RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-08 14:01:28

REBECKA

rebeckasofie blogg på Nouw

Salig blandning

2019-07-08 13:29
Från rebeckasofie

Det har verkligen ekat tomt här i några veckor nu. Jag behövde det, det var mycket i min tillvaro som gjorde mig stressad och tyvärr påverkas min kropp väldigt negativt av det, men jag har landat i allt nu och ska berätta allt ni missat. För tro mig, det är mycket som har hänt. 25 årsfest, festival, midsommar, semester, plugg, ja det finns en hel del.

Jag kommer ta allt lite mer ingående i enskilda inlägg. Tills dess får ni bara ta del av vad jag pysslar med i dagarna här. Jag har gått på semester och kommit in i semestermode riktigt snabbt, inga måsten, slappa, festa, njuta, leva i nuet. Gah va jag älskar detta. Jag har kollat klart både säsong 3 av Stranger Things och sista säsongen av The Originals. Den sistnämnda serien tog all energi från mig, det var så mycket olika känslor genom hela serien. Av 13 avsnitt grät jag mig genom 10. Wow.


Ha det bäst!!

premiär i ösregn :)

2019-05-31 09:42
Från rebeckasofie


Det finns premiärer och så finns det PREMIÄRER. Gårkvällens premiär på Bar Himmel hade det lilla p:t vädermässigt. Det regnade sidleds och man kunde inte (hur mycket man än letade) finna en gnutta blå himmel, inte en enda liten spricka i alla dessa moln. Nejnej, grått så långt ögat nådde. Räckte inte med regn, det blåste storm. Så mycket att mitt paraply gick sönder och då hade jag ett stort stabilt paraflax. Trots allt detta så hade jag det trevligt, dom bjöd på mat och dryck. Allt i baren var gratis fram tills de öppna upp för allmänheten, vilket vi ej tackade nej till. Bar Himmel är ju beroende av bra väder, så jag måste ändå säga att de löste det bra trots busväder. Den ska dom ha. Ska det inte vara sol och glajjor på får man väl i alla fall bli lite full. Salongs blev vi hela högen innan vi traskade ner för avenyn och satte oss på the parlour.

hahah snälla hitta en värre bild än denna.....

23 dagar kvar

2019-05-29 07:45
Från rebeckasofie

Känns som jag redan tagit helg. Idag ska jag jobba hemifrån, imorgon ledig och fredag blir SUPERchill. Nu är det 23 jobbdagar, 6 veckor kvar till semester. Läskigt hur snabbt tiden går. Var väl på 30 dagar så sent som igår? Hjälp!!! Men om jag längtar? JA.

Innan dess ska jag dock hinna med en del, födelsedagsfirande, midsommar, lollapalooza. Ja en del kul blir det. Apropå Lollapalooza, någon som ska gå???

#nouwoutfit

Du är värd galaxen

2019-05-28 16:37
Från rebeckasofie

Rastlöshet är tyvärr något jag upplever för ofta och för enkelt. Har jag suttit stilla en lång tid kan jag på riktigt bli galen. Detta är faktiskt jobbigt. Det finns bara en sak som kan få mig att sitta still utan att bli galen. Musik, penna, papper. Alltså, det ÄR terapi för mig. Jag önskar det fanns ett botemedel mot rastlöshet, kanske inte skulle målat lika ofta då dock?

Igår blev det något så enkelt som detta. En blandning av kärlek, olycklig kärlek, ångest, ett huvud som går på högvarv, tankar i mängder, blandade känslor. Ja rubbet.

Snart min tur

2019-05-28 07:46
Från rebeckasofie

Happy birthday to yooouu!!!!

I helgen firade vi min älskade kompis Paula. Vilken panghelg det blev, wow! Vi förfestade hemma hos henne på Öckerö. Första gången jag var där, extra kul. Vi tog oss sedan in till stan, med (förlåt mig) världens sämsta taxichaufför... men vi kom fram i alla fall. Tro mig när jag säger detta jag, JAG, jaaaaaaag var ute sist av alla. Ensam på excet, snälla det händer aldrig. Kul hade jag ju i alla fall!!!


Imorgon blir det grillkväll hos en kompis päron. Torsdag, bar himmel premiär, sen ser jag fram emot en extremt lugn helg. Är riktigt taggad på bio, någon som vet någon bra som går?

Träningsmotivation

2019-05-23 18:21
Från rebeckasofie

Mitt mål - Ska inte ljuga. En gång i tiden var jag riktigt vass på det där med löpning, på den där tiden då jag faktiskt gick i friidrott. Ni vet innan man började dricka alkohol och fokuset var på andra saker, haha. Ja på den tiden var jag fan duktig. Numera blir det 5 km någon dag, 7 km en annan, inte lika ofta milen. Något jag vill ändra på dock, för jag fick mig en riktigt kick efter göteborsvarvet. Jag ska springa det nästa år. Är taggad på träning över lag just och det var ett tag sedan jag kände så, så det känns ju fantastiskt skönt. Frågan på hur man alltid kan hålla motivationen uppe?? Ärligt, det går inte. Man har sämre peridoer.

Man kan dock tänka på vissa saker:

- Träna med en kompis

- Ha 1-2 pass i veckan som du aldrig missar, om det är ett pass du alltid bokar dig på eller löpning ute själv spelar ingen roll

- Svårt att komma iväg? Åk inte hem mellan, träna innan jobbet eller åk direkt från jobbet

- Boka pass om du känner dig osäker på gymet

- Hitta träningsform du gillar

. MÅL, ha ett tydligt mål.

- Eller det som jag inspireras mest av, att prata eller lyssna på någon som inspirerar mig. Det kan vara en framgångspodd, någon instagram som ger motivation eller något så enkelt som att sitta och prata om träning med vänner som har samma intresse.

låt oss vara ärliga

2019-05-23 14:05
Från rebeckasofie

1. Här 2. Här

Kan vädret bli mer oklart dessa dagar? I måndags innan matchen drog jag på mig på tok för lite kläder och panikköpte en tröja. Är det tjocktröjor som ska införskaffas går jag nästan alltid till Weekday, för låt oss vara ärliga, dom kan sin grej. Nu har jag ju en grej för att köpa på killarnas avdelning eller någon storlek för stor, gillar när den är oversized, vill man inte ha det köper man självklart sin vanliga storlek. Köpte i alla fall tröjan till höger här uppe.

Annars då? Det är 6 veckor kvar till semester nu, man känner verkligen att det närmar sig. Datum hit och dit, premiärer här, lediga dagar där. Ja, sommaren är ju faktiskt inte långt borta nu. Denna helgen ska jag på Fredag gå till Port Du soleil på deras vip-korts utdelning. Lördag fira en kompis. Två jobbdagar kvar denna veckan, kämpa!!

Ha en fin dag älsklingar

Tips på träningsupplägg och dundertips matväg, missa inte!!

2019-05-22 09:35
Från rebeckasofie

Om jag alltid är taggad på träning? Svaret på den frågan är ganska enkel, nej. Ibland tar det emot, ibland studsar jag iväg. I söndags var jag orimligt taggad på att gå ut och springa, det kändes så skönt att få springa av sig och komma ut. Igår däremot, efter, regn, åska och en jobbdag var jag inte överdrivet taggad. Det är dock någonting med viscus, vår tränare, alla fantastiska människor, som gör att man blir taggad till tusen så fort man tar steget över tröskeln.

Det var inget undantag igår. Måste säga att jag älskar dessa upplägg, känner mig så mycket tryggare att ta tungt, att göra dessa olika övningar med självsäkerhet. Ska göra det själv på gymmet snart. Efter ett grymt och hårt pass kom en kille som heter Philip. Han berättade om deras företag Nordish market. Nordish marketr en digital foodcourt som fokuserar på ekologisk och närodlad mat. För tillfälligt ligger deras fokus på ett leverera mat till företag, event osv, men har som plan att kunna leverera även till privatpersoner. Dom har ett samarbete med Coop och tar hand om deras matsvinn. Det är viktigt för de att maten de serverar ska vara bra både för kroppen och miljön. Maten då? Är den god? Säger bara omg!!!!!!! Satan va gott det var. Kan STARKT rekommendera detta.

Fyllehaggan är tillbaka

2019-05-21 09:57
Från rebeckasofie

Gemenskap. ”Åh... När vi kastar våra tomma glas
finns det alltid någon med hjärtat kvar.
Födda ur hav och himmel står vi kvar,
för vi glömmer aldrig denna stad”.

Det är mäktigt att se hur människor brinner för ett lag. Att så många människor står och sjunger, stöttar samma lag. Blir ett. Nu ska vi dock vara ärliga, jag är inget blåvitt fan, men det är fint att se. Man blir helt pirrig i kroppen.

Efter jobbet igår åkte vi in till stan, tog en öl och njöt av solen. Vi skulle ju gå på fotboll. IFK Göteborg - Hammarby. Då är det obligatoriskt med öl. Jag var väl den enda på vår sida som faktiskt hoppades att Hammarby skulle vinna. Matchen slutade 0-0, men resultatet kändes inte så viktigt. Det är bara roligt att få gå. Vi satte oss sedan på storan, första gången för mig i år och fler ska det bli. Kvällen avrundade vi vid 22 och jag har sovit som en prinsessa inatt.

Ikväll ska jag till viscus och #nouwbootcamp. Extra roligt ikväll då det ska vara ett litet event efter.

Fyllehaggan är tillbaka nu när sommaren närmar sig.

Le ändå

2019-05-07 20:21
Från rebeckasofie

Jag har inte haft några bra dagar de senaste. Usch, känner att mitt lilla huvud och jag inte riktigt hänger med i tempot. Det är så mycket i mitt huvud som behöver sorteras, beslut att tas, känslor som ska hanteras, saker att göra, måsten hit, måsten dit. Jag hänger inte med. Det känns så himla bisarrt att jag de två senaste dagarna har varit på utbildning för att lägga scheman. Förstår ni, jag ska göra schema för all vår personal. Detta ska lilla jag göra som inte ens kan schemalägga mitt egna liv just nu.

Det krävs inte mycket för bägarn att rinna över. Till och med idag på träningen var jag inte långt från gråten, just för att jag kände att jag inte ens klarade övningen. Tackar vår tränare, tackar för han pushade mig och till slut gjorde jag den. Kan lova er att det kommer kännas rejält i min kropp imorgon. #nouwbootcamp