RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-04-05 04:33:14

moahelanatten blogg

moahelanatten blogg på Nouw

1 år sedan

2019-08-24 19:51
Från moahelanatten

Idag är det ett helt år sedan farmor gick bort.. Tiden bara springer iväg, men det känns fortfarande så overkligt. Kan inte greppa att hon inte finns. Det känns fortfarande som att allt ska vara som vanligt, att vi åker till henne på annandag jul och äter hennes ofantligt goda julbord. Det gör så ont i mig att det aldrig kommer hända igen. Att jag aldrig mer kommer träffa henne. Usch vad jag saknar dig farmor.

Det har hänt otroligt mycket sen du gick bort. Jag har till exempel blivit färdig sjuksköterska nu. Jag har även träffat livets kille och ska snart flytta till Norrköping, vilket såklart känns otroligt läskigt men spännande på samma gång. Önskar att du hade hunnit träffa honom, jag vet att du hade gillat honom och att han hade tyckt om dig med. Du ska veta att jag tänker på dig ofta och idag såklart extra mycket. Jag använder alltid muggen du gjorde till mig när jag dricker te. Även om det är lika läskigt varje gång, eftersom jag är så rädd för att jag ska råka tappa den så att den går sönder. Halsduken och armbandet du har gjort använder jag också flitigt. Så du är med mig trots att du finns inte längre. Hoppas du har det bra där uppe, älskar dig <3

Det man aldrig tror händer

2018-11-08 15:50
Från moahelanatten

Den 24 augusti i år hände det som man aldrig tror kommer drabba någon i ens närhet. Min farmor och farfar var med om en allvarlig bussolycka i Finland. 4 stycken av 22 människor dog i den olyckan och min farmor var en av dem. Det finns inte på världskartan att något sådant ska hända, det är ofattbart. Det går inte att förstå och jag begriper inte hur jag någonsin ska kunna acceptera att det faktiskt har hänt, att min farmor inte finns längre. Jag kommer aldrig kunna se eller krama om henne igen. Jag kommer aldrig kunna åka till henne på juldagen och äta hennes goda julmat som vi alltid gör, varje år. Det finns så många saker jag aldrig mer kommer kunna göra. Jag var inte redo för det här, jag var inte redo för att behöva ta farväl. Vi skulle ju ha så många år fler tillsammans.

Vissa dagar svämmar alla känslorna över. Jag är så otroligt arg, ledsen och besviken. Det är oerhört svårt att hantera allt det här, men jag försöker ändå göra mitt bästa för att dagarna ska bli så bra som möjligt. Jag vet att farmor hade velat det. Min farmor var en godhjärtad person som var otroligt mån om andra och ville deras bästa. Hon var en riktig glädjespridare, alltid ett leende på läpparna. Hon tyckte om att sjunga och gjorde även olika slags hantverk. Har bland annat en halsduk, ett tennarmband och en mugg som hon har gjort och det är några av mina mest värdefulla saker jag äger. Muggen hann hon tyvärr aldrig ge till mig personligen men jag är otroligt glad över att hon hade hunnit göra den färdig innan hon gick bort. Det allra bästa med den var att hon hade skrivit farmor på den också.

Livet är så himla orättvist men nu har himmelen fått världens finaste ängel. Jag hoppas att du har det bra där uppe farmor, jag saknar och älskar dig <3

Ofrivillig hemmadag

2018-06-11 13:30
Från moahelanatten

Vaknade med smärtorna från helvetet i magen imorse, så var tvungen att sjukanmäla mig från jobbet idag. Verkligen så himla tråkigt då jag faktiskt trivs riktigt bra (om man nu kan säga att man gör det redan efter 1v introduktion men). Har legat i fosterställning i sängen hela dagen hittills och lär väl inte göra så mycket annat. För smärtan vill inte släppa. Hoppas på att det känns bättre imorgon iaf. Vill inte missa mer jobb eller träning.
Hade tänkt hälsa på mormor samt löpträna idag men de planerna gick ju i stöpet. Förresten så blev det inte en lugn kväll igår för for och körde backträning på ormberget nästan direkt då jag kom hem från Hertsön! Heja mig! Har tänkt börja ta tag i sommarfysen ordentligt nu så man är i form inför innebandysäsongen när man går in i hall sen i augusti.

Bjussar på en fin bild från en bättre dag (längtar redan till innebandysäsongen)

Sunday funday

2018-06-10 17:14
Från moahelanatten

Söndagar är ändå en av mina favoritdagar. Skönt att bara kunna ta det lugnt ibland. Har inte gjort jättemycket idag vilket var väldigt välbehövligt. For på en cykeltur med systeryster och sedan tränade vi på ett utegym. Efter det for vi och köpte glass och satt ute en stund.
I skrivande stund är jag på Hertsön hemma hos mamma och pappa. Vi har spelat sällskapsspel samt ätit tacos. Ska börja åka hemåt på en liten stund. Blir nog bara att bänka sig i soffan och se lite serier ikväll skulle jag tro. Förmodligen en tidig kväll också så man är utvilad inför kommande arbetsvecka.

Gammal bild men ungefär såhär gott var det med glass idag!

3-dagars ledighet

2018-05-14 22:51
Från moahelanatten

Har varit ledig lördag, söndag och måndag, vilket var otroligt välbehövligt. Är ute på praktik (inom psykiatrin) och det tar väldigt mycket på krafterna. Har egentligen inte gjort särskilt mycket de här dagarna, utan har mest försökt vila upp mig. Har solat lite, pluggat och umgåtts med nära och kära. Klämde även in ett benpass idag då jag varit sjuk och inte kunnat träna på lite mer än 1 vecka.

Ta mig utomlands

2018-04-26 22:59
Från moahelanatten

Längtar så mycket efter sol och värme just nu. Hade inte suttit helt fel med en utomlandsresa nu. Fatta vad skönt att bara få koppla av och ha lite semester. Bli lite brun och bara må allmänt gott.

Another year

2018-04-22 12:04
Från moahelanatten

Ännu ett år har gått sedan himmelen fick världens finaste ängel. Den här dagen är alltid lika jobbig varje år. Sorg är en sån otroligt jobbig känsla, men det är okej att vara ledsen. För det är en naturlig del av livet och ibland måste man släppa ut alla känslor. Även om det är smärtsamt är det välbehövligt. Behövs för att man ska kunna bearbeta och acceptera det som hänt någorlunda iaf. Jag tror aldrig jag kommer kunna hantera det fullt ut, men det blir lättare att leva med det. Har ju inte så mycket till val heller, för livet rullar på i rekordfart ändå. Fattar inte att det redan gått 3 år, känns som att det var nyss det hände.

Jag tänker på Sofia väldigt mycket men vissa dagar är det mer än andra och den här dagen är såklart en sådan dag då jag knappt kan tänka på något annat. Saknar henne så jävla mycket och hade verkligen gjort allt för att kunna krama om henne. Den här dagen ska jag ägna åt henne, tänka på alla fina minnen, tända ett ljus för henne och kolla på gamla bilder. Ska helt enkelt försöka göra det bästa av dagen även om jag helst hade legat i sängen idag. Vet dock att hon inte hade velat att jag deppade hela dagen. Önskade bara att hon var här, finns så mycket som jag vill berätta för henne.


Jag älskar och saknar dig Sofia. Hoppas du har det bra där uppe <3

Trött

2018-04-11 21:19
Från moahelanatten

Har varit super seg och trött hela dagen idag. Antar att det beror på att det är mycket nya intryck och så på praktiken. För er som inte vet så har jag praktik inom äldrevården i 4 veckor som började förra veckan. Har 6 dagars vecka den här veckan, är bara ledig imorgon.
For iväg en sväng till mamma och pappa direkt när jag slutade vid 15.30 idag. Vi spelade lite sällskapsspel och drack kaffe. Efter det for jag hem snabbis för att byta om och sedan gå till gymmet för ett ordentligt benpass. Kan lova att jag inte var supertaggad, funderade på att stanna hemma men tvingande tillslut iväg mig själv. Vilket jag är otroligt glad över att jag gjorde. Passet gick ändå över förväntan och jag tror jag kommer ha rejält med träningsvärk imorgon.
Nu har jag precis duschat och ska bänka mig i soffan för att se på lite serier en stund innan det är dags att sova.

Påsk

2018-04-01 20:19
Från moahelanatten

Har haft en väldigt trevlig påskhelg måste jag säga. Luleå har bjudit på sol och värme så har passat på att promenera på isen med mamma och Linnéa. Hoppas nästa vecka bjuder på lika fint väder! Bjuder på dessa bilder från när vi var på isen.

Gult är kul!

2018-03-26 16:18
Från moahelanatten

Har på senare tid börjat älska gula plagg! Känner mig som solen och blir bara allmänt glad av färgen. Så antar att det är därför jag börjat ha på mig mer gult. Ändå kul det här med att man kan ändra vad man tycker om saker och ting. Förr skulle jag aldrig använda gult och nu älskar jag det!

På tal om solen så har den äntligen börjat visa sig igen. Känner att jag mår mycket bättre och blir oerhört mycket gladare när solen lyser och det är ljust ute. Längtar så mycket till våren och värmen. Tycker det är så skönt att gå ut och gå när det är så fint väder!