RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-01 00:53:50

G Y M J U N K I E . S E

Gymjunkie blogg på Nouw

LCHF frallor!

2019-09-30 20:15
Från Gymjunkie

Provade mig på att göra lite frallor idag som jag hittade recept på!

Dom smakar precis som scones, så sjukt goda. Om ni vill testa så hittar ni receptet nedan.

Du behöver:

3 dl mandelmjöl

1/2 dl linfrö

1/2 dl solrosfrön

1,5 dl vispgrädde

1,5 dl riven ost

1,5 tsk bakpulver

2 msk fiberhusk

3 st ägg

1 nypa salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa äggen pösigt

Rör ned resten av ingredienserna

Försök få ihop smeten till små bollar och gör ca 8 st, lägg på bakplåtspapper

Grädda i 20 min i mitten av ugnen

Ta ut frallorna och låt svalna, servera sedan med valfritt lchf pålägg!

Middagstips LCHF

2019-09-30 17:19
Från Gymjunkie

Fläskfilégryta

Du behöver:

1 fläskfilé

1 paket tärnad bacon

10 champinjoner

1 lök

2 vitlöksklyftor

Smör/olja att steka i

2 dl crème fraiche

1 dl grädde

2 msk kinesisk soja

1 köttbuljongtärning

Salt, peppar

Gör såhär:

Skär fläskfilén i tunna skivor och krydda med salt och peppar.

Strimla bacon. Finhacka löken.

Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora.

Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stekpanna. Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner.

Lägg ner fläskfilén igen, pressa i vitlöken och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja & buljongtärning. Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar, ca 5 minuter.

LCHF Briepuffar

2019-09-30 16:12
Från Gymjunkie

Allt du behöver för detta lchf snack är alltså 50g brieost!

1. Skär osten i tärningar som är ca 1x1 cm

2. Lägg varje tärning i varsin liten knäckform. Lägg dom sedan på en tallrik.

3. Ställ in i mikron och kör på full effekt i cirka 30 sekunder. Öppna luckan en stund och kör sedan cirka 30 sekunder till. Upprepa det här tills det att osten har blivit till puffar och är krispiga. Det går säkert att köra hela tiden tills de är klara utan att öppna luckan mellan, men så gjorde jag iaf och det funkade.

Jag har även hört att det inte funkar med alla brieostar. Den trekantiga president brien funkar, även den trekantiga med guldkant från Lidl funkar bra.

LCHF hittills!

2019-09-30 16:04
Från Gymjunkie

Jag har gått upp mycket på senare tid pga av felmedicinering från min läkare, därför beslutade jag mig för att testa LCHF för det känns som ett kul sätt att försöka gå ner på.

Jag har nu kört LCHF (strikt) i 2 veckor och 1 dag & jag mår bättre än aldrig förr. Jag har på den här korta tiden tappat hela 5,5 kg, vilket känns sjukt. Till skillnad från andra dieter jag testat så är detta den första som jag fastnat för. Man "får" äta god mat, goda feta såser. Det blir inte som andra dieter, torra matlådor och äckligt ris. Detta är mer min grej, god mat och ändå tappa vikt. Jag har genom dessa veckor hunnit prova en jäkla massa recept, som jag delat på instagram. Men min plan är att lägga ut alla intressanta recept här istället så alla kan ta del av dom?

LCHF har verkligen funkat på mig, till o med Marcus diggar den här livsstilen. Man får äta goda ostar, salami, bea och så mycket mer. Men mitt huvudtips är verkligen att ladda ner appen Lifesum, den har hjälpt mig massor. Jag har betalat för ett år för att kunna ställa in LCHF strikt, för att kunna räkna exakt allt jag äter. Om man verkligen VILL pröva detta så är Lifesum det första jag verkligen kan rekommendera! Det finns massor med recept i appen, du kan ställa precis allt så du har full koll. Jag har försökt ligga på kaloriunderskott bara för att maxa chansen att gå ner snabbare, men jag har inte behövt det för det har gått som på räls ändå.

Det känns helt underbart att komma i kläder som legat på hyllan i månader, det känns som att man når nya mål varje dag!

Mina jobbyxor har alltså blivit för stora nu, underbar känsla!

Nytt jobb?

2018-11-13 10:07
Från Gymjunkie

Godmorgon! Igår vart det klart att min sista dag här på Mabi blir den 30/11, vilket är ganska snart. Detta är av personliga skäl, men dels för att jag inte kan sitta och pendla till Sthlm. Så på måndag den 3 december börjar jag på ett nytt jobb. Vilket jag hade en jäkla tur med, för jag fick en fast 100% tjänst och det hade jag inte räknat med.

Jag kommer alltså att börja jobba med svärmor på Marholmen, så det blir servering och restaurang för min del ett tag nu. Det kanske inte är det jag vill hela livet, men det är ett bra jobb tills vidare, och vem vet, jag kanske älskar det. Men det som är så bra är att jag slipper typ all bensinkostnad helt, för det tar mig 3 minuter att gå hemifrån till jobbet. Jag har väldigt nära hem, vilket gör att jag kommer kunna gå hem till hundarna oftare under dagarna. Det sura är att jag jobbar varannan helg, men det är lättförtjänta pengar, plus att jag är ledig 2 dagar veckan efter då, och då kan jag va hemma med hundarna. Så detta är ju ett sjukt bra beslut för vovvarnas del, jag får mer tid med dom och dom blir inte ensamma lika mycket och länge.

Ny bransch och nya rutiner, men ska man prova något nytt så är det ju medans man är ung. Huvudsaken är att jag är fast och alltid har en fast månadslön + eventuell OB. För då har man alltid något att luta sig tillbaka på, man känner sig så mycket mer säker som fast än när man är timanställd.

Så nu vet ni också hur läget ligger, jag är sjukt taggad, det ska bli kul att ha mer att göra. För nu sitter jag i princip på en stol hela dagarna. På Marholmen kommer man ha massor att göra och det ser jag fram emot!

Mat är livet

2018-11-09 16:23
Från Gymjunkie

HAR DU KÖPT EN JULKALENDER?

2018-11-09 10:37
Från Gymjunkie

Om inte så kommer det lite tips här, det är bara 21 dagar kvar tills första luckan öppnas!

YANKEE CANDLE / DECLÉOR / ESSIE / RITUALS / YANKEE CANDLE 2 / LUMENE

TILL PAPPA PÅ FARSDAG

2018-11-09 09:34
Från Gymjunkie

1. VAX // 2. SHAMPOO // 3. SHAVING CREAM

SMOOTHIE FROM HEAVEN

2018-11-07 20:38
Från Gymjunkie

WR.UP FITS BETTER

2018-11-07 13:25
Från Gymjunkie

FREDDYSTORE.SE