RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-23 08:54:35

cocoilknur

Cocoilknur blogg på Nouw

Våran Marrakech Resa

2018-11-23 20:46
Från Cocoilknur

Hur var Marrakech?

Det är en väldigt fin stad. Jag menar inte direkt folket i Marrakech, bara staden. Jag älskade hur rött och grönt har matchat varandra fint och hela staden såg helt magisk ut.
Jag sa jag menade inte folket. Det vill jag förklara för er. Folk i Marrakesh är jobbiga tycker jag. Turister är bara dollar eller Euro för dem och de vill tjäna hur mycket pengar som helst på oss.
De är orättvisa. Taxi kostar inte samma pris för turister, mat kostar inte samma pris.

Vi var försiktiga men ändå hände det till oss. En dag tyckte vi att yes, äntligen har vi hittat en rätt restaurang och absolut de är rättvisa tänkte vi för att de såg fattiga ut, vänliga och snälla. Jag och min man har sett hur mycket en familj betalat för en mat vi har ätit. De var 6 personer och betalat 40 dirham, vi var två och betalat 100 dirham. När vi frågade han låtsades som att han inte förstår engelska och började räkna hur mycket gram vägde köttet och sånt.

Vi gick direkt därifrån för att min man var arg på dem och jag var irriterad.

Vi har läst mycket om taxi i Marrakesh därför har vi pratat först med våran hotel receptionist om hur mycket kostar sträckan med taxi. Hans svar var direkt 30 dirham max 40.
Ok här ska ni höra hur mycket taxi förarna svarat till oss
150 dirham
Det var som ett skoj. Det var 3 km och ingefär 5 min med taxi. Är han sa 150 min man har svarat 100 betalar jag till taxi i England och här var dyrare än där Ahahaha. Vi kom överens med 40 i alla fall.
När vi åkte dit, han sa att han accepterar inte 40 och han ville ha mer. Ville ha 150
Tyvärr fick han inte mer men det räckte att vi fick huvudvärk efter det.

Ni har hört säkert om jemaa el fnaa den gamla staden i Marrakech.

Där kommer ni träffa massa jobbiga man som bara följer efter er och vill ha pengar. De tycker också att det är lite med 10,20, de vill ha mer. Tyckte synd om aporna, de mannen tvinga de att gå och göra saker och stackars apor, de kan inte motstå länge :( stått alltid långt ifrån aporna för att de inte ska kasta de på mig och sen tigga dollar eller euro.
Ormarna var läskiga. Har filmat de och en kobra har attackerat min kamera. Vi fick betala 10 dirham fast de ville ha så klart meeeer och mannen följde efter oss halva väggen till och med.

Vi har valt en teras kaffe där vi kunde sitta och dricka latte och filma hela gamla staden i lugn och ro.

Min man gillade deras labirent väggar och filmat och tagit massa bilder där. Jag kunde inte gilla mycket. Ju de är fint med färger men det är många som åker motocyckel och cyckel och det var nästan farligt att promenera där. Ni måste alltid lyssna och kolla bak när ni går.

Ingen hittar sitt hotel/ Riad på första gång?

Gps är ett problem i Marrakesh i gamla staden och google mapp Fungerar bara till ingången till hamra staden. Sen är det sååå komplicerat, det är bara höga väggar och står absolut inget namn på hotel. I Marrakesh kostar det att fråga någonting till någon. Min man var planerat och kämpat himla mycket för att hitta våran riad men till slutet fick vi fråga någon för att visa väggen till oss. Personen sa först 5 Euro men vi betalade bara 20 dirham för 2 min väg han visade till oss.

Hur var Riad?

Jag gillade våran Riad, designen och konsepten. Det var absolut det bästa för mig att ta bilder på alla hörn i Riaden :)

Barn är inte barn?

De är jobbiga. Barn i Marrakech gillar inte 10 dirham 20 dirham. De släpper inte iväg dig om du inte ger dem det dem vill ha. De kommer kramar och pussar min man och sen vill de ha pengar, om du säger nej, slår de på bordet, blir dem arga. Exakt det som hände till oss. Och hon var max 5 år.
Gå inte till starbucks på kvällen. Man, hans kvinna och barn kommer och bara stör dig under kvällen. Hon kommer och sjunger med sin dåliga röst, barnen stör, mannen sitter och stirrar.

Vi har stannat bara 3 dagar i Marrakech och det räckte gott och väl till oss. Sen har vi valt att åka till Agadir och stannat där 4 dagar.


På väg till Flygplatsen

2018-11-16 09:21
Från Cocoilknur

Yes
Äntligen är vi på väg nu!!! :)
Hej allihopa
Hoppas att allt bra med er? Jag och Älsklingen är äntligen på väg till flygplatsen nu.
Morgonen var stressigt med hår och make up och sen var det packa de sista grejerna, filma och dra. därför hann vi inte äta frukost.
Det ända positiva är med det att jag älskar käka ute hahaDelar en bild från igår så länge
Och vi ses på Marrakesh

LoVe You
Xoxo

Startar min youtube kanal

2018-11-11 07:57
Från Cocoilknur

Hur spännande är inte det liksom. Jag startar min youtube Kanal
Det här beslutet tog jag inte ensam. Suttit och pratat med min LoVE flera dagar och båda av oss bestämt sig att ge en chans till youtube.
Det bästa är att jag är en person som älskar att prata och där kan jag prata hur mycket som helst
Jag har redan en kamera men tänkte innan jag börjar spela in en video måste jag skaffa en mic först. Tycker att viktig med ljudkvalité och Sen är det bara köra igång.

Agadir eller Casablanca i Marocko

2018-11-10 15:10
Från Cocoilknur

Idag fick jag äran att bestämma och hitta hotel i Marocko igen. Först ska vi stanna några dagar i Marrakesh och sen ska vi åka till Agadir eller Casablanca. Men Väldigt svårt för en att bestämma som aldrig varit där hehe
Jag tror det blir nog Agadir för oss efter Marrakesh men vill inte bestämma än innan jag hittar några information om båda platserna.
Kommentera gärna om ni vet någonting om Marocko och har lite tips för oss. Om det hade varit ni, vart hade ni stannat?

Love you

XoxoNyttig pannkaka

2018-11-10 14:49
Från Cocoilknur

Hey
Det är Pannkaka Dag idag för oss och jag har en Healthista speciell för er:) Det är dags att få din stekpanna redo för detta friska pannkaka recept av mig eller tipset
Tipset är att byta ut vetemjölet mot Grahams mjöl. Och ha en extra ägg i smeten så att den håller ihop. Det var bara det alla
Det är enkelt att göra och pannkakorna blir bara extra goda. Nu är det dags för er att prova denna recept

Love you
Xoxo

trött på leta hotel i Marrakesh

2018-11-10 00:41
Från Cocoilknur

Åh vilken stressig dag det var idag. Först var det trafiken sen är det att leta ett j... hotel. Slut körd idag liksom.
Alltid tog min man hand om flyget och hotellet och jag tyckte att det var hur skönt som helst att slippa hålla på med sånt. Har aldrig gillat och blev riktig nöjd speciell med hotel som jag själv hittade. O Tex jag ville boka en super lyxig hotel med jakuzi i Thailand, gissa vart jag har bokat hotellet? I kamala beach?! Wtf tur var det att vi stannade bara 3 dagar och sen åkte vi till Phuket istället.
Efter den händelsen har min man fixat sånt och jag tyckte att det väldigt skönt :)men nu tyckte han att det var jobbigt att hitta bra hotel ( det jag menar som exakt vi ville ha) om det inte passar mina önskemål kan jag bli lite gnällig under resan Ahaha han ville slippa det och inte riskera alls. Vi vill prova på Riad konsept för att det kan man göra bara där inte någon annan stans i världen, gammaldags konsept hotel, mörk och kallt ahahaha
Mysigt men ändå lite läskigt jag som är vann att stanna på fina o fresha hotel, bekvämligheten, utsikten och att den ska ha balkong är viktiga grejer för mig. Men men nu har vi suttit från 7 på kvällen tills nu och sökte hotel jag menar Riad. Ni förstår säkert vart vi ska åka :)
Problemet är det att vi var lata för att boka hotel förra veckan och förre förre veckan också och hittat på något alltid när vi kom till det ämnet. och nu är det exakt en vecka kvar och 70% av hotellen är fullbokade i Marrakesh.
Till slut har vi hittat något som var nästan bra med lite överdrivet pris. Men det måste vi ha hotel är också som flyg, ju tiden närmar sig desto dyrare blir dem :(
Nja nu är jjag trött och vill vila

Godnatt allihopa ⭐️

Love you
Xoxo

Me ahahaha

Mina must have plagg

2018-11-09 17:16
Från Cocoilknur
Galore x NA-KD / River Island

Läppfiller

2018-11-09 14:48
Från Cocoilknur

Förra veckan gjorde jag touch up på mina läppar på en klinik i Stockholm. Är super nöjd men vill att de ska bli ännu finare så jag år på väg till kliniken igen för återbesök och kanske en till touch up blir det vi får se vad min behandlare bestämmer.
Super nervös, sitter i tåget och leker med fingrarna Ahaha.