RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-09 19:33:03

MammaSanna

Framtid

2010-06-14 21:41

Min framtid skall tydligen diskuteras i morgon eftermiddag. Jag tror att det är positivt!

Mindre positivt är att den diskussionen föregås av utvärdering, utvärdering och lite mer utvärdering... Jag vill ju bara vara i min trädgård!


Snart semester eller what ever..

Facebookuppdateringar

2010-06-12 23:06

Min vän sa i går att hon har en typ av dagbok där hon skriver ner sånt som inte riktigt passar sig som FB-status-uppdateringar. Just nu har jag huvudet fullt med helt passande statusar men det finns en risk att man blir klassad som galen om man sitter och zappar ur sig osammanhängande texter på fb en lördagkväll.. då kom jag på att jag ju har en sån däringa dagbok som min vän har, fast på nätet! So, I´m back!


Behöver ni en allmän statusuppdatering innan jag börjar med de nyaste bubblet?

Jo en liten kanske... Min son, snart 15 månader, är helvild. I veckan rev han ner gardin + gardinstång + gardinstångsfäste OCH fönsterbrädan under gardinen. Vid olika tillfällen. Fönsterbrädskonsolen knäcktes på ena sidan och i andra änden slet han ut skruven från väggen. Charming! Han klättrar på stolar, bord, sängar, toastolar, platthögar och rutschbanor. Å så jagar han katter. Å så har han ett jäkla humör. MEN han är fortfarande tjock och söt. =)

 

Moa är plötsligt 3½ år, å vi väntar fortfarande på att den nu snart 2 år långa treårstrotsen ska ge med sig... (KAN det vara så att våran dotter ÄR så här!?) Hon har under våren fått rör i öronen samt en stor läskig polyp bortopererad ur näsan, så nu både hör hon och känner smak och doft! Hon blev rätt mycket lättare att ha att göra med efter det där ingreppet! (Dessutom snarkar hon inte längre!) (Polyp är ett skitäckligt ord som alltid får mig att rysa...)


Robert är som vanligt och jag har jobbat på ännu ett dagis samt 5 veckor med en underbar klass på Valhallaskolan.


Så, är ni ikapp nu?


I går var det skolavslutning. Jag kunde som vanligt inte sjunga en ton av "Den blomstertid" utan fick istället jobba hårt med att svälja gråtklump och blinka bort tårar.. Tänkte mig att det kunde vara trevligt att fira skolavslutet med en gravöl eller två med två fina vänner på stan. Det var det. Som vanligt kom klädångest, skoångest och hårångest tillfälligt emellan mig och partystämningen. I sista sekund beslutade jag mig för "uteserveringsklädsel" av typ jeans, randig tröja och kofta. Så var det det där med skor. Remsandaler med klack är såå fint men "-Fan heller i ösregn!" tänkte jag och tog ett par låga kilklackade ballerina. Sen tänkte jag inte mer, utan drog på mig min regnkappa, fällde upp luvan och gick till bussen.


Vid bussen stod det två unga flickor. Jag insåg att jag inte längre räknades till samma kategori som dem då jag räknade efter och kom fram till att det var 10 år sedan jag skrålade "Sjung om studentens lyckliga dar" från en höskrinda... (TIO ÅR!!!) Sen började jag, som den kvinna jag är, jämföra klädsel. Kom fram till följande:

INNE     UTE

Sandaler med remmar och hög klack

alt. blanka, vita högklackade pumps

 Kilklackade ballerinorSmå midjekorta kavajer    Stora röda regnjackorUrtvättade, trasiga, tighta jeans Mörka jeansFlicksnärtor        Förtidstanter       "Vill man vara fin får man lida pin"

"Det finns inga dåliga väder..." samt

"Kläder efter väder"

 


Väl på bussen förstår jag att jag nog är den enda som reflekterat och reagerat på att det regnat ymnigt hela dagen och att det inte verkad ha några planer på att sluta. Det var BARA jag som bar regnskyddande klädsel. Jag tackade min lyckliga stjärna för att jag slopat regnbrallerna och lämnat stövlarna på jobbet!


Med slokande självförtroende klev jag av bussen, fann att jag hade 25 minuter att slå ihjäl innan mitt sällskap skulle dyka upp och styrde kosan mot hemköp och en kall cappucino. Framför mig går en av flicksnärtorna. Hon är gruvligt snygg i svarta sandaler med nitar och sån där modern lite bullig klack. Tio meter in i Åhlenshuset halkar tösen till och faller handlöst ihop i en liten hög.

MOAHAHAHAHAHA! Tant-power!!

Jag frågade givetvs flicksnärtan hur det gick, för det GÖR vänliga små tanter, sen sträckte jag på mig, höjde blicken och gick nöjd in på hemköp för efterlängtat kaffe.

Det blev en bra kväll. Det är ok att bli äldre. Högklackat och små kavaler i ösregn är bara ämnat för unga vackra flicksnärtor som inte vet bättre.


Mina fotriktiga skor och jag åker till Paris om en vecka. *Gilla*Här går jag...

2009-12-26 10:16

torkar smulor, snyter barn, viker tvätt, svär över sjuk make, suckar över kaos... hur hamnade jag här?

I barbapapa-dress?


Nu är det inte roligt. Jag vill dricka kaffe på stan.     

Hej igen...

2009-10-23 23:00

jag är ju skitdålig på att uppdatera!

Har nu iaf levt på typ ägg och majonäs i snart två veckor och tappat ett par cm i midjan/3 kg! Mitt sockerintag har varit begränsat till 4 rutor 86% choklad på två veckor! Å DET ÄR INTE SVÅRT!! Håll tummarna för att det fortsätter gå så bra!


Nu stundar helg.. Fina Mariette klarade sig en vecka till, huset är någorlunda städat, inget speciellt planerat.. Tror att jag ska försöka hinna med en höststädning av trädgården i morgon?


Äh, ska tömma kameran i morgon. Kanske kan bli ett lite mer spännande inlägg då.


Over and out.


PS. Inte så lite sotis på Nina som är på Ladies night i kväll!

Tungt..

2009-10-13 19:19

http://www.youtube.com/watch?v=0E1rKYrP_DY


Det här har präglat min dag. Inte vackert, inte muntert.. Jag har gråtit. Massor. Jag har väckt min sovande son för att krama honom. Det här är förjävligt och inte det enda barnet som far/farit illa.

Jag vill verkligen inte förstöra er kväll, men kanske gör Peters historia oss mer uppmärksamma. Vi är många som möter barn dagligen, i jobbet, barnens vänner och (usch!) vännernas barn.

Hur kan man?? HUR KAN MAN!!??


Over and out.

10kg före jul?

2009-10-11 23:47

I morgon börjar det nya livet... LCHF! Nu ska alla extra kilon, bubbelmagen, surhumöret, sockersuget och psoriasisen bort!! Har stått och lagat mat hela kvällen så att det ska funka smidigt nu i veckan. Visst är jag duktig!?


Vill ni veta en hemlighet? Midjemått 113cm. ILLA!


Håll alla tummar för att jag kan hålla tassarna borta från kolydrater och annan skit i morgon. Nu rasar jag i säng efter en skön helg.

Svampplock och lite mys hos mamma i lördags.

Mary kay-kalas med mina fina vänner i dag. Bra!


Äh.

Over and out.

Alla sova..

2009-10-04 15:28

Ja tänka sig att det är alldeles tyst i det Wedinska palatset! Lilla Mo och pappa däckade i Mos säng och Olle knoppade tillslut in i bärselen och sussar nu sött i sin säng. DÅ hinner kanske MammaSanna skriva ett helt blogginlägg, plocka upp alla leksakerna, diska, slänga i en maskin tvätt, vika en maskin från tumlaren, sätta på kaffe till mamma/mormor och vattna blommorna.

Dagen hittills har inneburit storbak av kanelbullar och chokladsnitt, fika med en gammal vän och hennes dotter, en tur till gungorna samt laga och äta lunch. Ett ganska gott dagsverke va?


Det går minsann i ett.. Olle är inte pigg, pappan är inte pigg, det är tamigtusan saker överallt, övervåningen ser ut som ett bombnedslag och varenda skåp/låda man öppnar attackerar! Det väller upp bestick, hoppar ut plastburkar, ramlar ner brödrostar, trillar ut kläder, poppar upp sladdar, sticker ut handdukar.. Snälla, säg att det är så hemma hos er med? För jag vet inte när man ska hinna fixa sånt! Värst är tvätten. Vi har liksom ingen tvättstuga så all tvätthantering sker i vardagsrummet och slutligen landar klädhögarna på en stor kista där. Tänk att där kan de ligga i evigheters evighet. Det stör mitt ordningssinne. Jag HATAR vardagskaos. Jag vill att mitt hem ska se ut som ett Femina-reportage! Det gör sällan det.


Nu har jag 23 minuter på mig att göra allt det där jag skrev innan, för sen kommer mamman min! Mysigt!

Häpp, häpp..


Over and out.


MNH!

2009-10-02 08:32

  

För några veckor sen vann jag en auktion på tradera. Ett symönster för 1 krona + 12 kronor i frakt. Det glömde jag. Och vinnarmailen går till Roberts mail. Jäklar var sur hon blev!

Hon har mailat och ringt som om hela hennes ekonomi hänger på denna krona. Jag bad givetvis om ursäkt och skickade över pengarna. Inget mönster hamnade i brevlådan. Hon vill väl jävlas tillbaka, tänkte jag. NÄ, fel adress på tradera!! Mönstret kom tillbaka till henne och hon börjar ringa och maila igen! TITTA!!


Hej
Det vore otroligt bra att lämna rätt adress till tradera också. Eftersom jag skrev avs. fick jag det för Den som bodde på adressen har flyttat och ej lämnat ny adress. Detta betyder att jag tröttnar på er när jag varit tålmodig och lämnat positivt omdöme. Nu får ni betala ett nytt porto på 12kr och ge tradera rätt adress.
MNH
Eva
 
MED NEGATIVA HÄLSNINGAR! Har ni sett på maken!
 
Jag svarade så här:
 
Hej.
Har överfört 25 kronor. Köp dig ett wienerbröd så blir du kanske på bättre humör! Jag har GIVETVIS inte medvetet låtit fel adress stå på tradera, har beställt tidigare och paketen har kommit rätt. Kanske är det eftersändningen som har slutat.
 
Trevlig helg.
//Sanna
 
Folk har för lite att göra och ödmjukhet och förståelse är en bristvara i denna värld!
 
Hoppas att resten av dagen blir trevligare!
Over and out.

Vattengympa med galning!

2009-10-01 22:43

Det har inte hänt så mycket kul att blogga om senaste dagarna. Mest sorgliga saker som att Nina har börjat jobba å så. Dessutom har ungarna varit osannolikt gnälliga å då är bloggenergin liksom inte på topp!

Men idag!!


Finfina Fiffi hade övertalat mig att vattengympa is da shit! Ok, om det levereras med aromabastu, bubbelpool, kandelabrar och lite kaffe så, fine! Frågan var: tidiga eller senare passet? I know nothing så bestäm du!

-Jag har hört att det senare passet är stationer som man går runt två och två.. lite jobbigare än det vanliga men kul! sa Fiffi.

-Fine, då tar vi det!

Vi var tidiga och startade i bubbelpoolen och kikade på första passet. Vi tyckte att passfröken sa något om att det snart skulle börja ett pass i hoppbassängen!? (För er som inte varit på halmstad badhus kan jag meddela att hoppbassängen typ saknar botten! Eller man kan åtminstone inte stå på den!!) Äh, vi MÅSTE ha hört fel. I kassan SA de ju att passet skulle vara i barnbassängen med höj och sänkbar botten... Vi bubblade lugnt vidare.


Halv sju tassade vi bort till rummet med den höjochsänkbara bassängen och möter i dörren en stressad karl som undrar om vi ska vara med på VATTENFYSPASSET!! Eh? Va? Nej? Eller ja? I rummet står en liten grupp med hyggligt vältränade flickor som sa: -Åh, ska NI vara med på det här passet? Vad treeeevligt! Vi blev nervösa.

Mannen som heter Kalle kom tillbaka och säger: Så! Vi börjar i hoppbassängen. Hepp, hepp! Vi blev nervösare!

Vi vågade inte gå därifrån utan följde med.. å hoppade i. Å trampade vatten med händerna över vattnet, å kastade 100 bollar mellan oss.. å trampade mer vatten medans andra simmade under oss och sen hoppa upp å ner å hej å hå.. Min kropp blev svårt chockad. Vi gav upp och såg hur flickorna tittade på varandra med menande blickar..

-Haha, såg ni nykomlingarna pallade inte trycket!

Nej, det gjorde vi inte.. Men vi har fött barn!! HA!


Vi var däremot jätteduktiga på bastu med ylang-ylangdoft, bubbelpool, kaffe och bastu med lavendeldoft..


Toppen, tack Fiffi! Snart igen va? Fast utan Hitler-Kalle!


Over and out!


Cykelpremiär!

2009-09-26 23:34

Ja, inte för mig då.. Utan för Lilla Mo. Hon har fått låna Antons gamla cykel och har tjatat i flera dagar om att hon ska cykla.. så idag blev det av, å LIlla Mo, kom ihåg: Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke!

Hittade även bilder från förra helgens svamp-let, MammaSanna goes modebloggare (Haha!) och lite annan bråte. Här är även bilden på tavlan som omnämndes i tidigare inlägg. Vassego Annie & co.


Fan, Hade tänkt skriva massor men har ingen mus till datorn å jag får kramp i lillfingret utan så det blir bara massa bilder. Kul.

Over and out.

 

          

            

OK, det här sista är Moa som visar hur Bamse visar aporna hur en kanin ser ut! Hon ÄR faktiskt världens sötaste när hon gör så! Jag menar, spana in rynket på nosen! Ojojoj!

Marmeladkok igen, Å lite djupheter.

2009-09-24 23:44

Som den sucker för beröm och bekräftelse man är så krävdes det inte mer än att makens kollegor jublade lite över marmeladen (se tidigare inlägg..) för att Sannan skulle ställa sig vid spisen för att utföra ännu ett 3 timmars marmeladmaraton. Hade ju varit ok, om marmeladhelvetet hade blivit bra. Damn. Jag tror att det blev lite för lite kärlek den här gången, och lite för mycket jag-måste-få-allt-i-grytan-innan-Idol-och-fantastiska-MaryJet-dyker-upp-på-dumburken-stress. Nåja, tomat-socker-kletet lär inte stelna och jag kommer inte att kunna låta bli att ge bort en av de bra burkarna istället. MEN jävlar vad jag mår bra av tanken att nån annan verkligen gillar det jag gör! Så är det.

Ett annat exempel på bekräftelseorgasm fick jag förra veckan när teliamannen var här för att fixa nåt med sladdarna. Han tittade på en av mina tavlor och konstaterade nöjt att det var en ultraljudsbild.

-Jepp, sa jag.

-Nämen, har du gjort den själv, sa teliagubben när han tittat närmre på tavlan.

-Jepp, sa jag. Åh, du har ju talang, sa teliagubben.

-Hrm, jaså, tack.. hrm.., sa jag.

Men jag tänkte; YES, YES, YES! Nån såg mig, nån tycker att jag är toppen... å så spelades det upp nånslags hejjarramsa med cheerleaders i huvudet på bekräftelsenarkomanen Sanna.

Jag borde kanske ha tänkt; Jaha, teliagubben gillade min tavla men vad fan vet han?

 

Fast alla är kanske som jag? Fast inte dumma nog att erkänna det i en blogg.. De andra kanske söker Idol istället, och hoppas på att vara som MaryJet. Hon är bra hon. Hon drunknar nog i bekräftelse.


Nu går jag och lägger mig. Det blir för mycket annars. Nästa steg hade varit att diskutera mina sånginsatser i Chelsea Hotel och dit vill jag inte gå!


Så fort,

OVER AND OUT!

 

  


Man borde inte behöva mer bekräftelse på att man finns än så här. Shit, HENNE gjorde jag BRA!

Kryp och färsk bebis.

2009-09-22 09:04

Olle kan krypa (ok, bara på mattor och när han verkligen vill, men han KAN!) och han har fått en ny liten kompis! Emma och Anders fick sin bebistös i går, typ 9 dagar för sent! Jag längtar verkligen hysteriskt efter att få träffa henne! Å efter att få prata med Emma och höra att hon är ok! Hoppas att hon orkar ringa idag. Och att de inte stannar en hel evighet på hospitalet! Man får inte hälsa på dem där pga grissjukan. Fan. Trodde inte att man kunde längta så efter någon annans unge. =)


Hade en sån härlig dag i går, bortsett från att Olle har nåt krux i örat och har fått dubbla mediciner. Trams! Mös iaf med Nina hela dagen.. Fika på stan, UTAN barn, kors i taket... Sen kvällsmatstacos hemma hos fam Stålnacke-Nilsson. Busbra att äta ihop så! Sen for vi hem och kastade ungarna i säng, fast först lärde Olle sig krypa.. =) Han såg så lyckligt förvånad ut!! Goa lilla unge.. Jag roade mig under kvällen med att titta på omtalade Anna Anka, OMG!, och fila naglarna. Hon är bra trög hon.


Nu ska jag ägna mig åt tantgöra, dvs. läsa Allers och dricka kaffe!

Ha en bra dag.

Over and out.
Uppe med tuppen.

2009-09-20 07:49

Usch och fy vad trött jag är! Före 06.00 en söndagmorgon är inte ok! J**la ungar! När börjar de sova ordentligt om morgonarna?? Nåja, ska åka och hjälpa Stinan i huset idag. Det blir mys. Å sen hem till buggkursen! Yeah!


Igår var vi och kollade svamptillgångarna i Skogen. Inte bra. Ingen svamp. Men gott kaffe, goaste Nanna och en sovande Olle i bakluckan gjorde det mödan värt. Sen mer kaffe hos Sara, sen Sara och Larsson hit för en skön lördagskväll med slötitt på en gammal Beck.


Ja det var den helgen det. Tror att jag går in och lägger mig på Lilla Mos säng och låtsas titta när hon pärlar!


Over and out.

Vardagsflykt.

2009-09-18 08:38

Jag jobbar hårt med att rymma undan disk och annat tråk på dagarna.. så här kan det se ut.


 

Lekparken med Ninan, Johanna och alla ungarna! Nice!!

Babydate med mammagruppen. (Min till höger... ;) ) 

Överfallsfika hos Johanna. Hon är den sötaste!

Olle och hans blivande fru Noomi! 

 

Björnbärsjakt. Det bidde 15 bär och de fick inte följa med hem... ;)

  

Vi är hemma och kelar lite ibland..

  

 Hmm.. den här bilden vill inte vända på sig... Får publicera så får vi se om den rättar till sig! Kläderna kommer från en av mormors bekanta som hade en barnklädesbutik påm 70-talet!   

Världens vackraste stormormor. Älskar.

"Hemma hos"

2009-09-18 08:29

            


Lite lagom rörigt vardagsrum med nya fina golvet och den blommiga soffan som krävde en hel del övertalning! Maken tycker inte att den är så manlig, jag förstår inte vad han menar!


  


Matrum.


  


Köket. Inte stort, inte modernt men rätt mysigt och praktiskt. =)


  


Moas kaos! Sängen fyndades på Ikeas fyndavd., tokfyndades faktiskt. (3595:-, 995:-!!)


  


Nya fina skåpet.. Tack Emmaus för att ni inte kan prissätta vettigt! =)

Den där marmeladen..

2009-09-18 07:56

Ja och som den fantastiska bloggerska jag är ;), har jag givetvis dokumenterat hela marmeladkoket! För visst är ni sjukt intresserade!? Haha..

  

Så här började det.. fint va?

  

Visste ni att det nästan inte är nåt socker alls i marmelad?? Hehe!

  

Bubbel, bubbel.. Skumma, skumma.. Sjukt länge.. Jag hann leka med kameran! Notera min marmeladmatchade klädsel! =)

  

Sjukt gott.. Kex, brie och färdig marmelad!


Så gick det till! Now you now! Tack Fiffi, för tipset!

What?

2009-09-16 09:48

Spanade in min besöksstatistik och vägarna dit... Tala om för mig HUR man hamnar i min blogg efter googlingen "goa fittor" !!!!??


Ska jag skratta eller gråta? ;)

Detta ska testas!!

2009-09-16 09:09

Tomat- och chilimarmelad


Tomat- och chilimarmelad

  

  • 2 kg färska hackade tomater (röda eller gröna)
  • 1,5 -1,75 kg socker
  • 2 citroner med skal, hackade
  • 90 gram färsk ingefära
  • 1/2 dl vatten
  • 2 röda chilifrukter

Koka all ingredienser i 2 timmar eller mer. När citronskalet nästan är genomskinligt, häll upp på varma brukar. Passar perfekt till blåmögelostar eller källarlagrad getost.Hahaha, har ni ofta källarlagrad getost hemma??

Att njuta.

2009-09-16 08:54

Jag glömmer det. Hela tiden. Och ägnar mig istället åt framåtlängtan. Längtan tills barnen somnar, tills barnen blir större och man inte är livegen längre, till helg, till lön, till jul, till nästa sommar...


Men nu då? När jag har två härliga skitungar som lär sig nya saker varje dag? Och ett litet hus, visserligen med en del skavanker och för få rum, men ett mysigt hus som faktiskt är vårt hem? När hösten, som jag älskar, faktiskt är här? När jag har underbara vänner som jag faktiskt hinner med att träffa för att jag bor i det fantastiska landet Sverige och får vara hemma med mina barn hur länge som helst?


Ja, det är alltså NU det är tid att njuta. Gör det. Drick thé med en vän och titta på löven. Allt löser sig.


Jag skiter i disken och går ut och njuter av min son i trädgården.


Over and out.

Stinas stora husköpardag!

2009-09-14 15:22

Jepp, idag får de då äntligen sitt hus! Å jag är så ruskigt nyfikon.. Sitter nu och väntar på att den arbetande maken ska pallra sig hem så att vi kan packa ihop oss och åka och titta! Borde lyfta arslet ur soffan och gå å packa en fikakorg!


Dagen har annars bestått av en massa blöjbyten, kladdiga matningar, 3-årstrotsigautbrott, sömnvägran, tomatskörd, kaffe med stormormor, kaffe med Nina å barnena, diskande, plockande, snusande, och en hel del "bullerbarnen".


Nu kom han.

Over and out.


PS. Vad göra med sjukt många tomater???