RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 14:26:25

Hur man bloggar

Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

Välkommen till Hur man bloggar

2031-06-05 23:52
Från [email protected] (Smartius)
Skapa blogg, gratis bloggdesign, marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen -  allt i ett och mycket mer!
Välkommen till min blogg/hemsida om att använda befintliga webbtekniker för att skapa en blogg, hemsida eller annat socialt medium och tips för att nå ut till läsarna och marknadsföra sin sida samt kanske även tjäna en slant eller två. Förkunskapskraven för att skapa en enkel blogg eller hemsida är minimala och kostnaden för att marknadsföra den obefintlig om reklamen görs inom rätt ramar. Den här guiden är till för att alla som vill skapa allt från en enkel till avancerad blogg, en enkel företagssida, tjäna pengar på internet samt enkel gratis marknadsexponering i rätt medium.

Varför ska man blogga?
Den här bloggen skapades för att hjälpa dig att start upp din egen blogg eller hemsida men även som ett prov för egen del att testa mina egenskaper. Jag läser just nu till informationslogistiker på CIL  och har läst kurser inom bland annat internet & webbtjänster, enklare programmering, marknadsföring, informationshantering, sökmotoroptimisering oc att driva en blogg är ett perfekt sätt att testa sina kunskaper praktiskt samt dela med sig av sina erfarenheter. Min åsikt säger även att i framtiden kommer de sociala medierna spela en allt viktigare roll för företagen och jag tror inte att de kommer vara ovanligt att jag som informationslogistiker kommer att kunna använda en väl optimiserad blogg eller en enkel hemsida som CV och inkörsport till många jobb samt att företagen i framtiden kommer att heltidsanställa individer eller grupper av människor vars jobb är att handha företagens kommunikation via sociala medier. Alltså att du har yrket av att skriva på facebook, twittra, blogga, pusha och annan social marknadsföring eftesom företagen måste följa med kunderna ut på de sociala medierna. Det har redan skett i viss mån idag då många företag har företagsbloggar, facebooksidor och twitterflöden men sker i takt med intresserade personer inom företagena som tagit ansvar för det. Vissa företag finns bara på facebook medan många personer försörjer sig på bloggande så varför inte ta och sätta igång.
 
BannerFans.com
 Tidigare webbprojekt och lärdomar
Några tidigare projekt jag sysslat med och fortfarande driver som jag kommer att referera till emellanåt i den här guiden är min första seriösa blogg om ett ämne som står mig varmt i hjärtat, bloggen Träning & Motivation handlar främst om styrketräning, kampsport, kosttillskott och motivation men även ett test för mig att implementera olika verktyg och tekniker som finns tillgängliga på webben. Mitt andra exempel är en enkel företagshemsida som jag satt ihop till en vän till mig som startade eget. Sidan är skapad med hjälp av Googles gratisverktyg Google site där även den totalt okunnige skulle klara av att sätta ihop en enkel webbsida. Till sidan har vi sedan knytit en egen domän via Loopia samt även skapat en facebook sida för ytterligare gratis marknadsföring och en personligare kontakt med kunderna. Ahlgrens byggteknik.se (under konstruktion) kostar idag endast 99 kr om året vilket visar att även småföretag kan ta sig ut på webben utan att behöva lägga ut enorma kostnader på systemutvecklare, programvara och programmering samt webbhotell. Tillsist har jag även en Facebook-sida som jag använder för att dels marknadsföra men framförallt snabbt och smidigt få ut information till min klubbs intresserade medlemmar. Sidan är skapad som en person med namnet BJJ-Grappling Ljungby  vilket har både sina för och nackdelar jämfört med att skapa en grupp eller företgassida via Facebook.
Tanken är att det här projektet inte ska vara en traditionell blogg utan mer designat som en webbsida. Därför är min avsikt att inga eller åtminstone få nya inlägg kommer att presenteras utan istället kommer de befintliga inläggen att utökas och uppdateras efterhand. Finner du någon läsning intressant får du väldigt gärna kommentera, posta på facebook, länka till din egen blogg, klicka på gilla, pusha, twittra eller lägga till ett lite bokmärke och återkomma till sidan. Hittar du något som är felaktigt eller undrar över något så tveka inte att fråga i kommentarerna eller via mail på [email protected]

Läs detta först - innan du kodar i Blogspotmallen

2021-06-09 19:30
Från [email protected] (Smartius)
När du ska ändra i mallen för hela bloggen gör du det genom att välja Design och sedan Redigera HTML. Klicka i rutan Utöka gränssnittskomponentmallar och sedan är det bara att sätta igång. Men innan du börjar bör du spara en kopia av mallen innan ifall något går snett så du enkelt kan ladda upp din gamla mall igen. Gör detta innan varje gång du ska ändra något. För att enkelt hitta respektive kodstycke klicka på Ctrl+F så får du upp en sökruta som låter dig söka efter specifika ord på sidan där du enkelt kan hitta och ändra respektive kodstycke. För att se så att du lyckats ändra koden på rätt sätt kan du spara (kommer få ett felmeddelande om det inte funkar) och titta på bloggen. För att se så att koden är rätt kan du utnyttja Firebug i Firefoxs webbläsare som låter dig se respektive kodavsnitt enkelt och smidigt genom att markera det.
Jag vill inte heller påstå att jag kommit på alla dessa kodstycken själv, men jag har plockat runt på nätet och letat fram de designändringar jag tycket är vettiga, testat koden på min blogg och ändrat den efterhand att det har behövts. Många kodstycken jag hittat var gamla och anpassade för engelsk/amerikansk publik så jag har helt enkelt piffat till dem lite. Är du själv duktig på programmering så varsågod och ändra koderna efterhand. Hittar du någon bättre lösning, hör gärna av dig för jag är väldigt intresserad.
Några av de sidor jag använt mig av som har fler kodexempel att tillgå om det är någon lösning du saknar finns här:
LÄNKAR
http://www.numion.com/Stopwatch/index.html
http://fixa-din.blogspot.com/
http://www.webupd8.org/2009/03/top-blogger-blogspotcom-gadget-list-how.html
http://blogging.nitecruzr.net/
http://www.seotaktik.com/2008/12/blogger.html


Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

Följ mitt mode

2012-05-15 16:54
Från [email protected] (Smartius)

Nu kan ni enkelt följa mitt mode på Mylovebasket Jag har nyligen skapat min egen modeshop eller Lovebasket. Här kommer ni kunna ta del av kläder, skor och annat mode som jag gillar. Ni hittar min Lovebasket *//här*// (lägg in länken till din Lovebasket istället för texten *//här*//). Super kul om ni även börja följa mig!

Bikini för sommaren

2012-05-15 16:53
Från [email protected] (Smartius)
Har ni handlat någon snygg bikini till sommaren? Upptäckte att det fanns över 200 bikinins på Mylovebasket. Hur många som helst i alla prisklasser och från flera olika varumärken. Frågan är bara vad man ska välja. Vad tycker ni om dom på bilden?

Snygga klänningar på Mylovebasket

2012-05-15 16:53
Från [email protected] (Smartius)
Var inne på Mylovebasket idag för att leta inspiration för att den rätta sommarklänningen. Hittade flera snygga klänningar som jag skulle kunna klicka hem, men som vanligt är det svårt att bestämma vilken. Vad tycker ni om klänningarna på bilden?

Vinn pengar genom att spela Bingo

2011-08-30 20:49
Från [email protected] (Smartius)
Ett bra sätt att tjäna lite extra pengar på nätet är genom att spela Bingo på nätet. Det finns en mängd sajter på nätet som ger dig möjligheten att spela bingo och det kan ibland vara svårt att hitta rätt bland alla valmöjligheter. Vilken sajt är bäst, hur ska man akta sig så man inte blir lurad och hur funkar det med att föra över pengar? Tur att det då finns hjälp att få. Är du sugen att spela Bingo på internet så är den här sidan om att spela Bingo en bra sajt att hjälpa dig till att spela bingo.

Själv har jag testat på att spela bingo på nätet några gånger och det är både enkelt och roligt samt att man har möjligheten att vinna en extra slant. För det mesta behöver man inte ens riskera något utan får pengar till att börja med för att spela med. Så är du sugen på att spela bingo så testa på. Idag behöver man inte vara en gammal tant som sitter i en bingohall för att finna nöje i en bingokväll. Inte heller behöver man vänta på att Bingolotto ska starta på lördagskvällen. Utan man kan spela bingo när som helst, var som helst, så länge man har tillgång till en dator. Så spela Bingo idag.


Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

Blogvertiser - få betalt för dina inlägg

2011-07-31 11:24
Från [email protected] (Smartius)
Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Blogvertiser är en affiliatetjänst som låter dig får betalt för dina inlägg på din blogg. Det handlar inte om några jättestora summor och du är inte heller varken tvungen att skriva om något eller tvungen att skriva något speciellt. Du får en uppdragsbeskrivning om att du ska t.ex. nämna en produkt i ett inlägg, skriva om ett ämne på minst 150 ord och sedan länka till en viss sida. Sedan ska du posta tillbaka url:en och vänta på godkännande av att du klarat av ditt uppdrag.

Som ett exempel har jag använt mig av Blogvertiser på min andra blogg Träning och Motivation där jag skrivit ett inlägg om Fotbolls EM 2012. Jag är egentligen inte så förtjust i fotboll så därför fick jag vinkla de hela en aning så att det skulle passa in på min blogg. Uppdraget var att skriva om EM 2012, 150 ord minst samt länka till deras hemsida med en viss ankartext. Alltså handlade det hela om att köpa en sig en väldigt relevant inlänk. Uppdraget godkändes och inväntar betalning på 50 kr.

Du kommer inte bli rik på att skriva för blogvertiser eftersom betalningen ligger på 50 kr för en nystartad blogg och går upp till ett par hundralappar för mer välbesökta bloggar. Inte heller öser uppdragen in men det kan vara ett trevligt sätt att tjäna en extra slant gentemot vanliga reklambanners.

Så testa! Du förbinder dig inte för något. Blogvertiser

Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

5 tips för träningsbloggare

2011-07-27 16:23
Från [email protected] (Smartius)
Finns många som driver träningsbloggar där ute på etern. Jag är en av dem och även om det inte finns några större pengar att tjäna som träningsbloggare i jämförelse med modebloggare sär är det ändå väldigt kul att skriva om ett ämne man själv gillar väldigt mycket.

Så tänkte därav ge lite tips på specifika topplistor för oss som skriver träningsbloggar. Inte bara att för att de ger oss bättre SEO. Man hamnar ju med en länk på en sida bara för träningsrelaterade sidor vilket är bättre samt många potentiella besökare som själva skriver träningsbloggar och kollar efter nya i topplistorna eller kollar in sin egen blogg. Alltså en win-win situation för oss träningsbloggare. Så lägg till din träningsblogg direkt till alla fem.

Styreketräningsprogram - samlar träningsbloggar i en lista av oberoende ordning, fungerar med ett inlägg som tillbakalänk, går även att få med artiklar och länkar från artiklar om man ber snällt ;)

Styrketräning.net -  samlar träningsbloggar i en topplista

Viktblogg.net - samlar träningsbloggar relaterade till viktnedgång, och det handlar ju de flesta om eller hur ;)

Träningskompisen -  stor samling med träningsbloggar men lite seg på att lista vilket leder till att man kan få försöka ett par gånger

Hälsobloggar - stor samling med hälsobloggar, här kan du även välja kategori för din blogg samt hamna i topplistan


Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

Lägg till en Facebook Gilla-knapp på blogspot

2011-07-26 15:34
Från [email protected] (Smartius)
Att lägga till en Facebook Gilla-knapp på blogspot är jätteenkelt och nu menar jag förstås inte den standardiserade Facebook Dela knappen som redan finns. Leta bara upp det här kodstycket


Före det kodstycket klistrar du in detta kodstycket