RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-31 00:31:32

Jessica

Så trött

2010-09-29 21:22

Fy så trött jag är, å inte undra på det har varit vaken sen kl 6 i morrse  ..


Alt flytter på bra på den nya praktik platsen =) jag trivs så gott. I dag när dom gjorde en bestälning så såg jag något otroligt, där bland alla grejerna fans CC   å gensat bad jag dom beställa en burk till mig =) så nu får vi se vad den går på   . Bestälde även en sippy flaska  så nu ska det inte sölas mer med vattnet i stora buren =D..


På lördag är det utställning i Landskrona ska bli spännande =) har bara anmält 4 djur så det ska nog vara rätt lungt för min del, ska ställa våran uppfödar grupp   så håll tummarna =)


Har nog inte nämt det har ju flyttat hit flera nya grisar med =)

Polka Pig´s montessa - en näpen teddy tös

  Abbyline´s Summer is her - en mycket söt oxh näpen abby tös =)  Ada - Pet hona  Agda - Pet hona    


 Ada är nog lite av en favorit i alla fall hos mig =) hon kommer ä'ven ställas i pet längre fram
Opps bort glömd!

2010-09-27 21:25

Jo ja det va det med att bogga ja är visst väldigt dålig på detta   men men får forsöka skärpa mig...


Vad har hänt sen sist? ja det är ju ganska mycket...


Det började i sommras med att vi fick hem Rolfy som sas vara steril ( gick inte att lita på) För steril va han då inte..


Han lykades para Annas älskade O´fasia som efter mycket kämpande födde 3 döda ungar, jag stödmatade i 3 dagar men hon gick inte att rädda  ..


Sen såg jag att Annas Lollo va dräcktig upptäkte en död unge i byren och började förbrilt leta vem som va mamma jo det va Lollo som undertiden jag va där föde ytligare 2 ungar 1 levde men va mycket svag och dog sedan :(. sen ca 4 timmar senare dog även Lollo  ..


Men det vissade sig att även så Liselotte va dräcktig och föde 3 friska ungar Cappuccina Mocha och Espresso  .. Men Lyckan över att Liselotte inte toxat va inte lång den vara 3 veckor sen fick hon klumpfot och behandlades med Bytril men hennes lilla kropp orkade inrte det utan även hon vandrade vidare till dom gröna ängarna   ..


Luella Har även hon blivit mamma Hon fick en kull på 5 ungar Cabinessen Hawaii FunFunFun Texan och (Lilla Kokomon som somnade in efter 3 dagar )  ..


Gucci som med va dräcktig med samma hane som Luella toxade och dog med sina ofödda bebisar i magen de va det värsta jag varit med om   har gråtit över många djur men Gucci hion va ju född här...


Även så våran älsta och mäst älskade gris fick somna in i sommras i en ringa ålder 5½ år Sov gott Älskade Skade   


Bara massa snyfft och tråk i denna delen av innlägget..


Men nu till Lite roligare =) På lördag ska jag till landskerona och Ställa Cabinessens ohc FunFunFun i uppfödar grupp =D Håll nu tummarna för att det går bra så kan jag söka uppfödarnamn sen =D..


Har även börjat en ny prkatik som förhoppnings viss leder till jobb :) är inne på andra veckan nu och jag storm trivs =) hoppas att kanske få jobba för riktig lön under december månad   ..


ja det är nog det mästa som hänt här =) Jo Luella är dräktig med Gulliver så här väntas Lakelands bebisar i början/mittev av november =)'Havre

2010-04-02 10:02

Säger bara det vart FAN gör man av 100 kg havre   . Bor i lägen het och min sambos pappa har fixat havre till djuren trodde jag skulle få typ 15-20 kg för det är ju lagom då, men ne 100 kg ska jag få  , så är det någon som vill köpa billigt hör av er för risken är annars att det blir dåligt och jag får slänga massor..


Annars händer inte mycket Luella och Gucci är parade   så den 22 maj och 6 juni ska det bli bebbar här =) Luella är konstaterat dräcktig..


Snart utstälning med kommer bara ställa två djur   Opps Man In White och Rolfy aldeles lagon när jag åker utan syrran =)


Va väll det för nu.. kom ihåg behöver ni havre tveka inte hör av er...


Blogga va det!

2010-02-27 20:25

Ja jag har änna glömt bort bloggen   loar att försöka skärpa mig nu..


Myket har hänt sen sist.. Lodur fluttade till  M & T oh har varit på utstälning oh plockade hem  besta pet 3 placering   .. Sen har vi Luuka som flyttade till R här i trollhättan och bor nu tillsamans med två andra hanar och det funkar super  .. Sen har vi Loke då som för 1 veka sen flyttade till STHLM, S som köpte han långt innan jul fick änterligen hem sin prins :).. Hon stälde honom på lördagen han fick 91p i pet men ingen placering o finalen   men man kan inte begära allt, Men där imot  stälde hon honom i Ost och han blev BÄSTA OST 1   .....Sen har även min älskade Myran´s Mika fått somna in  ..


på Lördag bär det av på utställning, vi ska ha 8 djur med oss dit, och Lille MaCahan ska med blir första utställningen för honom mycket spännande =).. Men som sakt 8 djur ditt och 10 djur hem vad hände   . Jo Nisse har varit i väg på parning och kommer hem, Sen ska jag få hem en ny gammal gris N'ämligen Rolfy en söt merino hane på 3 år :) sålde han och hans blor till en familj som ställer ut och föder upp marsvin och nu skulle hon sälja Rolfy och då frågade jag om jag kunde få köpa hem han igen men jag fick han :).. Hans bror Elvis en svart coronet dog av någon underlig anledning   ..Sen har jag fått hem en låne hane ända från skåne kommer han =) Han är en bl himaya skinny =)  Oop´s Man In White Synd längst ner =)

Nu ska jag bju på lite bilder på MaCahan och gulliver =). MAn kan fundera på vad MaCahan letar efter   


         

Bebbisar

2009-11-26 10:19

I morse när jag vakna hade Lollo fått 3 helt bedårande ungar =)

2 cgrested lakeland och n överbegårad skinny

         

Skit ungar å tjockis mage =)

2009-11-21 20:08

Dom små växer så det står härliga till kommer till 100% vara leverans klara vid 5 veckor =)


Lollos mage växer  hon är uppe i en vikt på 1540g nu Förvånad hon ska ha tidigast nu på fredag alltså den 27 :e frågan är hur många det blir denna gång sist blev det 6 st..Bilder på små skitarna =)

        Och Lollo med magen

 

Loke och Lodur

2009-11-08 11:16

Ja nu har dom små fått namn. Dom är så söta dom små har väldigt svårt att slita mig från dom Skrattande. sen är det bara 3 veckor kvar tills Lollo ska få sina små med =)


Så låt mig presentera


Lodur

 

  Loke

   


väntan

2009-11-07 10:59

Som aldrig han å bli någon väntan Skrattande för i går vid 22:20 kom första ungen, det blev två skinny och en lakeland, tyvär vandrade den ena skinnyn vidare till marsvins himmlen efter bara någon minut den hade ett navelbrock som o´fasia råkade bita sönder Gråter. Men jag är glad för dom två som är..

Dom vägde 110 och 107 g =)


 

Dagens mage

2009-11-06 20:37

i dag är det dygn 67 =) i morgon kan dom komma =)


Tjokis mage =)

2009-11-03 20:02

 dag har O´fasia gott 65 dyg väger 1224 g och är öppen 1 finger =) när hon sattes med Nisse (fenix nidorino) vägde hon 845 g hon har ökat 378g ..

Hra nu gjort en omröstning om hur många ugar ni tror hon får.. Jag är i alla fall intstäld på att vara hemma presis hella helgen kommer inte äns åka och handla Tungan ute den inspelnings bara kameran är laddad så jag kan sitta hos marsvinen hella helgen med både kamera mobil och dator så jag kommer kunna raportera med gämna mellan rum om jag kommer i håg det ;)

här är en bild tagen för 5 min sen =)  

Ragnar har flyttat och bebis mage

2009-10-30 12:39

Ja i onsdags flyttade ragnar =) kommer bli så bra ut på landet med massa andra djur å mäniskor som älskar djur =)...


Annars är det lungt o´fasias mage växer så det står härliga till I dag väger hon 1173g och det blir en vikt ökning på 328g så jag hoppas det är 4 välnärda bebbar i stället för 6 små..

Här kommer en bild på den lilla magen =) hon är inne på dygn 59 eller 60 i dag har det i paprena någon stans men från och med den 7 november är bebbarna beräknade =)

 

deppa

2009-10-29 15:03

Varför ska man deppa? det va inte menat helt enkelt.. Så varför deppa då? ne syselsätta sig det är det bästa man kan göra jag har börjat måla om i badrummet som skulle ha gjorts när jag flytta hitt. Så i går åkte jag ner till rusta och köpte en billig vit färg för att kunna måla grunden innan den riktiga färgen ska ditt Skrattande tänk ett badrumm som va mörk blåt mörk hemskt kalt (rysa) ne nu ska det bli ljust och mysigt =) bilder kommer när det är klart.( ja jag klätrar på en stege tråts det som är i dag ) Nu ska jag åter gå till mitt badrumm Skrattande

........

2009-10-28 10:20

I morgon kommer jag nog inte vara kontackt bar per telefon, ska äta tableter mot smärta åde citodon diklofenak och en till......


Så med andra ord besöket hos läkaren gick rent åt helvete....Gråter

Utställninen

2009-10-25 15:53

japp i går bar det i väg till rävlanda kl halv 6 kom L och hämtade oss. dagen började med två strykningar Luella från pet Ras och grupp och Gucci från pet allt pgav att dom två rök ihopp i transporten Skrikandes men så är det.

Skade plockade sitt sista silver kort och kan nu titulera sig som Guld pet  och så placerade hon sig som bis 10 i finalen =), gulliver fick en 3 placering i sin klas billy en 2 plats i sin klas och versace 4 i sin klas övriga gick oplacerade,

 Våran grupp blev godkänd så nu är det bara en kvar så kan vi söka uppfödarnamn =)

Versace med sin allra första rosset =)  

Fördig :)

2009-10-23 09:52

Japp jag är så gott som färdig med allt nu inför morgondagens utställning =) har bara maten kvar att fixa och hö till marsvinen i transport burarna, men innan jag kan göra det måste jag ha gummiband så jag får ta moppen ner till coop sen å köpa det =)...


Jag va hos läkaren i ondags och dom kan fortfarande inte ge något rakt svar på vad felet är ( dom som vet förstår vad jag menar)  dom tog ett nytt blod prov för att kunna gämföra med det dom tog förra onsdagen, och nu ska jag ditt på ondag igen och gå igenom allt en gång till Prover 07:15 sen vänrta 1 timme på att få provsvaren 08:15 träffa en ny läkare och göra undersökningar ingen, Jag vill ha ett slut på detta nu och veta hur det komme gå om man ska kunna bli glad eller ledsen och inte bara gå och vara helt neotral jag blir snart gallen. Ne nu ska jag gå ut och Röka snart kanske det blir slut på det med hoppsa jag =) men nu är det morgon kaffe och en cigg Skrattande

Ragnar

2009-10-21 19:18

Behöver jag äns säga att han är söt?!?! Kolla bara blicken =) Han är till salu för den som är intresserad

     

Rubrik saknas

2009-10-20 14:50

Ja nu har jag varit dålig på att blogga igen.. alla marsvinen är klara för lördagens utstälning Nisse kommer få stanna hemma då han har ett sår på ryggen plus att han magrat av lite så det är bättre att ha han hemma tycker jag, kommer få hem en ny gris i morgon =) han heter Ragnar och är förmodligen ett virvel marsvin svårt att säga med dåliga bilder men det ger sig i morgon, Kommer ev ta med han till rävlanda och försöka få han utplacerad till någon, men allt hänger på om han är tillräkligt frisk och ohyres fri. Han kommer få bo i badrumet tills vidare, ev behåller jag han och kastrerar han så han får gå med hon flocken kan behövas en hane där :)..


Jag har även varit på akuten en sväng :( inget trevligt dom tömde mig på blod och grejer ska till läkaren i morgon igen då kanske jag har en glad nyhet eller dålig det får vi se då...

..

2009-10-08 13:42

Inte mycket att säga här nu mer an att O´fasia har gått in på 6 v i dräktigheten och det börjar kännas små små foster rörelser nu Skrattande hon är på dygn 37 nu :) inte långt kvar eller jo det ärd det 3-4 veckor kvar urs va det låter mycket :(

Fredag =)

2009-10-02 11:24

I dag händer det nog inte mycket har badat Billy och ska snart ge mig i kast med Amy det blir roligt hon hatar att bli borstad =0/, men det är ett ont moste..


Har varit hos annelie i veckan vi tog i mot den nya hästen tristan =) gud va vacker han är =) kommer lite  bilder på han längre ner =) han och Lille man fann varandra med en gång =). har inte mer att skriva nu


herrå