RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-13 22:41:42

Isabellaviktoria blog

Isabellaviktoria blog on Nouw

Vacation

2018-12-22 15:12
Från Isabellaviktoria

Åh vilken vecka vi haft!
Som jag skrev i mitt inlägg för en drygt en vecka (?) sedan så har jag vart på semester denna vecka! Så jag och killen har spenderat en riktigt härlig vecka i San Augustin på Gran Canaria. Jag har inte bloggat, eller för den delen använt min mobil så mycket denna vecka, därför har jag inte heller tagit supermycket kort haha. Kände att det var riktigt skönt att koppla från och bara vara å umgås! Om någon är lite småsugen på sol just nu kan jag ju rekommendera! Tycker allmänt att Gran Canaria är superfint och det finns så mycket att se och hitta på! Vi var bland annat på moonlight cinema inne i Maspalomas, supermysig bio på ett hustak!

Nu sitter vi i alla fall och väntar på taxin till flygplatsen. Tänkte bara dela med mig av lite bilder från resan.
Kram!

Att hitta och behålla motivationen

2018-12-10 12:32
Från Isabellaviktoria

När motivationen är på noll
Så, på sista tiden har motivationen verkligen kommit och gått som den vill. För några månader sedan skadade jag ryggen, vilket har gjort att det varit svårt att träna som vanligt, därefter har ryggen varit både bättre och sämre, vilket i sin tur gjort det svår att få några rutiner. När det kommer till träning älskar jag rutiner, jag gillar att träna varje dag och följa mitt schema, men när man inte kan köra på som vanligt, missar det ena passet efter det andra så blir det rätt trist kan jag tycka. Dels för att jag personligen känner mig "klen" när jag inte orkar lika mycket längre, och dels för att träningen har ju varit en så stor del av livet; en så stor del av mig som individ. Haha, det blir ju lite så att är du en person som tränar 1-3h minst 5 gånger i veckan, då är träningen liksom ingen hobby längre, det bara är ett faktum i livet som är lika självklart som att gå upp på morgonen. Det är i alla fall så det varit för mig. Så när man nu varken hinner (eftersom jag har jobbat lite galna tider) och kroppen verkligen sagt STOP så känner jag mig lite vilse!

Så hur hittar man motivationen igen då? Eftersom en av de största faktorerna till motivationsdipp för mig är att jag förlorar muskelmassa och det känns som att man "går bakåt" så är det bästa knepet för mig att påminna mig själv om att har jag byggt det en gång så kan jag bygga det igen! Och visst att man känner sig svag och kanske lite obekväm men så länge man fokuserar på där man är NU så kan det ju bara gå uppåt eller hur? ;)
Sen har ju även jag (mot min egna envetna vilja) insett att alla har sina begränsningar, vilket jag fått känna på rejält då ryggen har fått styra intensiteten av träning, men även tröttheten. Jag gick ju med min ryggskada i 12 veckor och "körde på som vanligt" (då höll jag på med befattningsutbildning i försvaret) och att ha ont 24/7, 12 veckor i sträck tog definitivt ut sin rätt på energin med. Jag kände, och känner att jag verkligen behöver vila och låta kroppen återhämta sig lite. Vilket man definitivt ska lyssna på! Så är ni som jag, så envisa att ni i vanliga fall bara "kör på", låt då er själva ta en dag att vila! Don't beat yourselves up over it. Sen är ju såklart det gamla goda tipset att ha ett mål! Vad vill du åstadkomma? Vad är målbilden? Fokusera på målet och inse att det är en resa dit! Även om vi alla nog önskar att det bara kunde säga *poff!* och så är man där!

HUR SOM! Hoppas ni alla får en bra start på veckan!
Jag taggar nu Jul-ledighet och en semester som bara är några dagar bort! Kan knappt vänta!
Kram :)

Då kör vi igen!

2018-12-02 21:06
Från Isabellaviktoria

Ja då sitter jag här och tänkte börja blogga igen!
Har ju vart lite från och till på den fronten men nu ska det försöka bli skärpning! Denna vecka har det dock varit sysslor och jobb, jobb, jobb på agendan. Fixat julklappar och diverse småsysslor som December alltid drar med sig.
MEN jag har äntligen kommit igång och kunnat gymma igen efter skada och firade detta med två nya tights från Gymshark. Är SÅ KÄR! Jag älskar verkligen deras flex-kollektion så varför inte samla på sig lite fler färger? ;) Vilket är ert favvo-märke för träningskläder?
Hur som! Hoppas ni vill följa med mig här på min lilla blogg med lite träning, vardag och annat smått&gott!
Kram <3