RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 15:11:37

Sofie & Evelina

teames blog on Nouw

Vad hände egentligen?

2018-12-23 23:25
Från teames

Ja, alltså vad hände egentligen med Team ES? Tanken har slagit mig många gånger men vet inte hur jag ska ha gjort med den. Därför en tid valde jag att ta min egna väg i bloggandet och startade därför upp teamrun bloggen. Men efter ett tag kändes väl inte de helt rätt heller. Men efter att ha pratat med Evelina har vi valt att ta tag i bloggen IGEN och verkligen försöka ge det en chans.

Ja alltså en den har ju hänt sedan senaste uppdateringen ang. att jag fått en medryttarhäst i Juli. Än idag sitter jag med samma häst, eller ja, samma häst men ändå olik. Skulle jag se tillbaka på henne nu skulle jag inte kunna tro att det är samma häst. Hon och jag har utvecklats så mycket sen i Juli både psykiskt och kroppsmässigt, eller ja i kroppen är det nog bara hon som ändrats haha. Men tänkte försöka ge er lite info om henne.

Trollet, eller Veam's Run som hon heter på papperna, är ett 7 årigt travarsto som togs av banan vid ca 3 års ålder och har där efter börjat skolas om. Strax efter att ägaren tog över henne vart hon sjuk, men hon tog sig tillbaka och är friskförklarad helt. Hon är ett sto med extremt mycket egen vilja, men som är extremt arbetsvillig och gör sitt bästa i alla lägen. Ägarens och min tanke ligger i att jag ska försöka utbilda henne med inriktning hoppning då hon verkligen älskar det men inte riktigt har den bästa tekniken heller.

Första månaden fokuserade jag mycket på skog och mark för att hon skulle bygga muskler, och bygga kondition. Det var nästan enbart skritt. Sedan kom det mer jobb på banan. i början valde hon enbart galopp, så fort hon skulle trava vart det galopp, vilket kom allt med styrkan samt att en kompis hjälpte till lite där mina kunskaper inte räckte till. Sedan slutet av November har hon börjat gå på en liten halv vintervila där hon rids 2 dgr i veckan och sen spontant, bara liksom sträcka på sig. Tyvärr är det allt för halt ute och paddocken är tyvärr oridbar vilket gör allt mycket svårare att försöka rida henne ordentligt.. Så blir lite mer spontant med henne under vintern, men tanken ligger i att fortfarande försöka ha henne klippt ändå, då hon blir så satans fluffig annars!

Det är lite av vad som hänt på hästfronten, tycker inte mitt vardagsliv är så mycket att skryta med i och med att 90% spenderas i stallet ändå haha.

God jul på er föresten!

Smakrikt mellanmål-tips!

2018-08-11 15:48
Från teames

Varje dag är som en kväll med dans på rosor. Nej inte riktigt, men iallafall. Jag har jobbat för-fullt och inte riktigt haft tid och fantasi för vad jag ska skriva här på bloggen.

Jag jobbade natt mellan fre-lör och kom hem trött och hungrig, så morgonens frukost fick bli en protein- Shake, sedan en promenad med hunden och sen läggdags!

Att inte vakna hungrig 4 timmar senare kändes som ett mysterium. Det finns ju olika sorter av protein shakes. Jag har testat denna produkt nu i 3 veckor. Jag känner mig mer hälsosam, jag mår så bra! Jag var om jag ska vara ärlig lite ”mot” protein shakes innan. Men när jag insåg att det är ett perfekt mellanmål och lite som ”skulle vara gott med något sött när man är sötsugen” så tänkte jag kika in. En portion (smak-portion) kostar alltså fr. 15kr/portion. Så självklart skulle jag testa!

Ett perfekt mellanmål till hästmänniskan, fitness, sport människan, utflykts-människan, mamman, eller för att gå ner i vikt då det innehåller 135kcal med vatten till, 225kcal med mjölk.

• Utan tillsatt socker
• inga konserveringsmedel
• gluten & GMO fri
• En portion innehåller 22 olika vitaminer och mineraler, + 2,5g fiber per portion!
• 20g protein/ portion

• Känn dig mätt längre!


Detta är något jag verkligen vill rekomendera! Det är en produkt som förändrat mitt liv psykiskt och fysiskt! Jag är mycket piggare än för 3 veckor sedan.

Visst är det värt att testa? Jag var förälskad första gången jag smakade protein Shake... Min favoritsmak är Belgisk choklad! Den har lite taste of kladdkakedeg vilket jag totalt älskar!

Www.protein.se

Planer för de närmaste..

2018-07-13 03:43
Från teames

Ja, nu när jag äntligen hittat en medryttarhäst så måste jag ju börja planera lite vad som ska göras, vilket jag självklart kommer att dela med mig med er. Jag har iaf börjat planera lite för de nästkommande dagarna jag kommer ha lilla Trollet. Har jag henne i helgen så har jag iaf en del planer

Fredag (Idag): Rider tillsammans med hästägaren och hennes andra häst.

Lördag: Longering + ev. lite ridning beroende på hur pigg hon är.

Söndag: Promenad, alt. uteritt barbacka i skritt och utforska lite vägar.

Främsta tiden nu lär väl vara att lära känna henne ordentligt och bygga en relation. Men detta känns superbra just nu med henne och ägaren, så hoppas detta håller!

Nu kan jag avslöja...

2018-07-11 22:23
Från teames

Något jag längtat så efter, när hoppet var som lägst kom äntligen detta. Som jag väntat och längtat. Ville inte ta ut något i förskott eftersom jag varit i samma sits tidigare där jag hade för mycket hopp och så vart det liksom inget. Men idag kan jag med stor glädje säga att jag har äntligen fått en MEDRYTTARHÄST!?! Hur sjukt! Är så himla lycklig och så himla glad att det äntligen kommit någon, med ca 15-20 min cykelavstånd från mig också, hur bra?! Är även otroligt glad över att ägaren och jag verkar klicka så bra, och även jag och Trollet, som hon nu heter!

Vi får väl se vart detta slutar sen ^^

Mina tatueringar!

2018-07-08 17:44
Från teames

Hej Britt-Marie! Jag tänkte berätta för dig att jag hellre payar för tatueringar än att lasra bort mina ärr. Jag tänkte berätta för dig hur mycket konsten och tatueringar betyder för mig, likaså att jag respekterar att du har dina fina & dyra porslinstallrikar i ditt vita vitrinskåp som ingen får röra.
I 3 år levde jag med självskadebeteende och har därav ärr efter det, det är en av anledningarna till att jag tatuerar mig. Inget ni behöver fråga.

Totalt har jag spenderat 13800kr och ca 19 timmar i tatuerings- stolen. Varje tatuering betyder för mig väldigt mycket, därför tänkte jag beskriva och visa bilder här under. Obs, tiden jag nämner nedan är tiden jag befann mig på studion. 

Bild nummer 1: ett Ankare, betyder för mig att det fortfarande finns hopp. Ca 30 min, 1000kr. Augusti 2017

Bild nummer 2. Kronhjort, ca 2 timmar, 1800kr, konstnär Charlotta Randen. Oktober 2017

Bild nummer 3. 2 rosor och en mandala, ca 9 timmar, 4500kr, konstnär Charlotta Randen. Februari 2018

Bild nummer 4. Kvinnotecken, gjord på internationella kvinnodagen, ca 30 minuter, 500kr, konstnär Charlotta Randen. Mars 2018

Bild nummer 5. A: ett hästöga. Tello’s öga! Hans namn Donatello nedan. Ca 3 timmar, 2500kr, konstnär Pia Strang från Brimstone Alley Tattoo. Juni 2018

B: Mandala/henna och blommor, ca 5 timmar, 3500kr, konstnär Pia Strang från Brimstone Alley Tattoo. Juli 2018

1 års dagbok. Kärlek, Hat, svek, ångest, våldtagen

2018-06-29 10:00
Från teames

Inom ett år har jag vart med om tusentals saker känns det som.
I nuläget går jag en skön promenad till jobbet, och funderar på livet.
Mitt liv i ett nötskal är med hashtag otur. Rent-utsagt.
Behöver mer tur och mindre ångest, om jag ska rabbla upp lite av vad som hänt sen juli 2017.
Juli. Började jag få extrema ångestattacker, depression & självmordstankar. Av okända orsaker. Jag bodde själv i tält på camping 5 dagar. Mådde väldigt bra av att bo i tält men inte ensam.
Jag var dagligen på stranden, jag kunde sitta på stranden i timmar och bara kolla ut mot horisonten. Spelade ingen roll om det regnade. För jag tycker och tyckte det bara var så häftigt & avkopplande.
Augusti. Början av augusti var precis som i juli. Jag började fundera på sätt hur man kunde skada sig själv. Jag mådde extremt dåligt under den perioden för att mitt liv inte kunde gå den vägen jag ville. Jag hoppade av gymnasiet och kunde inte fokusera på jobb ännu.
Däremot var jag inne på att börja på en bibelskola i Örebro för att ta ett nytt steg i mitt liv, tänka på annat än negativiteter. Fokusera mer på framtiden.
September. Jag nekade tillslut för bibelskolan, på grund av att jag inte hade råd, och där började jag fundera på min framtid på andra sätt. Jobb.
Jag fick gå på möten med en person som hjälpte mig med att komma vidare med jobb. Skriva CV och PB och söka till olika platser osv. Dessa möten höll på ända till februari 2018. Jag mår för övrigt bättre nu och kan tänka på annat. Men får inte lämnas ensam.
Oktober & november. Det händer mycket roliga saker. O & N är någorlunda bra innan all negativitet startar igen. Elmia Scandinavian horse show. Vissmålen KM med min älskade häst Tello. Vi kom på en tredjeplacering. Jag får reda på att jag får praktisera på ett jobb (oktober)
Kortfattat, November den 1’a. Var min första dag på hästbutiken. Allt känns superbra och jag går all in för att hoppas på att man kanske kan få jobba vidare efter denna månaden. Första intrycket av chefen var att hen är väldigt ”typisk hästmänniska” Säger det man tänker utan att vända en min, säga det man tycker och tänker, och säga saker upp i ansiktet.
Vilket var det jag fick stå ut med i en månad, när hen var på arbetsplatsen. Men jag gick verkligen all in för det var det jag ville jobba med. Efter månaden på mötet sa hen rätt upp i ansiktet på mig. Det hen väntat med att säga till den dagen jag skulle lämna! ” du är så jävla värdelös ” ” Du har jobbat en månad och kan inte hantera *detta* och *detta* ” MM....(kan tillägga att jag jobbade totalt 2 dagar i veckan, vilket är 8 dagar den månaden) men det tänkte inte hen på såklart. För att ha en anledning för att jag inte fick jobba kvar. Kände från början att vi inte klickade alls. (Kan tillägga att det var utnyttjande på arbete på ny nivå! Fick alltså inte en krona eller ett tack..)
December. Tar nya tag, snart är det jul och jag är utan jobb. Men jag tänkte på att börja en ungdomsanställning på gymnasiet jag gick på innan.
Eftersom jag är arbetslös får jag tjäna pengar på andra sätt... Mina föräldrar hjälper mig med mat och boende såklart de månaderna. Om jag vill ha något för övrigt så får jag tjäna ihop det själv. Jag ville verkligen ha en tatuering, på min vänsterarm som underbara Charlotta Randen från Via Dolorosa gjort. Så jag sålde min konst, jag målade på heltid. Även julafton, tillslut hade jag tjänat 6000 kr vilket räckte till tatueringen, och jag är galet nöjd Btw. (Den kostade 4500kr)
Januari, februari. Den 8 januari är min första dag på min ungdomsanställning. Underbart att få komma tillbaka och att jobba med hästar!
Samt att jag börjat hjälpa till hos Mikaela Alderin Danielsson. Dressyrryttare i Gränna. 5’e februari träffade jag min drömprins Andreas, där börjar ALLT bli så mycket bättre, en vecka senare. Den 14 februari, alla hjärtans dag blev vi ett par.
Mitt liv vände från negativt till positivt.
Jag går även i tankarna om att sälja min häst Tello. Eftersom jag tröttnar på hästar och känner inte att Tello får den kärlek han vill ha...
Mars, April. I April 2018 Blir Tello snabbt såld, för den häst han är så är... Det var ett tufft beslut och jag grät varje sekund jag tänkte tanken av att sälja honom. Men det är ändå snällast mot honom... Efter en tids återhämtning på Tenhult, ungdomsanställningen så känner jag att jag vill ha ett mer riktigt jobb, med mer lön som kräver mindre energi än hästskötare eftersom jag tröttnat på hästar.
Så jag fick direkt en anställning på ett larmbolag. 9 april börjar jag jobba igen, den första veckan gick hur bra som helst, men det som hände sen var anledningen till att jag låg inne på sjukhus 4 dagar.
Efter sjukhusvistelsen kändes det som att en dag var en hel vecka. 1 månad kändes som 3.
Det har vart tufft för mig att berätta detta först och främst till min drömprins Andreas. Men även mina vänner, min familj. Mina nära och kära.
Jag blev våldtagen och troligtvis drogad.
Vaknade upp på morgondagen bredvid personen som våldtog mig. Inte vem som helst, utan min chef.
3 dagar senare kände jag ett obehag och det kändes som att han förföljde mig, han spamringde, han hotade mig att han skulle komma hem till mig. Osv.
Samma kväll försökte jag att ta mitt liv.
På natten upptäckte min mamma mig på badrumsgolvet och blod runtomkring mig överallt. Jag har spytt enbart blod. Ambulans kom och jag körs in akut.
Maj, Juni. I Maj flyttar jag in till Andreas och hans mamma. Det kändes som en terapi faktiskt. Väldigt skönt. Äntligen, jag har vart inne på sjukhuset, gynekolog har tagit prover och svaren har kommit. Negativt (fläckfri från sjukdomar etc.) sen våldtäkten.
Våldtäcktsmannen är sparkad från jobbet och ny chef har kommit.
Jag känner sen att jag kan inte komma till jobbet utan att
få thruebacks och dålig feeling. Så jag säger upp mig och letar nytt jobb.
Nu har jag fått nytt jobb på ett gruppboende i Taberg och trivs superbra, nästan förvånad för att det finns trevligt folk med, efter inte ens ett år i arbetslivet, utav bara dålig erfarenhet och arbetsskador.
PGA våldtäckten har jag nu börjat få grova ångestattacker och depressionen har kommit tillbaka.
Men jag vill minsts sagt tacka Andreas, min drömprins för att du gjort för mig. Hur mycket du stöttat mig och hur mycket du står ut med mig. För den respekten du visar, att du visar tydligt att du verkligen finns där för mig. Du ser när jag börjar må dåligt, du ser och vet vad jag inte mår bra av. TACK att du finns i mitt liv!❤️
Utan dig hade jag inte kommit vidare i livet så snabbt!

Lite ögongodis- hotel!

2018-06-25 12:09
Från teames

Jag går i tankarna om att resa utomlands innan inflytt till lägenhet tillsammans med min kille.
Jag själv har kollat runt lite på fina hotell runtom i världen och har hittat riktigt fina hotell i Santorini, Ayia Napa, mm...
Men ett önskemål hade vart om det fanns något hotell med horisont pool, all inklusive. Hur nice att leva en vecka på ett sådant lyx ställe med den man älskar?
Man måste ju leva sin dröm nån gång i sitt liv. Har aldrig vart utomlands så det blir spännande om min dröm blir till verklighet.
Här är lite bilder på några hotell jag hittat. Men de har inte det jag har som önskemål, all inklusive eller horisont pool.
Någon som vet något riktigt wow drömställe?

Så? Lite ögongodis! Vilket hotell hade ni checkat in på om ni fick välja?

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN!

2018-06-15 14:16
Från teames

Fy f*n vad jag är bra. Eller ja, för jag har tagit studenten. Hur grymt är inte de? Men jag har så stor ångest över igår, Att få lämna alla i klassen bakom sig, att lämna alla vänner bakom sig som mig som bor timmar bort från mig? Det är så sjukt svårt och kan inte fatta att de hände igår. Min skoltid är över?!

Än idag sitter jag och tror att jag ska tillbaka till skolan på måndag, och att detta är ett stort skämt liksom. Men det är inte så, och det är något jag absolut inte förstått ännu. Jag sitter idag arbetslös tyvärr och har inget att göra. jag har försökt sedan i Januari att söka alla möjliga jobb, men känns i dagsläget helt omöjligt. Att det bara känns lönlöst att söka jobb om man ändå antingen inte får svar eller om man blir nekad hela tiden. Så vi får väl se vart detta landar.

Allt är ju så känslosamt just nu så vet egentligen inte vart jag ska ta vägen, så kommer be om ursäkt att jag troligen inte kommer uppdatera något på ett tag framöver. Kommer försöka att göra ett inlägg med mer om vad vi gjorde, lite videos och bilder, osv men ska bara ta hand om allt annat innan.

Kram på er ❤

Min bal och framtid?

2018-06-10 22:37
Från teames

Justja! Jag har helt glömt bort att berätta för er, jag hade min bal för lite mer än 1 vecka sen! Och WOW vilken fantastisk stund man fick med de som kom! Men speciellt att det var 3(kan vara fler) i klassen som styrt upp det hela med lokal, mat osv. Helt fantastiskt.

Själv är jag en människa som inte gillar att visa mig i klänningar, men just en fredagen kände jag mig en en riktig sagoprinsessa, som en natt på slottet eller hur man ska beskriva det. Klänningen jag använt har varit helt fantastisk och supertacksam över att jag fick låna den, och nu till den största överraskningen, Theodor hade faktiskt kostym på sig! Tro det eller ej, killen som inte ens använder jeans utan bara mjukisbyxor och shorts. Men jag är otroligt tacksam att han la ner tid och energi på att gå på balen med mig och faktiskt ta bilder, det också tro det eller ej!

Efter balen så började jag få extremt mycket ångest över studenten, att den bara var, då, två veckor bort och att jag har å mycket att göra, klara Svenska 3, klara av matematik 2 och lite andra kurser. och vet ni vad, JAG ÄR GODKÄND OCH KLAR FÖR YRKESEXAMEN! Hur himla grymt är inte det. Störst ångest ligger nog i att komma hem och hela ens vardag förändras. Jag kommer inte längre bo tillsammans med Theodor, som jag gjort i 1 år nu, jag kommer inte längre träffa mina vänner dagligen eller Theodor för den delen heller. Det kommer krossa mig en bra tid framöver, vilket inte alls känns kul.

Tack vare detta kanske det kommer bidra till ännu mer frånvarande från bloggen då jag måste ta tag i mitt liv, söka jobb och försöka få tag i livet som sprungit 5 mil framför en. Om exakt 4 dagar kommer jag sitta hemma, och tagit studenten. Studenten var något jag såg fram emot men nu när jag insett vad den innebär vet jag inte om jag vill ta den längre. Jag vill liksom kunna spola tillbaka tiden till 1'an där vi alla satt i Universalen på skolan, hade upprop och vi inte visste vem någon var. Och liksom få uppleva allt i någon slags repris. Även om det är omöjligt kommer jag försöka blicka framåt och ta emot det som framtiden faktiskt har att erbjuda. Kanske att jag tar tag i mitt fotograferande, kanske att jag tar ett sista sommarlov och bara njuter eller att jag kanske kommer in på SLU. (Det är en annan historia).

Men just idag försöker jag leva i nuet och njuta av den tiden som finns kvar.

Så nära....

2018-05-24 22:31
Från teames

Jag har insätt att det är såå nära.. Med nära menar jag 3 veckor bort. Om 3 veckor kommer hela min vardag att förändras och inget kommer vara detsamma längre. om 3 veckor kommer jag sitta där jag gör nu och bara andas, jag är fri, men ändå inte. Vet inte om jag kommer vara superlycklig eller om jag kommer har så mycket ångest för att inget kommer vara klart. Om exakt 3 veckor tar jag studenten.. Det är ett helt nytt kapitel i livet, från att sitta framför en skolbänk i 12 år och bara fått information och lärdomar bankade in i huvudet, till att sitta, för tillfället arbetslös och inte tvingas gå till skolan?!


Min vardag kommer inte vara detsamma, jag kommer inte bo tillsammans med Theodor längre, vilket jag tror blir det största omställningen efter att ha bott tillsammans i 1 år, och sett varandra varje dag i 3 år. Men att inte kunna gå upp på morgonen för att sedan äta frukost, gå till lektionen för att där möta alla mina kompisar jag träffat, just tack vare skolan. Det är så nära, och jag är livrädd om jag ska vara ärlig. Jag är inte den typen av människa som gillar förändringar, speciellt inte stora förändringar. Men denna är ju verkligen jättestor.


Men nästa fredag, så om nästan en vecka har vi vår bal, och tack vare en kompis får jag låna hennes gamla balklänning som verkligen är SUPERfin! Kommer komma bilder nästa fredag på den, och på mig och Theo eftersom jag tvingat ner honom i en kostym haha. Så det kommer nog bli spännande, jag har massor jag måste införskaffa innan både bal och student som kommer införskaffas nu i helgen, eller ja imorgon eftersom jag jobbar på Norrköping Horse Show i helgen igen. Vilket för övrigt är skitkul, dock långtråkigt emellan klasserna. Men att bara kunna sitta och titta på klasserna är också sjukt kul!


Hade även en fotografering nu i dagarna som var, jag tillsammans med två av mina kompisar. Och jag testade då min nya studentklänning och jag kan inget annat säga än WOW vad jag trivs i den. Det är nog den mest bekväma och snygga studentklänningen ever och kan inte vara mer nöjd! Jag menar bara kolla på bilden!


Mycket mer har väl inte hänt, jag kommer kanske kunna avslöja något inom en snar framtid, men vågar inte säga för mycket! men håll tummarna för mig att jag kan komma ut med en nyhet snart!