RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-29 05:03:50

jonnaspyssel blogg

jonnaspyssel blogg på Nouw

Today

2019-07-28 20:57
Från jonnaspyssel

Söndag - veckans vilodag! Jag har inte gjort allt för mycket eftersom jag inte har mått världsbäst idag, men det blev bättre på eftermiddagen.

Vi åt tomatsoppa till lunch, sen bäddade jag ner mig i soffan och kollade några avsnitt av Empire (finns på Viaplay) sen somnade jag - visst är det härligt att kunna sova mitt på dagen? När jag vaknade mådde jag lite bättre och spenderade några timmar på balkongen i solen, lyssnade på rättegångspodden och drack massa vatten med is.

Strax innan 19 gick jag & Ted en promenad för att komma ut och röra lite på oss & nu har vi precis ätit en riktigt god middag, det blev enchiladas. Första gången jag gjort de & det var riktigt smidigt och gick snabbt, så det kommer jag göra flera gånger.

Nu blir det soffläge, önskar er en trevlig kväll!

The bedroom

2019-07-28 11:20
Från jonnaspyssel

Hej på er - eller godmorgon kanske? Klockan är inte så mycket, men jag sov till kl 10, det är första gången på väldigt länge. Anledningen till det är nog för att jag har varit uppe i natt, mått illa varit lite yr mm.. kan set vara maten från piren igår kanske? Jag & min finfina vän som också heter Jonna lunchade på piren igår, ingen av oss var speciellt imponerade på maten.. pulvermos & burkchampinjoner på en fin restaurang? Tummen ner.

Men förhoppningsvis mår jag bättre snart, fick hoppa över morgon promenaden & ligger nedbäddad på soffan.

Idag tänkte jag visa er mitt sovrum! När jag flyttade in här så total renoverades lägenheten, jag valde vita väggar - vilket jag ångrade efter ett tag så jag har målat om. Färgen är ifrån rusta & heter koala, den är i en ”greige” ton.

Såhär såg det ut första gången jag var här & kollade planlösningen.

Vita väggar & tak och ett fräscht golv.

Såhär såg det ut de första månaderna.

Äntligen lite färg på väggen!

Nu ser det ut såhär, här trivs man.

Visst blev det bra?

Önskar er en härlig söndag!

Världens godaste chokladbollar

2019-07-27 16:11
Från jonnaspyssel

Jag har fått ett nytt intresse & hur underbart är inte det? jag har alltid gillat att baka - troligtvis för jag gillar att äta () men min nya grej är att bara sockerfritt! Jag har bestämt mig för att bli mer hälsosam, jag har bara en kropp & jag ska ha den hela mitt liv - så det är viktigt att ta hand om den. Jag har delat ett recept på dadelbollar innan, men här kommer mitt nya uppdaterade recept - dom är GRYMT goda och utan tillsatt socker. Varning: man kan bli beroende!

Och om man vill göra dom extra goda: fyll dom med proteinella. Jag testade med smak av salted caramell, den finns att köpa hos sportkost för ca 50kr och självklart är även denna utan tillsatt socker.

Ta fram ett bakplåtspapper och klicka upp proteinellan - in i frysen ca 30 min så blir den lättare att arbeta med. Så först gör man dadelbollarna - på med en klick - rulla ihop - in i kylen en stund - sen är det bara att njuta av den goda fikan!

Balkong makeover

2019-07-27 15:46
Från jonnaspyssel

Hej på er!
Hoppas att ni har det bra i värmen

När vi flyttade in här i nya lägenheten var balkongen riktigt sunkig, för att vara en helt nyrenoverad lägenhet så var balkongen verkligen katastrof, det växte ogräs mm.

Såhär såg balkongen ut från början. Steg 1 blev att rengöra! Vi köpte fasadtvätt från biltema och skrubbade med en stor svamp.

När balkongen väl var ren så la vi dit en matta - så gosigt för fötterna. Mattan är grå och köpt på Jula för 299kr. Vi fick skära ner den lite så den skulle passa, men det tog bara några minuter.

Voilà! Vi beställde belysning till räcket ifrån amazon, möblerna är ifrån rusta & Ikea. Blommorna köpte vi på plantagen - visst blev det stor skillnad? Så mysigt att kunna sitta här nu i sommar.


Önskar er en trevlig helg!

Ja, jag lever

2019-07-27 15:29
Från jonnaspyssel
Hej på er - det var inte igår. Senast jag uppdaterade var i Mars, hetregud vad tiden går snabbt. Våren swishade förbi & helt plötsligt blev det semester - visst är det underbart? Älskar att ha semester, första riktiga semestern på över 2år & jag njuter. Inget planerat & inga måsten, vi tar dagarna som det kommer & det är helt underbart.
I maj fixade jag äntligen mitt hår, första frisörbesöket på 2,5 år. Dont worry, jag klipper jag var 12:e vecka men hos en tjej som heter Emma, som valt att arbeta som annat men fortfarande klipper lite på fritiden, Lite bättre för plånboken jag valde att boka tid hos Salong ALLTID som ligger i Jönköping hos en tjej som heter Elin & blev SÅ nöjd - jag kommer boka tid i höst igen = bra betyg för jag brukar aldrig gå tillbaka - blir aldrig nöjd, men Elin var grym!
Vi firade midsommar ute hos Teds föräldrar, vi lekte lekar, spelade kubb & åt god mat.
Jag har hittat en ny favorit frukost. Banan pannkakor, inget kan slå detta

1 banan

2 ägg

1 msk fiberhusk (glutenfritt)

Mixa allt i mixer - stek med kokosolja på medelhögvärme och servera med proteinella & hallon. Mums!

Jag har fått iordning på balkongen - det blev så mysigt!
Ja våren har som sagt flytit på & nu ska jag njuta av min semester. Och ja, jag ska försöka logga in här lite mer för att uppdatera er, jag har massa nya (sockerfria) recept som jag vill dela med mig av, lite nya makeovers & förhoppningsvis kommer det nya DIY:s, vi hörs

Ett vitare leende

2019-03-03 22:10
Från jonnaspyssel

Hej på er!

Hoppas att ni har haft en skön helg! Jag har varit ledig, otroligt skönt. I fredags efter jobbet lagade jag & Ted lite fredagsmat och kollade på talong, lördag förmiddagen låg vi och latade oss i soffan, kvällen spenderade jag med några tjejkompisar, det blev mello & pizza


Och idag, unnade jag mig själv en tandblekning - något jag har viljat göra i flera år, men jag lägger alla mina pengar på inredning och väldigt sällan på mig själv, något jag måste bli bättre på. Det var lite nervöst innan, men åh så bra det gick. Jag gick till en salong här i Jönköping, The Beauty clinic - till en tjej som heter Daria. Jag passade på att boka medans hon hade 20% rabatt pga nya lokaler. Passa på ni också, hon erbjuder det om man bokar i mars/april - stort tips!

Haha man kände sig riktigt snygg ☝ men jäklar vilket resultat jag fick, jag är så nöjd

Här har ni mina tänder ☝ före och efter behandlingen.


Nu är det bara ögonbrynen och håret kvar, sen är jag redo för våren och just de, en helt ny garderob behövs nog med och nya skor


Vad lägger ni helst pengar på? något ni har viljat köpa/göra länge? Berätta gärna

Bestå ikeahack

2019-02-24 17:44
Från jonnaspyssel

Hej på er!

Det var ett tagsedan - hoppas att ni alla mår bra. Här är det bra, som ni vet så flyttade jag den 15:e februari & börjar äntligen få iordning

Det kommer att komma en bild bomb såfort allt är klart.

Idag har jag iallafall ikeahackat & det var så kul och jag är grymt nöjd över resultatet! Denna gång var det ett bestå skåp som fick sig en makeover.

Bestå skåp, från Ikea. 120cm brett och luckorna är 64cm höga. Detta skåp ska få bo i hallen, och planen var att det skulle se lite mer exclusivt ut.

För att göra en likadan behöver du:
Bestå stommar + fronter
Toppskiva (min är ifrån Ikea)
Handtag (mina är ifrån beslagdesign)
Ben (mina är ifrån superfront)
Frontcovers (mina är ifrån frontcovers.se)
Skruvdragare

Börja med benen, montera efter anvisning.

Sätt dit frontcovers, så smidiga! De sitter en skyddsplast på baksidan - dra av den så får man fram dubbelhäftande tejp som man fäster dom med. Det tar bara några sekunder och det skadar inte möbeln.

Borra dit handtagen & sätt på skivan! Sen är det klart för styling

Det är inte helt klart här, en rund spegel ska upp på väggen med.

Vad tycks?

Sugen på att göra något liknande? I samarbete med http://www.frontcover.se får jag ge er 15% rabatt på deras sortiment, så passa på att göra om lite möbler. Uppge kod jonna15 i kassan!

Trevlig kväll

DIY piedistaler

2019-01-02 15:34
Från jonnaspyssel

Hej på er!

Allt bra? Med mig är det toppen, skulle egentligen jobbat idag men har tagit ”flex”ledigt för att fixa iordning hemma, rensa mm!


Jag började dagen med att promenera i stormen för att gå till Happyhomes, jag behövde färg till mitt senaste DIY projekt. Valet stod mellan vitt och greige, och tillslut valde jag en greige, det var riktigt svårt att välja - finns ju så otroligt många kulörer att välja på, men valet föll på en färg från Jotun som heter ”tudor” det är en blandning mellan ljus grå & ljus beige - en väldigt behaglig färg. I nya lägenheten har jag valt vita väggar i alla rum, så vill även hålla möblerna ljusa.

Jag köpte en provburk för 89kr och det räckte. Jag valde en väggfärg, för jag gillar när mina möbler är matta, egentligen ska man använda snickerifärg - det håller bättre.


Men iallafall, här kommer mitt nyaste DIY:
Piedistaler.

För att göra detta behöver man:
• mdf skiva (min var 10mm)
• bygglim (köpte min på biltema)
• vinkeljärn (finns på biltema, Clasohlsons)
• roller
• Färg
• spackel
• sandpapper

Jag köpte min mdf skiva hos K-rauta, jag valde den som var 10mm och bad dom såga till de måtten jag behövde.

Måtten:
2st skivor 18*80cm
2st skivor 20*80cm
2st skivor 20*20cm
2st skivor 18*110cm
2st skivor 20*110cm

Mina piedistaler är alltså 20cm breda, den ena 80cm hög, den andra 110cm.

Att sätta ihop piedistalerna var superenkelt. Börja med den ena skivan som är 20cm bred, lägg på ett lager med lim - och sätt dit skivorna som är 18cm breda på varsin sida, ha tålamod och försök limma dit det så rakt som möjligt.

Limma dit vinkeljärnen, jag överdrev lite och satte dit mycket lim. Men hellre för mycket än för lite.

Nästa steg är att limma dit andra skivan som är 20cm, jag började med att sätta dit vinklar, och sen skivan - se till så allt ligger rakt - låt torka över natten.

När de har torkat ordentligt så ska man limma dit toppskivan

Låt torka ordentligt, lägg gärna på någon tyngd medans det torkar.

När det har torkat är det dags att spackla! Spackla ordentligt, så det inte blir fula skarvar.

Låt spacklet torka ordentligt - gärna över natten. När de har torkat är det dags att slipa alla kanter.

Nu är det bara ett steg kvar: måla! Om man vill vara mer ordentlig än jag så ska man först grundmåla och sen måla med snickerifärg, men jag målade direkt på mdf skivan.

Måla - låt torka - måla igen - låt torka!

Klart! Jag är sååå himla nöjd, längtar tills jag får inreda med dom i nya lägenheten.

Happy new year!

2019-01-01 19:15
Från jonnaspyssel

Hej på er! Guuuuud vad längesen det var! Har varit påväg att skriva flera gånger, men sen har det inte blivit av - men nu är det dags att börja igen!


Jag har äntligen skrivit på ett nytt kontrakt på ny lägenhet & det känns fantastiskt! En nyrenoverad 2:a - 300meter ifrån min nuvarande lägenhet. Den 15:e februari blir det flytt och jag längtar så otroligt mycket! Det ska bli grymt roligt att få inreda nya rum i en fräschare lägenhet nästa vecka ska jag dit och mäta lite, så jag kan börja köpa hem lite nytt. Lite av mina nuvarende möbler ska med, men mycket nytt blir det också, ska bli härligt att rensa här hemma.

Lite inspiration till de nya boendet!

December har verkligen swishat förbi. Har jobbat mycket övertid, de har varit långa dagar & extra pass. Firade jul med familjen & Teds familj, och igår firade jag nyår - med Ted såklart. Vi bokade bord på Jensens och åt deras nyårsmeny - supergott!

1:a januari idag, har haft på mig pyjamas hela dagen, legat och kollat på serier hela dagen - varför göra av med energi i onödan?

Imorgon är jag ledig med, då ska jag göra klart mina piedestaler som jag påbörjade för ettpar dagar sedan, turorial kommer här såfort de är klara.

Vi hörs imon!
Sköt om er.

Nya ljusstakar!

2018-11-11 15:04
Från jonnaspyssel

Hej på er - vad längesen det var! Hoppas att allt är bra med er! Med mig är det bra, tiden bara rinner iväg. Jobb, laga mat, städa, gå på lägenhetsvisningar - det är det jag gör, mer hinns inte med ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar.


Just nu är jag extremt flyttsugen, och inte alls lika motiverad till att style & fixa iordning hemma, utan varende öre jag får över hamnar på sparkontot, har inte shoppat någonting ”onödigt” på snart 3 månader, så ja det kliar i fingrarna - jag är väldigt shoppingsugen, MEN det får vänta till nästa lägenhet, nu får jag nöja mig med det jag har.

Såhär ser det ut hos mig just nu nya ljusstakar från märket stoff har flyttar hem som jag har fått i samarbete med bybinett (länk) hos dom tävlar jag just nu som årets främsta inspiratör - otroligt roligt! OCH sjävklart får jag ge er en härlig rabatt hos bybinett! Uppe min rabatt jonnacarlgren15 så får ni 15% rabatt, koden gäller tom 12/11. Passa på att fynda bland mina favoritmärken, Jonathan Adler, skultuna, Ester&Erik, Dbkd & Cooee

Jag tok-gillar verkligen mina stoff ljusstakar, de har stått på min wishlist länge - så roligt att man kan samla på dom & bygga den större!


Nu ska jag bädda ner mig i soffan med ett glas pepsi, imorgon väntar ett spännande möte! Sköt om er!