RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-10-04 12:03:49

magnina2 blog

magnina2 blog on Nouw

VAB-elände

2018-12-07 22:15
Från magnina2
Ja hörrni, den här veckan liksom flög förbi, fast ändå inte. Det har gått i ett med att ge febernedsättande, trösta, krama, badda panna, försöka lindra krupp, lindra öroninflammation, lindra hosta och lindra den där febersmärtan i kroppen. Så svårt också att försöka trösta en som är så liten och inte förstår varför det är så besvärligt och hur det kan bli bättre. Nä fy sjutton. Tur att det har börjat lätta lite nu, om det bara är för att han får Alvedon och Ipren eller att han faktiskt börjar bli bättre är oklart. Men jag hoppas förstås på det sistnämnda. Vi har varit rejält oroliga här, inklusive Williams älskade Sally, som har funnits nära honom och pussat på honom och på sitt sätt försökt göra honom frisk igen. Så fint att se. ❤


Idag har han "bara" 38 i temp, istället för 39-40. Han orkar äta igen. Kruppen har avtagit och öronen gör inte riktigt lika ont hela tiden. Hostan är fortfarande eländig och ihållande, men gör inte längre så han kräks flera gånger om dagen, och håller oss kanske inte Heller vaken ännu en natt -fingers crossed-.

Så imorgon tror jag att det ska gå bra att min kära familj finns här hos honom så jag får åka och jobba lite. De pratar om att patienterna får dialys-sug, men det får nästan jag med. Även om det såklart bara handlar om det sociala för mig. Jag saknar min dialysfamilj när jag inte har träffat dem på ett tag, de är så härliga, allihop.

Så nu är det dags att lägga bort mobilen och stänga mina blå, så jag orkar vara på topp på jobbet imorgon. Och sen väntar en mysig kväll med nån annan som jag tycker väldigt mycket om. ❤ Längtarrrrr

Godnatt

Mysmåndag med lilla hjärtat ❤

2018-12-03 16:36
Från magnina2
Ja på gott och ont.. lilltuss är sjuk. Han har hög feber och krupphosta. De som vet hur det är vet.. Det är fasen inte kul på en fläck.


Inatt yrade han och skakade. Andades så ansträngt och hade det jobbigt. Och det är inte kul att se honom så. Men tack o lov vet jag ju förstås att det snart går över. Lilla tussen ❤

Men lite julkänsla har det iallafall blivit här hemma. Så himla mysigt ❤ Nu kan julen komma!
Hoppas att ni alla har en fin kväll

Hitta den som behandlar dig rätt ✔

2018-12-02 19:16
Från magnina2
Det har gått en bra nog lång tid för mig att hitta in här igen. Mycket har hänt sen sist och jag behövde pausa väldigt mycket i livet. Sen hände mer saker, vilket ledde till att jag behövde ännu större lugn runtom mig. Men nu, nu är jag faktiskt nästintill på banan igen. Jag har nästan hittat tillbaka till mig själv igen. Ni vet - Nina. Och det är en ganska magisk känsla. ❤


Sen hjälper det ju verkligen att det numera finns nån som behandlar en sådär bra som man kanske skulle ha blivit behandlad från första början. En helt fantastisk människa som får mig att se det fina i mig själv. Så tacksam för att han kom in i vårt liv. ❤

Träningen börjar också komma igång så smått. Så himla skönt, för det är en så stor del av mig. Som meditation, själarensning, energiladdning allt-i-ett. Men under en lång period var träningsglädjen helt borta, motivationen likaså.

Så nu kanske jag tom underhåller bloggen lite ibland. Jag har saknat den.

Skönt att vara tillbaka, mer kommer! ❤ //Nina

Väckarklockan

2018-01-30 12:46
Från magnina2
När kroppen tillslut säger ifrån och inte vill lyda... går inte längre att övertala. Orken är borta sen länge, allt bara värker. Svårt att koncentrera sig, fokusera och prestera. Det där omtalade lugnet och tålamodet blir alltmer avsnarat. Magen är trasig, och små sippar Majsvälling är typ det enda en sakta får i sig. Ja då vet man att det är dags att börja ta hand om sig själv lite bättre. Eller nä inte lite, utan MYCKET bättre. ⏰ #såtröttattjaginteenskanrimma

Så vackert

2018-01-11 00:13
Från magnina2

This.

New rules

2017-12-10 10:41
Från magnina2
Det finns få saker som är så kraftfullt som ett riktigt starkt kompisgäng, förutom bandet mellan förälder och barn, och mellan syskon. Men vissa stunder i livet är det just kompisgänget som ser vad man behöver, är sådär hård med en som man kanske behöver då, visar en sanningen, får upp en på fötterna och håller kvar dig på rätt väg framåt tills att du själv kan se rutten klart och tydligt igen. Ibland ser vi ju inte själva vad som är dåligt för oss, och det är där de kommer in. Vännerna. Skyddsnätet som fångar oss innan vi slår i backen, och höjer marken under fötterna så det inte blir ett lika högt fall nästa gång.

Jag har så mycket att tacka mitt skyddsnät för. Även de vänner som har flyttat långt bort, har gått en ny väg i livet och vi kanske inte ses lika ofta, när det gäller så finns de där. I Ur och skur. De lyfter upp mig på fötterna igen. Och jag hoppas att jag gör detsamma för er.. ❤

Livet förändras hela tiden, nya förutsättningar kommer med förändringarna, och nya människor.

Nya människor som också blir viktiga och som behöver ett eget skyddsnät. Det har framförallt tillkommit någon i vår närhet som betyder alltmer för mig, nån som jag hittills har haft svårt att nå fram till. Men nu äntligen förstår vi varandra. 

Jag känner där jag är nu att jag är stark, och att det är min tur att vara nätet som fångar upp hon som faller. Och det gör jag gärna.

Vi tjejer måste hålla ihop.

En bra start!

2017-12-07 07:08
Från magnina2
Ja jag tänkte bjuda på den här sköna kickstart-låten idag. Håll till godo!
Nu ser jag fram emot dag 2 på utbildningen. Ha det så fint allihop!

Unstoppable

2017-12-06 21:07
Från magnina2
Idag har jag varit på utbildning. Så kul att få komma iväg och fördjupa kunskaperna lite. Jag är miljöombud på dialysen och fick nu möjlighet att gå grundutbildningen som är två heldagar. Jättekul och intressant faktiskt. Känns bra att få veta lite mer om vad jag kan göra för att förbättra min arbetsplats ur miljösynpunkt.


Så tacksam för att jag fick chansen nu äntligen. Sen att en kompis var där också som jag inte har träffat på ett tag var där och att vi fick lyxa till med lunch på stan var ju en bra bonus.


Bra dag ❤ det känns som att allt håller på att vända till det bättre nu. ❤

Ut på tur, aldrig sur!

2017-12-05 15:33
Från magnina2
Idag var jag och två kollegor på hembesök för att ta vattenprover. Härligt att få komma ut lite. Man fick ju se sig om i länet. Och vilket vackert landskap det är. Jämtland alltså ❤ Från dimman som dansade över isarna imorse, till renarna som letade mineraler på myren, till solens vackra ljus som sken över fjäll och dalgångar och speglade sig i de många åar och sjöar som finns längs vägarna. Så vackert så man blir helt salig. Vilken härlig dag! Och vilka härliga kollegor jag har. Lyckliga jag.

Puss! ......

Ah men hej, det var inte igår.

2017-12-04 22:20
Från magnina2
Mycket har hänt sen sist. Svårt att sammanfatta det liksom. Jag är bara glad att jag har mycket lättare nu för att hålla lugnet i mig när livet stormar lite.
Men det är ju mycket roligt som händer också. På många olika sätt. Jag är igång med träningen ordentligt igen, vilket är superskönt! Och rackarns va massa bränsle jag får till träningen genom det där som får havet att storma. Snacka om läkning.


Och så pirrar det ju lite sådär spännande också. Men det får jag berätta mer om senare. ❤


Och snart blir lillskrutten hela 4 år. Inte klokt ju! Var har tiden tagit vägen? Huvva

Vi hörs!