RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 07:42:11

#mingalnafamilj

frulindberg blog on Nouw

Så var det 2019, vad hände?

2019-01-17 14:57
Från frulindberg

Jag vet inte riktigt vad som hände. Livet antar jag. Tiden och lusten till att skriva ner saker här har inte riktigt funnits. Istället har jag börjat med en 5års kalender/dagbok där jag skriver ner lite kort vad vi gjort och onödiga fakta så som bensinpriser osv för att barnen ska kunna läsa sen när jag är gammal eller död. Har även börjat på en bullet journal som jag hoppas ska bli något jag tycker är roligt och kan fortsätta med. Det visar sig.


Januari 2019, den här månaden tar jag examen. Mina två år är slut. Blandade känslor, jag är orolig över att inte få ett jobb. Jag har ju alltid tidigare erfarenheter att falla tillbaka till men jag valde att gå denna utbildning av en anledning, jag vill utvecklas. Gå vidare.


2018 var ett bra år, i det stora hela. Visst har det varit en del motgångar men wow vad jag fått uppleva. Vilket år. Haft världens bästa personer runt omkring mig som har plockat upp mig och lyft mig när jag behövt det. Jag har åkt seglat segelbåt för första gången i mitt liv. Massor av gånger i sommar. Det är helt underbart, vilken känsla. Jag har varit på upptäcktsfärd i vuxenlivet och upptäckt massa spännande som jag aldrig tidigare provat på. Inte helt fel måste jag säga. Jag har också för första gången rest på solsemester utan min familj, jag har tidigare bara rest en gång med min mamma och min son till Turkiet i en vecka. Den här gången var det jag och min vapendragare som packade väskan och for till Thailand i 12 dagar. Helt fantastiskt. Jag vill tillbaka. Jag vill dit med barnen, kanske inte samma ställen vi var till men jag vill att barnen ska få uppleva det också. Stränderna, vädret, alla intryck. Ja som sagt 2018 har varit ett helt fantastiskt år. Men nu är det över, nu har vi börjat uppleva 2019.

Det här ska bli så spännande. Jag är väldigt nyfiken på vad 2019 har ett erbjuda.
Nu kör vi!

Namnförslag

2018-02-26 16:46
Från frulindberg

Det är så roligt att bläddra i skrivblock. Man kan hitta många roliga anteckningar med åren. Idag bläddrade jag i ett block och hittade en lista med namnförslag från när vi skulle försöka komma på vad Saga-lie skulle heta.

Liv
Signe
Freja
Saga
Tora/Tyra
Sigrid
Embla
Sol
Vilda/Wilda
Vilja/Wilja
Ida-lie
Yrsa
Svea
Elise

Mattias favorit var Ida-lie, jag gillade flera av namnen men mest Freja och Saga. Efter många om och men så fick det bli Saga-lie som en form av kompromiss av Ida-lie och Saga. Ida-lie är fint men för likt Idun tycker jag. Hon fick trots allt ett namn och det passar henne ypperligt.

Livet leker vidare

2018-02-26 09:55
Från frulindberg
Livet, vad fantastiskt bra det kan vara. Jag är så otroligt nöjd. Den här känslan är jag inte van att känna, men jag kan helt klart vänja mig. Det mesta flyter på rätt så smärtfritt även om en del saker alltid kommer skava som en vagel så är det något man lär sig att hantera så gott det går.

Halva utbildningen är avklarad. Det första året har helt klart varit ganska så turbulent. Vi började i januari 2017 och då var vi fem stycken elever. Allt eftersom trillade det bort kursdeltagare och sen var vi bara två kvar. Lite tråkigt att mer än 50% av eleverna valde att hoppa av utbildningen. Men vi två som är kvar har jättekul tillsammans och samarbetar toppen ihop och det är tur det när det bara är vi två i gruppen.
Det står inte på så är det dags för sommaruppehåll igen. Börjar redan känna mig stressad över vart jag ska jobba, vad jag ska jobba med. Blir till att ringa chefen (som jag jobbade åt förra sommaren) och höra om jag kan få komma och jobba åt honom. Där trivdes jag så jag hoppas att han har något jobb åt mig.

År och dar sedan.

2017-03-31 23:10
Från frulindberg

Ja här har det hänt grejer sen sist. Separerad och enormt lycklig med mitt liv som det är. Väntar på att få igenom skilsmässan i sommar. Det ska bli skönt när det är helt över.

Lång historia kort, år av otrohet, lögner och svek. Man kämpar in i det sista. Och gärna lite extra när man är gift och har barn ihop märkte jag. Men ibland går det inte längre, man når botten. Vi nådde botten. Nu är han inte längre mitt problem, om man får säga så?! Aldrig kommer jag tillåta mig själv att hamna i en relation som våran igen. Vilken lättnad jag känner, det trodde jag aldrig att jag skulle känna. Men det gör jag. Jag älskade honom verkligen, jag älskade oss. Men att ta ett steg bakåt och se med friska ögon hur allt verkligen låg till har varit nyttigt. Jag är evigt tacksam för allt stöd och de nya vänskaper jag fått under denna resans gång. Och så vill jag tacka alla er som hade stake nog att berätta för mig om de svek och otrohetsaffärer som pågått bakom min rygg. Till er som ljugit mig rakt upp i ansiktet har jag inte mer att säga än att ni är lägre än Glocalnet alla dagar i veckan! Så det är nog allt jag kommer nämna om allt det där. Annars får jag skriva i månader innan jag fått ur mig allt. Nu blickar jag framåt istället och är glad över den styrkan jag känner inom mig idag.

Jag och barnen har det jättebra, bor kvar, lever på med våra liv. Jag har börjat plugga, en utbildning på två år och framtiden ser otroligt ljus ut. Det blomstrar runt oss och det är så härligt. Jag trodde inte att man kunde vända en livssituation så här pass mycket till det bättre så snabbt som vi gjort. Klapp på axeln till mig!

Hörs hej!

Att vakna på natten

2016-02-29 03:25
Från frulindberg

Det värsta med att vakna på natten måste nog vara när man är hungrig, ja menar inte fasiken ställer jag mig och fixar något att äta kl 3-4 på natten, jag är ju ändå lika hungrig på morgonen igen.

Hallelulja

2016-02-24 08:54
Från frulindberg

Äntligen
Nu är det nog slut på det eviga bråkandet med mjölken och barnen vid öppning och upphällning av mjölken.

Inge mer :
- jag kan inte öppna
- det droppar
- det rinner
- mjölken är sönder
- jävla helvetes skit förpackning att vara superlimmad då

Järn i elden

2016-02-22 21:24
Från frulindberg

Idag fick Idun gå hem ifrån skolan då hon hade ont i huvudet och ont i magen. Hon har fått behålla allt hon ätit iaf men får stanna henne imorn också för säkerhetsskull.


Jag har grejat på småtjejernas rum idag. Rensat bort leksaker som ska kastas och leksaker som ska ner i förrådet. Blev iaf två flyttkartonger med saker. Så nu har dom lite mera plats men inte mycket. Har sorterat deras kläder, allt som är för litet eller snart för litet har jag plockat bort för att ge till deras kusin Alice. En Ikea kasse (den mindre storleken) blev det.

Sen har jag vikt in allting i deras byrå. Knökfull. Hur kan dom ha så mycket kläder med ändå inte, för när man letar hittar man aldrig något passande?! Mycket klänningar och tunikor, bra när vintern är över iallafall.

Det snöade bomullstussar tidigare idag. Blev ju nästan mer blind med glasögonen på. Ett tag önskade jag mig vindrutetorkare för att ens se vart jag gick.


Har så himla mycket jag vill greja med här hemma, har för många järn i elden känner jag. Massa påbörjade projekt. Rensar lite här och där, planerar och grejar, möblerar och har mig.

• måla sovrummet
• måla köket
• kolla Igenom iduns kläder
• kolla igenom lokes kläder
• få mammas gubbe att bygga hyllor till tjejernas rum
• sätta upp hyllorna på deras rum
• införskaffa gardiner till vardagsrummet
• sätta om gardinstångsfästena i iduns rum och köket

Gå utan vuxen på kvällen

2016-02-20 09:48
Från frulindberg

Spalördag för småtjejerna, Juvelia är först ut. Senare ska dom till mormor och leka nån timme medans vi gör något med dom stora tjejerna för det är Olivia helg och vi tänkte unna dom stora att göra något utan småtjejerna idag. Vi har inte klurat ut vad än men velar mellan laserhallen, bowling, bio och leklandet.

Igår var Idun på skoldisco, min stora tjej. Hon hade haft roligt men inte dansat något sa hon när jag frågade om hon var med på danstävlingarna. Haha.
Huvudsaken att hon hade roligt!
Trots att det är nära till skolan (490m) så var jag lite orolig över att hon skulle gå själv på kvällen till och från discot. Men hon hade sällskap av en tjej som bort några hus bort samt att hon hade sin telefon.

Hur sent och hur långt får era barn gå utan vuxen?

Idag är hon glad över att håret är lockigt efter fälten hon hade igår.

Donken

2016-02-19 07:23
Från frulindberg

Har precis avnjutit en varsin toast på donken jag och Loke i väntan på bussen. 10minuter kvar. Så vi ska ut i kylen igen nu, Loke är orolig att vi missar den

Mamma kom nu går vi.

Okej okej.. Hörs hej!

Snart fredag

2016-02-18 21:57
Från frulindberg

Imorn är det fredag och det är dags för Loke att åka till pappa sin igen. Min lilla stora pojke
Det har varit en bra vecka, knappt några syskonbråk förutom idag en stund. Dom veckorna/dagarna uppskattar jag enormt. Bland det tråkigaste som finns är ju när barnen är osams.

Idag har vi pysslat, spelat Wii, lekt med snapchat och bara softat. En härlig torsdag helt enkelt.