RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-04-19 21:07:35

Jennhy Olsson

jennhyolsson blogg på Nouw

Breakfast

2019-03-03 09:14
Från jennhyolsson

Jag har börjat få en dille på gröt igen. Just grötätandet går verkligen i perioder för mig. Nu har jag alltid i lite kakao i min gröt för att få en smak av choklad och det blir så himla gott!Utöver hallon så har jag toppat med sötmandlar, russin, kokos, valnötter, mandeldryck och lyxat till det just idag med mörk choklad (helt socker -och mjölkfri). Förut åt jag alltid litervis med sylt på. Är en sucker för sylt. Men bort med det gamla och in med det nya!Taking it slow

2019-03-02 14:50
Från jennhyolsson

Lördag och solen skiner. Tog mig en liten fikapaus i min inlärning till mitt nya jobb.Min standard spenatjuice och en daddelboll med krossade sötmandlar som dekoration att knapra på..Om ett tag ska jag nog ta mig ut på en prommis. Är väldigt trött idag och behöver lite friskluft i det fina vädret.ll’amice

2019-02-27 21:36
Från jennhyolsson

Idag blev jag utbjuden på dejt av min kära sambo. Supergod mat som vanligt på Ll’amice här i Gävle! En italiensk restaurang som vi käkade på i höstas när vi firade min bästa vän Sally.Mums!!

Nu är jag hemma och nerbäddad och ska sova som en sten tills klockan ringer imorgon bitti. Mobilen min är fixad också, gick supersnabbt och smidigt, så skönt!

Godnatt
Your life is as good as your mindset

2019-02-26 17:23
Från jennhyolsson


Jisses vilken underbar dag! Solen har varit framme och det är fortfarande plusgrader i februari, hur sjukt? men jag klagar inte. Jag har fått sådana vårkänslor dem senaste dagarna och det är väl ändå bland dem bästa av känslor. Just idag har jag varvat matlagning, promenad, och bakning med dans! Musiken har spelat nonstop sedan jag vaknade och jag har haft sådant flow idag att jag nästan känt för att gråta av glädje. Längesen som jag kände så. Ser framemot sommaren så mycket trots att jag inte har något planerat, inte ens någon semester kommer det att bli men för mig gör det inget. Sedan längtar jag till min tjugofem-årsdag som jag hoppas blir ett stort firande, och det jag ser framemot allra mest är att vakna upp dagen efter och vara pigg och må bra då jag valt att helt sluta dricka alkohol. Halleluja!

Mitt i denna eufori så tappade jag även min stackars telefon i golvet idag, med ett fall på tre decimeter och vad händer? jo hela skärmen spricker. Jag kunde inte göra annat än att skratta lite för mig själv just för att jag sa senast förra veckan till mina vänner att jag aldrig fått en spricka i någon av mina telefoner oavsett hur många gånger som jag tappat dem. Så typiskt! Får fixa det på stan imorgon bara.

Jag känner mig bara så lätt och glad på något sätt. Jag har lixom hittat en kost som jag mår bra av och jag har lärt mig att prioritera tiden i köket. Jag har i princip varit ledig dem senaste tre månaderna vilket jag fasade lite för först då jag inte tycker om att vara ledig, men jag har verkligen behövt detta. Mitt i allt det har jag också börjat plugga, vilket känns helt underbart och imorgon börjar jag på mitt nya jobb. Jag är en person som alltid oroar mig för saker och ting innan dem ens har hänt - oroar mig helt i onödan, men i år ska jag sluta med det. I år ska jag bara leva och vara lycklig. Leva och känna att livet är härligt.


Everything happens for a reason

2019-02-21 16:17
Från jennhyolsson

Jag är en sådan person som tror att allt som händer i livet - händer av en anledning. När jag var yngre tänkte jag inte så, och blev då jag frustrerad och arg när något dåligt hände mig. Jag gjorde mig själv till ett offer och kände att "varför skulle alltid jag ha sådan otur jämfört med alla andra?" Någonstans längs vägen lärde jag mig att vända på steken. Lärde mig att se meningen i varför saker och ting händer och se lärdomarna som det gav mig. Jag omvandlade mitt negativa och egocentriska tänk till förnuft och lärdomar istället. Det om något har hjälpt mig framåt i mitt liv. I början är det svårt att se sambandet och meningen med varför framförallt dåliga saker händer, men efteråt om man tar sig tiden till och är uppmärksam, så förstår och ser man varför. Att tänka att allt som händer sker av en anledning underlättar när man mår dåligt. Det får en att känna att ljuset i tunneln finns där någonstans trots att allt för stunden känns becksvart.

***********************************

När jag var nio år gammal blev jag helt galen i Lindsay Lohan. Jag kunde identifiera mig med henne då hon hade fräknar precis som jag. Några år senare tatuerade hon in "breathe" på sin handled för att påminna sig själv om att andas då hon främst led av astma och behövde just den påminnelsen. Jag hade också astma när jag var liten, så redan då bestämde jag mig för att jag skulle tatuera in "andas" på min handled när jag blev vuxen.När jag var tio år gammal släpptes en film med Lindsay där hon spelar en ungdomskaraktär som bland annat sitter i sitt sovrum med tända ljus och mediterar. Jag tyckte att det verkade coolt och ville också göra det, men visste inte vad det var för något och varför man gör det. Ofta skrev jag också ANDAS på min handled med en penna i väntan på att bli gammal nog till att få tatuera mig. Andas för mig blev mitt mantra till att "andas Jennhy, det kommer att bli bra, försök att andas bara". När jag gick på högstadiet hade vi religionskunskap och jag fastnade för buddhismen. Jag fördjupade mig och blev nästan manisk. Det var något som gjorde att jag drogs till det. Jag fantiserade om att vara Siddharta och få sitta under det där trädet i flera veckor och meditera mig fram till meningen med livet. Och här förstod jag fortfarande inte vad det var som gjorde att jag drogs till det. När jag var arton år hade vi även då lektioner i religion. Även här fastnade jag återigen för buddhismen, men förstod inte varför.

Min absoluta favoritfilm i hela världen kom ut 2010. Eat Pray Love, spelad av Julia Roberts. Den är två och halv timme lång och ingen av alla dem som jag har försökt tvinga se filmen med, har orkat se färdigt den. Men jag älskar den och har älskat den sedan första gången som jag såg den och har sett den säkert tjugo gånger. Den ger mig energi, den ger mig hopp, inspiration och livsglädje. Jag känner med filmen och andas kring handlingen. - Men jag förstod inte varför, fören nästan tio år senare.

När jag var tjugo år blev jag våldtagen och allt togs ifrån mig. Jag trodde aldrig att jag skulle ta mig tillbaka. Trodde aldrig att jag skulle bli hel och stark igen. Kort där på blev jag sjuk i utmattningssyndrom och kämpade i flera år med att bli frisk men det kändes som om ingenting hjälpte. Jag provade mediciner, jag var sjukskriven länge, jag försökte vila, jag försökte ha tålamod, jag gick till kuratorer och psykologer - men ingenting gjorde mig frisk. Ingenting gjorde mig bra igen, och jag började bli frustrerad då allt jag ville var att fungera normalt igen.

Min psykolog sa en gång till mig från ingenstans att "Jennhy, du måste komma ihåg att andas. För du glömmer att göra det och då får du syrebrist i din hjärna och därför börjar allt att snurra och du tappar känsel i kroppen. Du borde ha med dig en liten lapp vart du än går där det står ANDAS på, så att du inte glömmer."

Tror ni att jag fick rysningar? Svar ja. Där förstod jag att jag måste tatuera in ANDAS. Där fick jag ett tecken, en påminnelse. Efter ungefär två år som sjukskriven och inte kommit någon vart, så blev jag intresserad av yoga men vågade inte riktigt utföra det då varje rörelse jag gjorde stal så mycket energi från mig att jag blev helt slut efteråt. Det var på så vis meditationen kom in i mitt liv. För första gången skulle jag testa och se vad tusan det var för något.

Första gången var jobbig, likaså andra, tredje, fjärde, femte och sjätte gången. Jag kunde inte få tyst på mina tankar och min hjärna susade som en gammal dator. Tillslut lärde jag mig genom andningen att ta kontroll över tankarna - att tysta allt där inne - att stänga ute allt och bara få komma in i mitt lilla skal och samla energi. 2017 mediterade jag varje dag, ibland flera gånger. Så fort jag kände att min energi började ge sig av och jag fick symtom på min ums, så tog jag mig tiden att meditera tills hjärnan inte gjorde ont längre, och det fungerade varje gång. När jag blev bättre på att meditera så började jag att yoga, och kombinerade dem delarna och tro det eller ej, men det gjorde mig hel. Det gjorde mig frisk från utmattningssyndrom. Just dem bitarna var det som fattades i mitt pussel för att göra mig frisk, och ändå hade jag sökt i flera månader och år efter svaret på att bli fri, och svaret hade jag precis framför ögonen.Sedan slog det mig, för någon vecka sedan faktiskt - att allt detta var tvungen att hända. Att meditation och andas hör ihop. Så från att jag var tio år gammal har jag dragits till något som jag inte har förstått. Dragits till något som ska komma att bli mitt tema i mitt liv för att hålla mig balanserad och välmående. Jag blev våldtagen för att bli utbränd, och jag blev utbränd för att hitta meditationen och meditationen är det som jag och min kropp behöver, för att må bra och det är något som jag alltid kommer att anamma.

Jag mediterar alltid mycket innan jag ska iväg på något som är avgörande. Innan jag tog körkort, innan jag har prov i något, innan jag ska gå på arbetsintervju, innan jag ska träffa någon som jag vet är krävande energimässigt, när jag är stressad, när jag är trött, när jag ska sova, när jag har vaknat, när jag behöver vara mer mottaglig till att affirmera, när jag ska rensa mitt energisystem i kroppen, när jag är ofokuserad och rastlös, när jag är ledsen, när jag är arg, när jag är lycklig, när jag känner att jag börjar tappa fotfästet och när jag behöver komma närmare mitt inre och bli mer uppmärksam på tecken från universum.Så, nu är tatueringstiden bokad och snart har jag mitt ANDAS på min handled och en fantastisk meditationssymbol på samma arm - för att det är jag. Mitt mantra i mitt liv.


What I'm eating

2019-02-21 12:43
Från jennhyolsson


Jag körde stenhårt med att utesluta mejeri, socker och gluten i fyra veckor. Verkligen stenhårt! Är ändå lite chockad över mig själv som haft sådant disciplin när det kommer till mat, men jag har sett resultat på min hud vilket har gjort att jag inte gett upp och verkligen sett det där ljuset i tunneln. När jag stått i affären så har jag läst vad produkterna jag stoppar ner i vagnen innehåller och har det stått socker har den inte fått följa med hem.

Efter att det hade gått fyra veckor så testade jag äta mat med grädde i och min hud reagerade inte, så jag är inte lika känslig för mejeri vilket känns skönt. Lite senare testade jag att äta gluten, det resulterade i att jag såklart fick ont i magen men också att min hud reagerade och blossade upp. Samma när jag i ren hets vräkte i mig två semlor på ett andetag. Socker och gluten hör ju samman kan man säga. Att allt som innehåller gluten, innehåller ofta socker och allt som innehåller socker, innehåller ofta gluten samt att gluten omvandlas till socker i magen, så där har vi mina två största bovar när det kommer till aknen.

Nu har jag kört med min clear skin diet i snart två månader (med små undantag under månad två) och ja, det fungerar. Först trodde jag att min akne skulle försvinna på någon vecka, men kroppen fungerar ju inte riktigt så. Den måste få sin tid att läka och jag måste ha tålamod.

Det här är lite av sådant som jag äter:LINSER. Det har blivit väldigt mycket linser i min matlagning och främst linssoppa, vilket jag verkligen älskar. Linser är rika på antioxidanter och innehåller mycket protein vilket jag behöver då jag inte äter så mycket kött.GRÖN SMOOTHIE/JUICE. dricker jag mycket. Denna är min favorit och innehåller mycket spenat, en apelsin, lite fryst ananas eller mango och spirulina.BANANPANNKAKOR. har jag ätit både till frukost, brunch, mellis och ibland kvällsmiddag om jag inte varit så hungrig. Dessa pannkakor är gjorda på enbart ägg, banan och kanel - dessa steker jag i kokosolja. Denna måltid har jag toppat med hallon och någon form av yoghurt som är gjort på kokos, alltså inge mejeri.CHIAPUDDING. är något som jag äter i massor. Just chiafrön är otroligt bra då två matskedar innehåller mer omega 3 än en portion laxfile, och är man t.ex. vegetarian så är chiapudding ett jättebra komplement till fet fisk.CHOKLADBOLLAR. Självklart har jag haft lite gottasug under dessa veckor även om suget minskat otroligt mycket. Jag är ju en chipstjej - skulle kunna drunkna i chips för jag älskar det så mycket. Att äta godis och sötsaker har jag aldrig varit något för, framförallt inte semlor?? och ändå åt jag semlor för några dagar sedan som om det var det sista jag skulle göra i mitt liv.. haha. I alla fall så har jag i flera omgångar bakat chokladbollar av dadlar och använt raw mörkchoklad och cashew nötter för att få till det lilla extra i smaken. Jag har också fryst in dem i frysen, har alltså en hel låda full just nu och tar fram vid behov när jag är sugen. Supersmart!Här har jag gjort någon form av wook på glutenfri pasta, kokosmjölk och currypaste.Det klassiska ingefärs-teet med citron i som jag brukar dricka på morgonen. Ingefära är grymt då det är inflammationshämmande. Citron har också många bra fördelar då de innehåller C vitamin och blåbär i sig är bra då dem är fyllda med antioxidanter.Mycket mycket grönsaker och litervis med vatten varje dag!Nu blir det mycket frukost och mellisbilder men så får det vara. Idag gjorde jag havregrynsgröt på glutenfri havregryn och kakao. Det blev hur gott som helst. Jag använder osötad mandelmjölk istället för vanlig mjölk eller sojamjölk, då sojaprodukter är ett big no no om man vill bli av med akne.GURKMEJA. I början drack jag mestadels grönt te och ingefärste men just nu har jag nästan bara druckit te på gurkmeja vilket min kropp svarar bättre på. En bra antiinflammatorisk källa! Försöker också att ha i gurkmeja i maten jag lagar.Detta är också något jag äter när jag känner mig sötsugen. En smoothiebowl som i stort sätt bara smakar sött och härligt.SELLERIJUICE. Detta är fantastiskt men smakar inte gott direkt. Selleri har många hälsofördelar och den bästa är att den hjälper kroppen att rensa vår lever på toxiner och tungmetaller. Jag dricker ungefär 3-4 dl om dagen, varje morgon innan jag ätit eller druckit något annat. Sedan väntar jag i en halvtimme innan jag äter min frukost.

***********************

Detta är ju inte såklart allt jag äter utan jag äter extremt mycket morötter bland annat, även sötpotatis, mycket linser som sagt, även bönor och gör i ordning stora grytor som jag sedan äter i flera dagar. Älskar grytor! Utöver det så tar jag typ fem kosttillskott också som jag kan berätta om i ett annat inlägg.


Clear skin diet

2019-01-22 21:55
Från jennhyolsson

Det finns något som heter clear skin diet, och det är precis vad jag håller på med just nu. Jag har inne på min tredje vecka och det har verkligen gett resultat. Vid det här laget så vet ni säkert att jag är väldigt känslig för gluten. Jag har IBS sedan några år tillbaka och gluten är en sån grej som gör att jag får extremt ont i magen. Tidigare har jag haft ont i magen varje dag och speciellt efter varje måltid men i och med denna diet så är jag varken svullen längre och jag har inte ont i. Det är helt underbart.


Denna diet går ut på att utesluta tre saker i vår kost som triggar inflammatoriska processer i kroppen, och det är:

  • Mejeriprodukter
  • Gluten
  • SockerGluten orsakar inflammationer i kroppen och ju mer inflammation, desto mer hudproblem eftersom att den vanligaste orsaken till akne är stress. Just stress gör så att stresshormonet kortisol blir förhöjt och boven i att det höjs behöver inte vara psykisk stress, utan det kan också vara mat som stressar kroppen t.ex all onyttig mat och sånt som är svårt för magen att bryta ner. När kroppen blir stressad utav det så går den i försvar och börjar överproducera just hormonet kortisol, som i sin tur leder till att man får inflammationer och huden är ju kroppens största organ, så det är inte direkt konstigt att det kan visa sig på huden av alla ställen.


Socker då?

Vi alla vet ju säkerligen att socker inte är något bra. Vi har goda och dåliga bakterier i magen, men när vi äter socker så matar vi dem dåliga bakterierna så att dem blir flera. Många anledningar till att jag har magproblem är för att jag har för lite av dem goda bakterierna och för mycket av dem dåliga. Men så tänker jag att jag äter ju väldigt sällan socker. Jag har aldrig varit en person som ofta och regelbundet dricker läsk, energidricka eller äter godis (däremot så dör jag för chips). Men så läste jag på.Det här lite av det som omvandlas till just socker i vår mage:

  • Chips
  • Flingor
  • Ris
  • Pasta
  • Tortillabröd
  • kakor och kex


När man i sin tur äter socker så höjs insulinet i våra kroppar och signalerar ut till resten av kroppen att producera mer olja (alltså talg) i huden, och det är i talg som aknen kan ta fäste och börja växa i. Utan överdrivet mycket talg i huden så kan man inte få akne. Så för att undvika detta och få kontroll på hormonerna, så ska man undvika att äta sådant som triggar inflammationer, då får kroppen tid att vila och balansera sig.Bild 1, 2 & 3 är gamla.


How to clear acne, heal the gut

2019-01-22 21:03
Från jennhyolsson

Okej! Tiden är inne. Nu ska jag berätta.

För ungefär ett år sedan började jag att få väldigt mycket finnar, men jag tänkte inte så mycket på det utan tänkte att det skulle försvinna, men dem försvann aldrig och det blev bara mer och mer. Jag har tidigare inte haft så mycket finnar, bara någon enstaka då och då, så när det började blossa upp och inte försvann så fick jag lite panik. 24 år gammal och nu av alla år skulle jag börja lida av akne? Och fan, det har inte varit roligt alltså. Jag har spenderat flera tusen kronor på hudvårdsprodukter. Jag har gått på ansiktsbehandlingar och träffat hudterapeuter som tipsat om något nytt varje gång, som jag sedan köpt och trott att just den produkten - den ska rädda mitt ansikte. Men nej, ingenting har fungerat. Verkligen ingenting. Jag har använt allt ifrån BHA till AHA syror, andra peelingar, olika återfuktande serum, oljor, balms.. ja listan kan göras lång. Jag har även tagit pauser från att använda produkter och enbart använt vegetabiliska oljor istället, men inte ens det har hjälpt.

När jag var i Thailand i december så kände jag mig så matt av att se ut såhär. Trött på att alla skulle kolla på min hud när jag obviously var på semester och inte glassade omkring med en massa smink på stranden. Så jag började googla och insåg att jag lider av hormonell akne då jag bara har utslag på kinder och käkben. Därefter dök jag verkligen djupt ner i både google och youtube och fastnade i flera dagar. Det blev plötsligt så självklart, varför jag drabbats av akne och varför den kom när den kom. Akne är ett symtom på att något annat i vår kropp inte står rätt till, alltså spelar det egentligen inte så stor roll vad du försöker lägga på ditt ansikte för att behandla - för vi måste behandla huden inifrån. Och det börjar oftast med magen.Jag har verkligen köpt på mig... allt ifrån Maria Åkerberg till Paulas Choice och Exuviance. Paulas körde jag med längst och den gillar jag bäst. Det här är egentligen bara en "liten" del av alla produkter som jag har haft i badrumsskåpet under denna period.Så, vad hittade jag på nätet? Jo en massa. Bland annat information om alla våra hormoner i kroppen, t.ex testosteron (ja vi tjejer har också det), kortisol och insulin som kan orsaka akne ifall dem hormonerna har för höga halter. Så det man behöver göra är att försöka stabilisera dessa värden och det kan man göra genom kosttillskott och maten vi äter.

Men mer om det i ett annat inlägg!


Basta Urban Italian

2019-01-16 16:22
Från jennhyolsson


Igår var vi bjudna på en liten smygpremiär på en ny restaurang här i Gävle som öppnar på riktigt imorgon. Supergod mat verkligen! Har ingenting att klaga på.Jag käkade glutenfri pasta, mums!Elvin åt en underbart god pizza, ej glutenfri... som jag inte klarade av att bara titta på så jag tjuvade en bit och gissa vad? 15 minuter senare så hade jag fruktansvärt ont i magen. Har inte ätit gluten på flera veckor då jag konstaterat att min mage inte klarar av det och gårdagens lärdom var att låta det förbli så, det är inte värt att ha så ont som jag annars har haft varje dag i flera år.


Stickat en halsduk

2019-01-13 00:51
Från jennhyolsson

Wow wow wow!! Jag är äntligen klar med min halsduk. Detta var höstens projekt för att på något sätt se framemot kylan och inte gå under jorden. Sen åkte vi till Thailand och lite annat ändrades i livspusslet så hittills har jag ännu en gång klarat mig rätt bra. Men hur kul är det inte att vara kreativ och skapa? Det har alltid varit vad jag brinner för, och det är så härligt! Nu är jag taggad på att sticka nästa halsduk, undra vilken färg det ska bli denna gång?


Kostschema

2019-01-11 15:40
Från jennhyolsson


Idag har det inte blivit många knop. Jag sov rätt länge för att vara jag. Har varit lite småsjuk enda sedan nyår men nu har det brutit ut, så varken någon yoga eller promenad i vårt vinterlandskap blev det idag. Däremot har jag stått och stekt ett tiotal fantastiska bananpannkakor på bara ägg, banan och kanel som ingrediens. Jag går ju på ett litet kostschema just nu då jag utesluter gluten, socker och mejeri helt och hållet. Mer om det en annan gång. Nu ska jag krypa ner i sängen med mitt ingefärste.


Tio dagar av Januari

2019-01-10 23:57
Från jennhyolsson

Som rubriken lyder. Tio dagar av januari har passerat och jag har fått för mig att jag vill börja uppdatera här igen, efter sisådär en sjutton månaders lång "paus". Kanske en rätt välförtjänt paus då jag ändå bloggat varje dag sedan 2010. Jag känner väl mest att...läser människor bloggar fortfarande? Det är knappt så att jag själv gör det. Men jag saknar att dela med mig här inne, så varför inte. Sen hur ofta jag kommer att uppdatera är oklart - när jag känner att jag vill dela med mig kanske! Och jag kommer nog mestadels att uppdatera via min telefon då jag har tappat intresset fullständigt i att sitta vid datorn. Jag öppnar nog inte ens upp burken en gång i månaden längre, medan jag i yngre dar tillbringade flera timmar om dagen framför den. Nu har vi ju mobiler som tar upp den delen av livet istället, skrämmande. Aja, vi hörs väl!

Beautiful Igrane

2017-08-27 20:47
Från jennhyolsson


Här är lite bilder från gårdagen. Vi var ute och gick i lilla byn Igrane som vårt hotell ligger i, verkligen hur mysigt och lugnt som helst!

Vi åt också god mat vid stranden och för min del så blev det pizza då det är bland det godaste jag vet. Kommer aldrig att tröttna på det. E drack en öl till maten och jag drack en favorit när jag är utomlands: pina colada.

HOTELLET

2017-08-26 21:25
Från jennhyolsson

Hej på er! Nu är vi framme i paradiset. Det gick snabbt att flyga så jag satt vaken hela vägen, lyssnade på musik och kollade ut bland molnen. Harmo är bara förnamnet.
Vi kom fram väldigt sent till hotellet, runt 00.30, så vi gick och la oss på en gång.

När jag sedan vaknade på morgonen runt sju så var E borta. Då visade det sig att han var på gymmet, hurtig som han är! Själv låg jag kvar i sängen och drog mig ett tag till innan vi drog vidare upp till frukosten - som var helt underbar.

Hotellrummet är jättefint och lite annorlunda.


Det bästa är att vårt hotellrum har en så kallad swin up. Så på förmiddagen var vi nere på stranden och resten av dagen solade vi utanför oss och badade i poolen.


Jag gillar rummet! Och även hotellet som är relativt nyrenoverat, fräscht och modernt. Nu har jag en sovande E på min mage och ska strax släcka lampan och sova jag med. Hörs imorgon! Puss.


ON OUR WAY

2017-08-25 14:19
Från jennhyolsson

Väskorna är packade och nu sitter vi i bilen påväg till Arlanda. Har precis också sagt hejdå till lilla Mira som vi lämnat med mormor.

BLACK BLOUSE

2017-08-23 18:27
Från jennhyolsson


Blus / här


ONSDAG

2017-08-23 10:24
Från jennhyolsson

Problem med sömnen

2017-08-22 19:36
Från jennhyolsson


Kolla vår nya lampa! Det var E som kom hem med den och nu hänger den bredvid vårt vitrinskåp.

Dagen idag har varit väldigt tröttsam. Jag har ofta problem med min sömn, att jag vaknar var tredje timme och inte kan somna om eller att jag helt enkelt inte förmår mig att somna på kvällarna hur trött jag än är. Det enda som får mig att slappna av och somna är när E kliar mig på ryggen. Jag har ju min kära kropp som säger ifrån titt som tätt och detta vet jag är ett tecken på att jag måste dra i handbromsen igen. I alla fall så har jag knappt sovit de senaste två dagarna och jag råkade även sova över nästan två timmar i måndags - något som inte har hänt på flera år. SÅ, det ska bli skönt att gå på semester nu om två dagar. Jag behöver det. Att komma i fas med mig själv igen... jag måste bara lära mig att behålla balansen även i vardagen.

Nu ska jag lyckas hoppa in i duschen och duscha i max trettio minuter (hur nu det ska gå då jag oftast fastnar i värmen) och sen ska vi kika på idol här hemma. Att det har börjat igen och att jag på riktigt frös på vägen till jobbet imorse i jeans och skinnjacka är ett tecken på att hösten är här. Helt underbart för mig som har en hel del jackor som jag vill använda, men ändå. Känner mig inte redo för kyla riktigt ännu.


Det här med kameror

2017-08-21 17:00
Från jennhyolsson

Det här är min lite större systemkamera. En sony a58 som jag köpte för två år sedan efter att min andra sonykamera gick sönder på en utlandsresa. Den var verkligen hur bra som helst men jag är så klumpig.. först snubblade jag på gatan i London medan jag gick och samtidigt tittade på bilder i kameran, vilket resulterade i att jag i fallet också tog emot mig med kameran, men den överlevde! Två månader senare när jag var på stranden i Egypten så fick skärmen en spricka och allt la av så då var det dags att köpa en ny och då blev det denna. Jag ville ha en snarlik kamera som innan då jag kunde den utan och innan, men den nya som jag köpte var inte ens i närheten så bra som den gamla.


CANON EOS M10 | här


Jag har länge suktat efter en mindre kamera, och jag är sällan någon som unnar mig dyra saker till mig själv men en dag så bestämde jag mig. Det fick bli en canon eos m10 då jag hört att den är bra och innan jag köpte den så satt jag faktiskt och jämförde den med tio andra liknande kameror. Det känns roligt att prova ett helt nytt märke och jag gillar den verkligen. Den är enkel, mindre och mycket smidigare än min sony.


Jag är inte perfekt

2017-08-21 09:00
Från jennhyolsson


Godmorgon på er! Vad roligt att det var så många som var in här och kikade igår efter att det inte har uppdaterats på väldigt väldigt länge...I alla fall så sprang jag på denna pocket i helgen, en bok som jag redan har hemma i hyllan men som är lite större och lite mer ömtåligare. Pocket är ju perfekt när man ska ut och resa eller vill få plats med den i en fullproppad väska. Detta är världens bästa bok så valet var självklart, den skulle med hem.Jag kommer ihåg när jag läste denna bok första gången. Det var på Kreta förra året och när jag kom till denna sida, med lista på fem böcker så blev jag glad över att jag redan hade en utav dem hemma samt att jag redan hade lyssnat på "vem gråter vid din grav" - resten klickade jag hem innan jag bläddrade vidare.

Nu vill jag inte leka duktig, för jag har faktiskt inte läst ut någon utav böckerna trots att det var ett år sedan som jag köpte dem (fy skäms). Jag har i alla fall läst halva ur tre stycken och dem är verkligen bra, men jag blir för rastlös helt enkelt. Förr i tiden läste jag en bok i veckan. Jag var helt galen i böcker. Jag saknar det.

Brukar ni läsa?


BLACK N YELLOW

2017-08-20 17:00
Från jennhyolsson


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6


I'm back

2017-08-20 11:14
Från jennhyolsson


Hej hopp! Jag är tillbaka med denna ocharmiga selfien på mig när jag med iver skulle provfota med min nya kamera. Blev glatt överraskad! Vad hände förresten? Jo, mitt minneskort på kameran gick sönder så jag halkade efter här på bloggen, mitt i allt så var semesterveckan kommen och man kan säga att jag även tog semester härifrån.Här är då min nya pärla! Lite mindre och lite bättre skulle jag vilja säga än min tidigare, rätt stora, klumpiga och tunga systemkamera, men mer om det i ett annat inlägg. Jag är tillbaka med ny energi, mådde rätt kasst hela juli men nu känns allt bättre. Om fyra dagar går jag på ytterligare en semestervecka och drar vidare med plan över till Kroatien tillsammans med min kärlek. Ett perfekt sätt att avsluta sommaren på, och vet ni vad? Ni följer med!


Who doesn't love pizza

2017-07-15 20:18
Från jennhyolsson


Denna lördag har bjudit på härligt förmiddagshäng i solen på våran balkong. Sedan har jag hunnit med en promenad tillsammans med E och även råkat sova middag på soffan.

Nu har vi lördagsmys framför en film på tv och jag insåg precis att mitt minneskort till min systemkamera har gått sönder så därför fick kvällens lilla pizzaätande dokumenteras med mobilen men det kanske funkar det med.

Middag på tio minuter

2017-07-13 11:00
Från jennhyolsson


Såhär kan det se ut när man är vrålhungrig efter jobbet och tillfälligt råkar ha cravings för tonfisk.


Marshall Stanmore

2017-07-12 19:50
Från jennhyolsson

Högtalare / HÄR


Mina favoriter | foundation+tips

2017-07-12 08:00
Från jennhyolsson


Godmorgon på er! Jag tänkte starta dagen med att tipsa er om mina favoriter just nu. Here it comes:


Ever Matte Foundation / HÄR


Denna foundation stavas b.ä.s.t för oss som lätt blir blank i huden när vi är sminkade. Den är vattenbaserad istället för oljebaserad och det är exakt vad som behövs om man blir fet i T-zonen.Tröja HÄR / Nagellack HÄR


Tröjan fyndade jag härom dagen och har bott i den sen dess. Så himla skön, enkel och samtidigt snygg. Nagellacket älskar jag också. Dels färgen och tillsammans så matchar dem riktigt bra ihop.Solglasögon / HÄR


Jag köpte dessa sunnisar för ett bra tag sedan. På impuls. Det var sol ute och jag hade glömt mina andra solglasögon hemma och jag är så extremt känslig mot solljus så jag skyndade mig in i en butik och tog första bästa (ni vill förresten inte veta hur många gånger jag gjort så med just solglasögon... alldeles för många). Det visade sig att dessa snabbt blev mina favoriter och som olyckligtvis gick sönder på vårt strandhäng i Spanien.

När jag kom hem till Sverige igen så letade jag febrilt efter dem i butiken men dem var slutsålda. När jag efter någon vecka gett upp hoppet så fick jag syn på dem på hemsidan och klickade hem dem direkt.


Todays quote

2017-07-11 18:00
Från jennhyolsson

Update: Vitrinskåpet

2017-07-11 08:00
Från jennhyolsson


Jag nämnde tidigare att jag skulle byta knoppar till vitrinskåpet som jag målade om. Här ovan är hur det såg ut före.Och såhär ser det ut efter bytet! Det blev mycket bättre tycker jag.


**********


På tal om ingenting så måste jag berätta om min gårdag. Jag var pepp på life, eller försökte väl åtminstone intala mig själv det på morgonen. Har ju levt i något slags obehagligt mörker de senaste veckorna. Ett mörker jag inte hittar vägen ut ifrån. Jag hann med både yoga och meditation på morgonen och kände mig full av energi. Några timmar senare på jobbet så blev jag plötsligt stressad och det hela slutade med att jag fick en panikångesattack och var tvungen att åka hem och sova då jag blir som en överkörd grävling efteråt.

Det är något som inte stämmer med mig själv just nu och det jag upplever nu har jag upplevt förut. Jag känner igen det från första svängen som jag gick in i väggen vilket var för två år sedan, fast då var det tusen gånger värre. Kanske var det ett stort misstag av mig att prova jobba heltid i två månader, för nu får jag det lite kastat i ansiktet såhär efteråt. Allt flöt på bra på mina tidigare 75% och sen jag gick upp på heltid så har allt gått åt helt fel håll och nu känns det som att jag är tillbaka på ruta ett igen. I och med mitt mående så har jag också bestämt mig för att börja med antidepressiva igen. Och jag avskyr det. Men jag vet inte annars hur jag ska klara mig igenom den tuffa perioden jag har just nu. Jag behöver bli lite avtrubbad och det är allt annat än vad jag är idag, känslostyrd som jag är. Sist jag åt antidepp var för två år sedan och jag fasar för dessa två första veckorna med alla dess biverkningar. Nej usch, jag går emot hela mig själv genom att äta dessa piller igen men jag vet inte annars vad jag ska göra. Jag står i kö till samtalskontakt via min hälsocentral och det kan som sagt ta ett tag. Nu väntas det ännu mer ångest, sömnlösa nätter, illamående och ingen som helst aptit i ca fjorton dagar. Yey!


Långkjol

2017-07-10 20:41
Från jennhyolsson

Kjol / h&m