Idag har jag preparerat kallsådder i min tunnel. Egentligen är det senare än vad jag brukar. Jag har sått persilja, dill, olika kålsorter(kålrabbi,spetskål,grönkål,kålrot), ruccola, salladslök och sa…
Jag har alltid tyckt väldigt mycket om olika ostpajer och det går enkelt exprimentera med vad som finns hemma i kylskåpet. Jag använder samma grundrecept på pajdeg och äggstanning och experimenterar …
Nu har Karl-Johan svamparna kommit fram. Jag plockade med mig flera stycken väldigt fina med mig hem. Nackdelen med Karl-Johan är att den lätt blir maskäten men dessa var jätte fina. Jag gjorde en go…
Kaninungar Här händer det mycket nu! För fyra veckor sedan den 16 mars fick vi fem kaninungar. En utav dem hitta jag utanför boet vid dörren. Kaninhonor brukar lägga döda ungar där. Men fyra fortfara…
Linssoppa och fröknäcke Återigen börjar bloggen förhoppningsvis rulla lite mer regelbundet än vad den tidigare har gjort. Idag nyttjade vi (jag, katterna och hundarna) sovmorgonen till fullo och kom …
Grön tomatmarmelad och gröna inlagda tomater Just nu börjar tomatsäsongen att ta slut.. om du har mycket gröna tomater till övers går dem att ta in och lägga i ett soligt fönster så mognar de med tid…
Äppelpaj Nu är det säsong för äpplen så vad passar inte bättre än en värmande paj till en fika i början av hösten?! Fika är jag ju uppvuxen på skulle man ju kunna säga.. alltid när vi var hos mormor …
Örtsalt Detta är första året jag testar på att göra eget örtsalt. Om ni inte testat så testa! Jag kommer inte kunna leva utan mitt egengjorda örtsalt, är verkligen en toppen bra smaksättare till allt…
Torka örter Förra året fick jag inspiration av en god vän som dricker mycket te, hon torkar nämligen vissa örter och använder i te. Jag fick smaka på torkad rödklöver och mynta. Rödklövern sägs ha en…
Grovt Filmjölksbröd En favorit bland de bröd jag bakar är detta enkla goda bröd, Grovt filmjölksbröd med frukt, nötter och frön! Enkelt att göra, bara blanda ihop allt! Passar dig som inte orkar vänt…