RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-22 07:53:25

LouiseKarlsson blogg

LouiseKarlsson blogg på Nouw

Två olika diagnoser

2019-05-29 20:04
Från LouiseKarlsson

Hej på er

I fredags fick jag äntligen hem brev om att jag skulle in till Arvika för att göra en gastroskopi. Tiden blev så snabb att jag var inne idag. Klockan 10 imorse satt jag i väntrummet, spänd och nervös, men också förväntansfull eftersom jag bara ville ha reda på vad det är med min mage. Samtidigt kände jag mig så orolig för vad som skulle hittas, var det något bra, eller var det något dåligt?
Kom in i rummet så småningom, satte mig på britsen och blev helt lugn, kände inte att jag bara ville studsa därifrån utan tänkte mer att detta fixar jag. Jag kan säga att slangen med kamera som skulle in i min mun och ner till magen inte var speciellt liten Fick i alla fall frågan om jag ville ha lugnande, men tackade nej till det. Dock fick jag bedövningsspray i halsen, och DEN var stark. Tog inte ens 10 sekunder så kände jag inte att jag svalde vilket var obehagligt. Dom satte igång hela processen och körde ner slangen i halsen, där började jag kvälja som en idiot och tårarna bara rann. Men efter ett par sväljningar så var den nere. Det kändes som dom gröpade runt i hela över delen av magen, man kände varenda rörelse denna slangen gjorde. Efter många om och men så bestämmer sig läkaren för att göra en biopsy då det fanns tydningar på magsårsbakterier, så ner med en ståltråds liknande sak och sen var det klart. Det han kunde se var att mina slemhinnor var irriterade och att jag har IBS och Funktionell Dyspepsi, alltså en väldigt känslig mage och så ska vi se om bakterierna har risk att utveckla magsår. Så nu måste jag lära mig nya kostvanor, äta mediciner och inte stressa. Och jag som är stressad jämt måste lära mig att försöka bli lugnare om inte min mage ska få smärtor. Så summan av kardemumman så är jag "frisk" och det känns så underbart ❤

Sju år tog det

2019-05-22 17:50
Från LouiseKarlsson

Hej på er igen
Ja som ni vet från mitt förra inlägg så har jag inte mått så bra, men det har tagit en ny vändning.
ÄNTLIGEN efter sju års tjatande och resor in och ut från akuten osv. Så fick jag hjälpen som jag strävat efter och att någon verkligen ser att man har besvär. Denna läkaren var så himla bra och lyssnade när jag satte mig gråtandes i stolen och förklarade hur min vardag såg ut med smärtor. Så nu väntar jag på att få komma till Arvika där min läkare skickat remiss för en gastroskopi så dom kan se vad som orsakar all smärta. Han trodde att det kunde vara bråck på magmunnen, men han ville inte konstatera att det kunde vara något annat, så därför blev det en remiss.
Jag är så himla glad över detta och känner nu att det går vidare och att det verkligen finns läkare där ute som lyssnar på sina patienter, sånna guldklimpar ska sjukhusen verkligen ta vara på❤

Så det var lite kort och gott om vad som händer just nu.

//Louise

Även den starkaste...

2019-05-15 17:00
Från LouiseKarlsson

Jag har alltid varit en person som ändå varit ganska stark i mig själv trots motgångar i livet. Jag har alltid känt att jag fixar allt och att det kommer en framtid som ser bättre ut. Men under denna veckan har allt bara rasat.
Jag har ju skrivit om att jag haft magproblem i flera år och att dom misstänker IBS. Men nu misstänker jag att det är något annat, eller ja, jag har fått för mig utan att jag varit hos läkaren än.

Det var ett par månader sedan jag sa till min pappa att jag börjat känna en knöl under vänster revben, men jag har inte känt av den det senaste förrän nu i veckan igen. Och när jag känner på den så strålar det smärta ut i hela magen, och det är där jag har haft ont i magen i flera flera år. Så förstår ni mig noja jag ligger inne med nu?
Jag mår så dåligt psykiskt av detta nu att jag grubblar varje dag på vad det kan vara för något.
På fredag har jag läkartid, och jag hoppas inte att det är sin vanligt att dom skickar hem mig utan att jag faktiskt en gång för alla får en utredning och får ta prover. Helt ärligt får din göra vad dom vill, om det så är att öppna upp och kolla. Jag är så trött på att ständigt ha ont i kroppen och framförallt min mage, ständigt få besöka sjukhus, ständigt fundera och vara ledsen och ständigt inte känna att jag får rätt hjälp av sjukvården.

Så nu väntar jag på att det ska bli fredag så jag får komma in på förhoppningsvis första besöket av en utredning.

Renoveringsplaner

2019-03-07 11:13
Från LouiseKarlsson

Hej alla fina
Denna vecka har varit lite hektisk på många plan. Har varit på utbildning på brandstationen och gått igenom brand och HLR på olika sätt för olika situationer, jobbat, tränat och grejat i huset.
Igår fick jag något ryck och städade hela dagen, kände att det kan vara gott och få i ordning bland alla Nellies leksaker och skura golven i huset så det känns fräscht. Nellie har så otroligt mycket leksaker, men det blev ändå två stora kassar som ska slängas iväg.
Längtar som bara den efter vår nu. Fick känsla av vår förra veckan innan snön drog in igen, och jag som hade börjat gjort i ordning i trädgården förra veckan
Har också börjat fundera lite kring renoveringen här hemma, den tar ju sån tid. Jag vet att rum inte byggdes på en dag, men samtidigt hade det varit så kul om allt bara kunde vara färdigt så man kan köpa på sig lite inredning då och då. Jag var inne i en chabby chic period för några år sedan, och den vill jag inte ha längre, så hade varit kul att byta ut lite. Sambon är ledig tre månader under sommaren, så han har smidigt lite planer kring vårt kök, och sen är det gillestugan som ska målas och köpas ny inredning till. Jag är så taggad för detta, vill helst börja idag, men ska hitta rätta färgen till vår furupanel nere i gillestugan. Den är nu ljusbrun och vi vill ha den mot den grå-bruna hållet så det blir lite industriell känsla
Jaja, nu ska jag sluta tjata om det. Jag kommer uppdatera längre fram hur det ser ut nu och när vi börjat så ni får hänga med på resan.

//Louise

Varför nu och inte innan?

2019-02-28 22:21
Från LouiseKarlsson

Okej hörrni, jag har något att erkänna!
Jag har varit en sån där människa som alltid levt kvar i det gamla när det gäller smink. Har alltid haft samma märke på foundation, använt brynpenna osv. Men jag har nu tagit det stora steget ut i världen, och det var väl tur det
Kollade runt lite på nätet och hittade massa roligt, så tänkte jag gör en beställning och jag blev helt kär!!!
Alltså Revolutions Conceal & Define foundation, jag vill gråta floder just nu Så himla bra!
Sen testade jag även att beställa Milani's ögonbrynskit, och ja, jag lever i en helt ny värld nu. Varför har jag inte testat ögonbrynskit förut? Vad är det jag varit så jäkla rädd för?
Men nu tar jag mig ut i vida världen och utforskar ✌

Andra dagen

2019-02-26 10:38
Från LouiseKarlsson

Hej fina ni
Ja min andra dag slutade med världens smärtor i benhinnorna Har ont än idag!
Men men, vi hade i alla fall en väldigt bra andra dag i Stockholm. Var inne i alla diverse affärer och kollade runt på det vi inte hann första dagen. Det jag tyckte var mest fascinerande var att få titta där Olof Palme blev skjuten och där han ligger begravd.
Vi gick över Stureplan och kikade runt inne på Sturegallerian och sen tog vi oss en fika.
Efter fikan drog vi vidare och sprang i affärer hela eftermiddagen, så vi fick avsluta dagen med mat på en mysig restaurang innan vi hämtade bagaget på hotellet och åkte hem.
Färden på tåget hem var mindre mysig, det gick fort med x3000 och det luktade urin i hela vagnen, så jag mådde illa i 3 timmar innan vi stannade i Karlstad och kunde gå ur och ta bilen hem. Men i det stora hela så var denna resa något som vi alla behövde, att bara få vara och slippa stress och framförallt så har vi haft en super mysig helg

Stockholm

2019-02-23 10:41
Från LouiseKarlsson

Hej fina ni
Wow vilka bra 2 dagar vi haft i Stockholm hittills.
Började med tågresa från Karlstad till Stockholm igår, och det var första gången Nellie åkte tåg och det uppskattades.
När vi kom fram till hotellet så låste vi in bagaget och drog ut och kollade runt. Var inne på storkyrkan där kronprinsessan Victoria gifte sig, slottet, gamla stan, plattan och mycket mer. Och idag ska vi gå runt och kolla på Stureplan, Olof Palmes gata och sen får vi se om vi hinner med så mycket mer innan vi tar tåget hem igen. Kommer komma ett inlägg imorgon med bilder på dagens rundturer här i Stockholm
Egentligen var ju detta bokat för att vi skulle varit på Judas Priest och Ozzy Osbourne, men tyvärr så blev det inställt då Ozzy blivit sjuk. Så vi åkte hit för att bara få runt och kolla och mysa med familjen istället.
Ha det så gott så länge

//Louise

Alla ❤s dag

2019-02-17 12:13
Från LouiseKarlsson

Hej på er fina ni

Jag skulle gjort ett inlägg om vår alla hjärtans dag, men det blir tyvärr inte så. Vi har båda jobbat och har inte direkt haft tid att göra något speciellt, och sen så har privata saker hänt så har tagit hand om min familj och har inte haft tid att lägga ut något inlägg här på bloggen förrän idag. Men ha överseende med att det kan ta lite tid mellan inläggen nu, vill inte känna att jag måste ut med nya inlägg mitt i allt just nu.
Nellie hade i alla fall varit gullig och gjort fina presenter till mamma och pappa som vi fick, lilla gulleflisan

Hoppas i alla fall att ni alla hade en bra alla hjärtans dag med nära och kära ❤

//Louise

Sluta vara så negativ

2019-02-12 15:07
Från LouiseKarlsson

Hej fina ni

Idag tänkte jag skriva lite om mig själv, men vill inte att ni nu ska tänka att det är för att briljera en massa goda ting, utan tvärtom. Jag känner mig väldigt bekväm med vem jag blivit och jag är stolt för den jag är. Men jag blir så fruktansvärt negativ när det väl gäller. Vet inte vad som flugit i mig. Räcker med en liten grej och jag kan gå runt och vara negativ en hel dag och störa mig på den där saken. Jag blir faktiskt förbannad på mig själv vid dessa tillfällen, för varför ska det vara så svårt att bara släppa det och gå vidare? Nej, då ska jag älta detta hela dagen och i princip gräva ner mig. Jag vill bara kunna släppa saker och ting som gör mig negativ och bara må bra, inte gå runt och vara en "suris" hela dagen så det påverkar människor runt omkring mig. Usch vad detta är jobbigt, vet inte hur jag ska göra för att jobba mig ifrån detta. Och en sak jag tänkt på är att jag alltid blir sån här på hösten, för när våren kommer så blir jag inte alls så negativ utan mer peppad på saker och mer glad. Är den någon mer som känner likadant? Känner mig ju som en människa som enbart är negativ snart, och det är egentligen inte min melodi Så nu ska jag verkligen försöka jobba med mig själv och mitt humör, för jag brukar ju alltid vara en glad prick annars. Fortsättning får följa, ska bli spännande och se vad som händer framöver

//Louise

Drömjobb?

2019-02-09 09:32
Från LouiseKarlsson

Hej kära ni
Idag tänkte jag att jag skulle dela med mig av min tankar kring mina drömjobb. Jag är utbildad undersköterska och jobbar nu i hemtjänsten och jag trivs med det. Älskar att hjälpa folk och skulle inte klara av att sitta ensam på kontor eller liknande, jag är alldeles för social och rastlöst för det. Men samtidigt har man ju drömmar, det har vi ju alla, och det ska man ha. Några av mina är bland annat att göra om huset osv, men även jobbrelaterade.
Min plan är att någon gång inom en snar framtid kunna läsa vidare till sjuksköterska och därifrån kunna utveckla mig. En dröm som blivit ännu större efter jag fick barn är att efter jag blivit klar sjuksköterska och jobbat ett tag kunna läsa vidare till barnmorska. Förstå vilket häftigt jobb att få hjälpa andra människor vid förlossningar.
En annan dröm jag har är alldeles för stor för att jag någonsin ska kunna uppfylla den som det känns idag. Det ligger mycket tid och pengar i detta för att man ska kunna genomföra det, men den hade varit så fin att faktiskt få starta upp och utveckla och man ska aldrig säga aldrig.
Jag skulle vilja starta upp en hospice för människor i livets slutskede. Att man har en plats vid fin natur och det där fridfulla för människor som kanske bara har ett litet tag kvar. Att det ska finnas tillgång till allt det där som just den enskilde personen vill ha och kunna uppfylla det för denne innan den lämnar jordelivet. Förstår ni vad fantastiskt det hade varit att få göra allt det för dom som snart ska lämna. Många som kanske inte vill tillbringa sin sista tid på sjukhus eller i hemmet kan då komma till detta hospice och få allt där. Jag har så många planer för hur detta skulle se ut och vad som skulle behövas om jag skulle starta upp detta, men jag tror också man kanske behöver ett par år mer på nacken innan man riktigt ger sig in på det, men drömmen kommer fortfarande att finnas kvar.

Detta är mina två drömjobb som ligger högt uppe på listan just nu, vi får se vart livet kommer bära av i framtiden

//Louise