RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-02-27 23:30:43

Jasminerolf

JasmineRolf blogg på Nouw

Åh ännu en bomb

2019-01-07 21:50
Från JasmineRolf

Efter seperationen från milians pappa har tiden vart tuff och en väldigt bergodalbana , och jag har verkligen mått dåligt och försökt hålla ihop vardagen samtidigt vara en bra mamma samtidigt hålla humöret uppe och samtidigt jobbat och sen all denna sorg jag försöker bearbeta.

Jag försöker helt enkelt få allting st gå ihopa och faktiskt känpar så för att jag själv inte ska gå itu .

Det var ju såhär att milians pappa lämnade oss för en annan brud som han hade de ihopa med när han bodde hemma och nu så fick jag bomben att de ska flytta ihop och för mig är de väldigt jobbigt , inte bara för min skull utan även för vår son .

Det har inte ens gått ett år och redan ska de vadå leka familj? ! Jag menar kunde han inte för en gång skull i sitt liv priotera milian och faktiskt bygga ihop ett hem med han en vardag med milian utan massa annat runt omkring . Bygga upp sin relation mellan far och son . Men nej nu är de en annan med i bilden som säkert kommer ta upp en hel del uppmärksamhet från milian när han väl är där eller tänker jag fel?

Ett år är inte lång tid och flytta ihop ör ett stort steg , varför inte vänta?

Tycker milian redan vart så mycket för honom och nu ska han gå igenom en vardag med en ny person,

För de första jag har aldrig träffat henne , inte fått någon presentation eller ens vet hur denna människa är , hon kan vara jättesnäll eller så kan hon tvärtemot vara en riktig ... vad vet jag ? Jag vill helst träffa människan innan hon ska ta hand om min son .

Vad fan ska jag göra? Jag är orolig minst sagt !

Det enda jag vill är att min son ska ha det bra och inte få nägra men för livet liksom


Jag vet att jag måste ta och bita ihop och verkligen vara stark nu och fantiskt komma överens med mitt ex och hans nya tjej för att detta ska funka men hur gör jag ? Det enda jag egentligen vill är att skrika rätt ut och ge dem några blåtiror haha ;)

Läst om folk under deras uppväxt att de enda dem ville var att föräldrarna kom överens samt mellan mamma och styvmamma . Jag vill verkligen inte at min son ska tycka Att de ska vara jobbigt emellan.

Sepererade föräldrar ska inte vara ett problem , fan får bara lösa detta på bästa sätt.


Men jag är verkligen orolig att milian dka hoppa mellan två hem och jag kan inte göra någonting åt de :( känner mig så misslyckad just nu !

Motivera dej själv

2018-11-08 10:28
Från JasmineRolf
Man kan nog se livet som en pyramid egentligen , det är trappsteg för att nå toppen där man mår som bäst ! 
Min resa här i livet har inte varit enkel och just nu kämpar jag med och få bukt med känslor och ångest över en seperation, ja det är inte bara sorgen efter mammas bortgång jag ska kämps med utan jag blev lömnad strax efter DET oxå

Så ensamstående mamma med allt runt omkring tar på krafter

Ja ni jag var inne o googla på tips på att komma över en partner haha och fick fram att det också är en sorg som tar tid för vissa och fortare för andra att komma över och det går i stadier liksom : Chock, förnekelse, nedstämdhet, acceptans, bearbetning och nyorientering. 

Jag är väl kring nedstämdhetens stadie just nu , 3 steg kvar nä men skämt o sido så man klarar sig , vi har en överlevnadsinstinkt inom oss som vi tar fram när den behövs som mest ;)

Lite så försöker jag själv tänka o resonera , vart vill jag komma och hur vill jag må .?, Men självklart är vi olika och jag vill försöka göra de enkelt och verkligen bearbeta allting på rätt sätt så det inte trycks åt sidan liksom och det blir lite lättare och mindre press på mig självt om man tar ett steg i taget samt såklart massa choklad haha 

En fin påminnelse

2018-10-23 21:12
Från JasmineRolf
Förjävlig dag idag , jag går ett steg fram men faller tillbaka två steg igen . 

Då är det viktigt att påminna sig om att JAG är STARK , jag kommer klara den här motgången bara jag tror att jag kan klara det. 

Men det är ju lättare sagt än gjort . Tips till mig själv lyssna på bra musik du gillsr, ät de du är sugen på och stäng ute alla måsten för en dag . 


Imorgon är en ny dag med nya möjligheter 

Godnatt! 

PANIKÅNGEST

2018-10-08 16:34
Från JasmineRolf

hejhej

gymkläderna är på och vi ska snart iväg o leka av oss, milian i minisatsen och mamma på bandet haha

Jag gillar att gå in i min lilla bubbla och bara låta mina tankar stanna utanför mina hörlurar och jag tränar ett pass med musik på högsta nivå.

idag har jag bara vara allmänt på kasst humör och det beror mest på att jag hade en skit dag igår , saknar mamma så det gör ont och vissa dar är värre än andra, det ligger en gräns där för mig, jag vill samtidigt bara få ut alltihopa och bara släppa alla känslorna fria men det blir ju aldrig riktigt så, det är som en bubbla som jag samlar på mig och bara vill spricka men jag vet att om jag gör det så kommer jag aldrig kunna sluta och då får jag panikångest.

PANIKÅNGEST , ja denna ångesten är ingen kul vän att bära runt på. ligger i ett hörn och lurar och när som helst kan komma fram.

jag försöker kontrollera den men ibland går det inte . känns som man får en hjärtattack för hela kroppen darrar och hjärtat slår så hårt att det gör ont. och man bara gråter o gråter och andningen har jag ingen kontroll över typ. Jättejobbigt.

Jag har vart med om mycket i mitt liv och idag kan jag undra hur jag står upp fortfarande, helt jävla sjukt .

panikångesten är något jag inser nu idag att jag har byggt upp sen jag var liten och sen bara under alla dessa år samlat på mig och ja jag fattar ju nu att det inte försvinner över en natt, tar sin tid och jag låter det ta sin tid också.

Men efter mammas bortgång så har det vart jobbig och det blev ju inte lättare när milians pappa lämnade oss i samma veva där.

så här står jag en ensamstående mamma som både ska bearbeta ett dödsfall och en seperation plus mycket mer !gott och blandat

2018-10-06 21:56
Från JasmineRolf

Sminket är av och pyjamasen är på, nu intar jag soffläge denna lördagskväll

Imorse så fick jag proffs hjälp på gymet med ett bra upplägg för min träning, fick tips på övningar och blev visad hur det ska se ut så man gör rätt hädanefter, och herre vad fel jag gjort känner jag haha.

Känner att träningen går åt rätt håll nu

1. jag är motiverad

2. jag känner mig piggare

3. det har blivit terapi för mig och sakta börjar komma tillbaka till jasmine igen

Sen vart det iväg på kalas , god mat och fika och lilleman fick springa av sig lite energi.


Outside my comfortzon

2018-10-03 21:02
Från JasmineRolf

Eftersom jag går runt och bär på mycket som är väldigt tungt vissa dar att gå runt med så har jag bestämt mig för att jag måste ventilera bort en del och lära mig leva och acceptera dem .

Och detta klarar jag självklart inte på egen hand som jag insett så jag har bokat tid hos psykolog och se om den vägen kan leda mig rätt . Många säger att antingen gillar man det eller så gör man inte de?! Kan de stämma?

Iallafall vi får se vad jag tycker men måste erkänna att jag är nervös !

Hoppas verkligen det ör en proffisionell människa som man ändå ska öppna sej för liksom


Att förlora en mamma

2018-09-09 14:43
Från JasmineRolf
Sitter på kyrkogården vid hennes grav som jag precis har rensat ogräs från och tanken slår mig inte att här ligger faktisk min mamma , det är mer jag ser ju hennes namn på gravstenen men mer än så är de inte , här ligger inte hon det är omöjligt!


Så hör känner jag i min vardag , hon är bortrest och kommer tillbaka snart men så är de ju inte och jag har inte förstått riktigt stt den personen som betydde mest för mig och som man hade närmast är borta . Kommer aldrig kunna acceptera de, de går bara inte.

Mamma var våran mittpunkt vår pelare , vår superkvinna som klarade alla motgångar och hinder , när jag behövde hjälp så fanns hon där , julafton var hennes högtid men denna jul kommer man inte få se henne baka eller få höra hur stressad hon var att hinna med allt som skulle göras eller att man fick gå timtals på väla dagen innan julafton för att hon inte hunnit handla alla paket haha, eller få komma hem till lägenheten som hon hade pyntat med en miljon tomtar . Nä detta året kommer eka , ett tomrum som aldrig kommer fyllas ! Fan då


Jag har ingen jag kan prata med längre , den biten i mitt liv är borta . Det ska ju vara mamma

Nä trots den styrkan som hon hade, klarade inte hon detta hinder , och nu ska man leva sitt liv utan mamma .

Den är tuff , just den biten att inte hon finns mer och att min son inte har en mormor eller att jag ska gå nerför altaret en dag utan mamma som skryter gott om sin dotter som har gift sig . Jag ville att mamma skulle uppleva hela mitt liv och mina barns liv . Men så blir det inte .


Hur går man vidare? En fråga jag ställer mig varje dag men inte fått svar på ännu !


Ett moln av problem

2018-09-07 21:28
Från JasmineRolf
Jag är en person som helst håller känslor och svårigheter för mig själv , men jag har insett att det inte funkar i längden och inser själv att jag behöver ventilera !

Men tadaaa jag har ju en blogg jag inte skrivot i på flera månader som jag kan dra nytta av :)

Nu till problem nummer två , jag vet inte i vilken ände jag ska börja , haha.

Hmm hur ska jag börja och hur mycket vill man egentligen skriva här ?!
27

2018-02-12 13:35
Från JasmineRolf

Hej

Hur kallt ute är det inte , vi kommer snart gå tillbaka till istiden , brrr!


,i fredga fyllde jag 27 bast , så vi hade en middag hemma och . Blev några glas vin för min del och de var så förtjänat då jag inte druckit på ja jag vet inte hur länge.

Den enda som fattades var mamma !
Min första födelsedag jag firar utan henne och det kändes tomt. Hon är så saknad .

Det var hon som var vår vad ska man säga , mittpunkt! Det var hon som höll oss tillsammans när det gäller släkten . Alla ringde ju henne när födelsedagar m.m skulle firas men nu är de inte så längre och bara det är så fel. Så det inte ska vara .

Iaf vi kämpar vidare och tyvärr så måste vi leva vidare utan henne , men för mig betyder inte de att jag accepterat och gått vidare . Jag har inte accepterat hennes öde och det kommer jag nog aldrig nånsin göra men jag vill leva vidare genom henne och för min son .

Milian kan du le ?

2018-02-07 11:36
Från JasmineRolf