RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 18:03:28

Jessicahultgren blogg

Jessicahultgren blogg på Nouw

Födelsedagsfirande och Midsommar

2019-06-23 22:56
Från Jessicahultgren

Min lilla stora tjej blev ju 2 år i fredags. I och med att storebror hade vattkoppor så blev de inget stort firande men det är ju aldrig folk hemma på midsommar heller så firandet med Alice vänner är framskjutet.

Blev lite mys och tåra på dagen och så gick vi ut en sväng för att leka av dom då dom varit inne en hel vecka redan. Underbara vabb..


Jag gjorde senare mig iordning för att åka till ett midsommarfirande efter middagen som höll till i Torvalla. Detta var riktigt trevligt. Vädret hade absolut kunna varit bättre. Men roligt hade vi ändå.

Då detta låg i Torvalla passade jag efter firandet på att sova hos min kusin istället för att åka in till stan och gå på krogen. Ångrar detta lite men ändå inte.

Har ändå haft en bra midsommarhelg med både bus med barnen och umgås med massa folk.

Jag har tydligen blivit så dålig på att ta kort när jag är ute och gör något så finns inga bilder från då. Detta måste jag ändra på.

Var en sån midsommar där man fick ha långbyxor och jacka på sig hela kvällen medan resten av Sverige verkade ha superväder. Bör nog åka någon annanstans till nästa år.

Allstar

2019-06-18 22:22
Från Jessicahultgren

När ens vän hör av sig när man sitter på jobbet och frågar om man vill ta ett glas vin efter jobbet. Då vart det svårt att säga nej.

Vi valde att äta på Allstar och sitta på uteserveringen. Vi satt där nog till klockan 22 då det började regna. När vi hade gått in och betala och skulle gå hem så var det värdens regnskur och åska. Så skumt vädret är ibland.

Framöver måste jag bli bättre på att hitta på saker med mina vänner också. Det händer allt för sällan nu mera.

Livet just nu

2019-05-22 23:06
Från Jessicahultgren

Herregud vad tiden går fort! Det är snart juni och jag tyckte det nästan var jul nyss. Lilldamens 2-års dag närmar sig och lika så midsommar.

Känns som det enda man gjort detta halvår är att vara sjuk, vabbat och jobbat.

Maj månad har endast bestått av sjukdomar. I början blev det feber och förkylning på min sida sen blev barnen förkylda och sen fick jag tillbaka den. När jag väl sjukanmäler mig för att bli frisk någongång så ringer förskolan mig för att Alice spytt ner fröknar och dagisområdet. Var inte roligt att ta hand om ett magsjukt barn + en sjukt aktivt och friskt barn samtidigt som man själv var dålig. När Alice väl började bli bra så fick Wilton magsjuka. Så nu hoppas vi på att alla har blivit friska och får hålla oss så resten av året. Imorgon blir det äntligen jobb för mig och dagis för dom små. Så less på att vabba och va inomhus speciellt när det har varit varmt och fint.

Framåt i tiden kan jag bara känna att det blir spännande. Så mycket som har hänt nu och vi får se om det blir till det bättre eller sämre. Men det känns bra just nu!

Jag håller alla tummar och tår på att allt ska gå min väg framöver. Låter kanske ganska ego men jag behöver verkligen detta. Jag längtar så till nästa vecka/nästnästa vecka för att se om de vill gå min väg eller inte. Men jag hoppas! Det vore så underbart!

Barnen som fick följa med och slänga sopor efter att vi varit inomhus i ca 5 dagar på grund av magsjukan.

Vabb efter vabb

2019-01-23 14:47
Från Jessicahultgren

Hallå!

Är de fler än jag som ständigt vabbar?
I fredags fick Wilton helt plötsligt feber efter att jag hämtade hem honom från dagis. Planen va egentligen att Wilton skulle få sova hos hans farmor som han tjatat om länge men då han blev dålig fick han stanna hemma. På lördagen hade Wilton fortfarande feber så blev inget lekland. På söndagen gick Wiltons feber ner men då kom Alice feber och har haft till igår. Igår dök även utslag upp. Men förstår nu att det bara är efter 1.5års vaccinet som hon fått det. Men imorgon ska jag äntligen tillbaka på jobbet!

Blir så långtråkigt att bara vara hemma med barnen i flera dagar. Massa skrik och gnäll. Så nu ser jag fram emot att jobba även fast än jag inte mår så bra. Vet inte vad det är men jag kan knappt få i mig någon mat utan att må illa. Men de lär väl gå över.

Lika bitter som på första bilden är Alice! Vet inte om de är någon fas hon hamnat i men jäklar vilken vilja lilldamen har fått. Nattsömnen har även den blivit kaos och hon vaknar upp och skriker stup i kvarten. Härliga småbarnslivet!

2019

2019-01-01 15:26
Från Jessicahultgren

Gott nytt år hörrni!
Hoppas ni haft en bra nyår och att detta nya år bara kommer bli till det bättre!

I år liksom förra året firade vi inte nyåret så mycket. Är faktiskt inget större fan av högtider bortsett från halloween då man får klä ut sig. Så jag gick till och med och la mig innan 12-slaget. Barnen somnade till och med tidigt. Blev inte heller någon fancy middag då jag var för sur för att lägga energi på maten.

2018 har verkligen inte varit mitt år men känns som att det var länge sedan nu det var mitt år. Man har ju som tappat hoppet lite.

Jag har så mycket mål jag vill uppnå med 2019. Framförallt kontakta en psykolog. Detta år ska jag ta hand om mitt mående. Gör jag inte detta tror jag att jag kommer bli mer och mer bitter och stänga mig ute från världen. Jag vill bli positiv igen och må bra.

Kontakta en psykolog skulle jag nog gjort för flera år sedan men det har hänt så mycket sedan 2015 som inte gjort att jag ”haft tid” eller ens tänkt på det. Nu när allt med bebisbubblorna är över och man återgått till jobb och allt så kommer verkligheten tillbaka och man har börjat sörja ens mors bortgång nu som man inte gjorde riktigt då utan bara förträngde de pga man hade ett nytt liv som skulle börja osv. Depressionen bara växer och den vill jag bli kvitt.

Jag hade detta som mål 2018 att ta hand om mig själv och det gick sisådär men kom en bit framåt iaf. Men detta år ska vi kämpa! I år ska jag må bra! I år ska jag ta tag i saker jag bara skjutit fram på!

Det enda dumma är att jag ej vet hur man kontaktar en psykolog, hur gör man?

Syskonkärlek deluxe

2018-11-25 22:20
Från Jessicahultgren

Dessa två gör mig just nu så gråhårig. Men så mycket kärlek som dom sprider så gör det inget.

En HNB med 3-års trots & en snart 1.5-åring med en annan slags trots. Gör allt som brorsan ska göra. Dom ska alltid leka med samma leksaker eller annat och de blir ständigt bråk. Men vad vore syskonlivet utan bråk?

Men de bästa av allt är att se hur mycket dom börjat leka med varandra och för första gången sov dom ihop här om dagen(igår). Har alltid drömt om att barnen ska sova ihop då jag tycker det ser så mysigt ut på andras syskonbilder men det kändes som att det aldrig skulle hända. Men så hände det. Dock i en liten barnvagn men de är ju ändå något. Sen hur dom håller om varandra när dom vaknat och är så nöjda. Jag blir så stolt! Haha! Tänk om Wilton kunde va ett barn som kunde sova i normal tid så hade dessa två kunnat dela rum men de får vänta.

Dessa underbara ungar. Vad skulle jag göra utan dom?

En skit dag!

2018-06-13 23:02
Från Jessicahultgren

Känns som att jag vaknat på helt fel sida idag. Men jag vet själv att det inte är det som spökar. Imorse kände jag bara för att ligga i sängen hela dagen! 


Började med att Alice vaknade upp 728 ggr och skrek från 4-7 på morgonen. Ska alltid vara så när jag tar morgonen annars vaknar barnen vid 07-08 oftast sedan Niks blev pappaledig. Så störigt! Vaknade även upp med huvudvärk och bihålevärk som jag gjort dom senaste dagarna. Vid 09 gick jag med Wilton till dagis. Fick bära honom upp då han vägrar gå ibland(ganska ofta nu). Fick inte göra något utan att han skrek. Fick bära runt på han tills ena förskoleläraren kunde ta han. 


Skulle träffa min kusin och luncha vid 11-12 men hörde aldrig av sig och svarade inte så de gjorde mig inte direkt gladare. Sen skulle sambon göra mat medan jag matade Alice men blev ingen mat gjord. Försökte göra mig klar inför jobb men vart jag än vred och vände mig stod Alice och gnällde vid mina fötter. Eller t ex när jag letar kläder och Alice börjar leka med garderobsdörren och stänger den på mitt huvud x antal gånger. Inte alls provocerande...


Kanske ska tillägga att det är PMS som är boven i de hela. Finnarna som dykt upp i hela ansiktet, de extrema hormonerna... Sen tom mage på de, även en liten en som gnäller konstant vid ens fötter och en sambo som inte kan göra mat för att jag sa nej till 1 rätt. Var så skönt att cykla till jobbet och få friskluft. Rensa huvudet! På jobbet gick det bra. Var en 3 timmars pass så inte så jobbigt. Dock är de mycket folk nu när de är rea och att vi haft 20% på all rea. Så mycket kläder som går. Men de är ju bra de. Kunderna är så positiva och glada. Jag passade på att köpa lite i tisdags jag också. Kan visa i ett annat inlägg och även ge er ett bra tips! 


Innan stängning bröt min förkylning ut lite mer och fick så ont i halsen. När jag skulle gå hem så lyckades jag komma åt lampknappen till butiken (så van med knappar som låser upp dörren) innan vi stängde. Hoppas de inte märktes och insåg att jag glömt stämpla ut så fick gå in igen.
Skulle sedan in och handla lite inför kalaset på söndag men det stod still i mitt huvud. Slutade med att de blev 3 tårtbottnar, sylt och typ inget annat som har med kalaset att göra. Sprang dock in på toys r us och köpte ballonger. Skulle sedan äntligen cykla hem men då var nyckeln borta......
Kollade igenom väskan, jackan, påsen några gånger, Sprang in på Coop inte där och sedan på toys r us och inte där heller. Fick panik. Sedan efter typ 20 minuter hittade jag den i väskhelvetet.. 


Tur var att jag köpte en ben & Jerry half baked(min favorit som jag inte tål) men orkade den inte. Kände att jag var värd den efter denna dag men Nejnej.
Nu ligger jag i sängen och ska väl försöka sova. Känns som förkylningen håller på att bryta ut helt nu. Det skulle suga då Alice kalas är på söndag och jag har inte tid att va sjuk.
Var tvungen att skriva av mig kände jag.

Hatar när barnen hamnar i utvecklingsfaserna. Sååå gnälliga! Nu hoppas vi på en bättre dag i morgon!

A's Wishlist + Presenttips

2018-06-06 11:29
Från Jessicahultgren
Frank & Poppy Bäddset / Bäddset NG Baby Grå / Bäddset NG baby Rosa / Vit Livly Body / Rosa Livly Body / Krokar / Stjärnkudde / Förvaringsbox / Spegel / Kruka / Förvaringskorg

Tänk att man kan hitta så mycket sött när man kollar igenom lite inspiration. Så satte snabbt ihop ett litet kollage.

Något liknande sånt här önskar sig Alice. T ex Bäddset till den nya sängen hon ska få, Lite inredning till de nya rummet, "leksaksmat" , förvaring till leksakerna osv. Behöver ju absolut inta va de som finns på bilderna då de bara är lite inspo.

Lite andra bra presenttips kan jag bidra med.

- Har ett barn en favorit snutte, gosedjur eller annat så är det alltid uppskattat med en extra vid t ex tvätt av den gamla eller om den ena skulle försvinna.

- Presentkort på t ex Lager 157. Perfekt inför förskolestart. Lager 157 har perfekta kläder till förskolan (annars också) men dom är billiga och därmed så gör de inget om dom fläckar ner kläderna. Dock har dom ganska konstiga storlekar. stl 90 tycker jag är litet. Tror Wille använde de från att han hade stl 80 fram till nu då han ligger på mellan 92-98. Men stl 100 är ganska stort. De skiljer 10cm mellan storlekarna så de är ganska stor skillnad. Tur att vi gillar att ha lite större överdelar på Wille iaf.

- Leksaksförvaring går alltid hem. För många barn får så mycket leksaker genom åren så helt perfekt att kunna gömma undan ibland.

- Sandlådeleksaker, bollar, bilar, dockor är också väldigt uppskattade av barn. Billiga som dyra.

- En egen fåtölj. Något barn också konstigt nog uppskattar är en egen fåtölj. Sen ser de jätte mysigt ut när dom sätter sig i den och bara sitter lugnt och kollar på tvn eller leker med en bil eller något.


Förberedelser inför A's 1 års dag

2018-06-05 20:51
Från Jessicahultgren

Jag som alltid brukar planera saker ganska långt innan de är dags är lite smått stressad nu. Det enda jag har fixat inför Alice firande är tallrikar och en girlang grej. Så är ganska långt bort. Lär ju sluta med att jag fixar allt dagen innan kalaset. Dom som känner mig vet att jag älskar att fixa inför fester och kalas. Just nu är jag bara väldigt off till och från så mina planeringar blir inte av. Ganska störigt. JAG är så störig! Så vi får väl se hur det blir.

Har i alla fall köpt 1 av 2 presenter till henne. Det jag köpt är Kavat skor. Perfekt till Hösten, förskolestart osv. Det som fattas är nu en växasäng. Jag har ju hittat en hon ska få från Ikea men Ikea finns ju inte i denna stad och närmast är ju Sundsvall som är ish 2 timmar + bort. 400kr extra för frakt av den är jag inte heller så sugen på så får bli en sen 1 års present till henne till den dagen vi tar oss iväg till Ikea. Om ingen mot förmodan skulle sälja en på facebook eller något. Ska även då få iväg Willes säng och köpa en lika som Alice ska få. Jag gillar inte den vi har nu i hans rum och så blir det mycket finare med 2 lika sängar när dom ändå ska få börja dela rum. Tycker ändå dom funkar till båda könen och så är den bredare än den Wilton har nu så de är ju perfekt!

Sen har vi dessa som undrar vad Alice önskar sig. Det är en sån svår fråga. Att nöja sig med sällskap funkar tydligen inte. Men Alice har ju de mesta redan och har ju mycket från storebror så de är inte så lätt. Får se om jag får ihop någon wishlist. Jag är lite av en shopaholicer så köper ju oftast de jag gillar åt barnen så fort jag hittar de ”dom behöver”. 


Ska ta ett kik och se om de är något speciellt eller inte speciellt alls som ”Alice önskar sig”. på (Malins begäran)

1 juni

2018-06-01 11:34
Från Jessicahultgren

Redan 1 juni!
Tiden går så fort just nu. Tänk att Alice blir 1 år om 20 dagar och Wilton blir 2.5 år den 7e..
På ett sett längtar jag till juni är över då de är så mycket som händer denna månad
6 juni - Nationaldagen och även sambons födelsedag
8 juni - Studentfirande ( sambons mammas bästa kompis dotter tar studenten ) Hahah. Så ska dit efter jobbet.
9 juni - Sommarfesten
16-17 juni - Någon av dagarna lär vi fira Alice med vänner (deras önskemål) då de flesta åker iväg över midsommar
19 juni - 1 års vaccin
21 juni - Alice 1 års dag!
Midsommar
26 juni - svärmors födelsedag
Osv osv. Så full rulle. Men de kommer nog bli en jätte bra månad.
Visste ni att jag älskar namnet Juni och ville att Alice skulle heta de men de namnet sköt Niklas ner så blev Alice. Men vi är ändå jätte nöjda! Synd att de inte blir fler barn här annars hade jag kämpat för namnet juni om vi skulle vänta en flicka. Haha!

Köpte lite nytt till både Wilton och Alice i veckan. Men jag är så osäker på byxorna.. jag vet inte vad jag tycker. Ena stunden är dom fina och andra stunden tycker jag att dom ser typ urtvättat och smutsiga ut. Så nu är frågan om jag ska byta dom till några andra. Vad tycker ni?