RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-20 10:04:41

malinab blogg

malinab blogg på Nouw

HMhome Classic Collection

2018-10-20 08:44
Från malinab

Jag är nog sist på bollen när det kommer till denna kollektion. Har totalt missat! Fanns mycket fint med det lilla extra, handdukarna är SÅ fina. Båda våra badrum är rätt så tråkiga, men det gör ju mycket med lite nya textilier och detaljer. Dessa står på önskelistan!


Barbershop

2018-10-14 16:32
Från malinab

Idag tog vi äntligen tag i att boka klipptid för Vince, han var mer än långhårig så detta var verkligen på tiden.

Vi tog med honom till en barbershop som Alex besökt innan och det gick över förväntan. Så stolt över vår lilla kille som snällt satt stilla i en timme! Han som för bara ett år sedan fick panik när han skulle klippa sig. Så skönt att det har vänt!

Därefter lyxade vi till det med mat på Beloschka. Vi hade glömt av att det är söndag idag och stället hade två kalas igång och fullt med kids. Rätt livat med andra ord haha!

Nu sover våra småttingar och vi väntar på mat. Första gången vi provar hemkörning här men ibland är det SÅ skönt att slippa laga mat för en dag.


Kramar!

Vårt nya kök

2018-10-12 07:31
Från malinab

Tada!! Här ser ni vårt nya kök! Jag ser verkligen fram emot att få se detta live snart. Vi bor ju i superstort och vi var inne på ett grått kök från början men på mindre yta kände vi båda två att vitt ändå blir bäst i slutändan. Planlösningen är i stort sett densamma. Dom två ändringar vi gjort är att vi bytt plats på kyl/frys och valde bort plats för matbord i köket och satsade på en stor köksö med plats för barstolar samt bra förvaring. Vi får helt enkelt se om vi får ändra det beslutet längre fram.

Nu ska vi kicka igång den här fredagen. Vi har redan ätit frukost men efter det blev det vila för pappan och lillebror. Jag har plockat lite medan Vince har lekt/kollat på lite film.
Nu startar vi liksom dagen på riktigt :)


Ha en härlig fredag!


Kramar

Min minsting

2018-10-11 18:06
Från malinab

Denna lilla kille! Jag får smått panik när jag inser hur mycket han har vuxit och utvecklats under de månader som vi varit här.

William som blir nio månader om ett par veckor kan numera krypa, stå utan stöd en kort stund och säger pappa. Han har ett helt annat humör än storebror och jag misstänker att jag kommer få ett och annat grått hårstrå kommande år.

Kan knappt ta in att det är sista gången jag går igenom bebistiden. Den går ju så snabbt!

Datenight

2018-10-11 18:00
Från malinab

Hej fina! 


Uppdateringarna flödar ju knappast härinne. Tiden här har varit rätt skön och jag har minskat tiden på sociala medier. Det blir ju så helt naturligt i och med att jag är ensam så pass mycket. Det är dessutom inte lika enkelt att fota fina bilder här som hemma. 


Inatt kommer äntligen A hem igen efter åtta dagar på resande fot. Det ska bli så skönt att vara tillsammans igen allihopa. Innan han åkte förra veckan lyckades vi få till en datenight, att få tid bara han och jag utanför hemmet var himla mysigt! 


Ser redan fram emot datenight hemma imorgon. Fredagsmys och OITNB står garanterat på aktivitetslistan. Kramar! 


Måndag måndag måndag...

2018-10-01 11:19
Från malinab

Hej fina!

Alltså ännu en ny vecka OCH ny månad. Sista höstmånaden! Förra året tror jag vi hade lite pudersnö som låg på backen när vi var i Novosibirsk denna tiden. Minns också att Vince hade vinterjacka och hela kittet. Det är betydligt varmare i år, men det kan vända snabbt.

Vi snurrar runt i vårt lilla vardagshjul. Nästa månad flyger jag hem med barnen och stannar hemma ett litet tag. Ska bli skönt, men också tråkigt att vara ifrån Alex (såklart). Har redan gjort upp en handlingslista i huvudet på allt gott jag saknar hemifrån haha. För det jag saknar mest från Sverige är faktiskt maten.

Senare i veckan lämnar Alex oss för en ny roadtrip på åtta dagar. Men innan dess ska vi hinna med en datenight och jag ska på lite manikyr (ladda med lite egentid).


Ha en fin måndag!

Kramar

Monday

2018-09-24 07:29
Från malinab

God morgon!

Måndagar, alltid lite speciellt att påbörja en ny vecka. Jag planerar nästan alltid vårt liv i just veckor såsom handlingslistor, matplanering, aktiviteter osv. Så nu kickar vi igång en ny vecka helt enkelt. Dock ser ju veckorna extremt lika ut haha. Men det gör dom väl för dom allra flesta.

Alex är hemma men har en del matcher i veckan. På matchdagar åker han tidigt på morgonen och kommer hem sent på kvällen. Så dessa dagar ses vi knappt. Men, jag tycker ändå att det är så himla skönt att ha honom på hemmaplan.

Igår efter killarnas träning passade jag och Isabella på att traska bort till nagelsalongen som ligger rätt så nära oss för att få lite pedikyr. Precis vad två trötta småbarnsmammor behövde efter åtta dagar ensamma hemma med barnen. Så tacksam för dom där stunderna!

Nu ska jag se till att mina barn får på sig lite kläder, sedan är det dags för lunch och utelek. Mitt humör idag är inte på topp, jag fick nämligen sova mellan två små killar varav den ena ville ligga tätt intill och den allra minsta envisas med att lägga sig på tvären med sparkande små fötter på revbenen.Kramar till er och hoppas er start på veckan blir bra!

Sista dagen

2018-09-21 06:54
Från malinab

God morgon!

Alltså äntligen fredag, denna fredag känns betydligt bättre än förra eftersom detta är sista dagen vi är själva. Första roadtripen kan snart checkas av! Dessa åtta dagar på tumanhand med två barn är ju långtifrån första och sista gången. Det är både ensamt och tufft emellanåt, men man har på något sätt vant sig. Jag kan sakna livet hemma något oerhört vissa dagar, men är också tacksam för tiden vi får uppleva detta liv vi lever just nu. Så mycket tid vi får med barnen är såklart ovärdelig. Även om Alex är borta mycket har han också mycket tid hemma.

Något nytt jag börjat med denna vecka är att starta dagen med att skriva ner tre saker jag är tacksam för. Jag har lätt för att fokusera på saker jag upplever är jobbiga istället för det som är bra. Att tänka positivt, att ha en positiv livssyn, är viktigt för mig. Jag tror stenhårt på att är man positiv så kommer det så många positiva saker till dig på köpet. Nu menar jag såklart inte att man aldrig kan få tänka negativt, det är ju helt normalt, men att inte låta det ta fokus tror jag är viktigt.
Happy friday!


Kan knappt förstå att han varit såhär liten ☁️

Update kök

2018-09-16 06:07
Från malinab

Det går verkligen undan! För en vecka sedan var vårt gamla kök kvar och nu är det nästan ett nytt kök uppmonterat. Vilken skillnad!
Nu ska jag bara se till att hitta bilderna på vårt gamla kök så ni kan få se före- och efterbilder.

Kramar!Säsongens första roadtrip

2018-09-14 06:23
Från malinab

Hej fina ni!

Hoppas att allt är bra med er, så skönt med fredag. Vet att vissa avskyr just uttryck som friyay och fredagsmyyyyys men inte jag, har alltid älskat fredagar och kommer nog alltid göra det.


Idag kanske jag dock inte är så himla taggad på just fredagsmys, för idag är även dagen då Alex lämnar oss för första gången denna säsong. I åtta dagar ska vi klara oss på egen hand! Men det ska nog gå bra och jag har försökt planera veckan med lite olika aktiviteter. Just planering är min räddning, både med saker att göra men det är också viktigt med matplanering och storhandling innan. Undviker gärna storhandling med två små! Det blir besök på zoo/park, lekland och utomhus. Jag ska även försöka planera in vilka datum jag vill flyga hem med barnen och när vi ska tillbaka hit igen.


För övrigt är det helt ok, William har haft tandsprickning sedan vi kom hit i stort sett. Snart fyra tänder på en månads tid och denna lilla herre reagerar rätt kraftigt på att få tänder.. Det jag upplever allra tuffast är helt klart att man inte känner sig tillräcklig gentemot storebror. Sist jag skrev om detta hade tand nummer fyra precis kommit upp. Vi fick faktiskt fyra dagar som var riktigt bra med en nöjd och glad lillebror. Sedan kom det där ilskna humöret tillbaka och svullet tandkött! Nu ser man tand nummer fem och jag hoppas tand nummer sex också kommer fram illa kvickt- just nu är det bara rött och svullet.


Hur har era små reagerat på tandsprickning?
Ha en härlig fredag raringar!