RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-20 08:23:28

rebeccadenise blogg

rebeccadenise blogg på Nouw

Projekt: Melvins kök

2018-05-07 19:44
Från rebeccadenise

Innan vi flyttade in i lägenheten gjorde jag i ordning ett kök till Melvins rum. Ikeas barn kök Duktig.

Jag började med att bygga ihop halva köket och sedan grundmåla det med en grågrundmålning. Sedan målade jag två lager av den gråa färgen jag hade valt. 4500 Neutral. Lukorna målade jag innan jag monterade ihop köket.

Jag valde att spraymåla vask, kran, runt om hällen, samt strång och krokar med mattsvart spray. Innan det sprayade jag med en primer för att det svarta skulle fästa bättre. Bänken valde jag att ha kvar som den var för att handtagen skulle matcha. Handtagen gjorde jag med hjälp av läderrråd och träkulor.

Jag är så nöjd med resultatet! Nu behövs det bara kompletteras med lite tallrikar och glas till köket.

#ikeaduktig #ikeahack #diy #barnrumsinspo

Inflyttade !

2018-05-06 12:47
Från rebeccadenise

Hej! Tre veckor sen sist jag skrev.. Vi har äntligen kommit i ordning i lägenheten. Alla flyttkartonger är uppackade och vi börjar känna oss mer hemma i vår nya lägenhet. Men det är mycket jobb kvar och massa småfix i varje hörn (om ni frågar mig), men det får ta tid.

Förra helgen var vi och letade efter soffa till vardagsrummet. Då vi har flyttat vår gamla (som är en bäddsoffa) in i M's sovrum. Att hitta en soffa som både jag och sambon tyckte om var inte det lättaste, speciellt inte när vi ville ha olika sorters soffa. Men vi hittade en bra som båda föll för. Jag är så förväntansfull på att få hem den och för en gång skull valde vi inte en grå soffa..! Just nu har vi schäslong-delen som soffa i vardagsrummet, som var till bäddsoffan. En tillfällig lösning, men ack vad man inte sitter skönt i den!

En färg som jag har fastnat för är grönt. Detta brickbord köpte vi förra helgen på Ikea. Får se hur det blir sen när soffan kommer in i vardagsrummet.

Packdags

2018-04-14 09:14
Från rebeccadenise

Idag ska det börjas packas! Känner lite stress att hinna med allt, men det är bara att sätta igång! Som tur är får jag hjälp idag med att börja packningen av lägenheten. Men först ska jag ut med M i det fina vårvädret! Har våren kommit till er än?
Igår kväll tog jag och M en promenad till lägenheten. Jag kan inte hålla mig. Så jag spikade några spikar i en byrå, alltid något!

Två veckor kvar

2018-04-07 21:56
Från rebeccadenise

Nu är det hög tid att börja packa ner lägenheten. För idag är det endast två veckor kvar tills vi flyttar in! Och oj det är en hel del vi vill göra innan vi gör det. Men vi har kommit en bra bit än så länge.
Just denna helg fixar sambon hallen och hall-garderoben, som jag kallar den! Sen på måndag väntas en liten leverans av kyl/frys och tvätt/tork. Större renovering av kök och badrum tar vi längre fram.

Sambon snickrade ihop denna snygga bänk idag! Den blev så bra! Nu ska den bara målas och placeras i hallen. Lådorna är köpt på IKEA.

Renoveringen är igång!

2018-04-03 07:12
Från rebeccadenise

Hej! Nu var det längesen det skrevs några rader här inne. Vi har äntligen fått nycklarna till vår nya lägenhet och hela påskhelgen har sambon och svärfar målat och fixat i lägenheten.

​​​​​​

De flesta rummen är nu målade. Men de bilderna kommer senare under veckan. Nu börjar denna korta vecka med jobb & förskola för hela familjen. ​

Grey

2018-02-19 19:37
Från rebeccadenise

I helgen var vi förbi Bygg Ole och hämtade hem massor med färgprover till nya lägenheten. Något vi är överens om är att inte ha så mycket vitt på väggarna denna gång. Utan vi byter bort det vita väggarna mot grått! Till det gråa kommer vi ha andra härliga nyanser. Som jag har varit inne på tidigare är vi inne på att ha grönt i sovrummet, och troligtvis grått till. Men oj vad mycket gråa nyanser det finns..

Inspo Sovrum

2018-02-18 08:10
Från rebeccadenise

Det är lite mer än en månad kvar tills vi får nycklarna till den nya adressen. Idag ska vi ner till Bygg Ole och ta hem lite färgprover, bland annat till sovrummet. Vi är just nu inne på att ha gröna väggar inne i vårt sovrum. Och detta sovrum och färg har jag fastnat för!

Bilder härifrån

Köpt!

2018-02-11 18:32
Från rebeccadenise

Sägs att de dyraste köpen man gör är de som går fortast - och det stämmer på oss.
Vi har köpt en lägenhet!

Vi har äntligen köpt en lägenhet och denna gång flyttar vi mot vattnet i Jarlaberg, nära Nacka Strand. Med utsikt över Lidingö, Djurgården och kanalen in mot stan. Denna vy är magisk och det var den vi föll för. Dessutom är lägenheten i behov av renovering, med andra ord - vi kommer få lägenheten som VI vill ha det! Vi kommer att köra igång med renovering redan från start. Men lite kommer vi vänta med. Som tur är har vi en månad emellan vårt inträde i den nya lägenheten och till den nya ägaren av vår lägenhet får nycklarna. Vilket är perfekt för oss då vi slipper bo i ett renoveringskaos!

Jag har tänkt att ni ska få följa med på vår resa med denna lägenhet. Från tankar och idéer till färdiga rum. Jag är så taggad på att sätta igång! Och idéerna har redan börjat ploppa upp!

Såld!

2018-02-08 18:59
Från rebeccadenise

Alltså vilken start på året - inte nog med att jag har tagit examen och börjat jobba.. Vi har sålt vår lägenhet!
Efter endast fem dagar på Hemnet blev den såld. Det känns både lite sorgligt att lämna denna lägenhet. Men ska bli så skönt att få flytta till större. Och vart vi ska flytta..ja det vet vi inte exakt var och när. Men den 27 april får den nya ägaren nycklarna!

Några bilder från fotograferingen. Magiska bilder!

God morgon

2018-02-03 08:00
Från rebeccadenise

Ja då var det helg igen! Veckorna bara flyger fram - jag har redan jobbat i tre veckor.

Vi hade en sån himla bra fredag, en perfekt fredag i mitt tycke efter en arbetsvecka. Vi hade vänner över här på fredagsmiddag och vi bjöd på Pulled Pork i pitabröd, med massa gott tillbehör till.

Idag ska vi åka ut till några vänner och kolla på deras nya lägenhet, och bara mysa och ha en bra dag med andra ord. Men först blir det en promenad för att rasta både sambo och sonen.