RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-12 05:12:46

NatalieGustafsson blogg

NatalieGustafsson blogg på Nouw

Koreansk Bibimbap

2018-12-29 12:29
Från NatalieGustafsson
Nu börjar iaf jag bli trött på julmaten så här kommer ett recepttips inför lördagsmiddagen. En utav mina absoluta favoriträtter just nu och en riktig smakexplosion. Den här rätten gjord med kycklinglårfilé har nog fått det finaste betyget jag någonsin fått och det av min mamma som uttryckt att hon skulle vilja äta denna rätt varje dag


I receptet har jag gett olika förslag på proteinkällor och min personliga favorit är kycklinglårfilé. Viktigt att tillägg är dock att hag inte testat att göra rätten med entrecote än vilket nog beror på rädslan av att det inte ska vara lila gott som den vi brukar köpa på Itamae om ni testar receptet får ni gärna skriva vad ni tyckte om det och vilken variant ni testade och här kommer äntligen receptet. Det är lite pill med olika delar men inte alls svårt att göra.


Recept 6p

1 kg kycklinglårfilé/lövbiff/entrecote

Marineras i:

4 msk japansk eller koreansk soja

1 msk sötströ/stevia/socker

1 msk sesamolja

2 msk rostade sesamfrön

1 tsk svartpeppar

2 vitlöksklyftor (finhackade)

1/3 normalstor purjolök

2 msk riven ingefära (tips, frys in färsk ingefära så blir den lättare att riva)


Marinerade böngroddar

150 g färska mungbönsgroddar

1/2 msk sesamolja

1 msk rostade sesamfrön

1/2 tsk salt

1/3 purjolök


Chilimarinerad gurka

1 gurka

1/2 tsk salt

1/2 msk sötströ/stevia/socker

1/2 msk ättika

1 tsk chilipulver

1/3 purjolök


Picklade morötter

3-4 morötter

1/2 msk ättika

1/2 mak sötströ/stevia/socker


6 p sushiris (rundkornigt ris)

Srirachasås

Sriracha-mayo (chilimajonnäs gjord på sojabönor)

Gör såhär: Värm upp en stekpanna på medelvärme och ha sedan i sesamfröna (3 msk). Vänd runt med en stekspade då och då så att fröna får en gyllene färg. Låt svalna. Strimla köttet och blanda ihop marknaden. Låt köttet ligga i marinaden minst en timme, gärna längre.


Strimla morötterna och purjolöken i strimlor och skiva gurkan tunnt (mandolin eller osthyvel funkar bra här). Blanda ihop respektive grönsaksblandning i en varsin skål och låt det stå och dra ett tag.


Skölj risgrynen och koka sedan upp enligt anvisningarna på förpackningen. Stek köttet/kycklingen och bygg slutligen ihop tallriken. Toppa med sojabönor, chilisås och chilimajonnäs.


Hoppas det ska smaka och jag vill även passa på att önska er ett riktigt gott slut på det här året!


Kram,

Natalie

Havremuffins med smak av pepparkaka

2018-11-21 18:41
Från NatalieGustafsson
Här kommer ett av mina bästa tips för frukost/mellis som är smidig att ta med dig och som inte behöver kylas - muffins. Jag har gjort mängder av varianter på dessa och brukar utgå ifrån vad jag jag skulle kunna äta som frukost och istället för att äta det som fler separata saker slänger jag ihop allt till en smet och gör muffins av. Exempelvis om jag brukar äta gröt med proteinpulver, kanel, hallon/blåbär och banan samt ett ägg till frukost blandar jag kort och gott ihop detta och tillsätter eventuellt lite bakpulver för att få en miste kompakt muffins. Men det går bra utan också. Här nedan kommer ett tips på en variant med smak av pepparkaka.


Recept, 6 stora muffins

1 banan (ca 100 g)

100 g havregryn (jag använde 50 g fiber- och 50 vanliga)

40 g whey vanilj (jag använder vanilla dreams från Nutrifarm)

40 g äppelmos

1/4 dl lättmjölk/havredeyck/mandeldryck

1/4 tsk bakpulver

1,2 tsk kanel

1 tsk ingefära

0,5 tsk kryddnejlika

0,5 tsk kardemumma

1 knivsudd vaniljpulver

1 nypa salt

50 g frysta hallon

75 g frysta blåbär


Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen i en bunke, tillsätt havregryn, whey, mjölkdryck, äppelmos och kryddor, blanda med en gaffel. Vänd slutligen i de frysta bären, rör runt lite snabbt och fördela sedan smeten i muffinsformar. Jag använder format i silikon vilket både är miljövänligare och dessutom fastnar inte muffinsen så som de kan göra i pappersformat. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Kan ätas likväl varm som kall och är perfekt att ha med som mellanmål på jobbet/i bilen/på tåget etc.

I detta recept har jag inte något ägg i smeten men vill man få i sig lite mer bra fetter och näringsämnen kan man lägga till ett ägg i smeten det går även bra att använda pepparkakskrydda istället för den kryssning jag beskriver men jag gillar att bestämma förhållandet mellan kryddorna själv och vill ha mycket ingefära i.

Näringsinnehåll 1 muffins: 117 kcal varav; 8,2 g protein, 15,5 g kolhydrater och 1,7 g fett



Om ni har några särskilda önskningar om recept ni skulle vilja se här framöver får ni gärna kommentera eller maila.

Smaklig spis!

#recept #hälsa #mellis #frukost #recepie #proteinbak #healthylifestyle #cleaneating

Kesokaka med saffran

2018-11-13 19:42
Från NatalieGustafsson

Det är verkligen på tiden att jag lägger upp ett recept och vad passar då bättre än att lägga upp ett utan mina absoluta favoritrecept. Några av mina kollegor ville ha receptet och jag trodde att detta redan fanns på bloggen men så fel jag hade.


De som känner mig vet att jag är en stor fan av alla kryddor som man kan förknippa med julen, främst är jag känd för min kanelkonsumtion men jag hade även kunnat äta saffran varje dag om det inte var för priset. Hur som, denna kesokaka har verkligen allt. Saftig, lagom söt, mättande och dessutom ett fantastiskt näringsinnehåll. Nedan följer receptet.

Recept 4p

500 g mini keso (går givetvis bra med vanlig också men det förändrar näringsinnehållet något)

3 ägg

100 g lättkvarg naturell

25 g mandelmjöl

1 skopa (30 g) whey vanilj (jag använder vanilla dream från Nutrifarm)

1 dl sötströ (finns på Ica och är kalorifritt)

1 krm vaniljpulver

1 nypa salt

1 pkt saffran (0,5 g)

1 tsk fiberhusk


Gör såhär:

Sätt ungen på 180 grader. Blanda sedan alla blöta ingredienser och slutligen de torra. Tillsätt fiberhusken sist och låt svälla några minuter smörj en avlång brödform med lite kokosolja och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter och låt sedan kakan svalna helt. Serveras med fördel med lite syrliga hallon.


Om du inte har eller vill använda proteinpulver går det säkerligen bra att byta ut proteinpulvret mot mer mandelmjöl i motsvarande mängd tillsätt i så fall mer vaniljpulver alternativt byt ut den naturella kvargen mot vaniljkvarg. Tänk på att välja en utan tillsatt socker om du vill ha en hälsosammare variant.


Näringsinnehåll för 1 p: 229 kcal varav 30 g protein, 6 g kolhydrater och 8 g fett

Smulpaj med äpple och kanel

2017-03-23 20:02
Från NatalieGustafsson

Imorgon är det dags för fredagsmys och vad passar då inte bättre än ett dessertrecept. Gluten- och sockerfri, proteinrik smulpaj med äpple och kanel närmare bestämt. Jag älskar verkligen äpplen och kanel, därav förstår ni att detta är en riktig hit hos mig! För ett tag sedan åt jag faktiskt en smulpaj med äpple ute på restaurang och då var den givetvis gjord på socker och vetemjöl och vet ni vad? Det var inte alls lika gott som denna. Tycket mest att det smakade socker och man kände knappt äppelsmaken. Detta är jätte enkelt och snabblagat så inget tidskrävande. För det mesta har man ju varken tid eller ork att stå i köket och pyssla hur länge som helst men ändå vill man ha något gott till kvällen. Därav är majoriteten av de recept jag lägger upp väldigt snabblagade. Tar det för lång tid att göra är risken större att man köper något mindre bra alternativ på affären istället. Tid är enligt mig en avgörande faktor till varför vi köper godis, kakor osv i butikerna. Efter en lång dag eller vecka finns helt enkelt inte alltid orken till att stå i köket och tillaga något avancerat. Det ska inte behöva göra svårt att göra bra och hälsosamma val, så här kommer receptet!!

Recept 2 (stora) portioner:

2 st äpplen (granny smith)

kanel

stevia/sötströ

Smuldeg:

1,5 dl havregryn (60 g)

0,5 skopa/15 g Whey Vanilla Dream (Nutrifarm)

1 msk kokosmjöl

1 msk kokosolja

2 msk fibersirap*

1 nypa flingsalt


Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Skala äpplena och skär i bitar eller skivor. Täck botten av pajformen med äpplena och strö över RIKLIGT med kanel och stevia/sötströ. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och fördela över äpplena. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter (tills den fått fin färg). Servera med vaniljproteinpudding eller gärna en kula Add Ice Cream Vanilla , bästa proteinglassen enligt mig, det smakar/är verkligen "riktig" glass och man känner att det är riktig vanilj i. Dessutom innehåller den inte något fruktsocker till skillnad från exempelvis lohilo. Add sötar med stevia och xylitol (björksocker) vilket medför en väldigt liten påverkan på insulin och blodsocker.

Observera att i receptet är det stora portioner så om man inte är lika glupsk som jag så räcker receptet till 3-4 personer

*fibersirapen går att byta ut mot agavesirap, men detta förändrar näringsinnehållet och ökar kalorimängden.

Näringsinnehåll 1 p: 277 kcal; 11,9 protein, 34,7 g kolhydrater, 11 g fett

Hoppas att ni ska gilla detta! Jag tycker verkligen att det blev jättegott och inte ett substitut för "riktig smulpaj" utan detta ÄR riktig smulpaj

Förresten vill jag uppmärksamma er om att jag inom de närmsta dagarna kommer att dra igång en tävling på min Instagram med finfina priser. Så håll utkik!!

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!


Kram / Natalie

Gluten- och sockerfria minisemlor

2017-03-01 19:35
Från NatalieGustafsson

Igår var det fettisdagen och semmelsäsongen är i full fart. Man vill gärna äta många och då kan det vara bra att välja en hälsosammare variant i alla fall på vardagarna så här kommer mitt recept på semlor som jag gjorde igår. Både jag och sambon tyckte att dom blev väldigt goda.

Recept 3 minisemlor

Till bullarna
1 ägg
50 g lättkvarg
1/3 dl havregryn
1,5 msk whey vanilla dreams (kan bytas ut mot mandelmjöl
1,5 msk stevia/sötströ
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
2 krm kardemumma
Eventuellt någon droppe vaniljessens

Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Mixa havregryn, ägg och kvarg. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet. Låt stå några minuter, fördela sedan smeten i tre större bullformar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna.

Mandelmassa
1 äggvita
2 st färska dadlar
2 msk mandelmjöl
Eventuellt stevia/sötströ, samt 1-2 droppar bittermandelarom

Jag valde att fylla mina semlor med havrevisp istället för grädde och hade även på några hallon på en av semlorna, blev jättegott med det syrliga mot den annars väldigt söta och mastiga semlan. Slutligen pudrade jag över sukrin melis (kalorifritt florsocker) med en tesil.

Näringsinnehåll:

1 st bulle: 74 kcal varav; 8 g protein, 5 g kolhydrater och 3 g fett


1 p mandelmassa: 43 kcal varav; 4 g protein, 5 g kolhydrater och 1 g fett

Hoppas det ska smaka. Och som alltid går smaksättning att variera i mängder. Jag tänkte själv göra en chokladsemla med chokladcasein istället för mandelmassa senare i veckan.

Ha en bra kväll!!

Kramar
Natalie

Äggvitebullar med casein- och hallonfyllning

2017-02-27 12:51
Från NatalieGustafsson

Hej allihopa.
Under hösten var äggvitebullar mitt favoritsnack/kvällsmål och här kommer en variant med fyllning som är den nya kvällsfavoriten likväl till vardags som till helgen supergott och enkelt att göra!!

Recept för 1 p

150 g äggvita
30 g casein som rörs ut i önskad mängd vatten (eller mjölk)
50 g hallon
Stevia/sötströ
Kanel
Kardemumma

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitan, med lite stevia/sötströ i, till ett fluff. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att innehållet faller ur. Tillsätt kanel och kardemumma efter smak, eventuellt mer stevia. Bred ut på ett bakplåtspapper ca 1 cm tjockt. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter (tills äggvitan fått fin färg). Medan du gräddar äggvitan rör ut caseinet i vatten till önskad konsistens alternativt att du använder proteinpudding istället. Låt äggvitan svalnat och ta sedan loss från pappret. Om det är svårt att få loss, pensla undersidan med vatten. Bred sedan ut caseinet och sprid ut hallon över hela arket,jag brukar använda frysta. Strö över stevia, kanel och kardemumma. Rulla ihop och skär i bitar. Så var det redo att serveras

Näringsinnehåll för 1 p: 203 kcal varav 40 g protein, 4 g kolhydrater och 2 g fett

På bilderna är det en portion så det blir en hel del på väldigt få kalorier och är väldigt gott. Smaksättningen går även att variera i massor. Hopps ni ska gilla det!!

Kramar
/Natalie

Dumleproteinpannkakor

2017-02-02 13:24
Från NatalieGustafsson

Här om dagen kom jag att tänka på ett recept på proteinpannkakor som jag använde flitigt i somras så igår kväll blev det dumleproteinpannkakor till kvällsmål. Hade inte testat att göra det med dumleproteinet förut men det blev hur bra som helst, såklart - det blir alltid gott med whey dumlekola i Mitt favoritproteinpulver som jag använder i gröten i stort sett varje dag, samt till exempelvis muggkakor, chokladbollar, proteinfluff och jaa typ allt. Om du är sugen på att testa nutrifarms produkter eller behöver fylla på med dem i kosttillskottskafferiet (alla har väll ett sådant!? ) får du hela 20% på hela nutrifarms sortiment med rabattkod MH16. Observera att koden inte funkar i kombination med andra rabatter.

Jag har testat många recept på kalorisnåla proteinpannkakor men detta är helt klart min favorit! Det är verkligen en riktig pannkakskänsla i både konsistens och smak. Har ofta upplevt att proteinpannkakor kan bli hårda och gå sönder när man försöker rulla dem, men inte dessa Jag och Marcus åt dem med lågkalori äppelmos och jordgubbssylt till, men man kan såklart toppa med annat. De var faktiskt så pass goda att man kan äta dem utan något på.

Orginaleceptet hittar du här. Jag bytte ut proteinpulvret i receptet till dumlekola samt adderade en nypa salt och skippade kanelen och kardemumman.

Jag håller på och jobbar på ett inlägg om min resa till scenen, men inlägget har mist sagt tagit tid. Haha, men inom kort hoppas jag kunna färdigställa det och dela med mig av min resa. Men det är svårt att sammanfatta allt. Hade från böjran tänkt att jag skulle uppdatera kontinuerligt under resans gång, men tiden räckte inte till. Hösten var mist sagt intensiv då jag både hade tävlingssatsning samt höll på med mitt examensarbete i innovationsteknik Men nu är båda utmaningarna avklarade och jag är riktigt nöjd med min insats i de båda!!

Med det sagt så håll utkik de närmsta dagarna om ni är intresserade av att läsa om min resa till scenen och tankar efteråt.

Ha en fortsatt bra vecka så länge och jag hoppsa ni kommer gilla proteinpannkakorna!

Kram / Natalie

Bulgur med smak av mango och curry och en härlig sallad på vitkål, rötbetor o...

2017-01-25 13:35
Från NatalieGustafsson

Idag tänkte jag dela med mig av två recept på goda tillbehör. Under min diet i höstas var mango- och currykryddad bulgur och denna fantastiska sallad två ständigt återkommande och jag tröttnade aldrig på det. Och även nu efter tävlingen är det fortfarande två favoriter som tillbehör till både kyckling, fisk och rött kött. Enligt mig passar det till allt!! Salladen är så god och välbalanserad, både söt och salt, man får nästan en känsla av att äta efterrätt när man äter den, samt att den är väldigt krispig och ger ett härligt tuggmotstånd.

Mango- och currykryddad bulgur 4p

4 dl vatten

2 dl fullkornsbulgur

1 nypa salt

1 tsk Mango- och currykrudda (Santa maria)

1 nypa chilipulver

1 nypa örtsalt (Herbamare)

Gör såhär: Mät upp vattnet i en kastrull och tillsätt kryddorna, koka upp under lock. direkt när det börjar koka har du i bulgur och sänker värmen rejält (jag brukar ha spisen på 2-3:a av 12 steg), rör om ordentligt och låt det sedan sjuda under lock i 13 minuter. OBS! rör ej om under tiden för bästa resultat. När 13 minuter gått tar du av kastrullen från plattan och låter stå någon minut till under lock, sedan är det bara att servera.


Vitkåls, rödbets- och äppelsallad

½ huvud vitkål

3-4 st rödbetor (råa)

1-2 st goda äpplen

1 msk honung

malen svartpeppar

flingsalt

Gör såhär: Skär vitkålen i önskvärd storlek, antingen med kniv eller matberedare, grovriv rödbetor och äpple. Blanda ihop i en skål tillsamman med honung och kryddor. Jag brukar förbereda för flera dagar och förvarar då vitkålen, rödbetorna och äpplena separat och blandar ihop salladen när jag ska äta den, alternativt på morgonen eller kvällen före om jag ska ha det i matlådan.

Hoppas att ni kommer gilla detta och har ni några önskemål om vad ni vill att jag ska skriva om eller särskilda typer av recept ni skulle vilja se här på bloggen så får ni gärna kommentera och ge förslag!

Kramar / Natalie

Het torsk med smak av mango, curry och chili

2016-11-13 10:40
Från NatalieGustafsson

Hej allihopa.

Det blir lite dåligt med receptinlägg nu när tävlingen blir närmre och närmre och variationen samt möjlighet till experiment begränsad. Men så kom jag på att jag ju faktiskt har en måltid jag äter dagligen nu som är fantastiskt god och som jag gärna ville dela med mig av. Just nu har jag bara torsk i denna rätt, men efter tävlingen (bara 12 dagar kvar nu) tänker jag mig att jag ska testa att ha i lite lax och kanske räkor till denna rätt också. En riktig höjdarmåltid, samt enkel och smidig att göra i ordning. Så håll till godo..

Het torsk i folie med smak av mango, curry och chili, 1 p

160 g torskfilé

100 g tomat

60 g zucchini

50 g gullök

0,75 - 1 tsk Indian mango- currykrydda (Santa Maria)

himalayasalt

flingsalt

örtsalt chili

chilipeppar

pepparmix


Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Gör i ordning så många folieark som du tänker göra portioner, lägg torskfilén i botten och salta med himalayasalt på båda sidor. Skär tomat, zucchini och lök i bitar, sprid ut över torsken.Krydda sedan REJÄLT med alla kryddor och blanda runt med händerna. Vik upp kanterna på foliepaketen men låt dem vara öppna (bara så att det inte rinner ut). Gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter om fisken forfarande är lite fryst, annars något kortare. Ta ut ur ugnen, stäng igen paketen och låt stå på spisen och efterdra en stund. Servera gärna med kokt potatis. Denna rätt passar sig jättebra i matlådan och det är så smidigt och lätt att ha en portion i varje paket. Ätit detta till lunch i över en vecka nu och det är fortfarande lika gott

Hoppas ni ska gilla detta!! För min del är detta definitivt en rätt jag kommer att äta även efter att denna diet är över.

Näringsinnehåll per foliepaket: 179 kcal, 33 g protein, 7 g kolhydrater, 1 g fett

Näringsinnehåll med 150 g potatis (rå): 297 kcal; 36 g protein, 32 g kolhydrater, 2 g fett

Min väg till bikini fitnessdebuten - Svackan

2016-10-26 22:33
Från NatalieGustafsson


Fram tills onsdag förra veckan rullade allt på med diet och formen kändes som att den blev bättre och bättre. MEN sedan skulle jag bli varse om hur stress och för lite sömn påverkar kroppen. Det som är det svåra när man gör en satsning inför tävling är att oavsett hur bra man tycker att man har planerat och tänkt till för att hålla ordning på kost och träning så händer oväntade saker. Vardagen och allt som hör den till rullar på parallellt med tävlingssatsningen och ibland händer det oväntade saker. Saker som liksom inte var med i den där perfekta planen man gjorde upp för ex antal månader sen. Jag läser, vilket jag nämnt tidigare, sista året på högskolan nu och om två veckor ska jag påbörja mitt examensarbete i innovationsteknik. Jag och min underbart fina vän och studiekamrat Josefin hade sedan en tid tillbaka bestämt att vi skulle skriva vårt x-jobb tillsammans och vi hade tidigt en tydlig idé om vad vi ville göra, allt kändes toppen och vi hade planeringen klar. Sen var ju bara problemet att vi inte lyckades få tag i något företag som kunde/ville bidra till vårt arbete...

Vi fick helt enkelt ta och öppna upp oss för andra idéer ochbörja om. Vi var på möten och fick jättemycket olika kontakter varpå vifick ta fram olika förslag som passade för just de företagen/organisationerna,så dubbeljobb x 10 skulle man kunna säga och det utan att få något napp.Samtidigt hade vi en annan individuell uppgift i skolan, en personligledarskapsstrategi, som skulle göras och denna hamnade för min del lite iskymundan och all tid lades på att leta uppdragsgivare, samt ett projektarbetevi haft parallellt och på det all träning som krävs inför tävlingssatsningen +extrajobb. Inte en enda ledig dag på två veckor är inte optimalt i minsituation just nu.

Detta ledde till extremt stresspåslag för mig förra veckandå den individuella uppgiften skulle in som jag hade en hel del kvar på, samtatt vi fortfarande stod utan uppdragsgivare 2 veckor innan vi skulle påbörjaarbetet. Stresspåslaget ledde i sin tur till att magen la av och min kroppbörjade även dra på sig en massa vätska. Från onsdag till fredag gick jag uppca 2,5 kilo i vikt, och då ska jag tillägga att det inte var något fusk medmaten med i bilden där. Enbart en kropp som inte ville samarbeta. Heltplötsligt hände det jag fruktat ska hända. Det sista man vill är ju att se sigi spegeln och känna att det ser sämre ut 5 veckor före tävlingen än det gjorde6 veckor före. I det läget är det lätt att man stressar upp sig ytterligare avsjälva situationen vilket ju kan göra det ännu värre. Stress är verkligen denvärsta fiende man kan tänka sig om man vill att kroppen ska samarbeta vid entävlingssatsning.

Tur att jag har en väldigt klok och lugnande sambo och coach som alltid finns där för mig och stöttar mig, samt har överseende med mignär jag bryter ihop. För det händer också. Alla dagar är inte en dans på rosor (milt uttryckt).Överlag har hela denna resa mot scenen gått väldigt bra. Men vissa dagar ärjag väldigt trött och tom på energi. Dagar då jag bara vill sitta och gråta menjag vet inte riktigt varför. Jag känner att det är viktigt för mig att dela medmig av detta också. Oftast när jag lägger upp något på Instagram så är det när något gått bra eller känns bra, men de stunder då livet känns tungt ochallt känns jobbigt blir det lätt att man drar sig tillbaka och därför får andrainte se den sidan av myntet. Vilket ju kan göra att man kan känna sig väldigtensam i den situationen. Men jag är helt övertygad om att det är precis så detär för de flesta. Alla har vi våra ups and downs och någonstans på vägen händernågot och allt känns motigt och jobbigt, men det är då det gäller att försökata ett kliv tillbaka, ta det lugnt och slappna av för att sedan ta nya tag.

Tack och lov har denna vecka börjat mycket bättre och igårblev mina och Josefins böner besvarade och vi har nu fått en uppdragsgivarelångt över våra förväntningar. Kroppen har börjar samarbeta igen och extravikten är nästanborta. Så det är med huvudet högt och en positiv inställning jag nu går in isista månaden på diet, igår var det exakt en månad kvar till första tävlingen,Luciapokalen. Från att det har känts så långt borta så börjar dagen heltplötsligt närma sig med stormsteg. Återigen har harmonin återvänt till mig ochjag ser fram emot denna slutspurt!! Hoppas att jag har fått min beskärda del avmotgång nu. Det här var verkligen en påminnelse för mig om vikten av attsova ordentligt och att förebygga för att hamna i situationer där jag blirpressad så pass nära min gräns. Även om jag fixar det så får det konsekvenser.Nu är planen fram till tävlingen att planera bättre och ligga steget före så att jag inte hamnar i denna situation igen, samt att jag inte ska ta på mig mer än vad jag redan har.

Dagsformen, inte helt tillbaka där jag var förra onsdagen, men snart så :)

Något komiskt jag kom på under tiden jag skrev detta inlägg är att jag i våras skrev ett inlägg om just stress och hur det kan påverka kroppen och att fysiologiska funktioner kan stängas av. Jag vet ju allt det där, men man tror ju aldrig att det händer en själv, man tror ju att man är superman eller nått Men vi är alla mänskliga och alla har sina gränser och nu var jag nära min. Om du är nyfiken på mitt inlägg om stress så hittar du det här.

Hoppas att er vecka har börjat lika bra som min och försök ta det lugnt, ta bort saker som inte är måsten och prioritera sömn och återhämtning. Med de orden önskar jag er en fortsatt trevlig onsdagskväll!!

Kramar/Natalie

<----- 23 augusti vs. 18 oktober----->