RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-08 04:52:17

mittlivminvardag blogg

mittlivminvardag blogg på Nouw

Hur ska detta sluta?!

2019-04-23 08:08
Från mittlivminvardag

Före påsken föreslog Sveas lärare att Svea skulle byta klass till hösten, de skulle bli bäst för henne ansåg personalen.
Sa att jag ville få tänka på de över påsken för att inte ta några förhastade beslut.
Diskuterade & bollade fram & tillbaka med familj & vänner, beslutet blev att hon inte ska byta klass pga hennes svårigheter med förändringar, ändringar i rutinerna & den ångestproblematiken som redan finns över att gå till skolan. Hon behöver tryggheten med att börja ettan i en klass där hon har sina vänner & fortsätta på det fritids där hon är trygg med personalen.

Nu på morgon när jag lämnade Svea så kom hennes lärare fram & sa att ja då byter vi klass till henne då!
Försökte förklara för denne lärare att det blir ett bakslag för Svea att byta klass pga hennes svårigheter & att dom är fullt medvetna om de eftersom vi haft ett flertal möten & remiss är skickad till bup för utredning.
Fick till svar att jag skulle ringa rektorn & framföra mina synpunkter för personalen ansåg minsann att de skulle bli bäst för Svea att byta...

Fick tag i rektorn & framförde mitt resonemang, men han kunde inte lova ngt för dom måste ju tänka på dom andra eleverna sa han! Klasserna skulle bli färdiga i veckan så till nästa vecka får jag veta hur det blir för Svea...
Med gråten i halsen & hornen i pannan inser jag att det förmodligen blir ännu en jobbig strid med skolan snart!
Striderna i höstas höll på att ta knäcken på mig! När Sveas lärare inte ens visste hur adhd & högfungerande autism yttrar sig blev jag rent av chockad över hur dålig kunskap de är på skolan! När Svea vid många tillfällen på skolan sa att hon inte ville leva längre & dom gjorde ingenting!
När dom ringt mig från skolan & bett mig att hämta Svea tidigare för att dom inte kan hantera henne. När dom ringt & velat att jag ska vara med Svea på skolan för dom har inte resurser att möta hennes behov & dessutom visste dom inte var hon var (min lilla 6 åring hade sprungit iväg)
Hur ska detta sluta?!

This is me...

2018-01-30 19:31
Från mittlivminvardag

Då kom dagen då jag fick veta resultatet av adhd utredningen! Dagen då jag till slut fick diagnosen på papper! Dagen då jag fick veta mina svagheter & styrkor som diagnosen medfört!

Är så mycket blandade känslor efter dagens möte & all information jag fick!

Lättnaden av att äntligen få bekräftat att jag har en funktionsnedsättning & få veta att jag inte är impulsiv & har svårt med uppmärksamheten för att jag är dum eller inte bryr mig!
Att få bekräftat att jag har handikapp som gör att vissa saker i livet är tuffare än för "normala"!
Att få bekräftat att mitt dåliga minne inte beror på att jag inte vill minnas utan för att jag har svårt att sortera alla intryck!

All skit jag fått ta under alla år! Alla nertryckande & kränkande ord jag fått stå ut med!

Känslan av att inte bli accepterad för den jag är! Känslan av att inte duga för den jag är! Att måsta försöka vara nån annan för att bli omtyckt!

Att inte kunnat bli förstådd & sätta ord på vad som gjort att jag känt mig annorlunda!

Jag vet att många kommer att ha svårt att förstå mig ändå & jag kommer fortfarande att få höra kränkande ord om min hyperaktivitet, rastlöshet, oförmåga att kunna koncentrera mig & hantera min impulsivitet osv. Men jag förväntar mig inte att alla ska förstå! Och ärligt talat så har jag inga problem med att utesluta dom som inte vill förstå, ur mitt liv!

Tårarna rinner när jag läser igenom utredningen för nu förstår jag mig själv bättre! Det är nu jag kan blicka framåt & lära mig att älska mig själv trots mina handikapp! Att lära mig vara stolt över mig själv!

Att bli så stark i mig själv att jag kan säga; This is me! Accept me for who I am or get out of my life!

Slappna aldrig av

2017-10-20 08:43
Från mittlivminvardag

Efter rättegången & domen kom så började jag äntligen slappna av! Givetvis kom förkylningar som ett brev på posten, men jag kunde släppa lite det som varit & se framåt!
Glädjas åt livet & hitta en fungerande vardag för mig & barnen!

Men igår kom smällen!
Advokaten ringde & berättade att karln kontaktat sin advokat om att hans tv gått sönder & påstår att den jag fick i vintras bara var till låns så nu vill han ha tillbaka den!
Sen skulle det även diskuteras ränta på skadeståndet från hans sida!

Många anser att jag bara ska ge tillbaka tvn, men till saken hör att han endast gör detta för att fortfarande vara en liten del i mitt liv! Och om jag så skulle ge han tvn så kommer han att komma på ngt annat han ska ha tillbaka!
Jag kan skriva ner på en a4 hur mkt grejer som är kvar i hans stuga & lägenhet som jag inte fått tillbaka, men de har jag inte orkat bry mig om! Jag vill för fan bara att han ska försvinna ur mitt liv & låta mig vara ifred!

Igår fick jag tack & lov det positiva beskedet att jag fick beviljat förlängt kontaktförbud till i april!
Och världens bästa mormor & bonusmorfar kom förbi & passade barnen så jag fick fara ut & springa av mig lite frustration!

Idag blir det att försöka lägga ork på att prata med advokaten & polisen!
#keepfighting

Väntar...

2017-10-10 09:54
Från mittlivminvardag

Regnet fullkomligen öser ner ute! Sitter & tittar på morgonnyheterna & virkar lite. Väntar på att tvätten ska bli klar.
Väntar på att dom ska ringa från polisen & meddela om jag får kontaktförbudet förlängt för annars går det ut idag...

Idag är det 3 veckor sen domen från rättegången kom & sista dagen för att överklaga beslutet! Fick samtal från min advokat förra veckan som berättade att karln nu kontaktat sin advokat om att få göra en avbetalning på skadeståndet! Min första tanke var; helvete heller att han ska få göra en avbetalning på de lilla jag ska få för att jag mått dåligt pga hans beteende! Men efter ha pratat med advokaten & fått höra hur mkt jobb de blir för mig om jag inte skulle gå med på denna avbetalning så bestämde jag mig för att låta de bli som han ville! Orkar & vill inte lägga mer energi på honom!

Igår var första gången på länge som jag tog en promenad eftersom jag haft förkylning & ngt virus som bråkat! Var riktigt skönt att få rensa hjärnan & tömma lite överskottsenergi! Men idag så påpekar mina leder att jag gick lite för hårt ut igår för dom gör ont!
De där med att ta de lugnt är ju inte direkt min grej tyvärr...

Jasi...

2017-09-27 14:38
Från mittlivminvardag

Vad löns de att ha kontaktförbud om personen som man inte vill ha kontakt med ändå hör av sig & åklagaren anser att det är ringa fall & därför inte brottsligt?!

De står ju i papperna om kontaktförbudet att man inte får ha ngn annan att föra vidare ett meddelande till personen! Om då fanskapet skickar ett mess till min mamma & vill att hon kollar med mig om han får göra avbetalning på skadeståndet så är de ju en överträdelse om man läser föreskrifterna, men åklagaren anser inte de!

Så löns de alls att ha kontaktförbud om han ändå får göra överträdelser utan att de händer något?!

Nu kom smällen...

2017-09-26 11:31
Från mittlivminvardag

Efter månader med spända muskler, stort stresspåslag, minimalt med sömn & svårt att slappna så kommer smällen när jag nu börjar slappna av lite!
Huvudvärk från mina spända axlar, ledvärk så in i helvete & sjukt trött! Fastän jag sover mer än  vanligt på nätterna så vaknar jag trött!
Huvudet är fullt med energi & vill ut & springa, men lederna skriker NEJ!

Gissar att det bara är att låta den här fasen ta sin tid för att sen börja komma på banan igen...

I made it!!

2017-09-21 08:38
Från mittlivminvardag

Fick höra innan sommaren att tiden fram till rättegången är jobbig & det var den! Ångest, rädsla & oro bestod mina dagar av! Många dagar kunde inte tårarna sluta rinna, andra dagar så fick mina älskade småtroll mig att njuta av livet med dom & tänka på annat! Och mina underbara vänner som stått vid min sida & fått mig att skratta så jag fått ont i magen & glömma min verklighet!

Dessa månader har jag märkt vilka som är mina riktiga vänner & vilka som inte är ngt att hänga i julgranen!

Men nu är rättegången avklarad & i tisdags kom domen! Säger som min advokat att det blev en mild dom, men huvudsaken är att han blev dömd!

Blev överraskad under rättegången av att känna mig äcklad över att ha varit tillsammans med den karln som påstod att han inte begått nå brott! Den karln som i tingsrätten blev dömd skyldig till ofredande & grovt hemfridsbrott!

Men nu är det över & redan efter rättegången kändes de som att jag kastat av mig en 10 kg tung ryggsäck! Jag känner mig så lättad & förbannat stolt över mig själv för att jag stod upp för mig själv & klarade av de här! Fy fan vad jag är bra 💪👍

Myskväll?!

2017-09-04 20:25
Från mittlivminvardag

Man skulle kunna tro att jag har en myskväll, men så är inte fallet tyvärr!
Barnen somnade tidigt ikväll så jag hann med att träna mage & rygg innan kl 20!
Och nu sitter jag här med lite frukt & tända ljus & försöker förbereda mig inför mötet med advokaten imorgon!
Rättegången närmar sig med stormsteg & jag försöker hantera ångesten & se till allt positivt som finns i mitt liv! Snart är första etappen avklarad, sen är de bara att invänta domen & försöka bearbeta allt jag varit med om! Jag hoppas att jag kommer ur allt detta med mer skinn på näsan & starkare än nånsin!

Nu är jag hel!

2017-08-18 10:50
Från mittlivminvardag

I veckan bestämdes det att barnen skulle vara hos mig på heltid igen & varannan helg hos pappan av en massa olika anledningar!
Det känns som att en massa pusselbitar i mitt liv faller på plats igen & jag känner mig på ngt sätt hel! Att vara ifrån mina små älsklingar en hel vecka har varit så jobbigt & ångestfyllt! Dom är ju mitt allt ❤

När är det nog?

2017-07-25 23:43
Från mittlivminvardag

Hur svårt ska det vara att lämna mig ifred? Hur svårt ska det vara att förstå vad ett kontaktförbud innebär? Hur länge till ska jag få höra hur flera sett en svart merca bete sig skumt på parkeringen utanför hyreshuset jag bor i eller att dom sett denna merca vara här i "mitt område"?

När ska de allt helvete sluta? När ska jag sluta vara rädd? När ska jag kunna känna trygghet & lugn i mitt eget hem & liv?