RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-22 19:34:17

MindofMarion blogg

MindofMarion blogg på Nouw

Remix på Spotify

2018-11-09 19:33
Från MindofMarion

Släppt min egen EDM version av Greensleeves, från 1500-talet. En sägen är att den handlade om prosituerade som bar "green sleeves". Ville få fram lite mörker i produktionen av den annars den klassiska jul-sången En version är lugnt med harpa och den andra versionen är elektronisk pop.


In å lyssna vad ni tycker å tänker vettja. Snart släpps min första egna singel "calling you" sedan jag började musikproducentutbildning. Sök på Zima på Spotify eller in på länken under så kommer ni till låten!

https://open.spotify.com/album/0aONuwttVDDW3jn5rZXMmL?si=ac4eOyJVSNGYgVWSnCBp2A

Ha det fint i novembermörkret!


Wedding

2018-09-03 10:20
Från MindofMarion

Förra helgen var vi på bröllop på Gotland där J var best man. Brudparet var magiskt vackert å vigselplatsen likaså. Så roligt att få klä upp sig och spendera lite kvalitetstid med sambon med. :)

Inte uppdaterat så mycket här. Jobbar ganska mycket och försöker ha balans i livet, ska dock skriva ett månad för månad inlägg om hur resterande månader i sällskapet av ums gick.

Kram på er

Mot Gotland å Nya äventyr

2018-07-23 17:24
Från MindofMarion

Denna sommarens värme alltså. Vi har sysselsatt oss med att bada i mälaren. Ofta och länge. På bilderna var vi ute på en ö med vänners föräldrars båt. Ljuvligt! Känns dock som att man bara längtar efter lite regn till vårt land nu med denna torka och alla hemska bränder. Nu reser vi till våran hemma ö Gotland ett gäng veckor. Ska träffa sambons släkt, sedan bo med vänner å sedan väntar tio dagar med min släkt.

Hoppas ni har en bra sommar alla!

Spotify Låtsläpp

2018-07-17 21:44
Från MindofMarion

Nu finns min nya singel Här och Nu på Spotify, Syntar och tamburiner och om valen/kvalen man kan ha om man ska välja att gå vidare med en kärleksrelation ellr inte.

https://open.spotify.com/album/2xVZSzaNZOmhBkzZ7S9RD9?si=jO9M4QxuQuew33P0dr-Qow


I dina ögon såg jag allt, men nu har allting blivit kallt

Ger det mer än vad det tar? Finns det några känslor kvar

Å vill vi gå åt samma håll? Spelar det någon roll

Kvällens luft känns tung, men natten ännu ung


Kan jag ge vad du behöver, baby e det jag å du

Skall vi ses nånting framöver, eller ska vi göra slut

Kan du ge vad jag behöver, finns det några svar just nu

Eller kanske e det över, tillslut.


Hoppas på ett lyckligt slut, ah, ah.

Baby e det jag å du, jag å du jag å du.

Ska vi skjuta upp beslut, ah, ah

Kanske bara vara här å nu, här å nu, här å nu


Långt bort från första stund, finns en annan verklighet

Vad som sker om en sekund, det är mer än vad vi vet.


Kan jag ge vad du behöver, baby e det jag å du

Skall vi ses nånting framöver, eller ska vi göra slut

Kan du ge vad jag behöver, finns det några svar just nu

Eller kanske e det över, tillslut.


Allting som vi gjort, som vi sagt, som vi känt som vi haft, ta oss tillbaka.

Till den dagen då vi hade allt, skulle vi sakna varann


Kan jag ge vad du behöver, baby e det jag åå du

Skall vi ses nånting framöver, eller ska vi göra slut

Kan du ge vad jag behöver, finns det några svar just nu

Eller kanske e det över, tillslut.


Hoppas på ett lyckligt slut, ah, ah.

Baby e det jag å du, jag å du jag å du.

Ska vi skjuta upp beslut, ah, ah

Kanske bara vara här å nu, här å nu, här å nu

Release Summer Song - I Can't Get You Off My Mind

2018-06-12 10:41
Från MindofMarion

Tjoho, släppte senaste poplåten på Spotify idag Min musiken har spelat i 25 länder nu. Galet, även om det inte är så supermånga spelningar varje månad så kan man numer som liten indiepop producent nå ut. In å lyssna på Spotify vittja. Länk nedan :)

I Can't Get You Off My Mind. Dance. Synths. Summer. Love

https://open.spotify.com/album/1Avj7mWhZXtx2Xx06kFgs4?si=EaN6QBPFQWmUUtPFA8rLeg

Hemsida med länkar till alla musikproduktioner:

https://www.zimamusic.se


Ska fira släppet med kompisfika. Ha en fin dag allihop!

Producer Meet Up

2018-05-28 12:09
Från MindofMarion

Foton: Louise Helmfrid, Upfront Music Network

I helgen var jag på ett event för låtskrivare, artister och producenter som också är kvinnor/icke-binära. Så otroligt inspirerande. Var en heldag fylld med workshops, samtal och tankar från inspirerande människor inom musikbranchen. Vi hade även en lyssningssession där jag fick äran att höra massa nya grymma produktioner och även få feedback på egna projekt.


Fantastisk panel med artister och producenter som delade med sig av tankar om cred, som var dagens tema.

Hela gänget! Jag sitter i vänstra hörnet förresten. Vilka människor och kreatörer! Ser fram emot att höra deras verk på Spotify sen. Snart släpper jag även min senaste singel. Idag är det dock återhämtning som står på schemat.

Ha en fin dag allihop!

Tankeväckande å Gratulerer med Dagen

2018-05-17 13:14
Från MindofMarion

17 maj, tjoho. Jag är född i Norge, bott flera år där å genetiskt mer norska hehe. Vi ska fira med picknick med föräldrar å barn på förskolans dag snart. Håller på att skriva på något spännande nu som jag kanske kan dela med mig av senare. Lycklig idag för att ryggvärken håller på att släppa taget.

Läser Hans Roslings Memoarer just nu. Längesen jag fick sådant läs-flow. Handlar om hela hans yrkesliv, från läkare till professor. Hade jag inte haft en ett-åring hemma hade jag läst hans kurs i global hälsa och åkt med till anrika med några av mina klasskamrater. Så synd att ha missat den möjligheten, men 3 v hemifrån min bebis kändes alldeles för länge. Men en mer perspektivgirande och tankeväckande bok får man leta efter. Så intressant med fördomarna vi har om att väst är bäst. Trots att han visade studenter faktiska siffror på barnadödligheten i världen hade de svårt att acceptera den, att vissa länder i väst t.ex. hade högre barnadödlighet än i andra delar av världen. På grund av denna fördom gissade de sämre på ett kunskapstest om global hälsa, d.v.s sämre än schimpanser som har gissat slumpmässigt och fått 50 procent rätt i genomsnitt. Studenternas kunskap låg på 30 procent rätt. Haha. Som man önskar att Hans Rosling hade fått en livstid med sitt engagemang för människors hälsa i världen och att sprida kunskap om forskning och statistik.

Denna nyplockade syrén buketten har fått flytta med mig där jag suttit och skrivit idag p.g.a ljuvlig. Någon mer som brukar dricka vatten ur vinglas förresten? Godare så haha.

Gratulerer med dagen alle fra Norge!

Strandkväll med dessa två

2018-05-15 18:31
Från MindofMarion

Med lite smärtstillande å ett ultratight linne som korsett tog vi biltur för kvällshäng här. Sämre kunde man ha det ändå. Magisk sommarvärme :)

Bubbel, Babbel och Bubbelbad

2018-05-14 12:48
Från MindofMarion

Dessa ord av härligheter sammanfattar de senaste lediga dagarna kan man väl säga.

Vilken Helg! Vi började med att spendera två dagar i Karlstad med min släkt på pappas sida. Underbart att träffa alla igen. Massa prat och promenader. Badade i dundervarm bubbelpool och hjärnvilade efter allt socialt.

Spanade på jättekaniner i Mariebergsskogen. Sen bilade vi hem genom blixtar och dunder. Öste ned och vi såg enorma blixtar på himlen.

Landade sedan hemma i lägenheten och mumsade ärtgroddar som växt som attan. Sedan väntade dagfest för mig hos en vän som fyllde år med massa bubbel och babbel. Dagfest, hur genialiskt? L och J passade på att leka med jobbkompis som har barn i samma ålder.

Söndagen var så sommarvarm, den spenderade vi med heldag här på stranden och grillning tillsammans med vårt lilla gäng med tre barn som vi känt sen de var spädisar. Hela familjen premiärbadade i Mälaren. Barnen lekte och jag låg på en handuk och vilade. Övar på att ha ro till detta, så fort jag slarvar med återhämtning är sjögångsyrsen tillbaka. Så underbart med detta väder som ger sånt lugn.

Kvällen avslutades dock med att jag gjorde illa ryggen, riktigt illa. Har inte haft så ont sedan jag hade diskbuktning som 20-åring. Strålar längs ischias nerven ned längs benet med konstant smärta så sannolikt disken som trycker på nerven. Fick sova med dubbla alvedon och kudde mellan knäna. Bara att uthärda och andas genom smärtan. Snacka om motivation för mer träning av mage och rygg och slut på bärande av blivande 5 -åring. Pust!

Världens Största Parkbänk och Roadtrip

2018-05-10 13:15
Från MindofMarion
Världens största parkbänk hittar man här i Örebto tydligen. Vi är på roadtrip påväg till min släkt i Karlstad. Ska bli underbart.
Vi spanade lite på stadens pampiga slott.

Undersökte en kanon.

Spanade mer slott och minivattenfall.
Å tog ett par vändor i markfontänen haha
Nu styr vi kosan vidare mot Karlstad! Önskar er alla en fin ledig helg!