RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 01:52:40

elinlindroos blogg

elinlindroos blogg på Nouw

The Johns

2019-08-10 17:15
Från elinlindroos

Hallå där!

Sommaren börjar sakta men säkert nå sitt slut, och jag är så enormt taggad på höst! Visst är sommaren fantastisk men hösten är utan tvekan min absoluta favorit årstid. Jag tror inte att jag behöver förklara varför, man kan nog ana vad det är som får en att totalt älska hösten! Hur som helst, i juli fick jag frågan om att fota lite pressbilder till The Johns, ett väldigt väldigt bra coverband ifrån krokarna! Min spontana tanke var NEJ NEJ NEJ, haha. Endast för att jag då helt plötsligt var TVUNGEN att leverera bra bilder, det har jag aldrig behövt göra tidigare. Men samtidigt var det något i mig som sa, vafan, går det åt skogen så gör det de, och då har jag iallafall lärt mig något nytt förhoppningsvis! Jag var dock väldigt noga med att förklara för killarna i The Johns att: Jag är bara en amatör, jag är super grön, jag fotar nästan bara natur, ni kanske inte alls blir nöjda, vill ni köra ändå? Och det ville dom haha. Men over all, en jätte rolig fotografering, fantastiska killar och en lagom stor utmaning för en amatör fotograf! Här ovan ser ni som sagt resultatet! Får se om det blir till att göra fler sånna fotograferingar i framtiden eller inte, det var otroligt roligt, men vi får se hur jag känner framöver! :)


KRAM

Hunting

2019-06-07 18:38
Från elinlindroos

Tittade runt lite på youtube ang redigering av bilder i lightroom och ovanför har ni resultatet. Försöker bli bättre på att redigera mina bilder och det finns ju verkligen hur mycket kul som helst man kan göra. Min kära katt Skrållan fick agera modell denna gången. Världens suraste katt, men när kameran kom fram då jäklar började hon posera och göra sig snygg (antagligen inte men känslan blev den iallafall hehe). Blev iallafall väldigt nöjd med resultatet och lärde mig en hel del inför framtiden!

Idag är det fredag, och det är jag enormt tacksam för. Har haft en sån där jobbig vecka med dålig sömn på natten och alldeles för bra sömn på morgonen, vilket tyvärr har resulterat i att jag har försovit mig några gånger denna veckan. Finns det något värre än att vakna av att en kollega ringer och väcker en och undrar vart man är? Hela dagen liksom präglas av det sen. Helgen är alltså hjärtligt välkommen och den är helt utan några planer, så enormt skönt! Förhoppningsvis så ger jag mig ut och fotar lite nu i helgen, känner att inspirationen börjar komma sakta men säkert! Och så har jag blivit med körkort och dessutom bil!? Vilken känsla! Kanske blir att åka iväg och se sig omkring för lite fotoinspiration! Vem du än är och vad du än har planerat så önskar jag dig en underbar helg!
KRAM!

Bloggen

2019-05-31 11:25
Från elinlindroos

Nu är det 31 Maj 2019. Det var alltså 5 månader sedan jag skrev något här, och det är helt okej för mig, för jag har inte en enda gång på dessa 5 månader haft ro i kroppen för att kunna sätta mig och skriva. Har jag ro i kroppen nu? Nja egentligen inte, men jag kände att jag verkligen ville skriva här.

Jag satt och funderade i några minuter på vad jag skulle skriva, det är så mycket som har hänt i mitt liv hittills i år, men så var det en tanke som slog mig "Nej det kan jag inte dela med mig av för då kommer folk tycka och tänka, och det kan jag inte skriva för då kommer folk tycka att jag är konstig som delar med mig för mycket". Varför tänker man så? På mitt jobb så gjorde vi en övning häromdagen, livets EKG kallas det för. Vi skulle para ihop oss med en kollega som vi upplevde att vi inte kände så väl, och på ett papper skulle vi rita en linje över hur vårat liv har varit hittills, så att det ser ut som ett EKG helt enkelt. Då hände något, man fick reda på saker om varandra som man aldrig hade kunnat ana och att nästan alla delade på liknande smärta. Ca 12 av 15 personer hade lidit av panikångest under någon tid i sitt liv och ingen av oss hade någon aning om det, hur sjukt är inte det egentligen? Om man bara vågade släppa de där konstiga och onödiga spärrarna man har och vågar visa sina svagheter så märker man ofta att man kanske inte är så ensam som man kanske känner sig. Jag är ju en sån klassisk person som alltid oroar mig för vad folk ska tycka och tänka om mig, jag bryr mig alldeles för mycket om vad folk tror och att de ska tycka att jag är löjlig, dum, pinsam eller liknande. Vilket jag försöker gå emot, dels genom att skriva exakt vad jag känner här på internet så att alla kan se. Måste dock erkänna att det känns bra, jag går ur min bekväma zon och försöker utvecklas som människa. Jag har alltid varit en person som behöver skriva, reflektera och känna. Det vuxna livet har tagit bort en del av det och jag får stunder då jag försöker hitta det igen, som nu tillexempel.

Det var en kollega som frågade mig en gång om jag hade startat en blogg för att jag ville bli en "influenser", nej nej nej. ABSOLUT INTE. Detta är för min skulle, för att jag ska få utlopp för mina tankar och känslor, mina passioner och inspirationer. Vill man läsa så är man välkommen, inga garantier och inga löften om inlägg hit och dit. Det är bara för min skulle och min skull endast.

Passar på att bjuda på tre helt osammanhängande men fina bilder jag fotat nyligen!

KRAM

1/1-19

2019-01-01 13:20
Från elinlindroos

Tack 2018. Tack för att jag har uppnått så många mål och för att jag för första gången någonsin kan släppa ett år med ro i kroppen och kunna blicka 100 % frammåt. 2019 kommer att bli ett utmanande år, och otroligt spännande! Om en månad så flyttar vi in i vårat fina hus nära naturen och vackra sjöar, en dröm som blir verklighet. I vårat nya mysiga lilla hus ska jag låta mig själv få växa, reflektera, skapa och bara vara mig själv, tillsammans med min fina fina kille. Tänk att när vi började drömma om hus så hade vi en sån tydlig bild av vad vi ville ha. Garage, groventre, öppen spis, nära sjön och naturen men ändå nära stan, gärna något som inte är allt för nedgånget men som vi ändå kan ha råd med. Och tänka sig, varenda punkt på våran önskelista fick vi.


Bild från en dimmig morgon för några dagar sedan när vi promenerade runt sjön precis vid vårat nya hus. Efter varje gång vi har varit där ute så får man en starkare och starkare kärlek till det stället. Är så otroligt tacksam och längtar enormt mycket!!

KRAM

Exploring

2018-10-11 18:19
Från elinlindroos

Idag så var jag ledig (!!!) Vilket faktiskt har varit ganska sällsynt de senaste två veckorna för mig. Jag tog sovmorgon och sov till 10.00 sen så packade jag ihop lite fotoprylar och begav mig ut i skogen. Men oh lord vad jobbigt det var idag. Hade inte räknat med att det skulle bli så varmt idag så hade på mig en alldeles för tjock jacka och ett alldeles för tunt linne under, så det fick antingen bli svett-kalas eller att riskera förkyldning, så jag valde svettkalas. Jag begav mig iallafall upp för en höjd för att leta lite fina fotoställen och snubblade över en jätte fin liten sjö mitt ute i skogen, insåg nu när jag kollade igenom min kamera att jag helt och hållet missat att fota den, men det kommer i framtiden! Men jag fick några bilder på ett fint vattenfall som forsade ner i sjön, absolut inget märkvärdigt med dagens bilder egentligen, men tanken var som sagt bara att kolla läget och utforska!

Nu ska jag dra på mig en ansiktsmask, ta en kopp kaffe och ladda upp inför en helg som är helt spräng-fylld med jobb! Det är bra tur att man totalt älskar vad man jobbar med, annars hade det varit tufft!

KRAM!

Svamp-plockning med familjen.

2018-10-09 17:25
Från elinlindroos

Bilder från i söndags då jag och min mamma åkte ut till min syster och hennes familj. Min mamma, syster och systerdotter plockade svamp, och jag fotade. En fantastiskt fin dag och är väldigt nöjd med resultatet på bilderna! Nu ska jag alldeles strax tillbaka till jobbet!

KRAM!

Hej på er!

2018-10-05 10:02
Från elinlindroos

Nu var det några dagar sedan jag satte mig ner och skrev i bloggen, jag har helt enkelt inte hunnit tyvärr. Jag har jobbat som en tok kan man säga, vilket såklart är bra för plånboken, men vad jag önskar att jag hade mer tid till, ja allt. Jag har försökt att fota lite under de senaste dagarna men jag har inte fått till det alls känner jag. Har vart stressad och inte fått det resultatet jag har önskat. Men nu till helgen så är jag (hittills) ledig från jobb så då tänkte jag ge mig ut och i lugn och ro försöka få till lite fina bilder som jag förhoppningsvis kan bli nöjd med, så länge vädret tillåter såklart!

Just nu så sitter jag och försöker planera nästa vecka och lägga upp en plan för hur jag ska få tid till saker som jag faktiskt vill göra, vilket inte alltid är så lätt, men det är bara till att kämpa på. Detta inlägget bjuder tyvärr inte på så mycket mer, ville mest bara visa att jag lever haha!

Köpte detta fantastiskt fina ljus i veckan också. Luktar underbart gott och älskar "designen" på själva lyktan. Tänk att något så litet kan göra en så nöjd och glad!

KRAM!

Playing with colors and smoke

2018-09-25 21:37
Från elinlindroos

Träffade min vän Gabi efter jobbet idag, vi skulle bara "hänga" men blev värsta photoshoten istället. Hade lite rökgranater i olika färger liggandes hemma, så varför inte testa dom liksom? Jäkla hjälte är hon iallafall. större del av fotograferingen gick åt att ta på och av varma kläder, tända rökgranaterna (jag hade inte rätta knycket) och ibland även styra röken då jag var upptagen med att fota, helt fantastisk! Det var verkligen en utmaning idag då det blåste ganska mycket och vinden bytte riktning lite hipp som happ, så vi tänkte att vi kör en liten test fotografering idag så beställer vi helt enkelt nya granater och försöker köra "the real deal" till helgen. Fantastiskt roligt var det iallafall, våran plåthink började dock brinna där vi slängde alla använda granater, bevis nedan:

När vi fått kontroll över elden så rök det på hur bra som helst så det var bara att hoppa in i fotograferingen fort som attan haha. Ingen kom till skada och nu är vi en erfarenhet rikare!

KRAM

Fiske vid säveån.

2018-09-24 22:47
Från elinlindroos

Har haft en grymt mysig kväll tillsammans med min sambo, hans kompis och hunden Torkel. Vi åkte ner till Säveån för att fiska och en liten gädda blev det iallafall! Fick hem mitt nya objktiv idag också som jag fick passa på att testa. Så underbart att solen visade sig hela kvällen samtidigt som luften var så där krispig och go, det är verkligen något med denna tiden på året!

KRAM

Inspirerad

2018-09-22 13:21
Från elinlindroos

Just nu kliar det såååå enormt mycket i fingrarna, jag vill ut och fota nu nu nu! Det är ju så löjligt mysigt och rogivande! Men just denna helgen så är det min jobbhelg vilket innebär dubbelpass både lördag och södag. Så jag får helt enkelt vänta tills måndag. De senaste dagarna så känns det som att det har hänt något, det är så svårt att förklara, det känns liksom som någon typ av elektrisitet i luften. Det har stormat, regnat, vart sol, vackra kvällar och dagar. Det känns bara som att jag är inne i någon typ av "förändrings fas" om man kan uttrycka sig så? Ibland kan jag tycka att livet är uppdelat i olika kapitel och just nu så känns det som en såndär övergång till ett nytt kapitel i livet och konstigt nog så hittade jag en gammal ljuslykta här hemma för ett tag sedan där det stod "in the winds of change, we find our true direction". Det kanske finns mer sanning i de orden än vad man kan ana stormiga dagar som dessa!

KRAM

(Måste förövrigt lägga till att jag aldrig känt mig så inspirerad som nu, efter att jag startat bloggen. Jag vet inte varför men jag har massa ideer som jag vill göra och det ska bli skit kul att få dela med mig av det här!)