RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-09 15:02:43

Fannycarlsson99 blogg

Fannycarlsson99 blogg på Nouw

Köksrenoveringen

2019-08-09 13:07
Från Fannycarlsson99

Som rubriken lyder har vi även hunnit med att renovera köket nu innan bebis ankomst. Det är främst Patriks föräldrar som varit delaktiga och utan dem hade vi varken haft tid, ork eller pengar till det nya köket.
Vi är så nöjda med resultatet och det blev tom bättre än vad jag kunde föreställt mig.
Stommar, luckor, lådor, bänkskiva, köksbord + stolar och barstolar är från Ikea. Vitvaror (Smeg, Samsung, Witt) från Elgiganten.
Golv och tapet från Billinge färg.
Kakel från K-rauta.

Före-bilder från Hemnet.

Under själva renoveringprocessen.

Efter-bilder!

I väntan på bebis

2019-08-06 13:47
Från Fannycarlsson99

Nu när jag snart går in i vecka 39 med graviditeten så går dagarna väldigt segt. Vår lilla bebis kan komma när som helst men min magkänsla säger att jag kommer gå över tiden några dagar.
Senare i eftermiddag ska vi till barnmorskan efter att inte ha varit där på ca tre veckor. Ska bli skönt att se så att allt ser bra ut, samt att börja prata om förlossningen osv.

Då jag varit extremt inaktiv här på bloggen har jag en del bilder som jag tänkte dela med mig av.

I mars när jag fyllde 20 år passade jag på att kombinera födelsedagsfirande med inflyttningsbrunch för tjejkompisarna. Här är en bild på min otroligt fina present som jag fick av dem.

Från när jag, Patrik och Matilda tog en tripp till Jönköping.

Min första morsdagpresent❤️

En av alla gånger jag och mormor haft fredagsfika för att sedan handla tillsammans. Så mysigt!

Lilla krogen med några av tjejerna.

Räckmacka i Smögen med Patriks familj och mormor.

Glass i Mariestads hamn.

Som sagt så får vårt lilla hjärta gärna ta och ploppa ut snart då denna magen börjar blir rätt så tung nu.

I augusti blir vi föräldrar ❤️

2019-04-02 11:19
Från Fannycarlsson99

Yes, ni läste rätt. Jag är alltså gravid i v 20 och vårat lilla hjärta är beräknat till den 21 augusti. Halva graviditeten har nu passerat och det har gått så fort. Vi fick reda på att jag var gravid den 15 december och berättade för familjen, nära och kära vid jul.
Första tiden mådde jag faktiskt ganska bra. Jag mådde illa till och från men kunde undvika att spy genom att äta något litet.
Nu i v 20 (19+5) har illamåendet näst intill försvunnit och jag mår väldigt bra. Jag har börjat känna av lite i nedre delen av ryggen och om jag står upp en längre tid så känns det i fötterna. Har även blivit väckt vissa mornar av en härlig kramp i vaden. Annars rullar det på och veckorna passerar i en väldans fart. Har även, sedan någon/några veckor tillbaka, börjat känna att bebisen rör sig där inne och det är såå mysigt. En bekräftelse på att det faktiskt växer en lite människa i min mage.

Som ni ser på bilderna ovan har vi redan börjat handla lite av de grejer som behövs till bebisen ankomst. Mycket har vi köpt begagnat, då det känns onödigt att köpa allt nytt men samtidigt är det vårat första barn som vi vill skämma bort lite extra.

Sakta framåt

2018-12-11 11:54
Från Fannycarlsson99

Nytt för hallen är en hatthylla och en krok. Båda från Mio och inte allt för dyra. Hatthyllan, 399kr. Kroken, 129kr.
Patrik var även på Ikea i helgen och köpte då med sig de gråa tygkorgarna för 59kr!

Såhär när jul närmar sig har vi fått upp dessa stjärnor på altanen. Även de är från Ikea och kostade kanske runt 100kr/st.

Mest småfix har blivit i vardagsrummet. Jag har dels klätt granen, fått upp en taklampa, inhandlat kuddar och lite annat smått och gott.
Taklampan köpte jag från en tjej på Facebook och betalade mindre än halva priset mot om jag skulle köpt den från butik.
Spegeln, som för tillfället, står i soffan är en tidig julklapp av pappa. Beställde den från Cellbes och priset var 399kr.
De flesta av kuddarna är från Mio, men även Gekås och Åhléns har fått äran att pryda vår soffa.
”Fårfällen” var också det en av grejerna som Patrik kom hem med från Ikea, 79kr.
Senaste inköpet är vår nya golvlampa från märket Eos inköpt från Mio. De hade 20% igår, så jag kunde inte motstå denna skönhet. 799kr betalade vi för den. Fortfarande för mycket pengar för en lampskärm, men ibland får man unna sig!

Update

2018-11-27 19:01
Från Fannycarlsson99

Då min mobil plingade och jag fick ett sms om att jag hade ett paket att hämta ut från Desenio, tyckte jag det var passande att uppdatera lite här. I stort sett alla tavlor på bilderna är från Desenio och jag är mer än nöjd!
Som ni ser har vi börjat komma iordning och det börjar likna ett hem. Jag har lite smågrejer kvar att fixa, Bland annat att måla stolarna till köksbordet, sätta upp taklampor och få dit vårat nya matsalsbord samt matta när det kommer. Men annars är jag supernöjd och kan inte mer än att längta till julen då vi ska fira den första julen i vårat alldeles egna hem.

Tisdagens fix

2018-11-13 21:13
Från Fannycarlsson99

Dagens frulle innan monteringen av spegelväggen påbörjades.

Slutresultatet av spegelväggen samt en del av korridoren. Så nöjd med den runda spegeln. Tror jag betalade endast 300kr på Rusta!

Har även fått iordning lite i det så kallade gullrummet. Där är tanken att vi ska ha ytterligare klädförvaring och mitt smink, men även en gästsäng.

Var även iväg en sväng idag och hämtade en tallrikshylla som jag köpt av en tjej på Facebook. Riktigt nöjd och jag tror definitivt att mina Matteustallrikar kommer pryda den fint. Har tyvärr ingen bild, men visar er så fort den kommit på plats!

Full rulle

2018-11-12 22:15
Från Fannycarlsson99

Vart ska jag börja? Det går så fort fram här hemma att jag knappt hinner med. Då jag jobbat sju dagar i sträck har jag inte kunnat hjälpa till så mycket med renoveringen i vårat nya hus. Det är främst svärfar som har slitit med att lägga golv, måla, fixa lister och allt där emellan. Patrik har såklart också gjort en del tillsammans med svärmor och mina föräldrar.
I nuläget väntar vi på tapeten till vardagsrummet men efter att den kommit upp på väggen kan vi börja möblera där. Hallen saknar några lister och korridoren likaså, även de sista dörrarna ska sättas in. Garaget har även det fått sig en uppfräschning men ny färg på väggarna. Alltså är det inte mycket kvar av den första renoveringen. Vi har dock redan bott här i snart en vecka, men det ska bli skönt att få komma iordning och kunna ha en soffa att slänga sig i när man kommer hem från jobbet.

Imorgon kommer även mamma hit och sover över, då vi ska till Ullared på onsdag. Så taggad!
Slänger in lite bilder som är från förra helgen, alltså ser det inte exakt ut såhär nu.

Ledig vecka!

2018-10-15 23:46
Från Fannycarlsson99

Dagens frulle bestod av honungsmelon till några videos på youtube.

Sen bar det av till Tibro för att plocka upp Matilda. Vi strosade runt lite bland affärer, uträttade ärenden och lunchade på det nyöppnade thaimatstället, Chilli Wok. Helt okej faktiskt!

Helgen

2018-10-08 12:22
Från Fannycarlsson99

Det har varit full rulle i stort sett hela helgen. I fredag jobbade jag till midnatt, lördagen gick bland annat åt till att köpa utemöbler av Patriks familjekompisar, gå på bomässan i Lidköping och att bli bjudna på god mat i familjekompisarnas nyrenoverade hus!

Igår (Söndag) var det tidig uppstigning för att spendera en heldag i Göteborg. Vi kikade på golv, handlade på Ikea och kollade på Patriks brors handbollsmatch.
Väl hemma gick vi och la oss på direkten då jag jobbar idag och Patrik är på älgjakt.

Har även varit och hämtat detta vitrinskåp som vi fick helt gratis av Patriks mormors väninna. Tänkte att jag skulle ge mig på att måla det. Antingen helvitt eller ljusgrått.

Tisdag

2018-10-03 14:01
Från Fannycarlsson99

I förmiddags var vi på vårat tredje möte med banken. Denna gång påbörjade vi vårat byte av bank, alltså skapade vi nya konton osv på den nya banken. Vi bokade även in ett till möte då vi ska skriva under lånepapper inför tillträdesdagen av huset.
Jag har även börjar lite smått med att packa ner kläder och annat som vi inte kommer använda den kommande månaden och inser nu att det är en hel del grejer som ska flytta med oss.