RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-08 08:04:27

jenniferp blogg

jenniferp blogg på Nouw

Dag 1 in paradise

2019-09-07 20:20
Från jenniferp

Hej gissa vem som är tillbaka för tusende gången här? Nu kändes det ändå rätt, ett nytt äventyr och lite roligare vardag. Det hoppas jag iallafall.
För er som inte vet så befinner jag mig just nu i Thailand, vilket jag kommer göra tills slutet på året. Fick panik i vintras att jag bara va hemma och kände att jag behövde göra något kul och annorlunda så ganska ogenomtänkt och halvt spontant signade jag mig upp på en thai klass här i Thailand. Och nu är jag här kul va?!?

Än så länge känns det bra. Skolan börjar på måndag och jag är så jäkla peppad. Lära mig thailändska är ju något jag har drömt om i smyg sen många år tillbaka men det har alltid känts som att det varit försent. Jag hoppas verkligen jag får ut någonting av klassen om inte annat så får jag ju äta väldigt god mat, ta del av kulturen och framförallt solen.
Jag ska försöka uppdatera er så mycket jag kan. Har ingen aning om hur intressanta mina dagar kommer vara, men det återstår att se!

Manchester United

2019-01-24 13:53
Från jenniferp

I måndags kom jag och Kim hem från en liten weekend i Manchester. Han fyllde ju 30 år i september, och i födelsedagspresent fick han då resa dit + matchbiljett till Manchester United, hans favoritlag.
Så i fredags skjutsade pappa oss till Arlanda och efter middagstid var vi framme i England. På lördagen gick vi och brunchade lite och laddade upp för matchen och kl 15 var det avspark. Riktig häftig känsla måste jag säga att vara där, Såå mycket människor. Det var synd att det var kallt ute men annars var det riktigt häftigt och kan verkligen tänka mig att åka tillbaka någongång.
Söndagen bestod utav mat och shopping och massvis med prat bara. Vi har ju faktiskt inte setts på jättelänge bara vi två så vi hade en hel del att ta igen.
Denna vecka, än så länge, har bestått utav jobb och försök till pluggning plus lyckades klämma in en dejt med Amanda innan hon for tillbaka hem. I helgen så har jag och Ida en liten fest i byn och denna gång körde vi på hatt-tema. Kul va? Mer om det och bilder får ni nog på söndagen kanske. Puss och kram

I'm back

2019-01-16 12:38
Från jenniferp

Har varit så sugen på att börja blogga igen dom senaste dagarna, och tänkte nu varför inte egentligen? Ok mitt liv är inte sådär väldigt händelserikt men jag bloggar helt enkelt när jag känner för det.

Har sagt till mig själv att detta år ska jag resa, skräll va? Nej men jag mår helt enkelt bra av att resa så det känns då självklart att jag ska göra det. Sen har jag sagt att jag måste ta tag i livet, tänka vad jag verkligen vill göra med jobb, utbildning och livet, ja nu kände jag mig väldigt vuxen. Men jag har snurrat runt lite och letat och jag har faktiskt hittat en utbildning jag är intresserad av och har precis börjat läsa en kurs som jag tycker är intressant. OCH jag har börjat planera inför något som jag har drömt om sen högstadiet och jag är så taggad inför det!!
Så ja detta år har ju faktiskt börjat ganska bra. Nu ska jag påbörja min packning inför helgens resa och sen åka iväg och jobba lite. Sen får vi se när nästa inlägg kommer upp. Kul jag är tillbaka va? ;)



Hej alla fans

2018-03-16 11:26
Från jenniferp

Nu var det så himla längesen och jag har fått tillsägelse att blogga. Eftersom det gått så lång tid har jag ju faktiskt hunnit med en hel del!!!
Jag har gått från deltidsjobb till heltidsjobb!! Vilket är det största som hänt ungefär haha nej men det är väl kul. Jag trivs på mitt jobb, inte ett drömjobb men det duger alldeles utmärkt för stunden. Under denna månad har vi också bokrea så det är SÅ mycket att göra, jobbat övertid varje vecka och förundras över hur mycket min kropp ändå orkar. Men nu börjar det tack och lov lugna ner sig lite så vi kan börja gå på våra vanliga timmar.

På alla hjärtans dag var jag på dejt med Linn. Hon hade styrt ihop en liten middag och efteråt tog vi oss och såg nya Fifthy Shades-filmen. SÅ BRA!!! Rekommenderar verkligen.

Jag har återförenats med Julia efter alldeles för många veckor i från varandra, två gånger tillochmed. Jag hälsade på henne i Eskilstuna, och hon har varit i Uppsala en sväng. En massa fest och skönt häng och skitsnack.
Ska slinka in här att jag och kära Julia har ju inte alltid turen på vår sida, kan säga att det är tvärtom. Inte ens denna gång när vi äntligen bokat biljetter tillbaka till älskade SF. Japp så vi lyckades alltså boka tre biljetter, istället för två. Kul va? Nej men det är väl bara att gilla läget. Vi åker iallafall tilllbaka dit i maj och jag är så taggad!!!!

En liten babyshower har jag hunnit med också. Min allra första!! Michelle har en liten pojke som ligger i magen och väntar på att få komma ut och det lärde såklart firas. Så himla mysigt och så kul att få hänga med tjejerna från högstadiet igen. I söndags så passade vi på att ses igen och jag älskar att allt är precis som vanligt mellan oss. Vi alla längtar så mycket till lilla kotten kommer ut så vi kan bebisgosa massvis.

Sen så har jag och Kim varit på Chainsmokers!!! Alltså jag som ääälskar dom har varit så himla taggad. Så vi spenderade en fredagkväll framför dom och sov sen på hotell så himla värt.

Annars så har det varit mycket fest. Inte alls otippat. Vi har firat Ida lite till + hennes nya lägenhet, Amanda har firats och nu senast stod Astrid på tur. I helgen har jag lovat att ta det lugnt. Nästa helg så har Viktor inflyttningsfest så det är det fullrulle igen.

Ja det var ungefär mitt liv kul va? Lite kort och gott om mina höjdpunkter den senaste tiden. Njuter av livet gör jag. Planerar roliga saker gör jag. Trots att jag är i kalla Sverige nu så trivs jag helt väl helt ok. Men en kväll i SF med tjejerna och några drinkar hade faktiskt inte heller suttit helt fel eller lite sol och värme. Men man kan väl inte få allt man vill ha?

Februari översikt

2018-01-31 15:07
Från jenniferp

I’m alive!!!
Jag visste det skulle eka lite tomt här till och från när jag är tillbaka i Sverige, då jag faktiskt inte gör speciellt mycket. Hur deprimerande? Väldigt faktiskt, men i helgen då vankades det 22-årsfirande x2. Ida och Millan styrde ihop ett lite firande under lördagen som avslutades med en utgång. Ni vet när man har ett skönt förkrök, med sina bästa vänner, har en bra kväll ute med en bra nivå på fyllan, och sen vaknar upp och mår som en påse skit och sover bort hela dagen efter. Ja så var det ungefär för mig.
Förutom det så har jag jobbat, idag och imorgon är jag faktiskt ledig så tänkte att jag skulle ta tag i mitt rum. Ja ungefär sådär 2 månader efter hemkomst men sånt som händer.
Annars då? Februari ser ut att bli helt ok faktiskt. Lite födelsedagsfirande, lite inflyttningsfest(er) och jag och Linn har en dejt vi har planerat, plus jag har en grej jag ska på som är lite hemlig, det får ni veta mer om då, och sen, med största sannolikhet så ska en resa bokas, so excited!!!!

Happy 22nd

2018-01-19 21:36
Från jenniferp

Idag jobbade jag min första dag på nya jobbet. Japp ni läste rätt, jag har gått och blivit med jobb, kanske på tiden.
Eftersom jag har gått hemma och glott nu i cirka en månad så var man ju allt annat än pigg i kroppen när man slutade. Därför jag legat i sängen sen efter middagen ikväll, på en fredag.
Annars då? I onsdags fyllde jag år!!! En drink och lite förrätt på Plock tillsammans med Linn innan det blev en stormiddag med dom flesta av tjejerna. Så mysigt!!!! Efteråt traskade några av oss vidare till Shotluckan. Man fyller ju faktiskt bara en gång om året, plus jag har ju aldrig varit där innan. (På söndag ska jag äta smörgåstårta mmmm)
Hamnade i säng hemma hos Ida sen och vi somnade inte förns in på småtimmarna.

Henne tycker man ju om mer än livet. Världens bästa är hon

Bye 2017, hellooo 2018

2018-01-12 15:22
Från jenniferp

Bättre sent än aldrig mer här kommer min klassiska årsresumé. Istället för att mata er med cirka 200 bilder (samt göra det inte lika jobbigt för mig) så valde jag ut mina favoritbilder/moments från året. Ok det var svårt så det blev några stycken. Men här har ni dom iallafall!!!

Jag vet att ingen har gått miste om att 2017 verkligen var mitt år!!

Trots att jag hade det väldigt jobbigt i början hos den ena familjen, som jag sen valde att gå igenom en rematch med, så blev resten av året hela fantastiskt. Är SÅ tacksam för min tid i USA, framförallt i San Francisco där jag tror jag växte mest som människa. Vet inte hur jag kan säga tack tillräckligt till allt och alla som varit involverad i mitt 2017.

Nu är det som sagt ett nytt år. Och jag har bestämt mig att det ska bli minst lika bra!! Jag har så mycket planer, nästan för många tänker jag ibland. Men jag har bestämt mig för att iår ska det bli mycket resa, och håller fortfarande på och dividerar om jag ska ta och sätta mig bakom skolbänken igen. Ja detta ska bli ett spännande år!

Reunion i Göteborg

2018-01-07 14:17
Från jenniferp

Tre pics från Göteborg.

Var så himla kul att träffa tjejerna igen efter alldeles för många månader ifrån. Våra munnar gick verkligen i ett och det kändes som vi var tillbaka i SF igen på något sätt.
Första kvällen gjorde vi middag tillsammans och senare mötte vi upp några av Annies kompisar för några glas vin.
Sen på nyår lämnade vi Annie och tog oss Göteborg själva. Åt sjukt god middag, spela lite spel och umgicks innan vi drog iväg på en förfest och fira in tolvslaget med ett gäng, och sen drog vi iväg och klubba lite.
Resten av resan sov vi mest (hela nyårsdagen) sen blev det mest häng, väldig välbehövligt. Förhoppningsvis så ska det inte ta lika lång tid innan vi ses igen nu när alla är tillbaka på hemmaplan.

Vilsen

2018-01-03 23:44
Från jenniferp

"Hur känns det att vara hemma?" Jag undrar hur många gånger jag har fått den frågan sen jag landade i Sverige.
Många gånger undrar jag om folk verkligen undrar, eller för att dom frågar bara för att dom måste. Mitt svar blir alltid ”bra men lite konstigt”, mest för jag känner att jag måste men egentligen är det en lögn. Efter det öses det oftast på med frågor om vad jag har för planer, vad jag ska jobba med eller om jag ska plugga. När jag planerar att köpa lägenhet. Om jag har träffat någon kille. Först och främst låt mig andas jag har precis kommit hem från två år utomlands.

Alla vet att säga hejdå är så himla jobbigt. Att lämna huset man växt upp i, familj och vänner och allt runtomkring, det är inte lätt, och man säger till sig själv att det kommer vara detsamma när man kommer tillbaka igen. Där kommer den första lögnen.

Du tar ditt pick och pack, åker iväg, med en massa blandade känslor. Jag, jag var sjukt ledsen över att lämna, jag hade byggt många nya relationer innan jag åkte som jag var så tacksam över. Jag var även nervös över att lämna min lilla comfortzone. Men samtidigt var jag sjukt pepp på vad jag skulle göra, jag skulle för första gången stå på alldeles egna ben, jag var sjukt modig, jag visste att jag skulle sakna sönder alla hemma men ändå att jag skulle ha så himla kul.

Du ser nya platser, skaffar nya vänner, upplever andra kulturer, blir kär, skaffar nya minnen, du får ett nytt hem. Du har nu lämnat allt det gamla, välkomnar allt det nya, och du har lite av ett nytt liv. Sen vips är det dags att säga hejdå till allt, och återvända till allt det där gamla. Hur ställer man om att gå från nytt tillbaka till gammalt? Jag menar du köper en ny jacka, inte vill du gå tillbaka till den gamla efter ett år?

Du kommer hem, får dela dina minnen, äta all mat du har saknat, höra vad som har hänt när du varit borta, träffa alla nära och kära igen och se att dom mår bra. Saker och ting har förändrats, men du är glad för allas skull. Men ser folk att du också har förändrats?

Jag har aldrig varit så vilsen som jag är nu. Efter två år hemifrån, där jag trodde jag alltid skulle känna mig hemma, vet jag att jag aldrig kommer känna mig 100% hemma igen. Jag har sett nya platser, skaffat nya vänner, upplevt nya kulturer, blivit kär, skaffat nya minnen och skaffat ett nytt hem. Jag har aldrig varit så high on life som jag har varit under den tiden, kanske under studenten, jag kände att jag levde varje dag. Såklart har jag haft motgånger, livet där borta har inte varit perfekt, det kommer det aldrig att vara.

Dom säger att när man väl har lämnat och börjat resa kan man inte sluta. Nu vet jag att det är sanning. Jag har aldrig känt mig vilsen som nu, någon gång under min resa.

Under den senaste tiden

2017-12-29 14:27
Från jenniferp

Hej hej hallå!!! Har varit hemma i typ tre veckor nu? Vart tar tiden vägen undrar jag. Har hunnit catcha up med massa kompisar, haft en typical Jennifer-och-Kim kväll, firat julafton + ätit en massa julmat. Festat med tjejerna i Gävle under juldagen och sen har jag såklart chillat galet, och sökt massa jobb utan framgång tyvärr.

Idag, eller om en halvtimme, ska jag iväg till Leksand och kolla på hockey!! Sen imorgonbitti sticker jag tidigt för att hämta upp Jullan och Engström för att köra ner till Göteborg för att fira nyår!! Annie och Rosberg ska vi möta upp där och är så taggad. Ska bli så kul med en liten reunion med en del av Cali gänget.

Här bjussar jag på lite bilder som samlats i kameraalbumet.