RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-17 18:14:51

Högfeldts på Hackeliden

Tack för oss!

2011-03-30 00:08

När vi hittade vårt drömhus på Hemnet i augusti 2009 och höll tummarna för att vi skulle vinna budgivningen, föddes tanken på en blogg. OM vi skulle ha sådan tur att huset blev vårt, skulle jag starta en blogg där vi kunde dokumentera vårt nya husliv och de renoveringar som skulle genomföras. Drömmen slog in - huset blev vårt och snart fanns bloggen 'Högfeldts på Hackeliden'. Där har ni kunnat följa våra renoveringsäventyr, men också familjen i huset, den växande magen och slutligen prinsens ankomst. Jag känner nu att vi kommit till en punkt där bloggämnena sinar. Den första renoveringsetappen är klar och mycket kretsar nu istället kring sömn, amning, smakportioner, blöjbyten och vardagsbestyr. Viktigt för oss, men inte så roligt att blogga om. Därefter tackar nu 'Högfeldts på Hackeliden' för sig! TACK till er som läst och kommenterat!


Våren är nu på väg och igår tog jag och maken första fikan ute i vårsolen medan sonen sov i vagnen bredvid oss. Underbart! Jag känner mig så tacksam över tillvaron och njuter verkligen av dagarna med maken, sonen, huset och trädgården. Härligt att tänka på den mysiga vår och sommar som ligger framför oss. En riktigt skön tid önskar jag er alla!


Over and Out

Plöstligt händer det!

2011-02-12 00:57

Vad?

-Lillprinsen sover 8,5 timmar i sträck! Underbart! (om än för bara en natt)


Plötsligt händer det inte:

-Kalasförberedelserna blir klara i god tid, så att vi kan gå och lägga oss någorlunda tidigt, sova ut på kalasdagen och ta det lugnt tills gästerna kommer. Kanske nästa år...

En dag att fira!

2011-02-04 21:37

Efter en vecka med jäst, linfrön, grahamsmjöl, rågsikt och you name it har jag tagit en liten brödpaus och ägnar mig istället åt cupcakes. Man skulle kunna tycka att det faktum att vi inte ätit köpebröd på en vecka är skäl nog att fira med smarriga muffins, men just idag har det hänt något ännu bättre! Strax efter klockan halv två i natt blev jag moster för femte gången åt en liten prins! Härligt att han äntligen är här - nu längtar jag till morgondagens sjukhusvisit! I väntan på det tar jag mig en cupcake och firar lillkusinens ankomst!

  

Uppdrag: bröd

2011-01-31 21:23

Min nya hobby är från och med nu brödbak. Detta innebär kanske att jag måste dra ner på min gamla hobby, kakbak. Jag har sedan i somras sagt att 'när jag blir föräldraledig ska jag baka allt bröd själv'. Nu har jag varit hemma i tre månader, men särskilt självförsörjande vad det gäller bröd har vi inte blivit.

Sagt och gjort, från och med nu är det andra bullar som gäller - bokstavligen. Igår blev det rågbröd och idag havretekakor. Det gäller att behålla fokus. Viss oro finns nämligen att det blir med brödbaket som med träning: aktivt och frekvent i en vecka och sedan tillbaka till soffan igen...eller kakrecepten då. 

Tisdagskväll

2011-01-25 20:25

Idag bloggar jag från toalettstolen. Dock använder jag inte själva toaletten, utan nyttjar den bara som sittplats. Anledning: sonens favoritleksak (haha, fjantig förstagångsmamma som tror att tvåmånadersbebisar har favoritleksaker) finns i badrummet. När han för några veckor sedan började fästa blicken 'på riktigt' hängde vi upp de mobiler som han fått i present. Ovanför skötbordet hänger nu färgglada flygplan och dessa är han alltså helt tokig i. Vi hinner knappt lägga ner honom innan han börjar jollra och smaila mot planen. Varken mamma eller pappa står sig i konkurrensen. Därför förläggs allt fler aktiviteter till just badrummet. Frukostintag, tidningsläsning, tvättvikning och nu bloggande - allt går utmärkt att göra i badrummet och sonen är nöjd under tiden. Win-win, liksom...

(Dock krävs snabb reaktionsförmåga, då toalettstolen är mitt i skottlinjen. Skulle han känna för att lätta på trycket behöver man kunna kasta sig upp...snabbt! Täcker jobbets försäkring kiss i tangentbordet!?)


Idag har vi haft en riktig slappardag. Maken var hemma fram till kl 2 och vi spenderade tiden tillsammans i soffan. Långfrukost, Entourage och så småningom lite kaffe. När maken lämnade hemmet för jobbet tog vi en promenad ner till syster. Där bjöds det på middag, jonglerbollstillverkning, nybakta bullar och goa kramar. Sonen sov största delen av besöket, vilket gav möjlighet att mysa lite extra med de större trollen. Härligt!


Nu ska jag ge mig ut på receptjakt. Om några veckor blir det brunchbjudning för familjen i samband med födelsedagen och då vore det kul att testa lite nytt. Husrenovering och bebis har flyttat ner köksexprimenterandet på prioriteringslistan, men nu är det dags att flytta upp det igen! Tips på brunchrätter, någon?

Jobb, makroner och dågar

2011-01-13 23:54

Idag har vår prins funnits hos oss i sex veckor. Dagarna sedan 2 december har gått så oerhört fort, det känns som om vi nyss var uppe på Östra. Samtidigt känns det som att han alltid har funnits här. Konstig känsla!


Sexveckorsdagen har jag firat med att jobba för första gången sedan han kom. Med svallande moderskänslor smög jag iväg på morgonen medan maken och sonen sov vidare. Lite ovant att lämna hemmabubblan och ge sig ut i stora världen, men väl på jobbet var det skönt att känna sig precis som vanligt. Sex timmar utan att någon ville äta på mig, underbart! Lika underbart var det sedan att träffa sonen igen, då maken lämnade honom hos mig på jobbet.


Kvällen har spenderats i soffan: amning i soffan, mys i soffan, middag i soffan, kaffe i soffan, tupplur i soffan, mer kaffe, mer mys, mer amning, osv. Har dock tagit mig upp med jämna mellanrum för att baka mockamakroner. Spännande litet projekt som inte är färdigt än. Det var visst ett bak i flera steg, vilket jag nonchalerade när jag läste receptet (äsch, det går väl fort!). Nu när klockan börjar närma sig halv 1 och plåten fortfarande står i ugnen, smörkrämen inte är gjord och kakorna väntar på att läggas ihop är det svårt att fortsätta nonchalera... Kanske kan jag njuta av nybakta kakor vid amningen runt 3-4.


Dagens inlägg avslutas med låten Dagarna. På Hackeliden spontanrapas (rap som i musikrap, inte vitlöksrap) det nu titt som tätt - överraskande många situatoner kan muntras upp av lite "det är dågana på dågana...". Enjoy!

 

Tur att vi bor i Sverige

2011-01-07 00:47

När vi köpte ett hus med 60 kvadratmeter uppfart som vid snöväder måste skottas för att vi ska kunna ta oss till och från vårt hem, skrockade vi lite grann och sa till varandra 'tur att vi bor i Sverige då, där det aldrig blir vinter'.

Jättetur! Verkligen! 

Gott nytt år!

2011-01-01 16:24

Så har det nu blivit 2011. Förra året gick i ett rasande tempo medan vi sysselsatte oss med renovering, väntan på bebis, jobb, extrajobb, umgänge med familj och vänner samt livet i största allmänhet. Det känns som alldeles nyss som jag och maken skålade in 2010 vid vattnet i Trollhättan tillsammans med vänner. Vår högsta önskan inför året som skulle komma, var att läkarna skulle bekräfta att min strumabehandling varit framgångsrik och att det var fritt fram för oss att börja tänka på bebis. Dock trodde vi aldrig att allt ske i sådant rasande tempo, att vi innan 2010s slut skulle ha vår guldklimp hos oss. Ett helt fantastiskt år!


Det nya året firades in hemma på Hackeliden tillsammans med syskon och vänner. God mat, god dryck och god stämning kompanjerat av fyrverkerier, amning, tomteblossbrända barnfingrar och många skålar. Lillprinsen höll sig vaken ( big surprice!) och fick uppleva sitt första tolvslag - inget som han brydde sig om, men hans föräldrar tyckte det var mysigt.

  

Vi ser nu fram emot 2011. Ett år då jobb och renovering byts mot bebismys och då tempot förhoppningsvis blir lite lugnare.


Slutligen vill jag önska alla Er som emellanåt tittar in här på bloggen ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Julafton

2010-12-24 13:01

Julstämningen is back - lillprinsens första julafton har börjat bra! 


Julgröt och skinksmörgås till föräldrarna i soffan framför granen. Amning till julmusik och levande ljus. Kaffe, clementin, knäck och paketöppning. Nu väntar julkalas med makens familj.


God Jul

önskar

Högfeldts på Hackeliden

  

Dan före dopparedan!

2010-12-23 13:12

Vart har december tagit vägen? I november såg vi fram emot en decembermånad då vi bara skulle vara hemma tillsammans, mysa med bebisen och julstöka. Sedan kom bebisen och vi vaknade upp ur den romantiska drömmen. Månaden har ägnats åt hormonstormar, läkningsprocesser, blöjbyten, amning, vakna nätter, många besök...och så klart - massor av bebismys. Kan dock konstatera att december sprang förbi när vi var upptagna med allt annat och imorgon är det redan julafton!


Det känns som att vi ligger någorlunda i fas. Granen är klädd, klapparna inköpta, skinkan är lagad, knäcken kokad och julkakorna bakade. Trots detta infinner sig inte riktigt den rätta julkänslan. För min del brukar den infinna sig långt innan det är dags, men i år håller den sig alltså borta. Jag anar att det har något att göra med det lilla knytet som ligger och sover i babykorgen. Efter att ha gråtit en skvätt till frukosten över den försvunna stämningen (hormoner? trötthet? skit samma, det börjar bli vardag) har jag nu bestämt att detta ska bli den juligaste dan-före-dopparedan någonsin (gäller att sikta högt). Julmusiken ska på, glöggen ska värmas, rimmen ska rimmas och så vidare. Det handlar väl bara om vilja?

Mission: julstämning har just inletts...

  

Måndagskväll

2010-12-13 19:40

Efter en vecka hemma och två hyfsade nätter, har jag idag fått en liten energidos! Inte som förut - det vore väl att önska för mycket - men tillräckligt för att tillvaron ska kännas lite mer hoppfull.

I natt fick jag sova 5 timmar i sträck och vaknade hyfsat pigg vid 9-tiden. Hade en mysmorgon med sonen medan maken fick sovmorgon. Efter frukost avslutade jag kylskåpsstädningen som maken påbörjat (det trasiga är utslängt, ett 'nytt' är inhandlat på Blocket) och med det gjort är det klart att användas! Sedan var det dags för sonens första bad. Imorgon kommer BVC-sköterskan på hembesök, vill ju inte att han ska uppfattas som misskött då! Han verkade njuta av att ligga i det varma badvattnet. Kanske blev han lite nostalgisk med tanke på hur han spenderat de senaste nio månaderna?

Lagom till att skymningen föll packade vi barnvagnen med bebis och gav oss sedan ut på första promenaden - i dubbel bemärkelse. Första promenaden med sonen, men också första Kärrdalspromenaden för maken (tänk att det skulle ta ett år att få till). Branta backar och halkig snömodd, med vi tog oss både ut och hem!

  

De senaste timmarna har spenderats med syster och bustroll som hade vänligheten att både lussa för oss och ta med sig middag. Sonen kom till ro på mosters gravidmage - en skön hylla att vila på!

Som sagt börjar, i alla fall några, krafter återvända. Än så länge är det lite pensionärsvarning på aktiviteterna, men ge det en vecka till så kanske vi kan få något vettigt gjort om dagarna...alldeles lagom till jul!

Kontraster

2010-12-10 09:04

Halvligger i soffan med en ihopkrupen bebis på bröstet som stensover efter amnning. Nattmörkret har försvunnit och på andra sidan dalen ser jag nu kontrasterna mellan klarblå himmel, snövitt landskap och varmrosa morgonsol. Otroligt vackert! För några timmar sedan kändes tillvaron lite mörk och ensam, nu är den bara ljuvlig! Ännu en dag vacker vinterdag med underbar bebis. Skönt att det är långt till natten...

Flummigt? Jag skyller på hormonerna! =) 

Soffmys i ny version!

2010-12-08 17:18

Julstjärnorna lyser i fönstret, amaryllisen blommar och det är någorlunda städat. Ligger under ett täcke på schäslongen i vår sköööna soffa med dator i knät, bebis på bröstet och julmust på bordet. Bättre mys än så blir det nog inte!   

Hemma på Hackeliden

2010-12-06 15:40

Efter 4 dagar på bb är nu både mor och son utskrivna från sjukhuset och idag kunde vi därför åka hem. Både konstigt och självklart på samma gång, att komma hem till huset. Det känns som att det var en evighet sedan vi var här, samtidigt som allt är precis som vanligt! Har druckit kaffe, fikat och spelat Sequence för att göra något som vi brukar, men måste pausa titt som tätt för att beundra underverket som ligger bredvid oss i soffan. Vi kan knappt förstå att han är vår! Känslorna är så stora och sitter nästintill utanpå kroppen - helt omöjligt att föreställa sig innan. Bäst av avsluta detta inlägg innan hormonerna tar över...

Välkommen Oskar!

2010-12-03 13:39

Så var det då äntligen dags igår! Kl. 17:47 kom Oskar Högfeldt till världen på Östra sjukhuset. En 3550 g tung och 54 cm lång kille som är det vackraste barn vi sett (man förväntas väl säga så!?) =) 36 timmar efter första värken fick både trött bebis och trött mamma lite hjälp på traven och han kom ut med hjälp av sugklocka. Inatt har han sovit på annan avdelning för att de skulle kunna hålla lite extra koll på honom, men sedan i förmiddags har vi fått låna ner honom till oss på bb. Mycket mysigt! Förhoppningsvis blir han utskriven i eftermiddag, så att han kan flytta in hos oss på vårt rum. Just nu är pappa och duschar, mamma bloggar och bebisen sover inlindad i i goa filtar. En lycklig, lycklig, lycklig familj!

  

4 timmar gammal i pappas famn!

42 veckor avklarade!

2010-12-01 19:51

Nu har vi klarat av 42 veckor, vilket innebär att det som längst är en vecka kvar av graviditeten. Vi har alltså prickat av 97,7 % av maximal tid - nästan klara med andra ord! =)

Detta har vi firat med en riktig slappdag! Maken har varit hemma idag, vilket alltid är mysigt. På förmiddagen var storasyster och hennes charmtroll här på fika. Eftermiddagen fylldes med julklappsinköp och middag på Åby Pizzeria. Tjusigt värre!

Nu väntar Bonde söker fru. Over And Out! 

Vi är laddade...

2010-11-30 22:55

...inför 1:a december! Paketkalendern står, som tidigare berättat, uppställd i vardagsrummet och idag har vi inhandlat DVD:n med Ture Sventons julkalender från '89, så nu är vi redo att räkna ner dagarna fram till dopparedagen! (Känns tryggt att veta att julafton garanterat infaller den 24:e. Ingen risk att tomten går över tiden.) Imorgon är maken ledig och om bebisen inte behagar komma ut, står julklappshandling och Lisebergsbesök på agendan. En riktig mysdag, alltså!

Mission jullakan: completed!

2010-11-29 22:50

Nu är även babykorgen bäddad med jullakan! Lillebrors gamla julgardiner har fått nytt liv. Hade jag varit en bebis i magen, skulle jag definitivt ha längtat ut nu!

    

Vardagsspänning?

2010-11-29 21:04

Om kylen och frysen går sönder ena dagen och man upptäcker det nästa dag, får man slänga väldigt mycket mat... Suck!

Lyckligt lottad!

2010-11-28 18:56

Första julen som jag och maken dejtade ordnade vi - ovetandes om att den andre hade samma idé - paketkalendrar åt varandra. Jag har för mig att vi då sa att det var enda gången. Jag vet i alla fall med säkerhet att förra julen, när maken hade ordnat paketkalender till mig och inte jag till honom, så sa jag att NU var det sista gången som han skulle göra det. Tydligen lyssnar han inte på mig, för sedan igår står 24 paket uppställda i vardagsrummet - med rim. Trots att jag inte blir lyssnad på, måste jag erkänna att jag är ganska förtjust! Han skämmer bort mig.  Jag är en lyckligt lottad kvinna!