RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-09 19:51:46

I'll stop the world & melt with you

Övning i självdisciplin, nr 1: gå upp på morgonen

2010-03-10 21:45

Jag har börjat öva min självdisciplin. Självdisciplin kan vara bra att ha om man till exempel ska plugga på högskola, då måste man plugga ibland och inte bara se på youtube-filmer, samma sak om man startar eget företag, då måste man jobba ibland och inte bara se youtube-filmer där heller. Jag kan alltså ha nytta av detta i framtiden så därför har jag börjat öva upp min självdisciplin!


Min första uppgift är att gå upp tidigt på mornarna. Jag har länge haft problem med att komma i tid - nu har jag gått till botten med detta och insett att roten till problemet är mitt eviga snoozande. Jag snoozar en timme på morgonen, alltså en timme från den tid jag egentligen vill gå upp på morgonen. Detta gör att jag går upp för sent, stressar på morgonen för att hinna duscha med tandborsten i munnen och kanske äta en macka samtidigt som jag fönar håret och ska rota i garderoben efter nåt som jag inte haft på mig varje dag tidigare i veckan och shitshit det känns som att jag har glömt nåt och vart fan har jag lagt min mobil nånstans den borde jag ha med mig och helvette nu tappade jag en hel schampooflaska i golvet - äh det får ligga jag hinner inte torka upp det nu - jävlar nu är jag sen jag borde ha gått för en kvart sen, om jag bara hade gått upp ur sängen tidigare, varför gick jag inte upp tidigare?!


Nu är det slut på stressiga mornar som gör hela dagen till ett kaos!

Min plan är att kliva upp kl 06.00 imorgon bitti och alla vardagsmornar efter det och börja dagen lugnt och skönt. Det ska bli en vana! Det här är det första steget till självdisciplin. Imorgon är första dagen i mitt nya, disciplinerade liv!

Det är så lätt att tycka om dig

2010-03-10 09:41

    

Idag är det 10 månader sedan jag somnade på den här mannens säng och låg som en död fisk, omöjlig att få liv i, och mannen fick boka hotell åt oss i Alicante alldeles själv. Jag var trött för att vi hade varit ute och cyklat längs ängar och vatten och jag var nykär och allt var så vackert och det bara pirrade inuti och det är klart att man blir trött av allt pirr till slut. Det pirrar fortfarande, det kanske är därför jag är så trött jämt?

Men trötthet går att bota med lite sömn,

så för mig får det gärna fortsätta pirra! 

spotify fy

2010-03-10 09:35

jag borde gå ut och gå eller ta en löptur i solen

men jag har fastnat inne,

för min sporify-playlist är så bra att jag inte vill gå härifrån!

the vegetarian china shop

2010-03-03 18:46

Idag har jag varit ledig så jag tog en stärkande promenad i solskenet. Snubblade på en liten kinesisk butik med namnet "Vegetarisk livs" i Nyfors (alias Eskilstunas Chinatown) och gick in. Jag var den enda kunden i den lilla butiken så expeditens fulla uppmärksamhet riktades mot mig.

"Vill du ha hjälp med något?" frågade hon vänligt. Jag nickade.


En timme, och en guidning bland butikens sortiment, senare kom jag ut från butiken med en välfylld kasse grönsaker, te och olika sorters kött-substitut.

Så nu ska det provas hejvilt!

Välkommen hem!

2010-03-02 20:30

  

creativechaosCREATIVEchaos

2010-02-26 09:47

jag har haft sportlov hela veckan och min lägenhet är ett kreativt kaos

jag skapar!

tyg och sönderklippta kläder överallt, nålar, trådrullar, knappar huller om buller, mönsterpapper och måttband,

just nu ska en tantkjol från myrorna få nytt liv som sommarklänning


ibland är det skönt att bo ensam, 

jag slipper städa undan mitt kära kaos!

bikini till beach '10

2010-02-24 18:32

Idag har jag varit ute och provat bikinis. Att köpa bikini måste vara det svåraste man kan köpa i klädväg. Det går att köpa en bikini som sitter snyggt när man ligger blixtstilla och solar, inga problem, såna finns det gott om. Men om man vill vända på sig, lägga sig på sidan eller sätta sig upp så är risken stor att en sån bikini hamnar på sniskan. Och ännu värre, om man vill ha en bikini som man kan springa runt med, spela beachvolley i och åka ruschkanor med utan att behöva oroa sig för att tuttarna ska ploppa ut, vad ska man välja då?


Jag provade många snygga axelbandslösa bikiniöverdelar. Mycket snyggt. Om man ska ligga blixtstilla på stranden.


Jag träffade Kajsa från min klass inne på bikinibutiken, hon var också på jakt efter badkläder. Vi stod i varsitt provrum och ojade oss. Det som är snyggt sitter dåligt. Det som sitter bra är inte snyggt. Jag kunde inte bestämma mig, men Kajsa kunde och hon slängde iväg en visdom innan hon gick:

"Välj den som sitter bäst! Det gjorde jag."


Jag har fotat mina tre bikinifinalister, så nu ska jag spendera kvällen med att bestämma vilken jag ska välja...

stillsam eufori

2010-02-23 16:56


Jag har spenderat mycket tid med en alldeles speciell dalmas under helgen.

En alldeles speciell en som inte ger sig förrän han förstår hur saker fungerar, som inte slutar fråga förrän han vet vad jag tycker, som alltid ler i sömnen när jag kysser hans kind.


Det finns ingen slump.

SNOW

2010-02-20 16:45

  


Varför klaga på snön?

Det är som att vara i fjällen hela tiden, fast det finns mer att göra än att åka skidor och basta.

Lyxfrukost ala familjen Dahllöf

2010-02-21 16:30

  

88.7777.2

2010-02-17 18:43

  let my shoes lead me forward

no time for education so let's goFormuppgift: Ram till miljödiplom

2010-02-17 09:56

      

Alla hjärtans dag

2010-02-14 09:45

Alla hjärtans dag:

Jimmy fixar min dator och jag sover. Sedan delar vi på linsgryta och bulgur från en uppvärmd matlåda. Vi går en promenad på kvällen och diskuterar genusfrågor.

Jag gillar det.

Fettisdagen

2010-02-16 09:15

  

ännu ett förvirrat inlägg

2010-01-14 21:02

Att det ska vara så svårt att leva här och nu.

Idag var jag på besök hos studievägledaren på skolan, hon var jättegullig, pratade mycket och log hela tiden. Och sa att jag ska ta det lugnt. Ta det lugnt, slappna av, och inte oroa mig för framtiden.

Det är svårt att inte oroa sig. Det är svårt att inte ha någon aning om vart jag ska befinna mig i höst, det är svårt att välja praktikplats när jag inte vet vilken inriktning jag vill ha, det är svårt att välja slutprojekt när jag inte vet vad jag längtar efter att göra. Det är svårt att försöka läsa en bok om att uppfylla sina drömmar när jag helt enkelt inte vet vad jag drömmer om längre.

Hon sa också att jag lät positiv, studievägledaren. Och det är ju bra. Jag vet att jag är helt jävla sjukt grym - bara jag hamnar på rätt ställe.

Det är bara så svårt att leva nu och glida. 

2 0 1 0 - 2 0 1 0 - 2 0 1 0

2010-01-03 10:54

Nytt år och nytt decennium och nya tankar om framtiden.

Jag vet inte vart jag ska bo,

vet inte om jag ska plugga eller jobba,

vet inte vad jag ska rösta i riksdagsvalet,

vet inte om jag bara borde ta tillfället i akt och lämna landet för det borde jag ju göra medan jag är ung.

Jag borde väl veta,

nu när jag har varit 20 år i mer än två veckor.


Jag säger ja

2009-11-02 19:32

JA! Javisst! Absolut, det fixar jag! Yes, det kan jag göra!

JA, JA JA Ja ja ja ja JA

Det är fascinerande hur lätt det är att säga ja.

Ordet "ja" ploppar ut ur min mun ideligen.

Det är fascinerande hur svårt det är att säga nej.söka någon kurs till våren eller inte?

2009-10-14 20:24

IMORGON ÄR SISTA DAGEN ATT SÖKA HÖGSKOLA TILL VÅREN!


Gulp. Jag sitter ensam hemma i min lägenhet och slukar information om högskolekurser.

Jag är rädd för mig själv.

Jag borde läsa spanska, jag borde läsa spanska, jag borde läsa spanska i vår, intalar jag mig själv, så att jag kan resa någonstans och göra mig förstådd. 

Men min blick dras till helt andra kurser som Sustainable Energy Systems, Solceller och solfångare, Vind- och vattenkraft, Uppvärmnings- och ventilationsteknik, Miljökunskap och Kommuner och hållbar utveckling.

Jävla miljö- och tekniknördskurser!

VAD HÄNDER MED MIG?! .

mörktmörktmörkaremörkaste

2009-10-12 22:22

Blä. Det är verkligen SJUKT mörkt ute nu. Och kallt. Jag borde gå ut och få inspiration, men istället sitter jag inne och ugglar och försöker stänga ute mörkret. Känns inte lockande alls att gå utanför dörren.


Förresten finns det en mycket coolare blogg än den här, spana in Recycle Design-bloggen, det är vår klassblogg! Inte så fyllig ännu, men det tar sig! Andreas har designat, galet snyggt!

Gissa vem som är först ut att vara "Veckans skribent"?

Jojomen, alldeles riktigt, när frågan kom på tal kände jag 11 blickar riktas mot mig, så jag ryckte lite coolt på axlarna och ba: kan jag väl!

Det är konstigt det där, så fort nåt handlar om att synas eller höras småskrattar mina klasskamrater och nickar menande åt mitt håll. Jaja, det är väl för att jag bara har dammråttorna att prata med här hemma på kvällen när jag går och lägger mig och på morgonen när jag vaknar, som jag blir pratglad och vill underhålla mina kära kamrater när jag äntligen får umgås med levande själar några timmar om dagen.

Nä, så farligt är det inte, jag ska inte klaga. Det är nog bara bra för mig att vara ensam, och när jag tröttnar går jag ned till Friskis och tränar för att få vara bland folk! Och det är ju bra!