RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-16 23:44:08

Julia Aronsson

juliaaronsson blogg på Nouw

Mina tärnor

2018-09-17 21:50
Från juliaaronsson

Till bröllopet gjorde jag tillsammans med mina tärnor en film till Jonas istället för ett tal. Pågrund av upphovsrättsliga skäl kan jag inte lägga upp den, men min lillasyster tog lite bilder när vi filmade detta (dagen efter min möhippa, så vi var ganska slitna...) Men varje gång jag tittar på den filmen känner jag mig så lyckligt lottad över att jag har så fina vänner som verkligen kan ställa upp på att spela lite teater och bjuda på sig själva!

När det kommer till just vänner så kan jag räkna upp på en hand vilka jag anser är mina vänner, som jag kan prata om allt med och som jag verkligen kan lita på. Det kanske låter lite, men för mig har det blivit viktigare med få väldigt bra vänner än flera ytliga. Jag har haft vänner som mer blivit energitjuvar och där man aldrig riktigt fått ut något av vänskapen, men lärt mig med åren att fokusera på de vänner där jag faktiskt känner att vi vill samma saker! Sedan tror jag att det är viktigt att man har lite samma inställning. Jag och mina närmaste kanske inte hörs varje dag, men när vi hörs är det som att vi fortsatte där vi slutade, och det är okej! Vi vet ändå var vi har varandra och det är det viktigaste.

Att just Amanda och Sofia blev mina tärnor är för att vi delat så mycket genom livet. Dessa tjejer har funnits där i vått och torrt. Delat roliga minnen som fortfarande får det att dra i smilgroparna, och men också jobbigare delar när det inte blivit som man tänkt sig. För mig var det självklart att de skulle stå bredvid mig på min bröllopsdag för att visa min uppskattning mot dem men också att de ska veta att precis som de stöttat mig så kommer jag fortsätta stötta dem!

Så glad att jag fick dela min dag med dem!

Soon: Ice cold

2018-09-16 18:18
Från juliaaronsson

Min bästa necessär för sminket kommer från Maria Montazamis kollektion! Finns nog inte att köpa men modellen går nog att hitta liknande!

Imorgon är det dags igen! Det är dags för innervecka på campus i Luleå och jag ser fram emot att komma iväg och fördjupa mig i skolan för några dagar och få träffa lite pluggkompisar! Det känns såklart att lämna familjen. Alltid tungt och speciellt nu när det är fyra hela dagar, sen åker jag och Ester bort över helgen igen. Jag och Jonas får verkligen sakna varandra denna vecka, men det kan vara bra ibland också! Det är tur att vi har FaceTime! Vi tror också på att man måste få ha tid där man bara är "Julia" och inte mamma och fru, samma sak för honom. Därför får han en helg på egen hand sen! Nyttigt för relationen men också för en själv tänker vi.

Väskan är i alla fall packad och klar, denna gång behövs lite mer då jag valt att bo i en stuga på en camping. Hotell blir dyrt, även för en anställd inom hotell. Därför blir det stugby denna gång! Ska nog gå bra, även om resvägen till skolan är lite längre. Jag ska försöka ta lite mer bilder, men båda mina kameraladdare har fått ben så jag har svårt att ladda dem... Hrm... bör försöka lösa detta snarast.

Nästa gång vi hörs är från Luleå och några grader kallare! ✈

Mitt bästa ställe

2018-09-16 18:01
Från juliaaronsson

Efter en intensiv vecka tog vi oss ut till min farbror och fasters sommarhus i Fagerviken i helgen! Det har tills förra året varit min farmor och farfar som ägt det men nu har en yngre generation tagit över. Jag har bott på många ställen, men Fagerviken är det stället som under mina 25 levnadsår alltid funnits där, där jag spenderat alla somrar, lekt i löven på hösten, åkt skridskor på vintern och plockat vitsippor på våren. För mig är detta ställe så närmast hemma och min barndom jag kan komma, och det betyder så mycket att vi fortfarande kan få åka dit och njuta av lugnet i älskade Fagerviken!

Helgen bjöd på strålande sol och vi har mest varit ute och lekt hela tiden! Jag skulle tagit med en av mina böcker då jag egentligen har 200 sidor att läsa till imorgon, men glömde boken. Kanske tur det då jag fick umgås med min lilla familj och stora familj! Efter en sådan här helg är jag fulltankad med energi och glädje över hur lyckligt lottad jag är med folk runt omkring mig. Får bli en kväll med boken istället.

På kvällarna har vi spelat kort, skrattat, pratat om bröllopet, njutit av McManis och god mat. Jag har dessutom fått umgås mycket med mina kusiner, och hört om allt som händer i deras liv! Det känns lyxigt att jag som deras "storkusin" (äldst av totalt 12 barn i släkten) faktiskt får höra om pojkvänner, skola, kompisar, och framtiden. Att just JAG får vara med och bolla med dem om sådant. Jag trodde jag skulle missa det som först ut med 8 år till närmaste kusinen. Så tacksam för det!

Det blev även en en sista (/första då den är ny i Fagerviken!) tur med båten ut till Sälgrundet för att visa Jonas sälarna. Vi hade barnvakt och kunde helt ostört njuta av en stund på vattnet utan att oroa sig över att ett barn ramlar i vattnet. Det är lyx!

Helgen gick lite för fort, men vi kommer nog snart tillbaka igen! Jag tänker att det får bli fler helger när det är kallare med att dricka varm choklad, grilla korv i spisen och vandra på isen om vintern vill. Det ser jag fram emot!

Vägen till att bli lärare

2018-09-10 16:59
Från juliaaronsson

Här inne ekade det tomt och ja, det har varit fullt upp den senaste veckan. Vår lägenhetsförsäljning stötte på en rejäl "bump in the road" dagarna innan bröllopet så vi har haft ganska mycket att tänka på kring den. Nu är det tack och lov löst, men jag spenderade en dag på rummet arg och ledsen. Men! Nu är det överklarat. Mitt i allt fick jag halsfluss och samtidigt måste jag gå i skolan (hemifrån, men ändå!) Så där av tystnaden!

Jag började lärarutbildningen för några veckor sedan och än så länge går det bra. Vi har fantastiska lärare som verkligen brinner för sitt jobb och jag har hamnat i en studiegrupp med ett gäng fantastiska norrlänningar som har samma ambitioner som jag (få förunnat har jag insett.) Men de senaste dagarna har jag haft en liten dipp...

Ytterligare en gång har det strulat till sig kring vilka datum vi ska vara på plats, något jag redan bokat flygbiljetter till och vi behöver vara på plats i mer än en vecka i oktober. Det innebär dyra boendekostnader och tanken på att vara ifrån min familj i 1,5 vecka, ja det gör ont! Jag var så nära att kasta in handduken, och söka ett vanligt administrativt jobb som att svara i telefonen, kopiera papper, ja sådant jag redan vet att jag kan. Gick till och med in på Platsbanken och började se vilka jobb som fanns.

Men bakom alla miljoners fönster låg min uppgift till skolan om "Varför jag vill bli lärare" och som jag läste igenom. När jag läste vad jag skrivit till min lärare fick jag tillbaka den där styrkan som varit som bortblåst de senaste dagarna. Jag påmindes om varför jag just valt det här yrket. Att jag vill vara med och förändra den svenska skolan. Jag vill få elever mer delaktiga i undervisningen för jag tror det är en nyckel till framgång i skolan. Jag vill inspirera elever till att våga ta steget att göra något de aldrig gjort förut. Jag vill få elever att våga drömma och tro på att ingen dröm är för stor. Jag vill bli lärare!

Inget ska hindra mig från att nå min dröm till att få jobba som just lärare. Jag ska fullfölja denna utbildning, för min egen skull men också för Esters skull. För att visa att du måste inte kasta dig in i en högskoleutbildning på en gång efter studenten. Du kan pröva olika saker, testa dig fram, resa, bli dumpad, du kan bli mamma, men ändå uppnå dina drömmar. Jag ska kriga mig fram till den där examen om det så är det sista jag gör. För dig, Ester. Men också för mig!


Efter bröllopet

2018-08-30 19:38
Från juliaaronsson

Fotograf: Locksen Visuals

Nu börjar vi närma oss till en vecka sedan bröllopet! Det är ju klyschigt att säga så, men det känns verkligen som igår vi gifte oss. Jag kollar på bilderna om och om igen, gospelkören som sjunger sången till mig, klippen från när vi går ut ur kyrkan och vår första dans till Zara Larssons Symphony och bara försöker leva mig in i hur det var!

Jag skulle gärna prata med alla om bara bröllopet, men alla vill nog inte prata om det så mycket. Jag vill också bara prata positivt om det, inte reflektera över det som kanske blev mindre bra, det vi skulle göra annorlunda. För jag vill fortsätta känna den där euforiska lyckan vi kände när vi promenerade längs med vattnet i lördagsnatten. Jag vill bara känna den där känslan av att allt blev så otroligt bra och så mycket vi. Det är inte så att jag planerar på att gifta mig igen, så behovet av reflektion finns inte! Hoppas jag kan få återuppleva den lite mer när vi får filmen.

För om det är ett tips jag skulle ge till framtida brudpar (kommer mer av detta när vi fått alla bilder) så är det att inte snåla in på fotograf/videograf. Dagen går alldeles för fort och man är för nervös för att njuta av ögonblicket. Man kommer vara så tacksam över att kunna se tillbaka på bilder och filmer! Vi hade turen att få ha två fotografer och en filmare med och föreviga vår dag. Något jag vet vi aldrig kommer att ångra!

Omlott i livet

2018-08-30 19:12
Från juliaaronsson

Bildkälla: Pinterest

Jag har fått en dille på blazers med omlott, då de ger en sådan fin figur. Idag klickade jag hem denna omlottblus från Åhléns egna märke Wera! Just omlottöverdelar känns så tacksamma när det nu blir kallare, men ändå inte bara vill ha en långärmad T-shirt. Ser fram emot att få kombinera dem med culottes eller bara ett par jeans.

För övrigt älskar jag att inte behöva klä mig för att leka vid en lekplats, eller för att äta spaghetti och köttfärssås till middag! Självklart har jag tyckt om att vara föräldraledig. Att gå runt med kräkfläckar likt en världskarta på t-shirten och håret som ett smörpaket har sin charm, men inte just nu! Jag älskar att bara få tänka på mig och mina studier en stund på dagarna. Men lika glad blir man av att höra "Mammaaaaa!" när hon kommer springandes mot mig.

Just nu är livet en bra kombo mellan fina blusar och Greta Gris. Det går lite omlott det med!

En snodd smoothie

2018-08-30 09:39
Från juliaaronsson

God morgon!

Morgonens frukost snodde jag rakt av från Paula Uribes blogg (men lyckas inte lokalisera just det inlägget med receptet!) Smoothien innehöll i alla fall mandelmjölk, blåbär, hallon, linfrön, havregryn, och min egen tillsättning, banan och en klick honung. Tycker att honung med blåbär och hallon gör en sådan fin kombo tillsammans! Till det två, lite för löskokta, ägg.

Innan bröllopet hade jag jättesvårt att äta. Det surrades i huvudet hela tiden med tankar inför bröllopet och sista veckan enbart släcka bränder i princip. Denna veckan tar jag igen det med att äta, äta och äta!

På agendan idag står börja läsa lite kurslitteratur, tvätta och packa inför helgen. Vi åker nämligen till Göteborg för en spaweekend! Kommer bli fantastiskt. Drömmer redan om massagen vi har inbokad på lördag. Mhmmm!

Nykär & nytt namn

2018-08-28 20:00
Från juliaaronsson

Jag fick höra innan bröllopet att många tycker att äktenskapet mer blir en formalitet, att det inte alls känns annorlunda efteråt. Men i samma stund vi gick ut ur kyrkan till tonerna av Kalle Moreus "Underbart" så var ingenting som förut! Jag känner en större tillhörighet till Jonas. Att vi hör ihop. Att vi är ett team på en helt annan nivå. Varje gång jag ser på honom så känner jag en helt ny nivå av kärlek, är inte det helt fantastiskt?!

Förutom att man är som nykär, så förändras även mitt namn! Jag är tacksam att slippa två ovanliga efternamn och gå för något så enkelt som "Aronsson". Lite vanligt kanske, men jag är glad att för en gångs skull inte behöva bokstavera mitt efternamn. Så från och med imorgon får bloggen en ny adress, juliaaronsson.se eller nouw.com/juliaaronsson. Så nu vet ni vad ni ska skriva in!

Herr & Fru Aronsson

2018-08-28 11:56
Från juliaaronsson

Nu är vi äntligen Herr & Fru Aronsson!

Lördagen, vår bröllopsdag, är än så länge alldeles för färsk för att ens kunna återberätta den. Dagen var fylld med glädje, tårar och skratt, precis som vi önskade! Vigseln var perfekt från början till slut med musik och text vi valt ut för att representera oss. Festen var fylld med härliga tal, spex, fantastisk mat och underbara vänner och familj. Lyckan vi kände när vi promenerade till hotellet på natten gick inte att ta på. Dagen var perfekt. Vi hade inte kunnat önska oss mer!

Mer detaljerat kommer när vi fått alla bilderna från båda våra fantastiska fotografer, Paulina Gabre och Niclas och Vesa på Locksen Visuals . Då vill jag dela med mig av allt till er! Tills dess får ni smygkika på dessa bilder.

Min klänning är från Zetterbergs Couture och blommorna gjordes av Gullvians Blommor i Uppsala.

Vårt brudfölje med våra allra närmaste

När allt annat går under finns tre saker ändå kvar - tron, hoppet och kärleken - men störst av dem är kärleken.

Välkommen in i mitt liv, Luleå

2018-08-21 21:21
Från juliaaronsson

Nu har jag landat i Luleå! Det lilla jag hittills sett av staden är skog, skog och mera skog. Aldrig sett så mycket skog någonsin tror jag! Tittar man riktigt noga kan man skymta bergstoppar långt bort. Vi är bra långt upp i Sverige med andra ord.

Gjorde en snabb räkning och konstaterade att jag kommer resa hit 24 gånger innan jag är färdig lärare, haha... Den siffran gör en matt, men är det det som krävs så kör vi så.

Blev en pizza från Taverna Gusto men var inte superimponerad, ser godare ut än det var! Imorgon blir det skaldjursgrytan från Bishops Arms. Mhmmmmmm....

Denna gång bor jag på Elite Stadshotellet, känns ungefär som hemma kan man säga! Ett litet mysigt rum med badkar, så jag ska försöka leta upp en Lush eller liknande för att köpa mig en badbomb och bara njuta av det imorgon.

Vi börjar inte förrän klockan 13.00 så jag har gott om tid att upptäcka Luleå! Eller stanna kvar i sängen. Får se vad som lockar mest!