RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-04 19:40:29

När livet är som bäst, snurrigast och knasigast

Jag finns inte här längre

2007-10-03 16:57
Har insett att det är ganska många som fortfarande kollar den här bloggen. Jag kan ju säga som så att jag inte kommer att skriva här i fortsättningen, men jag skriver fortfarande! Jag finns numera på: http://www.metrobloggen.se/londongirl  

KK - why not?

2007-09-24 17:43
Okej, jag har länge vart emot det här med KK. Jag har alltid tänkt att sex måste innefatta kärlek och ja ni vet. Men det är något inom mig som förändrats. Jag menar alla behöver vi sex, för det är en del av vår mänskliga natur och när man inte har en partner är det ganska tråkigt att liksom hålla på själv. Om ni förstår vad jag menar. Därför är en KK det bästa man kan ha i de tillfällena...

nytt

2007-09-23 17:54
måste bara säga att jag kanske inte kommer använda den här bloggen så mycket längre. ni som vill läsa om mitt liv i london får gärna göra det på: http://www.metrobloggen.se/londongirl

Okej, okej

2007-09-23 14:21

Okej, han hörde av sig till slut. Dock var det väl inget meddelande jag egentligen ville ha. Men i alla fall. Hav to find a gentleman.


Nu ska jag nog handla...

They only have one thing in their mind...

2007-09-22 22:16

Alla killar vill bara supa mig full och sedan, ja ni vet... Det är roligt för stunden, men i längden blir det tråkigt och väldigt ensamt. Jag avskyr när folk inte hör av sig dagen efter...:(


Mer paj, kanske?


Jag bör jogga imorgon eller så.

Hey, hey do you mind me asking for a part of your love, of your world...

2007-09-22 20:39

Lyssnar på musik och väntar på att jordgubbspajen i ugnen ska bli klar :D Älska Elin Sigvardsson.


Måste läsa igenom en massa papper så att jag vet vilka skolböcker jag ska köpa m.m Men det kommer väl att gå typ. Det var längesedan jag verkligen pluggade, har haft ett sjuhelveteslångt sommarlov! Från åttonde juni till 20:e september, jag ängtar efter att göra något. Faktiskt. Träffade en kompis ute förut och han sa något om att vi som går samma kurs ska kolla igenom lite böcker och så tillsammans någon dag. Vi får väl se. Nu ska jag kolla pajen! Syns senare!

Good morning sunshine!

2007-09-22 11:37

Det blev ingen jazzfestival igår, det blev något totalt annat. Vet inte om jag ska ånga mig eller inte. Det är så jobbigt att vara jag, varje gång någon kommer nära mig så får jag en sådan impuls att stöta bort denne någon. Jag funderar på om det är en impuls som jag ska följa eller inte. Det kanske är en såndär impuls som man ska skita i, som typ sötsug. Undrar varför jag över huvud taget har den? Vad i mitt liv har gjort att mitt kognitiva schema säger mig att så fort någon kommer nära så ska denne stötas bort, att det är farligt att ha någon nära? Jag börjar fundera på om det var så med L, för jag fick nog den impulse där med. Det kanske har att göra med mitt ex, K? Ni vet iofs inte mycket om K,så jag får väl ta och berätta:


K och jag gick i samma klass i nian. Han var kort, spinkig och allmänt irriterande, vi var inte ens attraherade av varandra från början. Min, då, bästa vän A och hans bästa vän H slog vad med varandra, inom loppet av en vecka så skulle de fixa ihop oss. Så A sa till mig att K är upp över öronen förälskad i mig, och H sa självklart samma sak till K. På den tiden var jag mer eller mindre desperat och om någon så mycket som sa att de tyckte om mig så blev jag intresserad hux flux. Men det kändes som om det var något skumt bakom det hela. Så jag avvaktade, under tiden så kunde han inte sluta fråga mig om min msn-adress och till slut gav jag upp och gav honom den. När jag loggade in senare den dagen, började han skriva till mig så fort jag syntes på hans skärm, han skickade en massa röda hjärtan och bad och bönade om att få bli tillsammans med mig. Jag gav efter till slut, det var trots allt ganska roligt att vara så älskad! Så han blev min första pojkvän, och vi gick på bio tillsammans, pratade länge, hade allmänt trevligt ihop. Men det fanns en hake i det hela, enligt honom så fick ingen annan i världen få reda på om vår relation och om någon fick det så var det slut. På något konstigt vänster så luskade någon annan i vår klass ut det och han anklagade mig för att ha spritt detta till alla och att hans rykte skulle gå åt skogen nu när alla visste om att han dejtade en så FUL tjej. Han höll på så fram och tillbaka i flera veckor, gav mig nya chanser och när någon så mycket som nämnde att vi var ett par eller så, så var det definitvt slut! Det var ett mentalt helvete och jag tror att det var då som jag började akta mig för att komma så nära.

Kaotiskt :p

2007-09-21 18:07

Haha, har kommit tillbaka från affären och tvätten är också klar. Alla torktumlare fungerade inte och vissa av mina kläder får inte torktumlas så jag var tvungen att en hel del upp till mitt rum vått och hänga det på galvar och stänger! Hela rummet ser aningen kaotiskt ut :p Ska börja plocka ner saker som är torra och börja vika det som är torktumlat.


Ska kanske på en jazzfestival sen med några vänner, sånt tycker jag om! Det ska bli så kul! ^^ 

Ingen baksmälla, inga problem :D

2007-09-21 14:27

Min lvere kan däremot inte må särskillt bra, av detta. Måste börja ta hand om mig själv nu. Jag är faktiskt vuxen!!


Vaknade halv tov och låg och drog mig i ca en halvtimme. Sen gick jag up och insåg att jag inte hade tagit bort något smink igår kväll eller borstat tänderna. Kände mig fruktansvärt äcklig och hoppade in i duschen, stod i duschen i en timme eller så och sen gick jag och hämtade ett äpple. Nu sitter jag här och tittar mig omkring i min lägenhet och inser att min tvättkorg är otroligt full. Måste tvätta! Inser också att mitt skrivbord är överbelamrat med alla möjliga saker så jag bör nog städa undan lite också. Och när jag hämtade äpplet så insåg jag att jag måste handla mat. Så jag ska skriva en inköpslista, ta med min tvätt till tvättstugan, sätta på några maskiner tvätt och promenera till affären. Sen, när jag är tillbaka här så ska jag städa skrivbordet! Funderade ett tag på att åka till IKEA, men jag vet inte riktigt vart den är här i London och hur jag ska ta mig dit härifrån, så jag får se hur jag gör med det. Det är inte ens säkert att jag hinner med det idag. Klockan är ju snart två (London-tid).

Gonna' end up like a fuckin' alcohologist...

2007-09-21 04:50
Wiiehoo, alldeles för drunk 4 this.... + trött.. måste borsta tänderna och sova nu. syns imon :D

Änglar, underbara änglar

2007-09-20 21:13

Jag är så lycklig över de människor jag kännt sen tidigare! de är änglar och jag kan inte upprepa det nog med gånger :D 


Idag är jag väldigt glad faktiskt. Träffade en hel del fint folk på universitet. Det ska bli så kul att börja plugga på måndag :D Har tre dagar i veckan på skolan, men man måste plugga en hel del på "fritiden". Vi får se hur mycket jag måste plugga, en hel del som gick igenom idag har jag haft på gymnasiet och jag är så tacksam över att Monica "lekte universitet" med oss. Och jag är så tacksam över hur det svenska gymnasiet är uppbyggt, uni i UK är uppbyggt på ungefär samma sätt. Kanske en aning friare, men det som motsvarar gymnasiet i UK är mycket strängare än i Sverige. Om jag fattat det hela rätt alltså.


Ikväll är det utgång, igen. Men den här gången är jag i rätt sällskap och jag ska inte dricka sådär värst mycket :p

Battre?

2007-09-20 14:36

Idag ar det battre och jag jag har gjort en succesfull enrolment :D Bara min induction kvar nu, har lunch break och ska vara tillbaka klockan tva. Sitter pa internet-cafeet igen for jag hinner inte hem till min lagenhet, har antagligen fatt mitt internet i alla fall!


Robin is a life saver, I don't know what to do without him. Or without all of the other people I know, that I have messed up relationships with. Oh dear, what have I done to deserve such beatiful angels?


Btw, jag blandar engelska och svenska hejvillt nu. Det gar an nar jag pratar med svenskar men blir jobbigare med engelsman :p


Jag skriver mer nar jag kommer hem. Har kopt kuvar sa nu kan jag skicka mitt brev till Sandra!


Om nagan annan vill ha ett riktigt brev ar det bara att saga till! 

Helvete, helvete, HELVETE!!

2007-09-19 14:16

Jag ar helt fucked up, bokstavligt talat. Ta aldrig med nogon hem, som du hanglat med, som du kannt i 4-5 dagar. Hela mitt liv har hamnat upp och ner. Gar runt med en "jag-kanske-ar-gravid/ har-en-konssjukdom"-radsla. Fan, fan, fan. Inte sa att jag inte ville, jag var bara for full for att komma ihag vad han svarade pa "har du kondom?". Och nu har jag brakat med honom och bett honom dra at helvete efter att han forlampat min kladstil, kallat mig snobb, sagt att jag ar konstig och fragat om jag inte ar mentalsjuk. Bara for att jag ar blyg.

Jag kanner mig ratt ensam, fast jag ar inte ensam. Det ar bara det att jag kanner alla men ingen. Fan att folk inte fattar att jag ar sanhar! Jag ar jatteblyg i borjan av en relation. Jag svar pa allt jag ar det. Men det ar for att jag ar sa osaker pa mig sjalv, jag maste liksom kanna av laget for att passa in. Eller snarare kanna av laget for att se om jag passar in. Jag ar sa javla besatt av att passa in. Jag hatar det hos mig sjalv, jag avskyr det sa in i helskotta, men vad ska jag gora? Det ar san jag ar, gudarna ska veta att jag forsokt jobba bort det men det ar praktiskt taget omojligt. Jag kan inte bara borja prata om vad som helst med folk sadar.

Langtar tills imorgon for da ar det induction & enrolment och da kommer jag traffa andra kursare och da kan jag borja lara kanna folk pan riktigt. Jag vill traffa Amanda ocksa, men hon har ju flyttat till en stad 40min utanfor London. Vi far ta och ses nogon dag nar hon kan komma ner hit. Ville traffa Marcelina ocksa men hon ar tillbaka i Uppsala nu nar hon gjort klart sin master, aven om hon vill bo och jobba har men hon behovde en paus fran de hektiska har.

Ar alldeles tarogd nu nar jag inser att jag faktiskt ar mansklig. Later sakert helt weird, men jag har alltid trott att jag liksom kan lamna en massa manniskor bakom mig sadar, att jag inte kommer sakna dem. Men alla ska veta att det inte gar en enda dag da jag inte tanker pa alla dar hemma. Det gar inte en enda dag da jag inte tanker pa Lenitah, Robin, HANNA, Lovisa, Sandra (som jag forovrigt maste skriva ett riktigt brev till), Sara, Johanna, Itahisa, Lejla, mamma, pappa (ja, t.o.m honom!) och sjalvklart underbaraste Emilia!! Jag har totalt forstort mitt liv, alla relationer allt. Missforsta mig inte, jag alskar London, men jag saknar Goteborg en hel del. Mycket mer an jag trodde.

By the way, idag har jag svarta hogklackade skor med slejf, gra kjol som slutar over knana, svarta strumpbyxor, vit skjorta, svart-vit scarf, svart trenchcoat och min gucci-vaska (ny). Han kanske hade ratt, jag kanske ar en snobb...


Hela mitt inre skriker, men mina lappar yttrar inte ett ljud

Jag ar sa kar!!

2007-09-16 18:11
Ah, gud. Jag ar kar i vardens sotaste fransman :p Han ar sadar sot och intelligent och allt det dar. "Vi" (jag och typ femton andra) var i hans "flat" igar och hade sa kul, var dar till typ 3 pa natten. Och innan jag gick sa fragade han mig om han kommer fa se mig idag pa en klubb typ alla ska till.... Betyder det nagat att han fragade mig? Klart att jag ska dit liksom, maste traffa mer manniskor!! Jag borjar fa in engelskan riktigt bra och sa. Ar inte lika radd for att saga fel langre i alla fall, det ar kul.

jag ar lycklig!

2007-09-14 12:38

jag har vart har i ca 4 dagar nu och det kanns underbart. har inte fatt mitt internet an, far det pa torsdag tror jag, eftersom jag borjar plugga da.

vad kan jag saga? jag alskar london. det ar sa underbart, trafiken, ljuden, pulsen, manniskorna, pubarna. jag alskar det!!


igar var det international students pa "the crown" och vi hade sa himla skoj. alla drack ol forutom jag som drack vitt vin. det var det godaste vinet jag druckit pa lange :p traffade sa himla roliga manniskor fran alla varldens horn. en tjej fran mauritius, en kille fran indien, en turkisk kille fran danmark och sa en hel bunt fransman!! haha, alla fransman fragade om vart jag var ifran (typ "'ello.. 'ehre are you fromee?") men dem hade jattebra engelska for att vara fransman. nar jag sa att jag var fran sverige sa alla "but you're not blond!" och jag var tvungen att forklara varfor jag inte ar blond, blaogd, 2 meter long eller har stora brost! vilka fordomar vi hade om varandra! haha, det var skoj. jag var typ jatteforvanad over att sa manga fransman aker till england. de tycker ju inte om att prata engelska! men det visade sig att fransmannen var har for att forbattra engelska och lasa antingen business & managment eller law. det var bara utbytesstudenter och skulle bara vara har i ett ar. och dem tyckter om att prata engelska! 


gah, det finns sa mkt jag vill beratta. vet liksom inte vart jag ska borja. den indiske killen var jatterolig, by the way, han visste jattemycket och vi ar ett gang som kanske ska ut och parta ikvall, det ar ju fredag! :p

Idag andas jag Londonluft

2007-09-11 19:35

Miow, jag ar i London nu. Mitt internet pa mitt rum fungerar inte foran jag har borjat plugga sa jag far skriva utan prickar och ringar over bokstaverna, eftersom jag ar pa ett internet-cafe. Hoppas det inte alls blir for jobbigt att lasa for er!


Hittills har jag inte gjort sa mycket, forutom att ha stadat i mitt badrum och plockat ut grejer ur mina vaskor och sa har jag handlat lite. Har fotat mitt rum och huset jag bor i och lite annat smatt och gott. Nar mitt internet borjar fungera ska jag lagga upp lite bilder och sa ^^


 Nu ska jag kolla mail och lite annat!

13 timmar kvar!!!

2007-09-10 21:30
Okej, jag är så hajpad att jag skrev totalt fel förut. Det var inte 26 timmar kvar förut, det var 16 timmar kvar! Och nu är det bara 13 timmar kvar. Sitter och lyssnar på Lily Allen (London-musik för mig :p). Åh, jag vill bara dit nu och liksom packa upp mina saker och göra mitt rum till ett hem och lära känna massa roligt folk och äntligen bara vara jag ^^

26 timmar kvar!

2007-09-10 18:05
Nu är det bara 26 timmar kvar tills mitt plan lyfter! Det är totalt sinnessjukt, jag vill åka nununu. Jag är jättepirrig och glad och ledsen (alla jag lämnar) och alla möjliga känslor på samma gång! Vet inte vart jag ska börja först, men jag har i alla fall packat klart, ska bara stoppa ner lite småsaker imorgon på morgonen och sånt. Snart ska vi äta middag och pappa grillar och vi ska dricka champagne :D Jag är helt hajpad!!

Snart, snart, allting är liksom snart

2007-09-10 11:25
Snart ska jag äta lunch och snart ska jag iväg till stan och fixa en sista grej. Just nu längtar jag som en tok till imorgon. Måste kolla upp lite saker och verkligen försäkra mig om att planet flyger från Säve. Jätteskoj om jag är på Säve och planet lyfter från Landvetter! :p Skulle vara typiskt mig!

Imorgon börjar livet.

2007-09-10 09:08
Den bärbara datorn är köpt, väskan är nästintill klarpackad, alla papper är fixade och det pirrar i hela mig. Jag fortsätter att onekligen tro att jag har glömt något, att något kommer gå snett. Men det får det inte göra och hur som helst så kommer jag att reda ut det om det går snett. Inom mig finns en känsla som säger att jag är redo, redo att sätta mig själv i den där flyplansstolen och börja leva så som jag själv vill. Ingen kan stoppa mig, mamma kan inte ge mig förebrående blickar, pappa kan inte skälla på mig. Min släkt kan inte förolämpa mig längre. Nu blir jag långt, långt bort från dem och det är skönt. Jag ska bevisa att jag klarar av det, jag ska en gång för alla bevisa vad jag är kapabel till!


"Livet är en dans på rosor, men det är en dans med svåra steg" sjunger Lars Winnerbäck i sin låt "Fröken Svår". Jag tror absolut att han har rätt, jag tror att livet är en dans man måste lära sig på ett eller annat vis. Och visst skadar man sig på taggarna ibland, men vad gör man inte för att få se de vackra rosenbladen?


Dagens låt: "Stockholms kyss" av Lars Winnerbäck (text: http://artists.letssingit.com/lars-winnerback-lyrics-stockholms-kyss-dr748lh)
Dagens humör: Pirrig nervositet
Dagens klädsel: Mjukiskläder
Dagens syssla: Städa mitt rum och packa klart