RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-05-06 18:24:13

beckaholmberg

beckaholmberg blogg på Nouw

Long time.. no see.

2020-05-06 15:22
Från beckaholmberg

Nu var det längesedan jag var inne här och delade med mig av min vardag. Mycket har hänt sedan dess, jag menar MYCKET. Gör en quick-list:

  • Vi har varit i New York, Thailand och Miami! Bilder och inlägg på det kommer.
  • Jag valde att avbryta utredningen om Sjögrens för jag orkade inte hålla på. Låg på gränsen på alla värden. Har jag diagnosen så kommer symptomen att öka och bli tydligare ju äldre jag blir och då blir det lättare att ställa diagnos men just nu nöjer jag mig!.
  • Hittade mitt kall och började jobba som handledare på kriminalvårdens lärcenter: la därav till ett år på studierna för att få behörighet att arbeta som lärare där efter examen.
  • Vi flyttade från vårt fina hus till ett ännu finare, nyare och större hus. Vi har nu bott här nästan exakt ett år och vi trivs som fisken i vattnet.
  • I julas fick vi veta att vi väntar tvillingar! Inte varit en rak resa och kommer berätta hela storyn i ett eget inlägg- det finns en del att berätta.
  • Just nu skriver jag och min klasskompis på B-uppsatsen och sedan går jag på studieuppehåll!


Anledning till att jag börjar skriva igen är för att jag har mycket jag vill få ur mig. Det är alltid skönt att få ner i text. Dessutom har det hänt- och händer mycket kring graviditeten som många frågar om och kring och tänkte att jag samlar allt här så får man gå in och läsa om man funderar.

Update

2019-02-19 23:34
Från beckaholmberg

Nu var det längesedan jag var här inne. Har själv inte haft behov av att skriva värst mycket. Sen sist har jag och O köpt ett nytt, större hus och bokat resa till New York! I skrivande stund är det budgivning på vårat fina hus. Ska bli spännande att se vart allt landar på!

Hälsomässigt är det inte lika positivt. Startade en utredning i dag ifall jag kan ha Sjögrens syndrom eller något liknande som SLE eller så. På ett sätt känns det jobbigt att ha så mycket problem/diagnoser men på ett annat sätt ska det bli så skönt med en ordentlig utredning så jag kan få hjälp och rätt stöd! Just nu känns det som jag trevar mig fram i mörkret. Symptom efter symptom som, för mig, känns oförklarliga med tanke på min livsstil och ålder. Det är otroligt frustrerande att veta att något inte är rätt i kroppen men ingen vet något eller skyller på annat pga slöhet. Jag är trött på att leva i en gammal persons kropp- vill känna mig levande, ung och sprudlande av energi! Men, det gör jag inte.

Kommer förmodligen börja skriva mer här i samband med utredningen. Skönt att skriva av sig lite tankar och funderingar så slipper alla runt omkring mig höra samma snack dag ut och dag in!

Är det någon med #sjögrenssyndrom som läser detta eller annan #autoimmunsjukdom skriv gärna till mig och berätta! Jag har för närvarande celiaki och atopiskt eksem.

Ha det bra tills nästa inlägg!

Skoter i Sälen- igen.

2018-04-08 20:00
Från beckaholmberg

Ännu ett inlägg med bilder från Sälen! Men det är så sååå fint där och uppe på fjället. Vi åkte till Sälen över påsk och hade det super bra, kunde inte bett om ett bättre väder! Fick årets första bränna i ansiktet efter att vi satt på afterskin till Electric banana band- jätte mysigt. Vi åkte iväg på en rejäl tur upp på fjället med skotern. Tog inte så många bilder för ingen bild kan göra utsikten och vyerna rättvisa. Man var så upptagen av att bara vara där. Jag är inte den bästa fotografen som ni ser där fingret är med hahah (klassisk mamma- bild)! Jag hade en overall storlek L så jag ser lite rolig ut på bilden! Vi stannade på Högfjällshotellet och åt hamburgare till lunch innan vi åkte tillbaka hem. Tror vi var ute och åkte 5-6 timmar.

Universeum.

2018-04-08 15:36
Från beckaholmberg

Här kommer lite (dåliga) bilder från snap- rullen när vi var på Universeum! Helt fantastiskt att man kan ha ett så stort akvarium inomhus! Det var ganska avkopplande att sitta sen stund och bara kolla på alla fiskar och hajar och allt vad det var för vattendjur. Regnskogen var också häftigt men svårt att se vissa djur och det var såååå kvavt och varmt där inne haha så man orkade inte gå där så mycket!

Alltså den här hajen var hur cool som helst! Kolla ansiktet bara hahah! Den var så lång så jag var tvungen att filma för att få med hela.

Göteborg i bilder.

2018-04-08 14:19
Från beckaholmberg

Hade tre fantastiska och välbehövliga dagar i Göteborg. Vi bodde på Clarion Hotel Post som låg 1 min från centralen och gångavstånd nästan överallt! På 13e våningen fanns en uppvärmd pool utomhus som var hur mysig som helst- utsikt över centrala Göteborg! Vi åt god mat på hotellet och ute på restaurang. Den glutenfria frukosten var hur bra som helst med en egen brödrost :) Vi tog en promenad till Universeum och jag tog såklart tusen bilder men tänker att jag lägger upp dom i ett nytt inlägg!

Skoter i Sälen.

2018-03-12 17:28
Från beckaholmberg

I helgen var vi uppe i Sälen och hade det såååå bra!

Tjoho

2018-03-09 11:18
Från beckaholmberg

Tjoho!

Äntligen fredag! Fredagen har startat mycket bra med en lyckad besiktning av min pärla som ska säljas. Nu ska den bara tvättas upp och läggas ut till försäljning så får vi hoppas någon där ute vill ha den :) Idag har jag också hunnit söka 4 sommarjobb och ringt till ett :D Håller tummar och tår att sommarjobbet är kirrat så snart som möjligt så jag kan slippa tänka på det! Nu ska jag köra min träningsrutin x3 och kasta mig i soffan framför Beverly Hills 90210 som jag köpt på second hand för 10 kr. Oliver kommer hem lite tidigare ikväll då vi ska åka till Sälen över helgen och åka skoter och ha det mysigt tillsammans- längtaaar!

Trevlig helg!

Blandat.

2018-02-27 10:30
Från beckaholmberg

Hellu!

Jag har haft en super mysig helg! I fredags träffade jag först en skolkamrat i skolan och pluggade lite sen kom en annan kompis förbi på kvällen och åt hamburgare. I lördags åkte jag, min mamma och brors sambo på choklad- och delikatessmässan i Örebro. Det var hur mysigt som helst! Vi hade packat med oss lunchmackor och grejer men vi provsmakade så mycket så mackan fick ligga kvar i väskan. Det var bland dom godaste ostarna jag någonsin hade smakat- tog tyvärr inte några bilder på alla godsaker- hade fullt upp med att provsmaka. Sedan gick vi en sväng på stan i Örebro, super mysigt. Vi åkte hem sen åt varsitt håll och sedan åt vi middag hos mamma på kvällen med brorsan och Oliver också. I söndags blev det brunch på Ikea med hjärtat, vi var där 5 min efter att de öppnat så det var nästan bara vi där- lugnt och skönt. På kvällen blev det middag igen fast hos Olivers pappa då han fyllde år- hur god mat som helst! Har med andra ord haft en väldigt lugn och skön helg. Så kommer måndag och jag vaknar upp med världens huvudvärk, drömt mardrömmar och kommer inte ur sängen förrän strax innan 11. Hela dagen igår var skit rent ut sagt- utan anledning riktigt. Jag fick inte till någonting. Jag lät mig själv ha "en sån dag" och bara göra det jag kände för. Egentligen hade jag andra planer- skulle åka till skolan och skulle ha skrivit klart inlämningen (som jag så gärna vill ha vg på- då får jag det i hela kursen, vore en rejäl ego-boost) och sedan tränat och städat av huset. Gjorde inget av detta- MEN det gör inget! Ibland får man bara acceptera att man inte är på topp varje dag och inte straffa sig själv. Jag bestämde mig istället för att ta nya tag idag vilket har gått bra! Jag gick upp i bra tid- tränat och ska skriva klart inlämningen nu och sedan blir det lunch och städa av huset! Börjar tro att min ihärdiga huvudvärk beror på försämrad syn så jag har bokat in en synundersökning på torsdag så får vi se- skulle vilja ha ett par nya bågar ändå!

Snart är det helg igen! Hold on..

Lyx.

2018-02-21 09:57
Från beckaholmberg

Drog till med en lyxig frukost imorse med nybakta scones med en kopp earl grey framför Bones! Idag blir det lite plugg, städ, träning och ett skönt Epsom bad. Idag ska vi åka och storhandla rejält- älskar’t. Känslan av att fylla upp kyl, frys- och skafferier är riktigt nice!
Solen skiner- ha en fin dag!☀️❄️

Vardagen.

2018-02-20 19:45
Från beckaholmberg

Vardagen tuffar på. Oliver jobbar nu mer i Rinkeby ca 60 timmar i veckan må-lö och är ledig varje söndag. Han har jobbat på såhär nu i 3- 4 veckor tror jag och vi har kommit in i en skön vardagsrytm. Tror vi uppskattar varandra ännu mer nu eftersom vi är borta ifrån varandra så mycket att vi prioriterar den lediga tiden att umgås då. I och med att jag är hemma ganska mycket så faller det sig naturligt att jag städar och håller efter och lagar maten till han kommer hem. Känns lite som hur man levde på 50- talet, haha! Maten står på bordet när han kliver in för dörren och sedan sjunker vi ner i soffan med armar och ben slingrande om varandra och kollar på vår nya favoritserie Lucifer! På dagarna plöjer jag Bones och är nu inne på säsong 4 av 12, älskar den serien! Så jäkla spännande.

Idag har jag besökt min övningsskola inför några uppgifter i skolan. Jag blev kvar lite mer än 2 timmar. Super härlig klass måste jag säga! De hyser son fin respekt mot varandra och för läraren. Det känns som en "enhet" samtidigt som varje elev får möjlighet att sticka ut och dela med sig av sina tankar utan att någon annan elev suckar eller rullar med ögonen. Längtar till jag ska ha mina 5 veckors praktik i slutet på april! Sedan kom Olivers bror förbi efter skolan och vi kollade på film! När han åkte hem blev det ett snabbt träningspass som jag själv har "komponerat" ihop med fräscha EDM- låtar. Det är blandade övningar med inslag av cardio för hela kroppen. Tanken med passet är att få ut så mycket som möjligt på kort tid. En omgång av träningsrutinen är ca 15 minuter (jag blir riktigt svettig), sedan kan man köra om den igen direkt. Kanske kan dela med mig av den om någon är intresserad!

Nu ska jag kasta mig i soffan med lite melon och en kopp te framför Bones.