RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-10 10:52:23

basicallyjohanna blogg

basicallyjohanna blogg på Nouw

Ystad saltsjöbad

2019-10-10 10:13
Från basicallyjohanna
- Relax- 

För någon vecka sedan var det killens födelsedag och då hade jag planerat en överraskning för honom. En helg på Ystad Saltsjöbaden med god mat och ett lugnt tempo som vi båda minst sagt behövde! Tidigt söndag morgon hoppade vi in i bilen mot Ystad. Väl där lös solen och vilken tur vi hade med vädret hela artongrader. Så vi började såklart i utomhus poolen som för övrigt är en av mina favoriter där, känns extra lyxigt att kunna ligga sådär utomhus med pool i Sverige. Sedan väntade en lunch med poke bowl som även den överträffade förväntningarna fantastisk god och fräsch. Sen gick vi från rum till rum och bara njöt. Efter det var det dags att checka in på rummet och sedan dags för att fixa till sig för på kvällen bjöds det på 10 rätters i restaurangen Gildas. Maten där går knappt att beskriva både jag och pojkvännen blev så positivt överraskade helt fantastiska rätter och supertrevlig personal! Men allra bäst var en friterad risotto boll på en bädd av parmesan och tryffel samt en mangosorbet som var den godaste jag någonsin ätit. Vattnas i munnen bara jag tänker på den. Det här var andra gången jag besökte spaet och men första gången jag övernattade kan varmt rekommendera! Det blev en lyckad födelsedags överraskning.

Ett nytt kapitel

2019-10-07 21:38
Från basicallyjohanna

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja detta blogginlägg. Men som jag saknat att skriva, jag vet inte om jag är den enda men ibland finns det inget bättre än att få skriva av sig alla tankar och känslor att ta fram ett anteckningsblock eller en nytt dokument och bara rensa hjärnan på allt för att sedan börja om från scratch. Vända bladet. Jag antar att det är en av anledningarna till att jag nu återvänt hit för att få dela den biten här på bloggen. Men det var ju minst sagt ett tag sedan så det är kanske bäst med en liten uppdatering på vad som har hänt i livet under ja det senaste året blir det ju. Så för nästan ett år sedan så träffade jag en kille och blev sådär förälskad som man bara ser på film. Det har minst sagt förändrat mitt liv. Jag är lyckligare än någonsin och om mindre än en månad så flyttar vi in i vår helt nya lägenhet. Så det är mycket som händer nu. Vi är mitt uppe i all inredningsshopping som jag förövrigt har drömt om i så många år! Att få inreda mitt första hem och jag tror även att jag i samband med detta kommer skapa en inredningsinstagram, det är allt jag själv kollar på nu haha! Så blir mycket fokus på det nu här på bloggen också. Så med allt detta nya på gång varför inte dokumentera det också?

-SunnyDay-

Igår var vi ute på en mysig promenad i det fantastiska höstvädret! Jag har faktiskt inget emot att hösten är här. Tycker det är så mysigt att komma hem och tända ljus på kvällen och sånna här underbara dagar med sol! Så det blev en lång pw denna helt vanliga söndag. Är inte van vid att vara ledig helg då jag normalt vis jobbar så denna söndagen blev en sån där riktigt skön söndag med sovmorgon god mat och ett gympass på det! Kan inte klaga.

En outfit

2018-10-23 10:02
Från basicallyjohanna
-Layers-

Väst - Copenhagen By Andersen (finns på raglady) / Tröja - Zara / Kjol - Raglady / Skor - Uggs / Hatt - Raglady / Väska - Gucci

Godmorgon på er! Förstår ni hur jag lever nu? Tror inte någon missat min förälskelse i höstmodet! Och hatten den hänger ju på använder den lite året om men den kommer lite mer till sin rätt på hösten av någon anledning. Perfekt dem dagarna när håret inte samarbetar. Pälsvästen fick ju följa med hem häromdagen från jobb som ni såg och här ser ni den på. Gillar att den är lite längre än dem jag tidigare har sett och ägt. Västarna från Copenhagen är även en favorit då dem är lite tunnare och därav går att använda inomhus också! Den stickade tröjan är också ny och fick följa med hem från Nice när vi var och shoppade på Zara riktig mysig tröja och även superfin nyans. Ni får ha en fortsatt bra dag själv ska jag bara sitts inne och plugga hela dagen!

#nouwoutfit

Nyheter från jobb

2018-10-20 17:29
Från basicallyjohanna

Höstmodet är absolut min favorit älskar lager på lager och kontraster mellan olika textiler, päls och skinn. Självklart har vi fått in en massa nytt snyggt inför hösten på Raglady. Lika självklart är ju att en del har fått följa med hem! Först och främst har vi den randiga toppen från Sofie Schnoor som är riktigt fin. Älskar glittret i toppen som för övrigt är väldigt inne nu. Snygg kontrast till skinnkjol eller byxor som jag faktiskt har på mig i skrivande stund. Sen har jag även köpt mig en magväska från Day. Förra leveransen av dessa väskor gick så snabbt och jag förstår verkligen varför. Riktigt smidigt och en lite rolig detalj när man inte har ork att ta med den stora väskan. Har verkligen blivit et fan av magväskor och det trodde jag inte när trenden först kom. Igår fick vi in så mycket fint från Copenhagen by Andersen och västen ovan fick följa med hem. Det är en lite längre variant vilket jag älskar. Har på mig den nu över glitter toppen. Sen sist har vi ju ett par uggs. Uggs är ju bland det bästa vi har här i livet. Känns som man går runt i morgontofflor vilket är en härlig kontrast till känslan av alla klackar som jag springer runt i. Denna helgen är jag ledig och ska njuta till fullo. Ni får ha en helt underbar helg!

Min Helg i Bilder

2018-10-15 18:17
Från basicallyjohanna

Vilken helg jag haft. Ni vet en sån riktigt härlig helg fylld med roligheter. Så i fredags som jag nämnde i förra inlägget spenderade jag hemma hos pappsen. Jag fick bestämma middag så vi beställde sushi från Tokyo 15 mitt favvo ställe. Så vi promenerade ner till stan för att hämta maten. Väldigt fin kväll så blev en riktigt skön promenad. Väl hemma blev den en riktigt bra middag vi beställde en färdig kombo med tre olika sorters rullar. Därefter blev det film och sen hoppade jag i sängs hyfsat tidigt då denna Donna skulle upp tidigt för att öppna butiken på lördag.

Lördagen bestod då först och främst av jobb på raggan och sendan på kvällen var det dags att fira pappa med farfar och syrran på Sillen. Så vi promenerade ner till sillen och makrillen väl där blev vi överraskade av min morbror och kusiner så hela släkten var där för att fira. Riktigt roligt då dem hade lurat oss att dem inte kunde komma. Maten var riktigt god tog en röding tartar till förrätt och sen oxfilen till huvudrätt riktigt smarigt.

Sen blev det söndag och även denna dag bestod av en tidigt morgon på jobb. Men det var även pappsens födelsedag så då jag slutade tidigt tog vi en lång och härlig pw i det underbara vädret. Om bara alla höstdagar såg såhär ut hade man ju levt! Sen lagade pappa en mumsig middag och det blev även lite glass och film. Ja en riktigt skön helg helt enkelt.

Höstigt

2018-10-12 20:20
Från basicallyjohanna
-Autumnal-

Topp - Sofie Schnoor / Väst - Copenhagen by andersen / Kjol - Primeboots / Skor - Isabel marant / Keps - Raglady / Väska - Gucci

Hej på er! hoppas ni haft en härlig fredag. Personligen älskar jag hösten och speciellt höstdagar som denna när solen skiner och det är sådär lagom varmt. Perfekt med en blus eller topp och väst över. Även skinnkjolen är något som jag älskar funkar alla årstider och perfekt med ett par tights under. Skorna är nya för denna säsongen och dem har redan blivit en favorit. För mig är det roliga i detaljerna och mixa olika material.

Min fredag har bestått av en sovmorgon imorse sen åkte jag in till stan för ett möte därefter fyllde jag på fransarna och sen tog jag mig hem till pappa och där jag har pluggat under eftermiddagen. En så skön fredag det blir nu förtiden. Nu har vi varit och hämtad kvällsmiddag, Ikväll blir det sushi och från mitt favvo ställe så det blir en riktigt mysig fredagkväll. Ni får ha en trevlig helg!

#nouwoutfit

Ett frisörbesök

2018-10-09 21:05
Från basicallyjohanna
-Fresh- 

Hej på er! Igår tog jag mig till frissan för en klippning samt ljusa upp håret. Så vi la i ljusa slingor samt en kall toning. Blev riktigt nöjd som vanligt och det känns alltid så skönt att gå därifrån med nytt fräscht hår. Jag är ju en av de personerna som är sämst på att gå till frissan går i genomsnitt två gånger per år. Jag är ju bortskämt med väldigt tjockt hår så det sköter i princip sig själv men det blir ju slitet i topparna då jag är ett stort fan av att locka håret. Så väldigt skönt att bli av med det. Har minst sagt varit igenom de mesta stadier som jag antar många andra också har? Det har varit mörkrött, mörkbrunt, svart och nu har jag det senaste året försökt att hålla mig till min naturliga färg för att undvika en utväxt med undantag av fler ljusa slingor.

Min alldra första tatuering

2018-10-07 19:39
Från basicallyjohanna
-En tatuering-

I onsdags gjorde jag något jag aldrig trodde jag skulle våga göra. Jag är ju en av de personer som lider av extrem beslutsångest det kan röra det allra minst som vilket godis man ska välja en fredagskväll. Jag är alltid den som tänker igenom för att jag vill att allt ska bli så bra som möjligt. Så det här med en tatuering har varit något jag i många år tyckt hade varit roligt att skaffa men jag har aldrig vetat vad jag skulle göra som jag permanent ska ha på min kropp jag vill ju inte ångra det som den obeslutsamma person som jag är. Men för drygt en månad sen kom det över mig en morgon och jag fick värsta dillen. Jag skulle tatuera mig och ville jag fortfarande göra tatueringen en månad senare skulle jag göra den. Här sitter jag idag och den är gjord visserligen var det en annan jag hade tänkt från början men då jag inte bestämt vart jag vill ha den gjorde jag J först. Betydelsen bakom dem är egentligen ganska simpel och är ju att i slutet av dagen är den viktigaste relationen i ditt liv den till dig själv och det är denna en påminnelse om. Jag är riktigt nöjd och om jag får säga det själv är jag stolt att jag faktiskt vågade och nu när jag gjort det har jag även kommit till insikt med att man målar upp det till en större sak än vad det är vilket är väldigt lätt innan man väl testat på något.

Nice

2018-10-06 09:34
Från basicallyjohanna

Tänkte dela med mig av lite snapshots från resan. Som ni ser ovan står jag mycket nöjd och poserar med ett par nyinköpta dojjor som jag lär leva i denna höst. Nöjd tjej. Denna dagen var den näst sista så vi ägnade dagen åt shopping. Jag mormor, mamma och Alice är ju alla shoppingtokiga så kul hade vi. Nice utbud på shopping var riktigt bra.

Första bilden är tagen när vi besökte Monaco vi gick upp på en höjd påväg mot gamla stan det var minst sagt jobbigt och svettigt i 30 graders värme. Sen har vi andra bilden som är lunchen i gamla stan som var behövlig efter den promenaden och speciellt colan som var den största jag någonsin skådat.

Självklart blev det lite strandhäng också. Helt blått vatten nackdelen var ju dock stenstranden gjorde minst sagt ont att komma upp från vattnet till stranden men man ska väl inte klaga! Sen har vi en vacker byggnad i närheten av hotellet. Extremt mycket fina byggnader. Verkligen en fantastisk trevlig stad.

Sen har vi bilden till vänster hur fint?! Som ni ser så har ni bergen i bakgrunden och sen i byggnaden har vi LV om jag inte minns fel kan det bli bättre?! Sen till sista bilden sitter vi på en Italiensk restaurang och jag med en aperol spritz en favvo drink för mig.

French

2018-10-05 15:21
Från basicallyjohanna
-Red sunlight- 

Här står jag mitt i gatan och poserar gladeligen. Klädd i en body och kjol från Raglady och ett par skor från mango som dessvärre har ett år på nacken men är nog ett av dem mest gå vänliga klackarna jag äger och då har jag ändå ett par. Eller ja så gåvänliga ett par klackar kan bli... haha. Solglasögonen kommer från Gucci och väskan från By malens birger. Den första kvällen gick vi bort till hamnen i Nice och åt på en trevlig restaurang vid vattnet. Måste verkligen säga att jag förälskat mig i Nice supertrevlig stad. Väldigt rent och fräscht samt helt fantastiskt väder inte mycket man kan klaga på då!