2018-12-01 16:52
Från Fredrik
Har de senaste veckorna provkört en Crock Pot Express. Kan medge att jag initialt oftast är skeptisk till apparater som ”löser allt”. Originalet Crock Pot är dessutom sedan tidigare något jag inte testat, givetvis för att man inte kan tryckkoka i den och jag har fortfarande inte förstått charmen med att slösa energi, släppa ut […]
2018-12-01 16:12
Från Fredrik
Har kommit över ett litet parti viltkött efter några helger av hårt slit i terränglådan. Vilt innehåller oftast lite mer smak och är lite kraftigare i sin textur. Vildsvin passar fint för tryckkokning, har tidigare gjort Tunna revben av vildsvin. Denna gång är det dags för en variant av Pulled pork, där fläsket ersätts med […]
2018-11-26 12:00
Från Fredrik
Jag brukar köra den sortens chili jag har för stunden. Har jag ingen färsk tar jag lite mer torkad, har jag någon annan skön chili eller stark sås brukar det också slinka ner. För att få en het och mustig chili så är det bra med en variation av starka grejer, kör man bara färsk […]
2018-11-26 10:42
Från Fredrik
Stort tack till Daniel för ett enkelt och klassiskt recept på kalops. 1 kg högrev (på bilden användes märgpipa) 4 st gula lökar 6 st morötter 3 st lagerblad 12 st kryddpepparkorn Köttbuljong ”så det täcker” salt och peppar Tärna köttet i 3cm bitar. Bryn köttet i en stekpanna i omgångar, lägg sedan i tryckkokaren. […]
2017-07-25 22:53
Från Fredrik
När jag för några dagar sedan var på Vikbolandet fick jag tag i en bit dovhjortsbog. Eftersom kött från vilt ofta är gott och även innehåller en högre andel omega-3 än vanligt kött köpte jag en bit för att tryckkoka. Har senaste året relativt ofta kokat kött i bit, både gris och nöt och det […]
2017-07-24 22:11
Från Fredrik
Igår besökte jag Vikbolands Struts och givetvis försökte jag hitta något passande för tryckkokaren. Tydligen är det mesta på en struts mört och inte lämpat för tryckkokning, hittade dock en bit strutshals och ett strutsägg jag fick med mig. Strutshalsen tillreddes med stor framgång av min bror Max. Gulasch av strutshals blev mycket gott, det […]
2017-07-23 22:23
Från Fredrik
Fläskben passar perfekt för tryckkokning. På 40 minuter ramlar köttet av benen och man kan enkelt plocka bort det. Här har vi plockat rent köttet från benen och sedan stekt dem på en Murriika. Påminde en del om gyros, fast godare! Ett tips är att använda slattar av lök och rotfrukter som blivit över vid […]
2017-07-23 22:20
Från Fredrik
Har tidigare gjort ratatouille och lagt upp receptet. Här följer min bror Maxs variant, Maxad ratatouille. En skillnad är att detta tillagas med lite finess och att man rostar grönsakerna före tryckkokning. Kan med fördel serveras till fläskben á la gyros. Maxad ratatouille passar till mycket, både fisk och kött. Nedan serverat med kycklingfilé och […]
2017-07-22 12:44
Från Fredrik
Oxbringa, också kallat brisket, är perfekt att förkoka i tryckkokaren. I vanlig kastrull brukar man behöva koka den i 4 timmar, i tryckkokaren räcker det med drygt en timme. För att få lite färg på oxbringan kan man med fördel lägga den på grillen en stund. Kokvätskan kan reduceras och serveras som sås. Använd mycket […]
2017-07-21 11:58
Från Fredrik
Potatisstomp är ett perfekt tillbehör till grillat kött och går mycket snabbt och enkelt att göra i tryckkokaren. Det gör inget om potatisen spricker lite, och i ärlighetens namn har det hänt att jag sprängt ett par potatisar i tryckkokaren! Ingredienser (fem portioner) 2kg färskpotatis 100 gram smör Dill (mängd oklar, hade ingen att tillgå) […]