RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-21 05:03:36

malinjohannemaria blogg

malinjohannemaria blogg på Nouw

Allt jag fått se 2019 pt I

2019-12-20 23:35
Från malinjohannemaria

Idag är det 11 dagar kvar av året och det känns som att de sista månaderna har gått så otroligt fort. Jag har inte alls känt mig i fas den senaste tiden har inte tillåtit mig själv att leva i nuet. Istället har jag blickat framåt mot saker jag hoppas ska bli verklighet snart och det har gjort att jag inte känt någon ro. Och plötsligt har hela året gått. Jag hoppas att 2020 blir ett magiskt år och att jag kan få landa lite mer i mig själv och våga njuta av det som händer här och nu. Inte tänka för mycket.

Med det sagt ...

... så har året som gått bjudit på några helt fantastiska reseupplevelser! Allt började här på Sri Lanka. I år har jag verkligen satsat på att besöka flera destinationer som jag länge haft på min önskelista och Sri Lanka var bara den första i raden.

Och det var här, på Coconut Tree Hill i Mirissa som vi förlovade oss.

Från Sri Lanka tog vi oss sedan till Doha, Qatar, egentligen för att dela upp den långa flygresan lite, nu när Qatar Airways smidigt nog flyger direkt mellan Göteborg och Doha. Doha gav mig mersmak, det var en riktig mysig stad att utforska, där det gamla traditionella möter det nya moderna.

Antiparos

2019-07-27 22:45
Från malinjohannemaria

Igår hyrde vi scooter jag och Daniel och tog färjan över till Antiparos. Vi stannade vid Glyfa Beach och badade, det var helt magiskt. Kolla bra vattnet!

Vi besökte även Cave of Antiparos, en 85 meter djup grotta där den äldsta stalaktiten i Europa finns, 45 miljoner år gammal. Sjukt.

Dom trapporna känns i benen idag kan jag lova!

Vi blev hungriga så innan i åkte hem igen stannade vi på en mysig taverna och åt lunch, tzatziki och lammkorv. Se sådan fin utsikt ut över havet från där vi satt.

Lefkes

2019-07-26 21:56
Från malinjohannemaria

Road trip

2019-07-25 23:53
Från malinjohannemaria

Idag har vi kört runt hela Paros i en rosa dune buggy! (Jag fick välja färg)

Det var fett att köra en buggy istället för sedvanliga moppen eller bilen och det har varit en toppendag på alla sätt och vis! Har tagit så mycket fina bilder. Får visa dom imorgon för nu måste vi sova.

First impressions

2019-07-24 16:31
Från malinjohannemaria

Hur FINT är det inte här! Det känns som att jag drömmer. Vill bara gå vilse i alla små gränder. Är redan lite smått förälskad i denna ön och vi har bara varit här en dag.

Flyg, buss eller båt?

2019-07-23 22:35
Från malinjohannemaria

Kan för mitt liv inte minnas vilket sällskapsspel den frasen påminner mig om, från min barndom. Men hur som ...
Vi har kommit fram till vårt hotell i Naoussa, Paros och klockan är närmare 23:30.
Trots att det var lite svettigt imorse när det var strul på Landvetter med incheckningsautomaterna och förseningar i Köpenhamn så har det gått väldigt bra! Vi landade ca 1,5h sent, köpte bussbiljetter och tog oss till Piraeus hamn.
Båtresan hit var så mysig, vi letade oss upp på däck på åttonde våningen och satt där och drack öl och spelade Poker samtidigt som vi blev underhållna av grannbordet som bestod av ett gäng musikanter på genomresa. Allt medan solen gick ner framför oss.

Nu ska vi sova sovets sov. År så trött. Och sugen på morgondagen, på hotellfrukost och solen och havet.

Kram och godnatt!

Maten i Doha

2019-07-21 12:16
Från malinjohannemaria

Eftersom en stor del av Dohas befolkning består av gästarbetare och folk från andra länder är restaurangutbudet minst sagt intressant och jag vågar påstå att precis alla hittar något som faller en i smaken. I Qatar serveras alkohol endast på hotellen så ute på stans restauranger är det vatten, läsk eller fruktjuicer(min favorit!) som gäller till maten.

Vi mötte upp Zhen Zhen från Qatar Airways och hon tog med oss till Tajeen Restaurant. På en takterrass ovanför Souq Waqif åt vi marockansk mat och satt sen hela kvällen och pratade om livet och rökte vattenpipa. Så mysigt!

En liten bit bort från hotellet där vi bodde låg Katara Cultural Village, en hub eller smältdegel av konst, kultur och mat från Mellanöstern. Och ja, jag vet att man i princip tar taxi vart man än ska i Doha men vi bodde ca 100 meter därifrån och det kändes helt meningslöst att ta en taxi när vi lika gärna kunde gå den korta biten. Inte visste väl vi att det innebar att korsa en tung trafikerad motorled utan trafikljus eller övergångsställe. Haha, skam den som ger sig ...!

Vi tog oss i alla fall över, till en boardwalk vid havet, kantad av restauranger, små mysiga caféer och konsthallar. Vi gick till Mamig och det var den perfekta avslutningen på vår resa; god mat, bestående av kebab i pitabröd tillsammans med olika röror från Libanon och Armenien och en fantastisk utsikt över the Pearl och West Bay.

Så himla fint ställe, helt klart bästa maten vi åt i Doha! Det var så mysigt att promenera runt i Katara också, bland konstgallerier och gränder för att sedan avsluta med en promenad i den upplysta parken och titta på folk.

Doha, Qatar

2019-07-16 11:09
Från malinjohannemaria

Sedan december förra året flyger Qatar Airways direkt mellan Göteborg och Doha och det var den vägen vi tog när vi åkte till Sri Lanka i mars. Vi passade på att spendera några nätter i Qatar på hemvägen och det har jag ju helt glömt att berätta om!

Jag tyckte VERKKLIGEN om Doha. Det var så mysigt att promenera runt i Souk Waqif och titta på folk och handla kryddor och souvernirer.

Vi bodde på Intercontinental i West Bay Lagoon, med egen strand och fantastisk utsikt över staden. Det tog ca 25 min att åka från flygplatsen till hotellet och till Souk Waqif tog det ungefär 10 min, beroende lite på trafiken förstås.

Jag ska bli lite bättre på att uppdatera här så tänkte att jag delar upp bilderna från Doha i ett par inlägg, för att komma igång igen. Behöver inspirationen :)

Sri Lanka

2019-03-20 05:29
Från malinjohannemaria

I tio dagar har vi försmäktat på denna ö. Haha, skämt o sido, det blev inte så mycket skrivande här som jag hade tänkt mig, nu sitter vi på Colombos flygplats och väntar på våran flight till Doha. Tänkte berätta lite snabbt för er om denna resan.
Sri Lanka är helt fantastiskt. Första fem dagarna var vi i stort sett ensamma på stränderna nere i Tangalle, det var vi, ett par herrelösa hundar och någon enstaka strandbar som sålde kokosnötter. Så avkopplande! En dag hyrde vi moppe och körde runt till närliggande stränder, även dom så gott som folktomma.

En dag åt vi vitlöksmarinerade jätteräkor på Cactus Lounge med utsikt över havet. Kanske det godaste vi ätit här:

Efter fem nätter på supermysiga Nuga Eden i Tangalle tog vi en taxi vidare till surfmeckat och backpackerparadiset Mirissa. Det blev lite av en chock att se så mycket folk på stranden, vi hade vant oss vid lugnet i Tangalle men Mirissa hade också sin charm.

På morgonen den 16 mars förlovade vi oss på Coconut Tree Hill ❤️ Det kanske kom som en surprise för många men det var planerat sedan några månader tillbaka. Kunde inte valt en mer perfekt plats. Kokospalmer och en vidunderlig utsikt över havet.

En dag när det var lite molnigt tog vi lokalbussen till staden Galle, ca en timma ifrån Mirissa och som är provinshuvudstaden i Sydprovinsen här på Sri Lanka. Staden har en lång historia och de äldre delarna finns med på UNESCOs världsarvslista. Det var väldigt varmt eftersom vinden inte rörde sig mellan husen men vi gick ändå runt och kikade i stan under dagen och åt lunch.

I Weligama tog jag en privatlektion i surfing. Sist jag surfade var i Australien för 10 år sedan, så jag blev förvånad att jag faktiskt ändå lyckades ta mig upp på brädan nästan med en gång. Efter en och en halv timma var jag helt slut i armar och ben, men det var riktigt roligt.

De sista dagarna spenderade vi med ett par från Borlänge, Johnny och Helena. Dom bodde på samma hotell som oss och vi träffades vid poolen. Vi dristade oss ut med lokalbussarna, badade och käkade god mat. Riktigt trevligt!

Det var en liten recap av vad vi hunnit med härnere. Alla borde åka till Sri Lanka någon gång! Har älskat varje minut. Det var ett toppenbeslut att åka hit på alla sätt och vis. Nu väntar tre dagar i Doha. Än är inte semestern över och det ska bli spännande att upptäcka en ny stad. En bild av gårdagens magiska solnedgång får avsluta det här inlägget.

Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa

2018-12-02 08:47
Från malinjohannemaria

Vi skulle haft en heldag här på vackra Shangri-La Hotel utanför Muscat, som avslutning på våran resa. Sola, bada, äta och dricka gott. Dessvärre drabbades jag av solsting eller solförgiftning och vi stannade bara i tre timmar. Petade bara i maten under den helt otroliga lunchbuffén som dukades upp. Det var synd. Hur som haver, nu åker vi strax mot flygplatsen.