt kul. Man uppskattar verkligen hemmafesten när folk börjar bli arton och väljer att gå ut. Själv föredrar jag hemmafest alla dagar i veckan. Antingen har jag as kul ute eller riktigt tråkigt. I lördags tyckte jag faktiskt att det va rätt tråkigt att gå ut. Va inte alls i mood och hade helt fel kläder för att jag inte va förberedd. Lite ovärd utgång men what to do. 

Just nu har jag juridik och det är lagom tråkigt, kanske just därför jag sitter och bloggar, haha. Efter det här har vi mössprovning!! Asså hur jäkla sjukt?? Får ju ångest samtidigt som det känns riktigt skönt.  

​Här har ni två matbilder som ni redan har sett om ni har hängt här ett tag. Har sån sjuk bildbrist då jag inte har bloggat så mycket på senaste. bloggen ''tvingar'' mig att ta lite bilder vilket är kul. Men med dessa bilder vill jag även säga att jag har ett matkonto på instagram! Bara en kul liten grej, så om ni är intresserade av att följa så heter jag @smillasmakarmat. 

ÉGAL

2018-10-05 12:41
Från smillanorryd

Som vissa av er kanske har sett så har jag och 3 kompisar skapat ett uf företag!

Såå himla kul tycker jag och det känns knappt som en kurs! Vi ska göra hoodies och t-shirts och de kommer bli så jääkla snygga. Det kommer vara lite skate/vintage/psykedelisk känsla på dom om ni förstår?? haha. Jag är iallafall sjuuukt taggad på att snart släppa kläderna. Följ vårat konto på instagram för mer info och nyheter @egal_uf

Här är viben (moodboards) vi har på vårat företag:

​FÖÖÖÖÖÖLJ: É​GAL_UF